Snel naar pagina
25van 41
  • 429 berichten
  • 30 oktober 2013 12:52
50
added
50
prices
250
posts
30 oktober 2013 12:52

Hoe kan ik binnen een rubriek alle gezochte items oproepen?

Ik zou bijvoorbeeld graag door alle gezochte keramiek en glas items, maar ook door andere rubrieken heen willen bladeren, wat verzamelaars zoeken. Op die manier kan ik beter andere verzamelaars helpen en krijg ik een goede indruk van wat populair is.

 

  • Catalogus beheerder
  • 2.412 berichten
  • 2 november 2013 15:37
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
2 november 2013 15:37

Dat is gelukkig niet mogelijk, want dat zou een aantasting van de privacy van de leden zijn.

Als er een item aangeboden wordt, dan krijgen die verzamelaars vanzelf een bericht dat het aangeboden wordt en nemen ze wel of niet contact op met de aanbieder. Het is aan het zoekende CataWiki-lid om te bepalen of hij hier op ingaat en niet aan een verkoper of iemand die voor hen wil zoeken. Als je je als verkoper of speurder wil aandringen, dan kan dat als spam over komen.

Misschien kan je wel een advertentie plaatsen dat je voor mensen items wil zoeken en dan krijg je ook gewoon de mensen die dat willen.

Wat betreft de populariteit van items is dat alleen te zien aan de hand van het aantal verzamelaars en aanbieders.

Volgens mij is deze vraag ook al eerder in het forum aan bod geweest.

  • 91 berichten
  • 2 november 2013 18:43
50
posts
2 november 2013 18:43

@Disney

 

Dat is gelukkig niet mogelijk, want dat zou een aantasting van de privacy van de leden zijn

Dat privacy verhaal begrijp ik niet helemaal of eigenlijk helemaal niet @Disney

Ik ben alleen maar blij als iemand door mijn zoeklijst kan gaan. Niet iedere verzamelaar zet namelijk alles in de catalogus. 

Op de huidige manier,  door onnodig de zoekllijsten af te schermen, kan het daardoor lang duren voordat je een item krijgt aangeboden uit de zoeklijst. En heeft het te maken met het toeval, of iemand jouw gezochte item in de catalogus zet.

Door Zoeklijsten openbaar te maken stimuleer je dat er actiever wordt gezocht door verzamelaars om andere verzamelaars te helpen en krijgen veramelaars sneller de door hun gezochte spullen.

Zo kom ik terloops de nodige spullen tegen. Indien van iedereen de zoeklijst openbaar is, kan ik dus gerichter ook zoeken voor verzamelaars.

Ik zou er dus enorm voor zijn als Verzamelaars op Catawiki zelf kunnen beslissen of ze hun zoeklijst openbaar willen zetten of niet.

  • Moderator
  • 1.567 berichten
  • 2 november 2013 19:21
500
added
5K
prices
100K
reviews
1K
posts
2 november 2013 19:21

Dat privacy verhaal begrijp ik niet helemaal of eigenlijk helemaal niet @Disney

In het verleden waren de zoeklijsten openbaar, echter omdat handelaren de zoekers actief gingen benaderen, en niet iedereen was hiervan gediend, is besloten om de lijsten anoniem te maken.

Ik kan mij trouwens goed vinden in jouw idee om de keuze wel of niet openbaar bij de verzamelaar te leggen.

 

  • 4.320 berichten
  • 2 november 2013 19:56
500
added
250
prices
25
info pages
2.5K
posts
2 november 2013 19:56

Het meest recente antwoord van René vind je hier.

De suggestie krijgt niet veel stemmen.

  • 91 berichten
  • 2 november 2013 20:13
50
posts
2 november 2013 20:13

@Rikmooren

Ik kan mij trouwens goed vinden in jouw idee om de keuze wel of niet openbaar bij de verzamelaar te leggen.

Ik denk inderdaad dat je meer verantwoordelijkheid moet geven aan verzamelaars. Die zijn mans genoeg om zelf te bepalen of ze wel of niet hun zoeklijsten openbaar willen zetten.

