Snel naar pagina
25van 125
  • Catalogus beheerder
  • 1.868 berichten
  • 21 februari 2024 15:38
500
added
1K
prices
5K
reviews
1K
posts
21 februari 2024 15:38
Is er de mogelijkheid en de vraag om de conditie CTO (Cancelled To Order) op te nemen ?. Dus naast postfris, gebruikt en, met beschadigde gom (spoor van plakker).
Het gaat hier om gestempelde zegels, met een onbeschadigde gom, die nooit verstuurd zijn.

Ik heb bijvoorbeeld nu enkele CTO zegels van Oostenrijk. Ik kan deze niet onderbrengen bij gebruikt of gelopen, want ze zijn nooit verstuurd op een brief. Postfris gaat ook niet, want er staat een stempel op. En de gom is onbeschadigd. Waarheen ?.

Ook voor de verkoop, denk ik, dat dit een goede aanvulling is. Kopers willen weten wat ze kopen.

Voorts denk ik, dat er vele postzegels te koop zijn, die nu onder gebruikt staan, maar CTO zijn. Een verzamelaar van gebruikt, wordt nu dus mishandelt, als hij deze CTO postzegels koopt, en hij of zij denkt dat ze gebruikt zijn.

Op zich, denk ik dat er niks mis is met een CTO postzegel, je moet het alleen weten. Vandaar deze aanvraag, tot deze mogelijkheid.


  • 184 berichten
  • 21 februari 2024 20:04
100
added
100
posts
21 februari 2024 20:04
Vlgs de catalogus is er geen status "gebruikt", wel een status "gestempeld" en daar vallen de CTO's ook onder, lijkt mij althans.
  • Catalogus beheerder
  • 248 berichten
  • 21 februari 2024 20:42
500
added
500
prices
10
info pages
10K
reviews
250
posts
21 februari 2024 20:42
Klopt wat ApiSta schrijft. 

Nu ineens een conditie 'CTO' toevoegen zou voor onnoemelijk veel onduidelijkheid en chaos zorgen. Duizenden verzamelaars hebben CTO-items in hun verzameling staan onder 'gestempeld'. Ook ik, met name voor Oost-Europese landen. Het is een illusie te denken dat iedereen dat nog eens met terugwerkende kracht voor honderden/duizenden items gaat aanpassen. 

En dan duiken er nog vragen op rond cataloguswaarde - moeten tienduizenden items nog eens van een extra prijs voorzien worden. Het zal ook niet meer kloppen met de prijzen van de voorbije opbrengsten als er een conditie bijkomt. En: is het altijd helemaal duidelijk of een zegel CTO is dan wel gewoon afgestempeld? Meer nog: heel wat verzamelaars hebben geen idee dat er zoiets bestaat als CTO...

Bovendien: ik heb ook zegels die gelopen hebben, maar niet afgestempeld werden (hoewel ik ze persoonlijk van de enveloppe weekte). Net andersom dus van CTO. Is er dan nóg een conditie nodig: 'gelopen maar niet gestempeld'? Nee toch.

Dus nee, dit zorgt alleen maar complexiteit en weinig meerwaarde.
  • Catalogus beheerder
  • 4.117 berichten
  • 21 februari 2024 21:31
10K
added
25K
prices
100
info pages
250K
reviews
2.5K
posts
21 februari 2024 21:31
Bij mij zou mijn wenslijst volledig mogen blijven: vanaf Gestempeld en hoger.  Als CTO als lagere conditie wordt toegevoegd.
Ik ben echt geen fan van CTO.  Als ik gestempeld bestel veronderstel ik dat ze gelopen hebben.  Niet gemaakt (al dan niet met een deel van de gom er nog aan).  CTO heb ik liever niet, net zo min als ongebruikt (in mijn gedachten zijn dat beschadigde exemplaren).
Ongebruikt kan nog wel in uiterste nood (niet te vinden of onbetaalbaar  in condities postfris/gestempeld).

