4van 4
  • Catalogus beheerder
  • 2.415 berichten
  • 17 november 2011 02:03
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
17 november 2011 02:03

Kan iemand de items in Koektrommel zonder bies verplaatsen naar het verzamelgebied Blikken en Trommels ? Het lijkt me dat dit niet thuishoort in de rubriek keukengerei. Het zou voorlopig wel bij het soort Koektrommel kunnen.

Ik zit echter wel te twijfelen bij welk soort, want het kan ook een soort Lunchtrommel zijn of een kleine Broodtrommel.

In ieder geval hoort item 721745 thuis in de rubriek Blikken en Trommels

 

  • 1.463 berichten
  • 17 november 2011 05:49
1K
posts
17 november 2011 05:49

Voorlopig doen we geen verzoekjes.
Er zijn duizenden items die over moeten, en de focus ligt bij mij voorlopig op het opruimen van de overig rubriek, en op rubrieken waar een actieve beheerder voor is.

"Keukengerei" is ook zo'n rubriek die veel te breed is qua scoop, en zal in de toekomst in zijn geheel worden aangepakt, en in zijn huidige vorm verdwijnen.

Bovendien is er wel over gepraat om kunststof items als 1303209 ook bij de blikken te zetten, maar is daar nog helemaal niets over beslist.
Tot daar een beslissing over genomen is, gaan we uiteraard niets overzetten.
Je kunt ook de gedachte volgen dat alleen de blikken voorraadbussen in deze rubriek thuis horen, en dan valt 721745 er ook niet onder.
Eerst moet er dus maar eens wat meer duidelijkheid komen over deze rubriek, en dan pas gaan we kijken of we er dingen naar gaan verplaatsen, of er juist uit gaan halen.

  • Catalogus beheerder
  • 2.415 berichten
  • 17 november 2011 13:05
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
17 november 2011 13:05

Prima, dan weet ik dat. Het zou misschien handig te zijn om dat even middels een forumbericht te melden in het algemene forum met een uitleg erbij wat jullie aan het doen zijn.

Goed dat alles weer een keer wordt opgeruimd en herwaardeerd. Na de discussies bij de (post)zegels is de noodzaak zeker groter geworden om alles duidelijker te definieeren? En als het klaar is, worden de verzamelaars dan ook op de hoogte gehouden?

In een ander forumbericht had je ook al het voorstel om er opbergdozen van te maken. Dan heb je een heleboel items te pakken en dan kan je inderdaad sorteren op materiaalsoort en op doossoort (meestal naar de inhoud die er in gaat).

Het probleem is bij blik dat je veelal aan het materiaal denkt (blik) en dan vallen daar dus ook de blikken affiches onder of de chocoladevormen. Voorraaddozen vind ik te kort door de bocht, want je hebt hele mooie blikken in bepaalde vormen.

Onder de blikken verzamelaars is de indeling juist erg duidelijk en ook daar valt  721745 niet onder. Als je een idee wil krijgen wat verzamelaars onder blikken verstaan, dan moet je as vrijdag de 19e of de 20e maar eens naar de Verzamelaarsbeurs in Utrecht gaan. Daar staat in ieder geval 1 stand met heel veel blikken.

En als jullie nog hulp nodig hebben met het definieeren, dan wil ik ook wel helpen. Ik hoor het wel.

Veel succes in ieder geval!

  • 1.463 berichten
  • 17 november 2011 13:58
1K
posts
17 november 2011 13:58

Het zou misschien handig te zijn om dat even middels een forumbericht te melden in het algemene forum met een uitleg erbij wat jullie aan het doen zijn.

Handig maar niet eenvoudig, omdat men met veel verschillende dingen tegelijkertijd bezig is, die bovendien vaak aan verandering onderhevig zijn, voor het wordt doorgevoerd.
Af en toe heb ik bijvoorbeeld wel eens iets over de thema rubrieken gezegd.
Wat ik destijds over de werking van die thema rubrieken heb gezegd, is inmiddels allemaal al weer achterhaald, omdat de opzet toch weer anders gaat worden.

Het punt voor wat betreft de blikken rubriek is ook, dat we de huidige probleem rubrieken niet moeten vervangen voor nieuwe probleem rubrieken.
We zijn inmiddels door schade en schande toch een beetje wijzer en voorzichtiger geworden.
Daarom wil ik dat er eerst eens goed over na wordt gedacht, voor ik dit soort items over ga zetten naar de blikken rubriek.

Elke keer dat een item wordt overgezet, is er namelijk een risico dat er iets fout gaat, of zelfs dat info niet goed overgezet kan worden, omdat de invoer velden per rubriek verschillen.
En los daarvan is het ook elke keer weer een heel gedoe om de rubrieken goed met elkaar te vergelijken, voor je iets over ga zetten.
Dus als we iets overzetten, moet dat in principe zo veel mogelijk een permanente oplossing zijn voor dat item.
We willen niet dat items zich als stuiterballen door de catalogus blijven bewegen, omdat we het later toch maar weer ergens anders willen neerzetten.

En als jullie nog hulp nodig hebben met het definieeren, dan wil ik ook wel helpen. Ik hoor het wel.

Grote kans dat je er ook gewoon bij betrokken wordt, zodra we hier mee aan de slag gaan.

4van 4