Op huidige wijze werkt het zoeklijsten systeem verre van effectief en kun je schaapachtig lang wachten op je gezochte items

Ik vind het alleen maar fijn als verzamelaars of bijvoorbeeld een antiquariaat mij benadert via Catawiki en ik dat lang gezochte boek eindelijk aangeboden krijg.

Nu stimuleer je gebruikers alleen maar om hun zoeklijst niet op Catawiki maar op marktplaats te zetten.

Dus het komt de catalogus alleen maar ten goede indien de Zoeklijsten openbaar zijn.

En als verzamelaars & handelaren slim zijn, zetten ze de gezochte items  in hun Catawiki  shop voor een interessante prijs of bieden het aan ter veiling.

Dan is iedereen blij: Catawiki, de verzamelaar en de aanbieder.

  • 91 berichten
  • 2 november 2013 20:18
50
posts
2 november 2013 20:18

@rene Ik zal nog even met Marco overleggen over de zoeklijst. Punt is dat die eerst open stond en daar veel kritiek op kwam. Daarom hebben we 'm indertijd gesloten. We willen nog aan de slag met het kunnen maken van een vriendenlijst. Het is wel een idee om dan je zoeklijst en verzameling gericht open te kunnen zetten voor je vrienden. Kom ik nog op terug.

Ik vraag me af of deze beslissing om de zoeklijsten indertijd  te sluiten wel door een meerderheid van de Catawiki community werd gedragen en of deze niet aan herziening toe is. Het ontbreken van deze functionaliteit is een gemiste kans voor Catawiki.

Een vriendenlijst zou op zich een goed idee zijn. Of nog liever gewoonweg de mogelijkheid om shopaanbieders of Veilingaanbieders te kunnen volgen. Ofwel een meer pinterest en Etsy- achtige benadering. Vooral de Community van Etsy is daardoor ijzersterk. Bij Etsy hebben ze het heel goed begrepen en aangepakt en snappen ze haarfijn hoe ze een fantastische community levend moeten houden. 

Bovenstaande zou bij catawiki  tenminste zoden aan de dijk zetten qua handel en interactie tussen verzamelaars. Bovendien versterkt dit de Catawiki community. Voor inspiratie; Zie dus Etsy en Pinterest. Catawiki hoeft ook in deze niet het wiel opnieuw uit te vinden.

En verder gewoon de keuze laten aan de verzamelaar of die  zijn of haar zoeklijst open of dicht wil zetten. Want ook dat verhoogt de interactie tussen verzamelaars. Catawiki bedenkt soms onnodig moeilijke oplossingen voor een simpele issue.

Samengevat: Catawiki wordt alleen maar leuker en vooral ook beter als je aan de Verzamelaar zelf de keuze laat om zoeklijsten openbaar te maken.

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 2 november 2013 20:56
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
2 november 2013 20:56

Catawiki bedenkt soms onnodig moeilijke oplossingen voor een simpele issue.

Volgens mij is het afschermen van alle zoeklijsten veel minder werk dan jouw veel mooiere oplossing, hoor. (;-)

  • 613 berichten
  • 2 november 2013 23:57
25
added
100
prices
500
posts
2 november 2013 23:57

Dat is gelukkig niet mogelijk, want dat zou een aantasting van de privacy van de leden zijn

Snijdt geen hout. In de rubriek in verzameling van staat ook de gehele opsomming van alle bezitters van bv een album.

 

  • Catalogus beheerder
  • 2.917 berichten
  • 3 november 2013 00:19
2.5K
added
500
prices
50K
reviews
2.5K
posts
3 november 2013 00:19

Als verzameling op prive staat, zie jij niets geen naam bij een album.

  • 613 berichten
  • 3 november 2013 00:47
25
added
100
prices
500
posts
3 november 2013 00:47

Precies, vroeg me al af wie er op komt. Die optie zou ook bij mijn zoeklijst meegegeven kunnen worden. Of ik mijn zoeklijst openbaar wil hebben of niet, zodat een verkoper mij kan benaderen.

  • 91 berichten
  • 3 november 2013 04:43
50
posts
3 november 2013 04:43

@boekenmagazijn

De suggestie krijgt niet veel stemmen.