Wie het niet uit maakt CTO of gestempeld kan voor zijn verzameling gewoon gestempeld behouden.  Verzameling is persoonlijk, daar heeft niemand zaken mee wat je daar aanduidt.
De shops, die gaan zweten.  Die mogen al hun gestempeld materiaal overlopen en aanpassen indien nodig (zal veelal niet nodig zijn maar je moet het toch nakijken).  Maar uiteindelijk zou elke shop toch wel eens af en toe zijn inventaris met LD mogen overlopen en actualiseren.  Er zouden minder bestelde items geannuleerd worden.
Bij de zoeklijst heb je dan als gebruiker het dilemma: wil ik ze er ook bij, of niet.
Wie ze wel wil moet er dan voor werken.  Eenmalig.

Wat betreft cataloguswaarden en verkoop-statistieken is er nu een probleem.  CTO is in principe niks waard (fabrieksmatig afgestempeld om direct in de handel te droppen ... dat heeft helemaal niks meer met filatelie te maken), en toch aangeboden/verhandeld via 'Gestempeld'.  Terwijl een echt gelopen exemplaar wel een redelijk hoge waarde kan hebben is de 'waarde' in conditie CTO altijd duidelijk.
Dit zo blijven verder aanhouden (niks doen) is gekend bedrog laten overleven,  de stats zullen er nooit beter worden.
Dit nu wijzigen zorgt op den duur voor uitvlakking en op termijn voor realistischer stats.
Met andere woorden: ik ben voorstander om een 4de conditie toe te voegen (CTO, lager dan Gestempeld).
Voor mijn part hoeft er geen cataloguswaarde-referentie voor CTO bij te komen.  Ik weet perfect wat die waard zijn.
Die gaan bij mij (zoals ik ooit als eens schreef) in 't potje voor de missies.

Btw: een zegel zonder enige vorm van ontwaarding zonder gom is een ongebruikte zegel.  Die is nog altijd frankeergeldig, maar beschadigd (de gom is er af).  Valt volledig onder ongebruikt.
In België zijn er die dergelijke (nog frankeergeldige) zegels uitzoeken en in bulk verkopen aan 50% van de frankeerwaarde met als slogan 'Goedkoper frankeren'.  Ik veronderstel dat het in andere landen niet anders is.  2dekans-filatelie :)
En elk jaar slaan de porttarieven veel op.  Worden ze ook enkele percentjes duurder verhandeld (50% is altijd op basis van het actuele posttarief).  Een beter rendement is er niet bij de banken op dit ogenblik.


  • Catalogus beheerder
  • 1.868 berichten
  • 22 februari 2024 15:40
500
added
1K
prices
5K
reviews
1K
posts
22 februari 2024 15:40
Voor mijn part hoeft er geen cataloguswaarde-referentie voor CTO bij te komen.

Goed plan Raoul62 , laat gewoon de gemiddelde verkoopwaarde, bij wijze van proef, meelopen voor deze conditie, als cataloguswaarde. Dan is het ook niet nodig, om utopische cataloguswaarden in te voeren. Scheelt een hoop werk voor de invoerder en voor de beheerder.
  • 64 berichten
  • 22 februari 2024 18:35
1K
added
500
prices
50
posts
22 februari 2024 18:35
Ik veronderstel toch dat de meeste VERKOPERS weten of een zegel gelopen of CTO afgestempeld is.
Je lost het probleem op door er een eigen afbeelding bij te plaatsen,kan je achteraf nooit gezeur krijgen en hoef je het ook niet te vermelden,koper weet wat hij krijgt.

