Snel naar pagina
25van 256
  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 21 juli 2015 15:32
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
21 juli 2015 15:32

Langzaamaan wordt het forum van de verzamelaarscommunity weer op allerlei plaatsen 'vervuild' met vragen en meldingen over veilingen. Om de zaak enigszins te stroomlijnen is dit speciale sticky topic aangemaakt. Het is de bedoeling hier alleen berichten te plaatsen als contact via info[at]catawiki.nl niet lukt. Standaard moet die mogelijkheid dus eerst worden benut. Dat kan via een mail, of via de link naar Klantenservice onderaan bijna iedere pagina op Catawiki. Nieuwe berichten over veilingen op andere plaatsen zullen worden verwijderd of gesloten. Graag begrip hiervoor.

N.B. Lees ook altijd goed de veilingvoorwaarden, want daar staan al veel antwoorden in. Het heeft weinig nut om te klagen over dingen die je vooraf had kunnen weten.

Kortom: we willen het aantal postings hier graag zo laag mogelijk houden.

  • 27 berichten
  • 22 juli 2015 18:51
25
posts
22 juli 2015 18:51

Bij mij hetzelfde probleem al 2 kavels die niet betaald zijn, bij de eerste keer hoorde ik ook maar niets.....zelf ff met desbetreffende veilingmeester gemaild, tja na 8 weken geen geld, dan wordt er een incasso op afgestuurd, U krijgt hier bericht van...1 mailtje ontvangen dat het onderzoek door incasso was gestart uche uche.....ik zou nog op de hoogte gebracht worden, niet dus. Dan kreeg ik bericht dat mijn kavel was geannuleerd dus ik kon het nog een keer opnieuw aanbieden...het idee dat eenzelfde kavel wordt geveild geeft geen goed gevoel. Nu alweer iemand die een kavel had gekocht ook al weer ellende!!!! en maar wachten, wachten wachten er wordt volgens mij niets gedaan! 

Maar wat ik helemaal schandalig vindt is dat er tijdens de veiling aan mijn tekst is geknoeid zonder dat ik erover werd bericht!!! ik had een origineel exemplaar van iets en eer ik dat aan het verstand van een veilingmeester kreeg gepeuterd was ik al boos, na heen en weer gemaild te hebben werd het dan toch goedgekeurd met de tekst dat het een origineel item was, en een andere veilingmeester heeft dus tegenin een collega gewoon de text veranderd tijdens de veiling, daar wordt ik nou pissig van, het item is met een aalmoes bedrag weggegaan (wat ik wel vaker meemaak) en mensen zijn het vertrouwen in je kwijt, hetzelfde item is hier al 2 keer geveild maar dan de replica met een bedrag waar ik stil van werd :-( En dan nog iets, als ik dan toch bezig ben gooi ik ook maar ff gelijk alles eruit, ik heb een kavel die in de veiling is geweest maar niet de RP had behaald, ik wilde dat kavel uit het systeem halen dus verwijderen, antwoord? is helaas niet mogelijk mevrouw!! Dus je mag ook nog niet eens over je eigen spullen beslissen? waar vindt je overigens de regeltjes van dit soort onzin ik kan het nergens vinden. 

  • Catalogus beheerder
  • 2.407 berichten
  • 22 juli 2015 20:39
5K
added
2.5K
prices
25
info pages
100K
reviews
2.5K
posts
22 juli 2015 20:39

Onderaan elke pagina staat Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid

  • 1.110 berichten
  • 22 juli 2015 21:14
1K
added
5K
prices
10K
reviews
1K
posts
22 juli 2015 21:14

 

4.3 Een veilingmeester ziet toe op het verloop van de Veilingen. Indien zich ten aanzien van

een Veiling situaties voordoen waarin deze Gebruiksvoorwaarden niet voorzien en/of in

het geval van geschillen tussen Gebruikers of andere ongeregeldheden, beslist de veilingmeester

wat er gebeurt. De veilingmeester bepaalt – op basis van onder meer de aantrekkelijkheid,

zeldzaamheid, de mogelijke opbrengst en de verwachte vraag naar de Kavels –

welke Kavels meedoen aan de Veiling. De veilingmeester heeft te allen tijde, zowel vóór als

gedurende een Veiling, het recht te weigeren bepaalde Kavels op te nemen in een Veiling

en Veilingen en/of Kavels binnen een Veiling te wijzigen of te verwijderen.

