Snel naar pagina
25van 154
20 februari 2021 08:26
Is er te eniger tijd nog ruimte om het feedbacksysteem iets aan te passen ? Iemand die iets bestelt en niets meer van zich laat horen heeft bij annulering het recht van plaatsen van een feedback. Aangezien in dat geval de verkoper een reactie kan plaatsen bij een negatieve of neutrale is dat op zich nog "te doen "  Echter een besteller en non reageerder die ook geen feedback plaatst blijft zo wel buiten beeld. Stel dat ik als verkoper annuleer op basis van geen reactie kan er dan een kenmerk gezet worden bij de betreffende gebruiker elke keer dat ie dat doet ? dan weet een verkoper ttv een bestelling ook direct wat voor vlees er in de kuip zit. Een paar keer per jaar komt het bij mij voor , dus het valt wel mee, maar ja het is toch niet leuk  . LD is geen marktplaats.   
20 februari 2021 09:20
Dit vindt ik als verkoper zeker een prima voorstel. Heb regelmatig zo'n kopers, bestellen en verder niet meer reageren.
Jullie bedoelen denk ik een tweezijdig feedback-systeem waarbij de verkoper ook feedback geeft aan de koper? Daar zitten voor- en nadelen aan. Gaan we nog wel over nadenken. Kennen jullie platformen waar dit heel goed werkt?
20 februari 2021 18:59
Ik ben ook actief op 2dehands.be, daar kan zowel koper als verkopen feedback geven. Nu heb ik regelmatig gebruikers die iets kopen in mijn winkel, en daarna niet meer reageren. En dan moet ik heel beleefd en geduldig wachten, want zodra ik de verkoop annuleer, kunnen de "fun" bieder(s) een negative feedback geven, omdat ik de verkoop heb geannuleerd. Want dan reageren ze plotseling wel. De koper zou dan geen feedback mogen/kunnen geven na het annuleren( na een periode van 14 dagen geduld).
20 februari 2021 19:50
Een eenzijdig feedbacksysteem werkt juist prima, 2 zijdig is mi overbodig. Negatief en neutraal kan een verkoper gepast op  reageren.  En het is feitelijk dan al 2 kanten op, als je als koper relatief veel negatieve reacties of neutraal geeft, kan dat ook wat zeggen over die gebruiker.  Het gaat er inderdaad om als iemand niet reageert dat op een of andere manier voor elke gebruiker en met name verkopers zichtbaar zou moeten zijn.  Niets is ideaal, want een annulering door een verkoper vanwege non reactie moet dan wel juist zijn.  Wellicht terzijde het verkopen op LD is vele malen prettiger dan op "open sites" als marktplaats. Daar vertrouwt niemand elkaar meer , lijkt het wel.   
Het wordt hier op LD ook steeds minder, vaker bestellingen waarop geen reactie meer komt...helaas
Marktplaats heeft een tweerichtingen feedback. Daar dient wel aangetekend te worden dat je een keuze kunt maken uit standaardkreten. Op zich geen slecht systeem en het voorkomt tekstuele uitwassen.
21 februari 2021 10:55
Ebay heeft het Jaren geleden afgeschaft(Verkoper Feedback) om Chantage Feedback te voorkomen Bijv als jij mij als Koper rood geeft dan krijg je het retour enz
21 februari 2021 14:09
Feedback voor kopers bestaat nog wel op eBay, maar kan alleen maar positief zijn.

Zo lang je als verkoper geen kopers kunt weigeren hebben die beoordelingen sowieso weinig nut. Als je wilt weten of je een koper kunt vertrouwen, zou het misschien wel nuttig zijn om te kunnen zien welke feedbacks die persoon gegeven heeft.

De manier waarop een verkoper reageert op klachten vind ik ook veelzeggender dan of hij/zij veel klanten heeft die zeuren.
21 februari 2021 14:13
Gaan we nog wel over nadenken.

Volgens mij zat het al in de pijplijn

07 november 2020 12:45
Ik vind het leuk dat er zo wordt nagedacht over een “perfect” feedbacksysteem onder de gebruikers van LD, maar zolang het stil blijft bij de leidinggevenden zijn dit alleen mijmeringen in een café, helaas niet meer dan dat.
07 november 2020 12:53
Bij ons team wordt er ook over regelmatig over nagedacht, hoor. Maar ook wij zijn er nog niet uit. Dus we zijn altijd blij met ideeën.


 Zo lang je als verkoper geen kopers kunt weigeren hebben die beoordelingen sowieso weinig nut. Als je wilt weten of je een koper kunt vertrouwen, zou het misschien wel nuttig zijn om te kunnen zien welke feedbacks die persoon gegeven heeft. 