  • 40 berichten
  • 22 februari 2024 20:10
100
added
500
prices
25
posts
22 februari 2024 20:10
Weer wat van je geleerd Raoul62.
Nooit geweten dat CTO (Cancelled To Order) zegels niet album waardig zijn.
Ik bezit aardig wat Zwitserse zegels met een Halbmond stempel, deze zijn eerste dag afgestempeld met gom. Ik had altijd het idee dat deze zegels juist meer in trek waren, zeker bij verzamelaars in Zwitserland zelf. Er zijn daar ook verzamelaars die bij een postkantoor postfrisse zegels kopen en om direct laten voorzien van een voll-stempel.
Voor mij zijn ze als mini-FDC's omdat ik niet zo enthousiast ben over envelopjes. Mijn voorkeur gaat ernaar uit om ze uit te knippen en af te weken. Maar hoe noemen we deze zegels dan eigenlijk? Maar gelukkig schrijf je ook dat een verzameling persoonlijk is.
  • Catalogus beheerder
  • 1.868 berichten
  • 22 februari 2024 20:53
500
added
1K
prices
5K
reviews
1K
posts
22 februari 2024 20:53
Het gaat er niet om, in dit bericht MDuinmaijer , hoe iemand denkt over een CTO. Hier denkt iedereen anders over, de een waardevol en de ander snot. Het gaat er alleen om, of er vraag en behoefte is, om zo'n conditie eventueel toe te voegen.
  • Catalogus beheerder
  • 4.117 berichten
  • 22 februari 2024 22:38
10K
added
25K
prices
100
info pages
250K
reviews
2.5K
posts
22 februari 2024 22:38
MDuinmaijer 
Wat ik denk van CTO hoeft niemand met mij te delen.  Het is wat je zelf belangrijk vindt bij het verzamelen.
Maar het vertekent de stats, strooit zand in de ogen, het leidt tot verwarring en bij de serieuzere aanbieders zelfs tot wanhoop.

bv. #1232299
Echt gelopen, mooi gestempeld, kun je de LD cataloguswaarde wel als realiteit aannemen.  Echt gelopen maar wat minder mooi afgestempeld zou het rap een euro mogen kosten.
En toch is de gemiddelde verkoop-waarde volgens de stats 42 cent.
Er is er eentje verkocht aan 5 cent.  Een gek die het verkocht of kocht?  Neen.  Voor een CTO is dat al een behoorlijk hoge prijs.
Het zorgt er wel voor dat de gemiddelde verkoop-waarde in de stats de dieperik in gaat.  Het is helemaal niet representatief voor de conditie gestempeld.

Er zijn op dit ogenblik 2 'gestempelde' aanbiedingen.  Nergens een eigen afbeelding, en er wordt niks bij vermeld.  Veel kans dat het CTO's zijn.
Of echt waardevolle gestempelde die dan toch maar te goedkoop worden aangeboden (er is er tenslotte al minstens eentje verkocht aan 5 cent ... dan kun je er toch geen normale prijs van 1 euro op plaatsen, toch?).

Als ik die gestempeld zoek, dan komen die tgv de LD technologie automatisch bij mij in the picture (match).  De LD-technologie zal de afbeelding niet analyseren en mij vertellen dat het een CTO is.  Dan zijn ze rap in het winkelmandje aangeklikt om een bestelling van een paar honderd items te maken.  Echter ...als het CTO's zijn ... dan wil ik die helemaal niet.

Met een bijkomende (laagste) conditie zouden die niet in the picture komen en de stats niet scheef trekken.  Wat op zich ook al wat meer respect zou tonen naar de shopuitbaters (verkopers).
Indien de mogelijkheid zou geboden worden (een bijkomende conditie CTO), en  er dan toch eentje als gestempeld wordt aangeboden en door mij aangekocht, dan heb ik wel een poot om op te staan.  Niet dat ik daar een drama van zou maken, maar dan kan ik de verkoper toch wel iets duidelijk maken.
En zoiets  onthou je, bij een volgende bezoek aan die shop.
Na enkele maanden groeipijnen zouden de meeste al heropgevoed zijn.
Het is immers geen nadeel voor de verkopers.  Wel een voordeel.  Voor de serieuze (ernstige) verkopers althans.  Deze die wat kaas gegeten hebben van filatelie.  Die het ernstig nemen, en niet zo maar wat papiertjes willen verpatsen.

  • 199 berichten
  • 23 februari 2024 07:44
100
prices
100
posts
23 februari 2024 07:44
I am against CTO this is why all serious seller must put a photo of canceled stamps. 