Dat verwondert me niets. Ook de Feedback sectie is aan herziening toe. Zo gebruiken de meeste gebruikers hun stemmen om zelf suggesties naar voren te brengen. Daardoor komt men nog niet eens toe aan het stemmen op andere suggesties

En gezien de frequentie waarmee suggesties opgepakt worden is dit een functionaliteit die langzaam aan het doodbloeden is. Catawiki neemt de suggesties ter kennisgeving aan en verder hoort de catawiki Community niet wat er met de suggesties gebeurt. Alles staat of valt bij een goede communicatie. Bovendien moeten gebruikers het gevoel krijgen dat er iets met hun suggestie gedaan wordt. Dat gevoel is er nu absoluut niet. Van de 400 suggesties zijn er nu 3 in behandeling, 38 voltooid en 13 afgewezen. Dat zegt genoeg.

Het is leuk dat er al 247 stemmen zijn voor Mijn verzameling sorteren naar mijn eigen goesting  Maar daar kijken we al weer tweeeneenhalf jaar naar. 

Nog een voorbeeld:
Al maanden geleden is er op het forum en in mails aangegeven, dat o.a.de hyperlink adverteren op de cataloguspagina fout is en dat sommige hyperlinks van de statistieken op de community pagina niet kloppen. Tot op heden zijn zelfs deze simpel  te wijzigen fouten niet doorgevoerd. Het feit dat deze knullige fouten al maanden op de website staan geeft o.a. weinig hoop voor de suggestie pagina. Het geeft iniedergeval de indruk dat er slecht geluisterd wordt naar gebruikers. En wat voor indruk geeft dit voor potentiële adverteerders?

  • 91 berichten
  • 3 november 2013 05:35
50
posts
3 november 2013 05:35

Ik voorspel een snellere groei van Catawiki als ze zich vooral gaan focussen op het uitbreiden van en investeren in functionaliteiten die de Catawiki Community versterken.  Hoe meer "social", functioneler en ook grafisch mooier (responsive design) je het maakt voor de gebruiker, hoe meer dat  Catawiki nieuwe gebruikers zal aantrekken en hoe hechter de Catawiki community zal worden. Investeren hierin zal veel meer impact hebben dan de beperkte impact die het Catawiki bezoek aan internationale verzamelbeurzen heeft.

"De Catawiki website moet zich  op termijn gaan aanpassen aan de individuele  gebruiker en niet andersom....."

Het shop- en veiling aanbod op Catawiki moet naar jou als gebruiker toe komen  i.p.v dat je er alleen zelf naar kunt zoeken....."

