Catalogusgegevens

LastDodo nummer
6142051
Rubriek
Munten
Titel
Oude Griekenland - Koninkrijk van PARTHISCHE - Mithridates II - (c.121 - 91 av JC.) - AR drachme - Ecbatana Mint - (VF + / EF)-zeldzame (R1)
Nominale waarde
Jaar
Variant / overslag
Tijdperk
Staatshoofd
Soort
Ontwerper
Serie
Thema
Materiaal
Goud- of zilvergehalte
Gewicht
3.87
Diameter
22 mm
Dikte
Slag
Vorm
Tekst voorzijde
Buste de Mithridates II à gauche, tête nue avec un bandeau simple, sans nœud qui tombe derrière la tête, la chevelure tombe sur la nuque, la barbe épaisse longue et pointue. 
Tekst keerzijde
BASILEWS// MEGALOU// ARSAKOU// EPIFANOUS .(Grand roi Arsace glorieux) . Le roi (Arsakes I) à droite est assis sur un trône à dossier, tenant un arc de la main droite .
Rand
Muntmeesterteken
Muntteken
Oplage
Krause en Mishler nummer
Catalogusnummer
Bijzonderheden

Ecbatane, het huidige Hamadan, was een van de belangrijkste werkplaatsen van het Parthische koninkrijk. Op de achterkant is de boogschutter afgebeeld zittend op de omphalos of navel, gelegen in Delphi, dat het centrum van de wereld symboliseerde. Zeldzaam type (R1). Kopieer op een brede blanco goed gecentreerd aan beide zijden. Zeer mooi portret van Mithridates II. Sterk geraakt. Leuke tegenvaller. Grijze patina met gouden reflecties. Zie: Sellwood 26.1; kust 77; Zonsopgang 289 var.; GC.7367 verschillende Mithridates II de Grote Een van de grootste koningen van de Parthen (circa 123-88 voor Christus), zoon van Artaban I. Hij begon met het herstellen van de macht van PARTHE in Mesopotamië en legde de grens aan de Eufraat vast. Hij veroverde een deel van Armenië en ging in 92 diplomatieke betrekkingen aan met Rome ...

Deze tekst is automatisch vertaald uit het Frans

Klik hier voor de oorspronkelijke tekst