To my opinion sellers putting photos of all what they sale deserve more sales as it is respect and when they sales the same stamps on a marketplace they put the photo so why you got so few seller photos on what is in sale on LD ? 
Bericht is in het Engels
Vertaal naar Nederlands
TomV
VIP
  • 39 berichten
  • 23 februari 2024 09:18
250
prices
25
posts
23 februari 2024 09:18
Als wereldwijd verzamelaar heb ik vrij veel CTO's, in afwachting van een onbeschadigd echt gelopen exemplaar. Voor sommige landen is dat echter zo goed als onmogelijk, dus leef ik gewoon met die realiteit.
Als verkoper probeer ik er aandacht voor te hebben en vermeld het zoveel mogelijk als het om CTO's gaat. Het is aan de verzamelaar om te beslissen of het dan de moeite is. Er zijn tenslotte ook verzamelaars die automaatstempels (hoewel wel degelijk echte stempels) verfoeien. Ieder maakt het zich zo moeilijk als men zelf wil, denk ik dan.

Het zou wel ellendig veel werk kosten om alle zegels in mijn verzameling en shop opnieuw te herbekijken en onder de juiste (gestempeld/CTO) categorie in te delen. Maar dat is meer een praktische bedenking.

Inhoudelijk vind ik het wel vaak niet gemakkelijk. Een zegel met een prachtige eerstedagafstempeling is in principe ook 'cancelled to order'. Maar misschien zijn daar wel net liefhebbers voor.
En soms is het ook niet makkelijk om te beoordelen of een deelstempel op een zegel zonder gom nu al dan niet CTO is. Dat leidt ongetwijfeld tot discussies.

  • Catalogus beheerder
  • 4.117 berichten
  • 23 februari 2024 09:54
10K
added
25K
prices
100
info pages
250K
reviews
2.5K
posts
23 februari 2024 09:54
TomV 
Een nette stempel 1ste dag is 99,99% met zekerheid een CTO.  Of die nu van een FDC of EDK is afgeweekt maakt niet uit.  De afstempeling heeft niks met de functie verzenden te maken, terwijl dat bij een echt gelopen gestempeld exemplaar wel zo is.
CTO heeft, in mijn visie, niks meer met filatelie te maken.  Uiteraard is iedereen vrij er zijn eigen visie op te hebben.  Ik ook :)

De realiteit is dat eigen afbeeldingen in de shop voor quasi waardeloze zegels niet worden toegevoegd.  Als je 100 extra scans moet maken en opladen voor zegels die te koop worden aangeboden aan 0,01 euro, dan doe je dat niet.
En daar ligt juist het probleem.  Die CTO's zijn vnl 0,01 items.  Denk hierbij ook  aan de overvloed uit de Oost-Europese en Arabische landen.  Rechtstreeks van de drukkerij naar de postzegelhandel.
Eigenlijk hebben we maar één conditie nodig als het via eigen afbeeldingen en opmerkingen door de gebruiker moet worden uitgezocht.  Daar kun je toch perfect in zetten of het postfris, ongebruikt of gestempeld is?
Dan ga je aan het doel van LD voorbij.  Waarbij geautomatiseerd, op basis van de conditie, signalen worden gegeven ter stimulatie van de verkoop.
En waarbij de gerealiseerde omzet via stats inzicht verschaft aan de gebruikers.
Vandaar: ik ben PRO een bijkomende conditie CTO.  Als laagst mogelijke conditie.
Als het voor jou evengoed gestempelde zijn, dan heb je er in je verzameling geen last van.  Daar mag je ze gerust als gestempeld laten staan.

Ik ken een verzamelaar die graag elke zegel in elke conditie heeft.  Voor de meeste is 'dubbel verzamelen' (postfris en gestempeld) geen uitzondering.  Driedubbel verzamelen (postfris - gelopen - cto) is wel een uitzondering, maar heb ik al eens gezien!  Zo'n verzamelaar kan niks met LD aanvangen.
Een verzamelaar van gestempeld kan eigenlijk ook niks aanvangen met LD.  Op LD moet je 'Gestempeld' beschouwen als 'CTO' omwille van niet betrouwbaar (zowel het aanbod, de cataloguswaarde als de financiële stats).   En CTO zijn nu net de exemplaren die een verzamelaar van 'Gestempeld' NIET zoekt.    Het is wat het is.  Niet meer dan dat.
TomV
VIP
  • 39 berichten
  • 23 februari 2024 10:08
250
prices
25
posts
23 februari 2024 10:08
Ik vind een aparte categorie CTO overigens op zich geen slecht idee, zeker als de verkopers er dan ook echt rekening mee houden. Realiteit leert echter dat die vaak een andere kijk op kwaliteit hebben dan verzamelaars.