  • keuze voor verzamelaars om hun zoeklijsten openbaar te kunnen maken
  • Het door de gehele site invoeren van Fotoview waardoor je alleen de foto's in een grid ziet en niet meer door ellelange lijsten hoeft heen te bladeren (zie Etsy, Pinterest)
  • Het grafisch flink verbeteren van de zoekresultaten. Dat Is niet mooi weergegeven nu.
  • Het kunnen bevrienden cq volgen van Shops, verzamelaars, veilingaanbieders
  • En dus het nieuwe aanbod van al jouw favoriete shops en veilingaanbieders op één plaats en grafisch gelikte fotopagina kunnen zien.(Dit persoonlijke aanbod zou het eerste moeten zijn wat je ziet als je inlogt op catawiki). Zie ook hier Etsy.
  • Persoonlijk aanbod op  de website op basis van eerdere shop en veiling aankopen.
  • Objecten in een verzameling, shops, veilingen kunnen "liken" en die op betere wijze (Social) binnen Catawiki kunnen delen met anderen.
  • kunnen maken van een soort treasury's (zie Etsy)
  • Veel meer doen met berichtencentrum; bij Etsy heet dit conversations en gaat het verder dan sec berichten.
  • Grafisch versterken van de shops (dus ook alleen in fotoview zonder tekst)
  • Introduceren van een persoonlijke grafisch mooie veilingpagina, waar alleen eigen veilingaanbod te zien is.
  • Introduceren van een grafisch sterke persoonlijke pagina, waar je een portret van jezelf kunt maken inclusief foto's en evt. zelfs een video en waar alles op een grafisch mooie manier te vinden is. Ter illustratie: Nu zie je dus DitDit is zoals men ziet nog flink voor verbetering vatbaar (ook daar is Etsy een voorloper in). Op dit moment worden Catawiki gebruikers die meer aan promotie willen doen gedwongen zelf een promotie website te maken. Catawiki moet dit soort gebruikers dus de hand reiken en het in eigen hand gaan nemen.
    Kortom: bied iedere gebruiker een eigen persoonlijke profiel Catawiki webpagina aan (profiel. Shop, Mijn veilingen, zoeklijst etc)
  • Persoonlijke banner bovenaan iedere persoonlijke pagina van gebruiker en niet alleen boven de shop.
  • Uitbreiding van promotiemogelijkheden voor verzamelaars, waaronder het toevoegen van een pinterestknop bij de veilingen, shops en de catalogus.
  • Herzien van de feedback cq suggestie pagina. Die is nu aan het "doodbloeden"
  • Universele zoekmachine op iedere Catawiki pagina met advanced functie waarbij men ook kan zoeken in veiling resultaten en zoeklijsten.
  • Meer feeling van Catawiki met mensen "uit het veld". Voorbeeld: De naam Design veiling is een foutief gekozen naam, daar de naam Design de lading verre van dekt. Dit hoort te zijn Toegepaste kunst & Design veiling (niet andersom). Ook de Kunstveiling is een foutief gekozen naam, omdat de meeste kunst er niet mag worden geveild. Deze "kunst" beperkt zich vooral tot non-figuratieve moderne kunst (Contemporary Art). Noem die veiling dan `hedendaagse kunst of Moderne kunst. Figuratieve kunst en toegepaste kunst wordt nu meestal verbannen naar de Curiosa veiling met als consequentie dat we b.v. ontwerper Cris van der Hoef vinden naast Matruschka poppetjes Over dit soort zaken denkt Catawiki soms slecht na. Winst is, dat er nu eindelijk een Design veiling komt. Nu rest dus nog het veranderen van de naam in de correcte naam.
  • Zo spoedig mogelijk invoeren van thema's in de Catalogus. (aziatica, Militaria, religieuze kunst, kitchenalia, 20e eeuws Toegepaste kunst, Design, beeldende kunst etc).
  • Het beter kunnen zoeken op materiaal (Tin, Goud, Zilver etc) en stijlen (Art Nouveau, Art Deco, Bauhaus, Memphis, Amsterdamse school, haagse school etc)

Wat Catawiki en wij als Catawiki verzamelaars kunnen leren van sites als Etsy (en ook Pinterest) is, dat de hele community als het ware elkaars items (in de shops)  promoot, omdat ze daarvoor ontzettend leuke en functionele tools krijgen aangereikt. Een betere en effectievere marketingstrategie is er niet!  Daarnaast besteden er de gebruikers enorm veel aandacht aan de kwailiteit en compositie van hun foto's, waardoor de site fantastisch oogt. Foto's worden er ook beter en groter weergegeven.

 

Ter inspiratie ook deze fotosite: Gewoonweg watertanden hoe de foto's worden weergegeven. klik maar eens op de knoppen greyscale, portrait fashion en nature.Ik kan hier heel blij van worden  :-)

Fotosite tumblr: 

Natuurlijk veel te groot en niet functioneel voor een site als Catawiki, maar het laat zien welke ontwikkelingen gaande zijn op het gebied van responsive websites & Blogs.

 

 

  • Catalogus beheerder
  • 2.412 berichten
  • 3 november 2013 09:36
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
3 november 2013 09:36

Het kunnen bevrienden cq volgen van Shops, verzamelaars, veilingaanbieders

Op zich een prachtig idee, maar met het huidige en steeds groeiende aantal gebruikers, veilingaanbieders en shops (hoeft niet met hoofdletter ! ;) ) zal die lijst dan erg groot worden en wordt je naast de nu grote hoeveelheid e-mails bedolven met berichten. En als verzamelaar zal je het niet uit willen zetten, want je wil niks missen.

Echter als verzamelaar wil je ook niet meteen iets kopen en ik hoop dat je dan niet al te opdringerige verkopers krijgt en dat je ook nog zoiets kan hebben als een verlanglijstje.

