1van 1
  • LastDodo Team
  • 1.011 berichten
  • 10 augustus 2010 07:11
100K
reviews
1K
posts
10 augustus 2010 07:11

Vanochtend zijn een aantal verbeteringen rondom de shops doorgevoerd met als doel het afhandelen van orders zo makkelijk mogelijk te maken.

Orderoverzicht vereenvoudigd
Het overzicht met lopende orders is vereenvoudigd. Je kunt nu bijvoorbeeld direct de status van 1 order wijzigen. Verder is ook het eerste item in de order te zien en kan je direct een e-mail naar de koper sturen.

Archiveren
Je kunt nu orders die afgehandeld zijn archiveren. Dat kun je per order doen, maar dat kun je ook in bulk doen. Deze orders blijven dezelfde status houden. Dus je kunt in je archief precies zien hoe een order was afgesloten. Ook kun je een order uit het archief weer terugzetten naar de lopende orders.

Orderstatus update
Zodra je de status van een order wijzigd word de koper hierover direct geattendeerd via e-mail. Je hoeft dus niet apart nog een keer een e-mail te sturen als je bijvoorbeeld een betaling hebt ontvangen, of als je een order hebt verstuurd.

Ev.t Korting en verzendkosten
Je kunt het bij een order nu ook aangeven als er eventueel een korting van toepassing is. Bij het berekenen van de commissie wordt rekening gehouden met een eventuele korting. Daar hoef je uiteraard geen commissie over te betalen.

Deel van een order annuleren
Je kunt nu ook 1 of meerdere regels in een order annuleren. Dat doe je door op het kruisje achter de betreffende regel te klikken. Daarbij wordt vervolgens de vraag gesteld waarom je de regel annuleert: niet meer leverbaar of koper wil dit betreffende item niet meer hebben. De verwijderde regel blijft netjes in de orders staan voorzien van een opmerking dat de regel verwijderd is. Uiteraard wordt de prijs van de betreffende regel dan 0 euro.

Layout e-mail aan koper verbeterd
De e-mail die naar de koper wordt gestuurd met daarin bijv. de bevesting van de order bevat nu het logo van je shop, aangevuld met je adresinformatie.

Voorraadbeheer pilot
Met een aantal shops die zich daarvoor opgegeven hebben wordt vanaf vandaag getest met de voorraadbeheerfunctie. Die zorgt ervoor dat zodra iets wordt besteld, de voorraad van het betreffende item wordt bijgewerkt. Zodra de voorraad 0 wordt, wordt het item direct uit je shop verwijderd.

Mocht later een order, of een deel van de order worden geannulleerd, dan worden de betreffende items weer teruggeplaatst in je shop. Alle aantekeningen en eigen gemaakt foto’s blijven uiteraard behouden.

Zodra de testen goed verlopen zijn komt deze functionaliteit voor alle shops beschikbaar.

What’s next?
Er komen nog meer functie’s aan (in willekeurige volgorde):

  • Verbeterde Mijn Shop pagina waarbij je o.a. kan zien wat de meeste recente orders zijn, wat er in de lopende maand in totaal is verkocht en wat de bijbehorende commissie is.
  • Tijdelijk kunnen sluiten van je shop, bijv. ten behoeve van een vakantie.
  • Versturen en afdrukken van een factuur
  • Standaard regels om de verzendkosten te bepalen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan “Tot 25 euro, binnen Nederland 5 euro. Daarboven 7.50.”

Daarnaast staan er natuurlijk nog nieuwe functionaliteit op de agenda die niet met shops te maken heeft. Hoogste op de lijst staat het berekenen van de waarde van je verzameling.

1van 1