Voor alle duidelijkheid: ik heb van sommige postzegels ook gewoon postfrisse exemplaren of exemplaren met plakker, in afwachting van een echt gestempeld exemplaar. En als ik dat dan vind, hou ik ze meestal beide :-)  
Verkoopswaarde maakt me weinig uit, kwaliteit wel. Zo blijf je voortdurend zoeken en vinden, en dat is net het leuke aan de zaak.
  • 199 berichten
  • 23 februari 2024 11:19
100
prices
100
posts
23 februari 2024 11:19
I think that the only and best solution is to buy only to seller that put a photo of the stamped stamps and that to the collector to decide if it is a CTO or not and decide if the selling price is ok.

So everyone can decide to buy or not CTO and must know that CTO are a selling value of 0,01 € only not 0,05 € or more if you want to buy a CTO. In bulk CTO cab be found for as low as 0,002 €.
Bericht is in het Engels
Vertaal naar Nederlands
  • 199 berichten
  • 23 februari 2024 11:20
100
prices
100
posts
23 februari 2024 11:20
By the way serious professional stamp seller have a deontology not to sell CTO.
Bericht is in het Engels
Vertaal naar Nederlands
  • 199 berichten
  • 23 februari 2024 11:25
100
prices
100
posts
23 februari 2024 11:25
If on LD a professional seller sale you a CTO without telling you it is a CTO you should contact him to be reimbursed or put a negative feedback.

Of course what I write is about CTO stamped for the trade not FDC cancellation that is not really CTO like the CTO printed only to foul the collectors that have a trade value far less than 0,01 €.
Bericht is in het Engels
Vertaal naar Nederlands
nlae
VIP+
  • 258 berichten
  • 23 februari 2024 11:33
10K
added
5K
prices
250
posts
23 februari 2024 11:33
De ene CTO is de andere niet - Je hebt echte CTO's ( Afgestempeld in het land van herkomst ) en valse CTO's ( Met opgedrukte afstempeling bij de drukkerij ) - Bij het verzamelen van landen als Laos , Kampucjea , Cambodja en Nicaragua kan je bijna niet om de CTO's heen - Onderstaand een scan van een naar mijn mening verzamelwaardige CTO.

  • 199 berichten
  • 23 februari 2024 12:06
100
prices
100
posts
23 februari 2024 12:06
nlae I disagree totally with you a CTO is a CTO the stamped CTO you put the photos are CTO with a resale value that should be under 0,05 € The collection os stamped stamps is only about stamps used to post a letter that have traveled and for stamped stamps the catalog price is only for that type of stamps use on letters that have been send through a post office traveling from  one point to another point.

What you put in photo have nothing to do with philately this is only nice images that I will buy for my child at 0,01 €
Bericht is in het Engels
Vertaal naar Nederlands
  • 199 berichten
  • 23 februari 2024 12:13
100
prices
100
posts
23 februari 2024 12:13
FDC that have never be use to post a letter have also nothing to do with philately they are CTO .

what is philately is a letter post at the post office the first day of the sale in a post office like the scarce letters with the penny black posted the first day of official sales of the black penny in 1840 that is philately is about and 10 000 € is a normal resale price. The same letter posted in 1841 with a black penny you can buy it for 500 €.