4.4 Kavels die u heeft aangemeld voor een Veiling kunt u weer terugtrekken uit een veiling

tot aan het moment dat deze door de veilingmeester in een Veiling zijn opgenomen.

 

is altijd beter even de gebruikers voorwaarden te lezen is gewoon duidelijk beschreven bij ebay kun je ook een item niet meer verwijderen als er een bod is en niet betaaldene zijn er overal is gewoon een internet risico, iedere site heeft zo zijn voor en nadeel het voordeel hier is dat je item eigenlijk nooit zonder betaling kwijt bent een nadeel de comminucatie dus take or live it

  • 27 berichten
  • 22 juli 2015 21:56
25
posts
22 juli 2015 21:56

Ik had gevraagd om dit bericht van mij te verwijderen maar het was al te laat.

Soms is het gewoon een beetje frustrerend en dan moet ik het ff kwijt :-)

En idd zijn er ook zeker goeie dingen die hier gebeuren, maar als je ff een aantal teleurstellingen achter elkaar hebt dan wil je dat ff kwijt, en als je van alles geprobeerd hebt om je vragen beantwoord te krijgen en je krijgt geen reactie dan is dat gewoon balen.

Zie bij deze dit berichtje als niet geplaatst 

 

  • 4 berichten
  • 5 augustus 2015 23:39
5 augustus 2015 23:39

Goede middag, 

Ik heb twee problemen gezien bij de Catawiki in de maanden die ik gebruik maakt van deze site: 

1) Communicatie: de vragen aan medewerkers worden gewoon niet beantwoord, bv. ik wacht al drie weken op het antwoord op mijn vraag van de financiele administratie. Ook de vraag over de selectiecriteria voor de veilingen blijft al maanden onbeantwoord. Bovendien heb ik gevraagd om contact met iemand die de richtlijnen kan uitleggen, maar deze aanvraag werd gewoon genegeerd - ik kreeg helemaal niks meer te horen. 

2) Selectiecriteria voor veilingen: het lijkt alsof er geen duidelijkheid bestaat binnen de team van Catawiki experts over wat wel en wat niet geveild wordt. Soms krijg ik te horen dat mijn aangeboden kavels niet geaccepteerd worden voor de veiling, terwijl ik deze op Catawiki gekocht heb binnen nu en een maand. De reden wordt dan vaag beschreven en als ik vraag om details, dan krijg ik soms vier verschillende versies van het verhaal (soms echt bizaar dat ik denk dat ik deze een keertje moet publiceren!). Ik kan degene die daarover gaat de e-mails van de medewerkers doorsturen om deze te beoordelen. 

Ik hoop dat ik nu wel de aandacht van de beheerder van dit platform krijg, want samen kunnen wij werken aan de verbetering van de service. Mijn vragen en opmerkingen zijn dus niet bedoeld om Catawiki af te kraken, maar als opbouwende kritiek waar u iets aan kunt doen. 

Indien gewenst kan ik nog een paar suggesties doen voor de site zelf. Ik heb een paar ideen :-) 

Met vriendelijke groet, 

Elena Plotnikova 

  • 1.110 berichten
  • 6 augustus 2015 08:42
1K
added
5K
prices
10K
reviews
1K
posts
6 augustus 2015 08:42

Ik hoop dat ik nu wel de aandacht van de beheerder van dit platform krijg

 