Die mogelijk is er al. Via het Profiel van een gebruiker kun je o.a. de gegeven feedback zien.
 Volgens mij zat het al in de pijplijn 

Probleem is dat er blijkbaar nergens een ideaal feedback systeem wordt gehanteerd. Bestaande systemen hebben allen zo hun voor- en nadelen. Iets aanpassen kan altijd, maar dan moet het wel beter worden.
21 februari 2021 15:30
Voor mij persoonlijk is de Marktplaats feedback het dichtst bij ideaal.

  1. Als er geen transactie heeft plaats gevonden, ook geen mogelijkheid voor een feedback (Let wel als je een advertentie verwijderd dat je wel de goede vraag aanvinkt (verkocht via Marktplaats of niet verkocht via Marktplaats)
  2. Geen gescheld door dat je vooropgestelde antwoorden krijgt zowel in positief als negatief.
  3. Een goede update van je sterren gemiddelde.
  4. Ik heb sinds dat Marktplaats feedback ingesteld heeft veel minder last van niet serieuze kopers.

Huh? Kan je dan een reaktie op Marktplaats geven als er geen transactie heeft plaatsgevonden? Nooit wat van gemerkt, meestal krijg je van Marktplaats de vraag of je feedback wil geven, NA een transactie
Ik kreeg toch een keer de vraag of ik feedback wilde geven terwijl er geen transactie geweest was op MP.
21 februari 2021 16:48
@Morits
Nee, zie mijn punt 1; Als er geen transactie heeft plaats gevonden, ook geen mogelijkheid voor een feedback.
21 februari 2021 17:05
Ik krijg nooit een reactie van MP, ik werk altijd met de ouderwetse overboeking en als men het item heeft betaald dan verwijder ik de advertentie en krijg ik gelijk het venstertje verkocht via Marktplaats / niet verkocht via Marktplaats dan doe ik verkocht via Marktplaats en kan dan ook direct een feedback geven.
 Ik kreeg toch een keer de vraag of ik feedback wilde geven terwijl er geen transactie geweest was op MP. 

Op MP kun je ook feedback geven indien er geen transactie heeft plaatsgevonden. Op tweakers staan een paar reacties.
21 februari 2021 18:07
BigBadWolf daar vergis je ik krijg en geef regelmatig Feedback bij Ebay tot nu toe 6000 bij  100%  je hebt als koper drie mogelijkheden;

  
Hoe was je ervaring? Beoordeel deze transactie

Positief Neutraal Negatief!

Heb je contact opgenomen met de verkoper? Je kunt de problemen ook eerst bespreken voordat je feedback geeft.

Vertel ons iets meer
21 februari 2021 20:22
Het feedbacksysteem bij marktplaats is gebouwd rondom de formule van bieden. Ik vind het niets maar ik lees dat anderen het weer prachtig vinden. Wat daar slecht is : als iemand een negatieve feedback achterlaat omdat ie zijn zin niet krijgt , kan je niet eens tekstmatig reageren. LD is simpelweg een shopomgeving met aangeboden items tegen vaste prijzen. In 95 % van de bestellingen ( in ieder geval bij mijn shop) vindt geen vooroverleg plaats , in enkele gevallen hooguit via berichten een verzoek tot korting of zoiets. Ten overvloede het LD feedbacksysteem geeft een prima beeld van zowel kopers als verkopers, via ontvangen en gegeven feedback. Alleen een systeem dat ook bestellers in beeld komen met bestellingen waar geen reactie op volgt , mist. Maar wellicht is dat technisch niet makkelijk te regelen.     
21 februari 2021 21:39
Ik ben heel tevreden met de huidige toepassing. Uniek! En zou om die reden al beschermd moeten worden. Liever niet afvlakken naar een gemiddelde :/
Voor de oplettende lezertjes valt uit de bewaarde (ook al zo uniek) beoordelingen veel informatie te putten :)
Ik krijg incidenteel ook een loze bestelling maar doet niet echt veel pijn toch?
21 februari 2021 21:52
Nog even ter herinnering: wanneer een transactie niet doorgaat annuleer ik deze. Lastdodo geeft dan een keuze welke ik toepasselijk aanvink:
- Besteller reageert niet
- Besteller wil het item niet meer afnemen
Eenmaal aangevinkt blijven die gegevens beschikbaar ook ingeval er geen beoordeling wordt gegeven.
Een afgeleide van dergelijke gegevens is b.v. TOPVERKOPER als vermelding.
Ik stel me voor dat NOTOIRE BESTELLER (in de zin van berucht of onverbeterlijk) een mogelijke optie is :))))))
21 februari 2021 22:14
Die mogelijk is er al.
Bedankt, Tammo, had ik nog niet eerder ontdekt.