Valuation is king and CTO have no retail value.
Bericht is in het Engels
Vertaal naar Nederlands
  • 199 berichten
  • 23 februari 2024 12:14
100
prices
100
posts
23 februari 2024 12:14
The CTO when I find one in a collection go directly to the bin this is my way with CTO. 
Bericht is in het Engels
Vertaal naar Nederlands
  • Catalogus beheerder
  • 4.117 berichten
  • 23 februari 2024 13:41
10K
added
25K
prices
100
info pages
250K
reviews
2.5K
posts
23 februari 2024 13:41
TomV 
 dat is net het leuke aan de zaak
Da's het belangrijkste.  Het is een hobby waar je tijd aan spendeert omdat het leuk is.  Als het niet meer plezant is, dan houdt het op.
Frenchstamps 
I love you already :)
Er moet onderscheid gemaakt kunnen worden tussen wat plat commercieel is, en wat onder filatelie thuis hoort.
NVPH FDC's of Enshedee maakwerk bv. zijn plat commercieel.  Die kun je perfect herkennen, uitfilteren, met de gegevens die op LD beschikbaar zijn.
Met CTO's kun je dit nu niet.  Ze worden door, in mijn ogen oplichters, verkocht als zijnde Gestempeld.  Een ernstige filatelist zal dat inderdaad niet doen in zijn shop.  En krijg je dergelijk materiaal van een verkoper, dan onthou je dat.  Da's het enige wat je kunt doen op dit ogenblik.
Er wordt wel voorbij gegaan aan de schade die dergelijke verkopers aanbrengen aan andere shops die wél gerund worden door ernstige filatelisten.
Die kunnen waardevolle gestempelde (echte gestempelde, postaal gebruikte) niet kwijt aan een normale prijs.
CTO is en blijft 'not done' voor een ernstige filatelist (postzegelverzamelaar).
Het kan als voorlopige gaatjesvuller.  Een ernstige filatelist zal altijd op zoek blijven gaan naar het echte exemplaar.
Landen (zoals de Stamperiialanden uit Afrika) die niet in dergelijke echte exemplaren voorzien kun je niet serieus nemen.  Die vermijd je als filatelist.  Maar kun je wel omarmen omwille van het verzamelplezier, niet omwille van wat filatelie wordt genoemd.

De bewering 'extra afbeelding en vermelden' is geen oplossing.  Dan heb je LD helemaal niet nodig.  Dan werk je beter manueel met manco- en aanbod-lijsten.  Op basis van concrete catalogusnummers uit papieren catalogussen.  Dan kun je voor één bestelling postzegels (meestal toch > 100 zegels om het de moeite van het verzenden te maken) enkele weken de tijd nemen om alles te overlopen en na te kijken.
Met een beter uitgebouwd LD platform kun je gerust meerdere dergelijke bestellingen per dag doen.