Ook de aandacht van een beheerder zal je niet veder helpen die hebben 0,0% bij Catawiki te zeggen ze houden alleen geheel op vrijwillige basis de catalogus bij op hun vakgebied

en ook beheerders hebben het zelfde probleem als ze iets op de veiling aanbieden lang wachten op antwoord geen antwoord zelfde item afgekeurt door de ene veilingmeester goed gekeurd door een een andere een paar weken later

ce la viè

  • 71 berichten
  • 6 augustus 2015 09:06
50
posts
6 augustus 2015 09:06

citaat:

"....hebben het zelfde probleem als ze iets op de veiling aanbieden lang wachten op antwoord geen antwoord zelfde item afgekeurt door de ene veilingmeester goed gekeurd door een een andere een paar weken later"

einde citaat

Daar wilde ik het ook nog even over hebben!!

Eerst afkeuren om dat er geen witte achtergrond is en dan (na verbetering!)afkeuren omdat het de beoogde 75 euro niet zou halen is echt wel frustrerend! Zeker als het over een meubel (zwaar en lomp om op een wit doek te krijgen!!) gaat dat op 25 km van mijn woonplaats staat.

Zal ze dan idd maar blijven bestoken met dezelfde items tot het bij een andere "veilingmeester" komt....

  • 4 berichten
  • 6 augustus 2015 17:07
6 augustus 2015 17:07

Ho, ik wilde schrijven dat ik blij ben dat ik niet de enige ben met deze negatieve ervaring, maar eigenlijk maakt het mij niet blij.

Echter zou het misschien wel helpen om de ervaringen te delen om de erkenning van het probleem bij de bedrijfsleiders af te dwingen. Vooral nu dat het bekend werd dat er de investeerders (75 mln. las ik) komen die misschien niet zo blij zullen zijn als de frustraties van gebruikers genegeerd worden.

Dat is dus in het belang van iedereen om te zorgen dat dergelijke situaties niet langer getolereerd worden bij Catawiki. De gebruikers zullen blij zijn als de site en klantenservice klantvriendelijk en behulpzaam zijn. Het bedrijf profiteert van een positief imago en goedwilligheid van investeerders. En de investeerders zullen tevreden zijn met een fatsoenlijke cijfers en hoog ROI, wanneer het platform toegankelijk en aangenaam voor gebruikers zal zijn.

Nu alleen de bedrijfsleiders zover te krijgen dat ze deze voordelen lezen ;-)

 
  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 6 augustus 2015 17:13
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
6 augustus 2015 17:13

We gaan daar hier niet over discussiëren. Dit topic is alleen bedoeld om contact te krijgen met de Klantenservice als andere pogingen zijn gestrand. En geloof me, dat gebeurt maar bij een fractie van alle tienduizenden transacties per maand.

  • 1.907 berichten
  • 7 augustus 2015 07:28
5K
added
10K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
7 augustus 2015 07:28

Beste Arco of andere Catawikier, 

Ingeval een verkoper of koper op een veiling problemen ondervindt en er na weken niet uitkomt met Catawiki kan je die personen niet kwalijk nemen dan maar de "openbaarheid" in te gaan via het FORUM.  En als het incidenten zijn vervuilt dat het Forum toch niet ? Als koper/verkoper is het zelfs nuttig wetenschap te krijgen van dingen die voor verbetering in aanmerking komen. Het lijkt mij juist goed dat leden van Catawiki, dat zijn dus shopkopers/verkopers alsook /aanbieders/bieders via de veilingen wetenschap krijgen van dingen die niet kloppen. Niet betalende kopers/verkeerde items etc , als leereffect.

Is het niet een aardig idee bij de veilingen een sub FORUM te plaatsen waar men tips/opmerkingen over alleen veilingen kwijt kan. Dan verstoort dan het verzamelaarsplatform niet of in ieder geval veel minder ..........

vriendelijke groet

Harry J

  • 71 berichten
  • 7 augustus 2015 07:54
50
posts
7 augustus 2015 07:54

Beter zou ik het niet kunnen zeggen Harry56! ;-)

En dat het managment hier dan ook nog eens iets aan zou doen (lees; leren en verbeteren) zou het summum zijn.

