14van 14
  • 1 bericht
  • 27 oktober 2010 12:08
27 oktober 2010 12:08

Vroeger als kind heb ik postzegels verzameld en leerde mijn opa dat hoe ik dit moest doen. Ook veel gekregen en hebben familieleden postzegels voor mij opgekocht.

Nu heeft het boek jaren in de kast gelegen en kwam ik deze laatst weer tegen. Ik probeer ze nu op catawiki terug te vinden wat het waard is. Om zo een overzicht te creeeren in "mijn verzamelingen" en wat de waarde van mijn boek is. 

Alleen veel staat er niet in. Ben ook niet in bezit van catalogussen om dit te kunnen uitzoeken zeg maar.

Zo heb ik postzegels uit Polen, Duitsland, Nederlandse Antillen, Groot-Britainne en andere postzegels met thema's die er niet in staan.

Kan iemand mij hierbij helpen? Zo ja, wat moet ik er dan voor doen, inscannen?

  • 4 berichten
  • 28 oktober 2010 19:31
28 oktober 2010 19:31

ja , ik heb een exelbestand van diverse landen met cataloguswaarde. Echter deze bestanden hebben een behoorlijke grote arbeid gehad. Het gratis beschibaar stellen gaat me te ver. Door de aantallen in te voeren krijg je vanzelf een waarde opgave. Niet alle lijsten zijn tot de laatste catalogus bijgewerkt, Je krijgt wel een goede indruk.

Met vriendelijek groet,

Micho

  • 19 berichten
  • 28 oktober 2010 22:24
28 oktober 2010 22:24

Niet alle landen zijn nog compleet, dus het kan zijn dat de zegels er nog niet in staan. De kans dat je zegels veel waard zijn is denk ik niet zo heel groot. Mocht je het toch verder willen opzoeken en niet willen wachten tot dat iemand de zegels hier invoert, dan kan je altijd nog even naar de bibliotheek bij je in de buurt gaan. De meeste bibliotheken hebben wel een catalogus staan.

  • 4 berichten
  • 31 oktober 2010 18:53
31 oktober 2010 18:53

Ik had hier een vraag over, maar weet niet of ik het hier op de juiste plek plaats.

 

Ik ben hier nieuw en vind het erg leuk om mijn verzameling hier bij te houden. Nu zie ik dat er bij bijvoorbeeld Zuid Afrika heel weinig postzegels staan. Hoe komt dit? En is het dan de bedoeling dat ik ze zelf toevoeg of hoe moet ik dat aanpakken? Ik weet namelijk geen nummers of prijzen van mijn postzegels.

Alvast bedankt

  • 614 berichten
  • 1 november 2010 01:25
25
added
250
prices
250
reviews
500
posts
1 november 2010 01:25

De database bestaat deels uit een complete catalogus (Nederland en West- Europa) en deels uit zegels die door gebruikers ingevoerd zijn (vrijwel alle andere landen) deze databases zijn niet compleet en worden langzxaam aan door verzamelaars gevuld. Je moet wel eemn catalogus hebnen  om dat te kunnen doen omdat je o.m.; het jaar van uitgifte moet weten, en welke zegels een serie vormen. Heb je dat niet dan kun je gewoon wachten tot iemand anders het doet....

  • 9 berichten
  • 13 november 2010 09:31
25
added
25
prices
13 november 2010 09:31

Ik heb 6 series en blokken ingevoerd met foto. Twee series zijn opgenomen in het betreffende land (Paraguay). De andere vier blijven onzichtbaar. Zijn wel te vinden als je zoekt onder ingevoerd thema. Waarom worden er in de landsaanduiding slechts twee series zichtbaar? Waarom worden de andere vier invoeren slechts zichtbaar als ik op het ingevoerde thema zoek? Uiteraard heb ik ook het land van herkomst vermeld.

  • 787 berichten
  • 13 november 2010 12:27
13 november 2010 12:27

Aan Verbena54

 

Nadat je het land Paraguay gekozen hebt, krijg je 161 van de 180 zegels. 

Als je bij selectie rechts op selecteer drukt, heb je 180 zegels.

  • 9 berichten
  • 13 november 2010 17:16
25
added
25
prices
13 november 2010 17:16

Aan Tapir,

 

Met vriendelijke dank voor de tip!!!

  • 1 bericht
  • 24 december 2010 14:55
24 december 2010 14:55

Dat probleem heb ik ook......