(Of mijn geheugen liet me in de steek, dat komt ook steeds vaker voor ;-))
21 februari 2021 22:18
Ik krijg incidenteel ook een loze bestelling maar doet niet echt veel pijn toch?
BIj postzegelhandelaren gaat het vaak om honderden zegeltjes die handmatig bij elkaar gezocht moeten worden (vantevoren, omdat gecheckt moet worden of ze niet tussentijds elders verkocht zijn) . Als de besteller dan niet meer reageert  zou ik ook boos worden om al die verspilde tijd.
21 februari 2021 22:30
En boos worden doet pijn? 
Maar ja ik zit in strips meest en ook daar komen wel bestellingen van tien tot honderdtallen echter ik beweeg geen centimeter tot de betaling is gedaan, dat scheelt. Indien je na bestellen moet gaan checken of items mogelijk niet meer beschikbaar zijn lijkt me een slechte zaak en een goede reden om boos te worden... op jezelf.
Minpunt is dat het bestelde dan enige tijd niet beschikbaar is voor gegadigden. Pluspunt kan dan ook zijn dat zoekers (vaak velen) wel actief worden zodra de items na annulering weer beschikbaar komen. (Heb ik nooit merkbaar meegemaakt).
Snel naar pagina
25van 154

Uitgelichte veilingkavels

Italië, Koninkrijk Italië. Vittorio Emanuele II di Savoia (1861-1878). 20 Lire 1873 - Milano
Sluit over
€ 275,00
Venezuela 1860 - significante Collectie postzegels / blocks en airmail Venezuela + dienst en portzegels
Sluit over
€ 66,00
Vaticaan. Yearset Eurocoins 2004 Proof John Paul II incl. silver medal
Sluit over
€ 142,00
Eulenspygel - "2" - LP Album - 1971
Sluit over
€ 140,00
Vaticaan. Year Set 2012 Proof
Sluit over
€ 110,00
Lutha - Lutha [New Zealand Press] - LP Album - 1972
Sluit over
€ 400,00
Italië, Koninkrijk Italië. Vittorio Emanuele III di Savoia (1900-1946). 5 Lire 1929 "Aquilotto" - 1 rosetta
Sluit over
€ 50,00
Eaglemoss - 1:8 - Aston Martin DB5 James Bond 007
Sluit over
€ 1.350,00
Solido - 1:50 - 230 - AMX13& 240 - Panhard AML H 90 f1 - 1971 , 1973
Sluit over
€ 35,00
Wiking - 1:50 - Tempo - Plastik
Sluit over
€ 42,00
Gesigneerd; J.M.H. Berckmans - Encyclieken - 2004
Sluit over
€ 1.100,00
CMR - 1:18 - CitroenDSPLR///bijnaamdeRUPS
Sluit over
€ 76,00
Roundhouse 1 - Stoomlocomotief met tender - 0-6-0 Live steam 'William' met RC aansturing - Privat
Sluit over
€ 420,00
CMF - 1:18 - CMF - 1:18 - Duesenberg Model J Walker Aerodynamica Coupé 1935 - Limited Edition 300 pcs.
Sluit over
€ 57,00
Cherry Scale Models 1 - Stoomlocomotief met tender - 4-6-0 Locomotief, L.N.R. Klasse B12 - Great Eastern Railway
Sluit over
€ 840,00
Hot Wheels Elite - 1:18 - DMC DeLorean Back to the Future time Machine - including Hover Board
Sluit over
€ 160,00
België 1865/1866 - Leopold I Profiel - 40 centimes KARMIJNROZE - OBP / COB 20a
Sluit over
€ 200,00
België 1920 - Olympische spelen - Ongetande zegels - OBP / COB 179-181ND
Sluit over
€ 225,00
Merten, Noch H0 - 15951/15953/15954/2526/2527/2533/2556 - Landschap - Sexy Scenes
Sluit over
€ 75,00
Märklin H0 - 42767 - Passagiersrijtuigen set - 5-delige set sneltreinrijtuigen - DRG
Sluit over
€ 31,00
Märklin H0 - 26350 - Treinset - "Der Adler" treinset
Sluit over
€ 216,00
Italië Republiek 1990 - Red Giorgi variety. - Sassone Spec. 1564Ac
Sluit over
€ 120,00
Wereld 1880/2000 - Stamp collection with letters, weight 14 kg
Sluit over
€ 71,00
China under Japanese occupation. 5 Chiao yr27 / 1938, MengJian Bank Y# 521
Sluit over
€ 65,00
Canada. 20 Dollars 1967 - 100 Jahre Verfassung - Staatswappen
Sluit over
€ 800,00
Wereld 1958 - Mooie verzameling gemeenschappelijke uitgaves waaronder beter Europa, met ook veel azie leuk geheel
Sluit over
€ 25,00
China, Volksrepubliek. 50 Yuan 1995, Erfindungen und Entdeckungen des Altertums - Schach
Sluit over
€ 925,00
Noord-Korea. 200 Won 2015 Grus Japonensis - 31g
Sluit over
€ 1.610,00
Nederland 1852/1990 - Gevorderde collectie in 4 DAVO LX albums met cassettes
Sluit over
€ 163,00
Verenigd Koninkrijk. Sovereign 1900-1963, 5 x sterline d'oro
Sluit over
€ 1.950,00