Ik was eigenlijk met het idee aan het spelen om met een onafhankelijk forum te starten om dergelijk (algemene!) problemen (ook bij andere verkoop sites)  te starten!

Heb net, met een geheel ander onderwerp (probleem!) gemerkt dat op fora zoals dat van test aankoop of andere te reageren wel vooruitgang kan bieden bij dergelijke zaken.

  • 98 berichten
  • 7 augustus 2015 10:16
50
posts
7 augustus 2015 10:16

Beste elenaplotnikova en kringes,

Ik heb u beiden een bericht per e-mail gestuurd.

Met vriendelijke groet,

Anke - Customer Support

  • 71 berichten
  • 7 augustus 2015 10:33
50
posts
7 augustus 2015 10:33

Hey Anke,

bedankt daarvoor.

 

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 7 augustus 2015 11:32
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
7 augustus 2015 11:32

@harry

Het probleem is juist dat we helemaal geen inzicht krijgen, aangezien het eenrichtingsverkeer is van klagers richting Catawiki. De afhandeling gebeurt via mail (ook omdat er bijna altijd een partij bij betrokken is die niet op het forum aanwezig is). Het loopt voor meelezers dus altijd onbevredigend af. Er is geen uitslag. Er volgt geen mening. Er komt geen stipje aan de horizon. Om die reden wordt er dus niet gediscussieerd over veilingbeleid, maar is dit topic een 'last resort' voor veilinggebruikers met handen in het haar. En dat werkt tot nu toe goed, dankzij Anke.

Persoonlijk zou ik ook graag een forum op de veilingpagina zien, maar daar is men blijkbaar nog niet aan toe. Waar ik het mee eens ben, is dat je als bedrijf over zoiets eerst goed moet nadenken, want zo'n forum legt natuurlijk ook een bepaalde druk op je organisatie en die moet je vooraf proberen te kanaliseren. Elk forum trekt gekkies aan, bijvoorbeeld, en die wil je niet pontificaal een spreekbuis geven op de gevel van je bedrijf. Daarnaast moet je momenteel al zes talen aankunnen. Van die dingen... Ben heel benieuwd hoe dit zich het komende jaar ontwikkelt.

  • 1.907 berichten
  • 7 augustus 2015 11:47
5K
added
10K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
7 augustus 2015 11:47

Arco,

Ik begrijp wat je zegt. Iedereen met gezond verstand weet dat Catawiki inmiddels een zodanig groot bedrijf is dat jullie gedegen moeten beoordelen welke nieuwsgaring nutig is  en welke juist ( dan ten onrechte)  onrust zou kunnen veroorzaken.  Ik kan vanzelfsprekend niet beoordelen of de personen die er niet meer uitkomen en het Forum als laatste redmiddel hebben gekozen allemaal klagers zijn, het zijn in ieder geval klanten die hun verhaal kwijt willen. 

Perfect krijg je het nooit , maar als de insteek en instelling bij Catawiki maar is en blijft : zo goed mogelijk blijven meedenken en verbeteren, dan is het goed........., tips en opmerkingen van leden zijn mooi meegenomen toch, ze zijn in ieder geval gratis ...............

Leidsche groet

HJ

 

  • 71 berichten
  • 7 augustus 2015 14:07
50
posts
7 augustus 2015 14:07

Ook aan Arco 

;-)

ik begrijp je en dank je om ons te woord te willen staan. Respect aan vrijwilligers als U!

Ik wilde nog even zeggen dat het antwoord van Anke snel, beleefd en ....diplomatisch was.Met nog véél ruimte voor discussie, maar ik laat het er bij!

Er zijn nog genoeg andere paden om te bewandelen.

En wat fora betreft, ik heb de ondergang van zowel het franse als franstalig Belgie forum meegemaakt, van een andere bekende veiling site, en moet je hierin gelijk geven.

 

  • 4 berichten
  • 7 augustus 2015 14:24
7 augustus 2015 14:24

Bedankt, Harry56!