 

het best vervelend omdat je ze michien over wilt verkopen en de

prijs kunt vinden

 

 

mvg Yara

  • 10 berichten
  • 10 februari 2011 22:52
10 februari 2011 22:52

een half jaar terug was ik op deze site en door een advertentie in Filatelie deze maand dacht ik eens even kijken hoe het er mee staat want ik was nogal kritisch de vorige keer.

Deze keer vulde ik 2 zoektermen in: Grootrondstempel en kleinrondstempel, een veel verzameld gebied.

geen items gevonden..

Verder verwijs ik naar mijn vorige bezoek/reakties want mijn standpunt is hetzelfde.Ik vind de site vooral: leeg.Veel te groots opgezet etc.etc.ja wat wil je ...

een half jaar terug heb ik argumentatie gegeven, doe er iets mee want deze site heeft ondertussen een half jaar verloren.

  • 614 berichten
  • 10 februari 2011 23:20
25
added
250
prices
250
reviews
500
posts
10 februari 2011 23:20

@Ruud

U plaatst een berichtje onder de kop "Mijn postzegel zit er niet tussen" maar u bedoelt: "Mijn stempel zit er niet tussen".

Op Catawiki is een goede basiscatalogus Nederland aanwezig. Voor gespecialiseerde aanvullingen als stempels (overigens niet zo eenvoudig te catalogiseren, want dan moet je alle zegel/stempelcombinaties gaan opnemen) zijn we afhankelijk van verzamelaars die de catalogus helpen uitbreiden.

U heeft ongetwijfeld een mooie collectie klein- en grootrond. Nou, ik zou zeggen stroop uw mouwen op inplaats van kritiek te leveren en help mee van Catawiki iets groots te maken. Als iedereen zo passief negatief is als u wordt het inderdaad nooit iets. Maar er zijn gelukiig al veel verzamelaars die een forse bijdrage hebben geleverd. De catalogus groeit elke dag fors en regelmatig worden door ons complete landen toegevoegd.

Overigens is er al wel een basislijst kleinrond aanwezig alleen nog niet geplaatst omdat er  nog niet voldoende afbeeldingen zijn. Ook moeten de stempels nog een aparte plaats binnen de postzegelrubriek gaan krijgen.

Waar u enorm mee zou kunnen helpen is een goede serie scans van zegels met rondstempels, gespecialiseerd per waarde.

Of blijft u één van de beste stuurlui die aan wal blijft staan?

Mailt u me maar even met het goede nieuws, , erik@catawiki.nl

  • 10 berichten
  • 11 februari 2011 19:16
11 februari 2011 19:16

beste erik,

Ik heb maar een paar mooie zegels met een mooi rondstempel (kl/gr) dat zijn redelijk dure zegels, ik heb (geheel) persoonlijk geen behoefte deze tentoon te stellen, maar dat ene zegeltje die ik nog zoek zou ik graag vinden..ik ben koper!!

Ik zoek natuurlijk meer dan 1 zegeltje, ik hoop het dan ook op bijvoorbeeld catawiki te vinden..

Als ik een leuke voorraad zou hebben op stempelgebied, zou ik ze misschien op de site zetten voor de verkoop maar als verzamelaar zie ik me dat niet doen.

Over stuurlui, de beste staan inderdaad aan wal, dat is een keuze.Als een stuurman een  mammoettanker een andere kant op wil laten varen moet hij immers de kapitein aan zijn kant zien te krijgen!Da's een lastige situatie...want de kapitein is de baas en het is niet het schip van de stuurman, dus hij stapt uit of in dit geval, niet in!

Het gaat immers niet zo florisant in de filatelie als zou kunnen, dat een goede stuurman zegt ok we varen die kant op, ik ga mee.

U heeft een nieuw initiatief, prima , zie je te weinig in (de) Filatelie!

Vrijwel iedereen is op het verleden gericht.Bejaarde mensen op hoge posities, nieuwe ideen komen er niet door..

Ik bekijk uw site niet uit eigenbelang maar uit interesse, mijn hobby is commerciele economie, ik bekijk uw site door de ogen van een consument en ik vind lege hokjes...Ik vertelde eerder, een half jaar terug, consumenten houden niet van lege hokjes..

De gemiddelde bezoeker heeft het na 3 lege hokjes gezien,,

Ik adviseerde u voor uw groot(s)e project een grote partner, ik schreef S. Gibbons als voorbeeld.