Om het nog wat gekker te maken (nu ik goed op dreef ben gekomen) zou er gerust nog een 5de en 6de conditie bij mogen komen: 'Beschadigd' en 'Niet gegarandeerd'.
Nu worden dergelijke exemplaren ook aangeboden (door evengoed 'oplichters'  in mijn ogen).  Met als excuus 'het staat in de Opmerkingen'.
Een zegel met cataloguswaarde postfris 100 euro wordt zo aangeboden en verkocht voor 0,50 euro.  Met de opmerking 'mist drie tandjes'.
Moet je daarna de stats gaan bekijken.  En die vermelden die opmerkingen uiteraard niet.  Zo heb ik er toch al redelijk wat uit gehaald en gesignaleerd.  Dergelijke verkopen moeten volledig uit die stats.
Als je het al opmerkte als koper (wie gaat voor honderden zegels al die opmerkingen gaan lezen?), dan nog zet je de andere (serieuze) aanbieders in hun blootje met hun aanbieding aan 10 euro.
De aanbieder gaat in de fout, maar evengoed de afnemer.  Want door de afname (bestellen en kopen) draag je bij aan onbetrouwbare stats.
Oplossing is het verbieden van het aanbod van beschadigde items, en het verplichten om voor items vanaf een zekere cataloguswaarde een certificaat van echtheid te voorzien.
Dat zal helaas niet gebeuren.
Wel is het mogelijk, als je de hobby ernstig neemt, als verkoper dergelijke beschadigde of niet gegarandeerde an te bieden als losse flodders.  Niet gebonden aan een catalogus-item.  Dat kan niemand je kwalijk nemen achteraf, en het besmet de rest niet.
az60
VIP
  • 1.283 berichten
  • 23 februari 2024 13:44
1K
added
100
info pages
2.5K
reviews
1K
posts
23 februari 2024 13:44
De afstempeling heeft niks met de functie verzenden te maken, terwijl dat bij een echt gelopen gestempeld exemplaar wel zo is.
CTO heeft, in mijn visie, niks meer met filatelie te maken.
Prima conclusie. Logisch doortrekken en je zegt dus, dat FDC's niks met filatelie te maken hebben. Het ene spaar je, het andere verfoei je :-). Maar goed daar gaat het onderwerp niet over. In principe ben ik het eens met je conclusie. Een CTO heeft nooit gelopen, is niet postaal gebruikt geweest en is dus ook geen postzegel. Het had als gebruikstype CTO, naast frankeer en 'cinderella' ondergebracht kunnen worden. En het toevoegen van de conditie 'CTO' bij de start van de postzegelcatalogus was ook in mijn ogen een juiste stap geweest. Maar nu niet meer.
Je kunt het nu niet meer toevoegen. Je dwingt een ieder opnieuw om de gehele collectie en vooral shop opnieuw te controleren. Iedere zegel moet nagekeken worden. Dus je vraagt nogal wat. En is dat nodig? Nee, natuurlijk niet. Als je al gestempelde zegels wilt kopen en het maakt je wel uit of het een gelopen zegel of een CTO is, dan kun je ook gewoon even een berichtje sturen naar de verkoper. Dan leg je de last neer op de plaats waar die hoort. Bij jezelf.
Daarbij ben ik het eens dat je je hier als verkoper kunt profileren. Een zichzelf respecterende verkoper doet er verstandig aan om zichzelf met een foto van de te verkopen zegel te profileren. En als je principieel geen CTO's verkoopt, dan is dat ook bewonderenswaardig.
Het tornen aan collecties en shops is in mijn ogen iets, dat je niet kunt maken, met uitzondering bij het verbeteren van fouten. Maar ook dat moet met zorg en aandacht gebeuren. 
  • 199 berichten
  • 23 februari 2024 14:21
100
prices
100
posts
23 februari 2024 14:21
az60 totally agree with that “ A self-respecting seller would be wise to profile himself with a photo of the stamp to be sold” so everybody know what it buy and have the real freedom to decide by himself. 



Bericht is in het Engels
Vertaal naar Nederlands
TomV
VIP
  • 39 berichten
  • 23 februari 2024 16:11
250
prices
25
posts
23 februari 2024 16:11
Laat iedereen nu eens zelf beslissen wat men verzamelt. Als ik het leuk vind om thematische zegels te verzamelen, en het kan me niks schelen of dat CTO of werkelijk postaal gebruikt is, dan is dat compleet mijn zaak. Dan hoef ik daar geen waarde-oordelen van anderen over te krijgen (laat staan het label 'filatelie' verdienen). Als ik het leuk vind om mij toe te leggen op de Arabische woestijnstaten, dan is dat toch geen enkel probleem? Dan weet ik ook wel dat die niet postaal gebruikt zijn. Maar je kan ze wel verzamelen. En voor mijn part ook verkopen en ruilen voor wat ze zijn.

Als ik een aantal zegels aankoop en ik wens echt geen CTO zegels te ontvangen, of bij wijze van spreken enkel stempels met echtheidscertificaat, dan meld ik dat gewoon bij bestelling aan de verkoper. Voor zover die dat zelf nog niet aangeduid heeft bij het item.
az60
VIP
  • 1.283 berichten
  • 23 februari 2024 17:06
1K
added
100
info pages
2.5K
reviews
1K
posts
23 februari 2024 17:06
TomV 
Laat iedereen nu eens zelf beslissen wat men verzamelt.
Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb ook de nodige CTO's en cinderella's in mijn verzamelingen. Daar is niets mis mee en daar heeft niemand anders wat over te zeggen. Ik schaam me er ook niet voor. En ja, ik neem mezelf serieus (als postzegelverzamelaar).
Snel naar pagina
25van 125