Ik vind het ook leerzaam om de ervaringen van andere gebruikers te lezen. Ik ben pas een paar maanden geleden Catawiki ontdekt, dus ben maar een starter :-) Ik ben dus blij met alle reacties en commentaar.

Het klinkt echter vreemd als de medewerkers van Catawiki daar geen gebruik van willen maken om ook hun dienstverlening te verbeteren. Voor een groeiend bedrijf zijn juist de ervaringen van klanten een bron van informatie om de werkwijze te optimaliseren.

Dus het is een win-win situatie, zoals ik het al gezegd :-)

Anke, bedankt ook voor uw bericht met de goede nieuws over de verwerking van mijn betaling. Ik hoop dat ik ook op andere vragen nu antwoorden krijg.

Arco, het forum is inderdaad de laatste middel. Ik ben blij dat nu (na bijna een maand e-mails te sturen - inderdaad eenrichtingsverkeer, want ik kreeg geen antwoord) de betaling is eindelijk verwerkt. Dus forum werkt beter dan de officiele communicatie kanaal met financiele administratie ;-) Hoewel het niet de bedoeling is denk ik dat de gebruikers dergelijke zaken via forum moeten afdwingen lijkt mij, maar ja - ik was al zoals u hebt beschreven "met handen in het haar".

Beste Arco en Anke, nogmaals het is niet mijn bedoeling om Catawiki af te kraken (dan zou ik het niet op de Catawiki forum plaatsen, maar andere kanalen gebruiken), maar om onze samenwerking zo aangenaam mogelijk te maken. Nogmaals wil ik aangeven dat ik bereid ben om de e-mails van de medewerkers met wat mij betreft bizare uitspraken aan de verantwoordelijke persoon doorsturen - ook met het oog de forum schoon te houden :-) Ik vraag jullie vriendelijk mij een bericht te sturen met de contactgegevens van degene wiens werk is om de contacten met klanten zo goed mogelijk laten verlopen.

 
  • 3 berichten
  • 10 augustus 2015 18:13
10 augustus 2015 18:13

Beste Catawiki medewerker,

Ik loop op dit moment voor de 2e keer tegen een probleem aan omtrent verzenden/ophalen van een kavel.

Bij het aanmaken van het kavel kies ik altijd standaard voor optie 3: 

Bij voorkeur afhalen. Verzending kan in overleg. De verzendkosten zijn dan voor de koper en dienen door de koper rechtstreeks aan de verkoper te worden voldaan.

Hier kies ik voor omdat ik uitsluitend kavels aanbied die ik vanwege gewicht en/of volume niet te verzenden zijn. De kopers kunnen het kavel komen ophalen.

Catawiki bied niet de eenduidige optie "afhalen". Dit levert nu dus voor de 2e keer problemen op bij een koper in het buitenland, die niet in de gelegenheid is om het kavel op te halen.

Ik krijg wederom alle negatieve commentaar te verwerken met een negatieve recensie op de koop toe. De koper houdt vast aan het feit bij voorkeur afhalen. Dus ik moet het verzenden stelt hij. En niet geheel onterecht, vanwege deze  omschrijving.

De zin alleen afhalen opnemen in de kavelomschrijving mag blijkbaar niet meer, en zou ook nog steeds niet eenduidig zijn omdat het probleem (de omschrijving van optie 3) blijft bestaan, en kopers hier aan kunnen vasthouden.

Ik las laatst al eens dat meerdere verkopers hier tegen aan lopen.

Verbetervoorstel: maak van die 3e optie alleen afhalen en het probleem is getackeld.

Graag een reactie.

Met vriendelijke groet,

Falco Thijssen

 

 

 

  • 1.194 berichten
  • 10 augustus 2015 18:26
50
added
100
prices
1K
posts
10 augustus 2015 18:26

alles is teversturen

desnoods huur je een vrachtwagen

en bereken je dat gewoon door

zet dan bij verzendkosten bijv duizend euro

  • 71 berichten
  • 10 augustus 2015 18:56
50
posts
10 augustus 2015 18:56

Klopt, maar je moet het realistisch houden.