Verder ben ik het helemaal eens met een aan/uit optie voor mijn zoeklijst, maar ik wil geen spam krijgen. Ik ben alleen exhibitionistisch ingesteld en toon graag wat ik heb en wil. Het zou inderdaad leuk zijn om over bepaalde items te spreken/discussieren, of je ze nu zoekt of dat ze in je verzameling zitten. Maar daar hebben we ook een Magazine voor, nietwaar?

@UpstairsDownsta(irs): Werk jij bij Etsy ?

  • 91 berichten
  • 3 november 2013 09:53
50
posts
3 november 2013 09:53

@Disney

Op zich een prachtig idee, maar met het huidige en steeds groeiende aantal gebruikers, veilingaanbieders en shops (hoeft niet met hoofdletter ! ;) ) zal die lijst dan erg groot worden en wordt je naast de nu grote hoeveelheid e-mails bedolven met berichten.

Dat is een misvatting. Het is juist alleen maar leuk en zeer informatief. Het werkt meer als een soort facebook. Daar lees je ook niet alles en heb jezelf de vrijheid.

Ik ben zeker fan van Etsy, omdat de gebruikers er enorm veel aandacht besteden aan uitstekende foto's. Daarnaast hebben ze op promotie-, grafisch-, Community, administratie en verzending gebied  zaken gewoonweg goed voor elkaar. Maar het is geen verzamelaarssite. Ze hebben wel wat vintage, maar er staat ook veel huisvlijt op. Ik doe dan ook weinig meer op Etsy.

Catawiki daarentegen heeft in potentie veel meer mogelijkheden en een steeds beter aanbod en "The full package" doordat men ook fantastische veilingen erbij heeft.

Indien Catawiki flink groeit richting de werkwijze zoals in dit topic genoemd en ook met thema's in de catalogus gaat werken wordt het de beste website van Europa en stoot men Ebay, marktplaats en Etsy met gemak van de troon.
 

En dat benaderd worden door opdringerige verkopers zal nogal meevallen. Dat zou dan nu ook al moeten gebeuren.

Indien ik bijvoorbeeld items vind die op de zoeklijst staan zal ik ze meteen in mijn shop zetten of ter veiling aanbieden. Ik zal dus niet zo snel geneigd zijn om individueel "zoekers" te benaderen. Dit is commercieel ook niet slim.

Maar verzamelaars die hier bang voor zijn kunnen hun zoeklijst dan onzichtbaar maken toch? Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om zelf te bepalen welke items in de zoeklijst openbaar mogen worden getoond.

  • Catalogus beheerder
  • 2.917 berichten
  • 3 november 2013 11:02
2.5K
added
500
prices
50K
reviews
2.5K
posts
3 november 2013 11:02

Ziet er gelikt uit!

Catawiki is een verzamelsite met een heel groot aantal vrijwillegers

welke belangloos hun tijd en kennis beschikbaar stellen.

in al het voorafgaande zie ik hier niets van terug het enige wat ik lees is meer verkoop meer shops meer mogelijkheden.

en dan zie ik dit:

Indien ik bijvoorbeeld items vind die op de zoeklijst staan zal ik ze meteen in mijn shop zetten of ter veiling aanbieden. Ik zal dus niet zo snel geneigd zijn om individueel "zoekers" te benaderen. Dit is commercieel ook niet slim.

Dan kijk ik bij

Gebruikersnaam:
UpstairsDownstairs

Ingevoerde items:
0

 

En dan gaat het licht aan!

prachtige site die hij aanprijst. Ik heb alleen maar een marketing verhaal gelezen!

en mocht catawiki > dan ebay etc worden is dat mooi alleen dan zijn er geen vrijwilligers meer en de verzamelaar staat dan alleen aan de top om te kopen en zijn verzameling en hij/zij vermoedelijk onder aan de pagina in het zwart.

 

 

  • 91 berichten
  • 3 november 2013 11:14
50
posts
3 november 2013 11:14

@dick52

Don't judge the book on its cover. 

Fijn dat het licht bij je aan gaat :-)

Zoals gezegd zal ik indien ik items vind die andere verzamelaars zoeken deze in de catalogus of shop zetten of deze ter veiling aanbieden. Is ook erg leuk om vondsten te doen en daarmee andere verzamelaars te helpen. maar goed, dat kan nu dus niet.