Al heeft u er een miljoen afbeeldingen bij dan nog zijn er teveel lege hokjes dus zult u moeten kiezen voor een iets minder grootschalige opzet en uitbreiden in de richting die de consument aangeeft..

Dus vanuit mijn perspectief kan ik u als kapitein alleen hierop wijzen, maar ik ken kapiteins, een klein stapje terug lijkt moeilijk maar daarna kunt u oneindig vooruit stappen.

Stel u brengt een pure reep chocolade van de beste kwaliteit op de markt en de  consument zegt : ik vind melkchocolade lekkerder, dan brengt u toch melkchocolade op de markt?Of probeert u dan de consument uit te leggen dat uw pure reep veel betere kwaliteit is? Beide kan, maar kijken naar de behoefte levert meer op, in de Catawiki situatie, meer kijkers, meer kopers, meer verkopers, meer publiciteit (mond tot mond reclame).

De jas is nog steeds te groot, is mijn mening, neemt niet weg dat ik veel respect heb voor uw initiatief!

 

  • 10 berichten
  • 11 februari 2011 19:16
11 februari 2011 19:16

 

sorry, foutje!! dubbel geplaatst bericht door mij verwijderd 

  • 614 berichten
  • 11 februari 2011 19:44
25
added
250
prices
250
reviews
500
posts
11 februari 2011 19:44

@Ruud

Ik heb al sinds 30 jaar een postzegelwinkel. Als zodanig hen ik altijd goed mijn brood kunnen verdienen. Dat zou niet gelukt zijn als ik niet wist waar de verzamelaar om vroeg. Ik heb een uitgebreide voorraad, maar merendeels uit de standaard catalogi.

Ik heb zelfs een redelijke stock puntstempels en kleinrond maar om eerlijk te zxijn vraagt niemand daar ooit naar.

De meeste van mijn klanten hebben een Davo of Importa voordrukalbum en komen de Junior catalogus. Een groeiende groep klanten verzamelt thematisch.

Er is een kleine groep speciaalverzamelaars die vaak al erg veel hebben (u bevestigt dat eigenlijk ook al), alleen de lastigste dingen zoeken en zeer kwaliteitsbewust zijn. Er zijn ook een paar handelaren die zich helemaal op deze groep richt en een grote voorraad van dat materiaal hebben. Ze zijn vaak fanatiek en vallen daardoor wat meer op in discussies. Zaken worden vaak op de grote verzamelbeurzen gedaan, en de handelaren in kwestie zijn vaak ook op verkoop op beurzen gericht.

De verzamelaars van een bepaalde specialiteit kennen elkaar vaak bij naam, hetgeen al iets aangeeft over de grootte van de groep.

Die specialist weet het vaak veel beter dan het beste handboek. Gelukkg dat een kleine groep specialisten hun kennis niet onder de pet houden.

Ik zie nu ook weer -en hoor het van collega's- dat de nieuwe Junior de winkels uit vliegen.

Het 'gewone' materiaal is nog steeds de kern van de markt. Als er een ontwikkerling is is die richting thematische filatelie, en juist daar speelt Catawiki optimaal op in, want Catawiki biedt in feite 1200 thema- catalogi die voorheen nooit bestonden...

Jammer dat u dan ook alleen uit het perspectief van uw specifieke interesse wilt oordelen.

Uw verzamelgebied- hoe leuk ook, want daar verschillen we niet van mening- is een  niche markt.

Hoewel ik de grondslag voor deze postzegelcatalogus heb gelegd is het nu een catalogus van iedereen en kan de verzamelaar (of handelaar) hier zijn specialiteit aan toevoegen.

En uiteindelijk doet de markt dan ook hier zijn werk  want ik bepaal niet wat op Catawiki wordt aangeboden. Als een handelaar de stempelverzamelaart als een interessante klant ziet, kan hij dit materiaal gaan aanbieden.

Is kennelijk  nog niet gebeurt, en dat bevestigt mijn zienswijze. Maar misschien dat een verzamelaar zoals u de uitdaging aan neemt de catalogus te verrijken.

 , zie je te weinig in (de) Filatelie!

Vorig jaar hebben we 2 pagina''s gehad en dat is uitzonderlijk veel voor een catalogus of internet site .Overigens heb ik al vele malen in de Filatelie gestaan. Maar u mag natuurlijk altijd de hoofdredacteur bellen ennaar voren brengen dat ik wel wat meer publiciterit verdien!

14van 14