Al wat een klant meer aan verzending moet geven geeft hij minder aan de aankoop zelf.

 

  • 1.110 berichten
  • 10 augustus 2015 19:40
1K
added
5K
prices
10K
reviews
1K
posts
10 augustus 2015 19:40

misschien ook een goede oplossing dat je delen van de wereld of bepaalde landen gewoon kunt uitvinken bijv alleen benelux voor bepaalde zware artikel,

of landen waar je veel schlechte ervaring mee hebt zodat vanuit deze landen je niet kunt bieden deze optie heeft de concurrentie al veel langer

en dan ook graag een knop waar koper en verkoper de transactie kunnen stoneren als je een item krijgt waar je absolut niet mee tevreden bent omdat het sterk afwijkt van de beschrijving(wel terug sturen natuurlijk) andersom als de betaling uitblijft na laten we zeggen 2 weken dan kan de verkoper opnieuw aanbieden verdwijnt er een hoop rompslomp (deurwaarder traject, veilingmeester mailen enz).

en het hele gebeuren verdwijnt tegelijk op de site van bijden dus geen feedback en gejammer meer (moet je als catawiki natuurlijk wel een beetje vertrouwen in je klanten hebben),-)

zo ziet dat er dan uit

Alles in Ordnung. Sie haben diesen Kauf abgebrochen.

Grund für den Abbruch: Käufer hat um Abbruch des Kaufs gebeten......... enz 

  • 176 berichten
  • 10 augustus 2015 20:43
10 augustus 2015 20:43

Baronselderie:  dan gaat het hele veilingprincipe op de schop en wordt het een marktplaats / ebay gedrocht. (Wel de nadelen van beide maar maar Eer beperkt de voordelen.)

  • 71 berichten
  • 19 augustus 2015 09:38
50
posts
19 augustus 2015 09:38

Ik was net heel blij met het eerder "regionaal-karakter" van deze verkoop site!

Mijn meeste transacties kon ik makkelijk met de wagen of moto aandoen.

Ik was eindelijk verlost van oostbloklanden waar je "verzegelde" pakjes naar toe moest sturen om op de waarborg van verlies of diefstal aanspraak te kunnen maken.

Om dan nog maar te zwijgen van ander meer oostelijke landen waar zowat alles mis kon gaan.

  • 27 berichten
  • 19 augustus 2015 12:38
25
posts
19 augustus 2015 12:38

Ik heb al eens een kavel via postNL verstuurd naar Frankrijk, alles goed verlopen klant tevreden.

Nu heb ik weer een kavel verstuurd op 16 juli, krijg ik van catawiki een mailtje dat iemand zijn pakketje niet had gekregen :-0 daar komen ze mee aan op 18 Augustus?

Ik het pakketje getraceerd en het is mooi in Frankrijk aangekomen, maar nou stond er dat er geen afhalingscode was? ik had begrepen dat het pakketje was aangeboden bij de koper maar dat die op dat moment niet thuis was, nu kan het zijn dat hij in een beveiligd appartement woont ofzo heb ik vernomen via PostNL. en dan kan het pakketje niet aangeboden worden, de koper hoeft nu toch maar naar het postkantoor te gaan om het pakketje af te halen of zie ik dat nu verkeerd? Zijn overigens wel straffe mailtjes die Catawiki stuurt, je wordt direct geconfronteerd met gelieve dit met koper op te lossen Uw betalingen worden geblokkeerd, of de koper terug betalen of een nieuwe zending!

Ik heb toch gewoon gedaan wat ik moest doen, heb meteen de dag na het verkochte kavel het pakketje opgestuurd, weet iemand hier wat er mis zou zijn gegaan? heeft hier nog iemand ervaringen mee, dan hoor ik dat graag! Maar dit is dus wel de laatste keer dat ik iets naar Frankrijk stuur, of ik zet bij verzendkosten Frankrijk 1000 Euro, dan kopen ze tenminste niet :-)

Snel naar pagina
25van 256