Verder wil ik je meegeven, dat of men een goede catawiki gebruiker is niet alleen afhangt van hoeveel je in de catalogus zet, maar ook van het aantal zaken die je koopt van verzamelaars en ter veiling aanbiedt en hoe positief, constructief (hulpvaardig) je je profileert op het forum :-)

Helaas kun je door de huidige opzet niet zien wat ik allemaal heb geveild. Wel kun je zien dat ik 8 keer positieve feedback heb gegeven, netjes mijn land en geslacht heb ingevuld en geen standaard banner en avatar heb :-)

Verder moet je mijn opbouwende verhaal denk ik nog maar eens wat beter lezen. Dit gaat voor 99 % over de geweldige potentie van de catawiki community.
Overigens betekent groei in dit geval alleen maar vooruitgang en kunnen we heel optimistisch zijn over alle verrassingen die catawiki nog in petto heeft.

Assen is tenslotte ook niet in een dag gebouwd :-)

  • Catalogus beheerder
  • 2.412 berichten
  • 3 november 2013 11:52
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
3 november 2013 11:52

Een goede CataWiki gebruiker heeft hopelijk niks te maken met hoeveel of wat hij koopt op deze site.Ik blijf nog altijd het oude CataWiki ideaal aanhangen van een site voor verzamelaars gemaakt door verzamelaars en niet de verkopers die dit bepalen.  Dat de mogelijkheid om te verkopen er in zit, is prachtig en nodig om CataWiki te financieren. Het forum is slechts een hulpmiddel om vragen te stellen,  onderwerpen ter sprake te brengen of je mening te ventileren,  geen middel om je bij CataWiki belangrijk of je identiteit van te halen. 

En ja, wat is een goede CataWiki gebruiker en is er een noodzaak om dat te weten? 

Het werkt meer als een soort facebook. Daar lees je ook niet alles en heb jezelf de vrijheid

Verder lees ik bijna alle nieuws die ik via Facebook binnen krijg en ik denk dat ik echt niet de enige ben. Dat gaat dan ook gedoseerd, maar zoals ik al zei wil ik niks missen en zal dus dan alle shops willen volgen. Dat is toch niet te doen? Bet huidige systeem van als er iets aangeboden wordt op CataWiki en het staat in je zoeklijst, dan krijg je daar gewoon een mail van. Werkt prima! 

Enniet iedereen heeft meteen geld en wil dus ook items op hun zoeklijst kunnen zetten. Dat gaat niet als het niet in de Catalogus is gezet! Kan je de leuke items die je ter veiling aanbiedt ook toevoegen aan de CataWiki Catalogus? 

  • 91 berichten
  • 3 november 2013 12:11
50
posts
3 november 2013 12:11

@Disney

Het is een "en en" verhaal @Disney

Catawiki is nu eenmaal niet alleen een catalogus, maar ook veilingsite, een verkoopsite en een site met een forum. Het is dus niet alleen de catalogus die telt, wat door sommigen op dit forum steeds weer wordt gesuggereerd.

Ik geloof dan ook niet dat er een romantisch "oud-catawiki ideaal" bestaat. Overigens gaat nog steeds het motto op "Voor en door verzamelaars" Omdat naar mijn mening ook geen strikte scheiding te maken is tussen verzamelaar, verkoper en veilingaanbieder.  Ik ben het alle drie en net zoals vele andere catawiki gebruikers draag bij aan de Catawiki community ook zonder zaken in de catalogus gezet te hebben.

Dat gaat dan ook gedoseerd, maar zoals ik al zei wil ik niks missen en zal dus dan alle shops willen volgen. Dat is toch niet te doen?

Tsja, dat is dan een persoonlijke keuze, als je alles wil volgen. 

Texit (Topic exit)

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 3 november 2013 12:55
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
3 november 2013 12:55

Texit (Topic exit)

Met verbazing zie ik dit soort regeltjes wel vaker opduiken bij mensen die het topic vaak niet eens zelf zijn gestart. Ik denk dat degenen die dit gebruiken beter hun berichtje kunnen afsluiten met de tekst: 'En nu wil ik het er verder niet meer over hebben' of 'En nu vind ik het wel genoeg en ga weer lekker verder met het invoeren van items' of...

