3van 3
  • 1 bericht
  • 21 augustus 2014 16:09
21 augustus 2014 16:09

Beste 

ik ben in het bezit van volgende blikken. Ik vind echter nergens de ouderdom van deze blikken. Verder vraag ik me ook af wat deze dan waard zijn.

 http://www.catawiki.be/catalogus/blikken-en-trommels/merken/cote-d-or/4888229-blik-mignonnettes

http://www.catawiki.be/catalogus/blikken-en-trommels/merken/kwatta/4888239-blik-cacao-kwatta

alvast bedankt!

karen 

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 21 augustus 2014 17:30
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
21 augustus 2014 17:30

-

  • Catalogus beheerder
  • 2.415 berichten
  • 21 augustus 2014 22:57
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
21 augustus 2014 22:57

Hallo Karenlauw,

het blik Mignonettes lijkt me niet zo speciaal en ook niet erg oud. Volgens mij kan je die zelfs nog kopen in België en/of Frankrijk. Dat zou betekenen dat de waarde daarvan de waarde zou krijgen die je ook in de winkel ervoor betaald.

Hetzelfde geldt voor je Kwatta cacao blik. Kwatta bestaat nog steeds en is in de Belgische supermarkten nog te koop. Misschien jouw blik niet meer, maar het blik zie je nog veel op verzamelbeurzen en misschien zelfs op rommelmarkten. Volgens mij rond 12 euro 50.

Verder wilde ik als beheerder van Blikken ook nog iets opmerken. Als je iets in de CataWiki Catalogus plaatst, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Over het algemeen geldt dat een object niet tot weinig extra achtergrond op de afbeelding moet hebben. Zowel het blik Mignonnettes als het Kwatta blik tonen veel te veel tafel, terwijl het om het blik gaat. Ook is het voor CataWiki gebruikers van belang om zoveel mogelijk gegevens in te voeren, zoals de afmetingen (bij blikken van groot belang) en de inhoud (Cacao).

En dan nu opmerkingen over elk afzonderlijk voorwerp.

Het Kwatta blik en eigenlijk ieder blik moet rechtop, zoals je een blik bij normaal gebruik ziet, gefotografeerd worden. Nu moet iedere verzamelaar en gebruiker van CataWiki zijn hoofd draaien om te kijken of zijn blik er ook zo uitziet.

Bij het blik Mignonettes is de eerste foto goed (afgezien van de teveel achtergrond), maar de derde foto is gewoon hetzelfde als de tweede foto, maar dan iets duidelijker, maar niet de gehele zijkant.

Bij beide blikken geldt ook dat de onderkant of enig merkje wie het blik gemaakt heeft nergens zichtbaar is. Dat staat meestal aan de onderkant of de binnenkant.

Zoals ze nu zijn ingevoerd, overweeg ik om de blikken af te keuren, maar omdat je nieuw bent, zal ik ze nog even laten staan (niet te lang) en kan je ze zelf wijzigen.

Ik heb je op deze manier beantwoord, zodat andere blikverzamelaars de instructies ook lezen en ze nog beter invoeren bij nieuwe blikken.

Veel succes verder met verzamelen en de verkoop (of was dat niet de reden dat je om de waarde vroeg).

Beheerder CataWiki Blikken en Trommel Catalogus

3van 3