  • 91 berichten
  • 3 november 2013 13:06
50
posts
3 november 2013 13:06

@Arco helemaal gelijk, maar dat is ook weer zo'n mond vol 

Ik vond 'm eigenlijk wel goed gevonden

Ik heb de volgende varianten nog overwogen : Toexit, Pexit en Poexit (post exit) , maar die bekten niet zo lekker :-)

Maar speciaal voor jou: het was een interessante discussie en ik ga nu weer veilingen invoeren en mijn zoeklijst bijwerken die helaas niemand kan zien :-)

  • 1.110 berichten
  • 3 november 2013 14:35
1K
added
5K
prices
10K
reviews
1K
posts
3 november 2013 14:35

@ UP; en stoot men Ebay met gemak van de Troon

 

Grapje?

in NL mischien wel hoewel Marktplaats en Ebay NL samen ook nog een vlinken brok vormen

maar Europa? kijk maar eens alleen naar de cijfers van Duitsland

 

Deutscher eBay-Marktplatz

  • 17 Millionen aktive Nutzer, darunter 5,4 Millionen private Verkäufer, 175.000 gewerbliche Verkäufer sowie mehr als 100 große Händler und Markenhersteller
  • Durchschnittlich sind ständig mehr als 70 Millionen Artikel in über 50.000 Kategorien im Angebot.
  • Jeden Monat bieten private Verkäufer bei eBay.de mehr als 20 Millionen Artikel zum Verkauf an.
  • Die Kategorien mit den meisten verkauften Artikeln bei eBay.de in Deutschland 2012 waren Kleidung & Accessoires, Möbel & Wohnen, Auto- und Motorradteile, Heimwerker, Sport und Sammeln & Seltenes.
  • Der deutsche Verkäufer "dynamic-auction" war der erste eBay-Händler in Europa, der die Rekordmarke von einer Million Bewertungspunkte erreichte – am 19. Oktober 2011 war es soweit.

Ik vindt Catawikki persoonlijk een veel leukere Site maar wel de Kerk in het Dorp laten.

 

  • 613 berichten
  • 3 november 2013 14:41
25
added
100
prices
500
posts
3 november 2013 14:41

Goed statement upstairs downstairs. Out of the box denken is voor weinigen weggelegd. Je standpunt over klantgerichtheid is ijzersterk en geldt voor alle soorten van dienstverlening. Catawiki is een fantastisch initiatief maar kan nog verder evolueren door de vraag op te gaan halen bij de klant. Of dat er nu duizenden zijn doet er niet toe, grote bedrijven hebben daar ook mee te maken. 

Ook de innovaties die je voorstaat onderschrijf ik. Ik denk dat een groot deel van de catawiki gebruikers in het oudere segment zit. Vooral met de voorgestelde vernieuwing zal het een grote groep jongeren aantrekken en dan heb ik het over 20 tot 40 jarigen. In dit soort tranisities zal je altijd de grote gevestigde schare hebben die het niet zien zitten, maar in deze tijd ontkom je er niet aan en is het de enige weg voorwaarts.

Eigenlijk heb je een nieuw business model op een presenteerblaadje aan catawiki gepresenteerd ;)

 

 

  • 91 berichten
  • 3 november 2013 16:19
50
posts
3 november 2013 16:19

@baronselderie

Ik durf zover te gaan, dat ik een fles goede Laphroaig Whiskey (10 jaar oud) met je wil verwedden, dat binnen nu en 5 jaar Catawiki groter is dan alle Verzamel gerelateerde rubrieken van Ebay te samen. Gaat dan vooralsnog om de landen waar Catawiki dan ook actief is (Bij overname vervalt de weddenschap).

Neem je de weddenschap aan? (mag ook een andere fles drank zijn :-)

    • 1.110 berichten
    • 3 november 2013 16:40
    1K
    added
    5K
    prices
    10K
    reviews
    1K
    posts
    3 november 2013 16:40

    Immer und yes hoop dat ik verlies!

    Snel naar pagina
    25van 41