5van 5
  • 39 berichten
  • 8 mei 2014 02:51
8 mei 2014 02:51

Na de hausse rond de zestiger jaren van de vorige eeuw worden suikerzakjes nog nauwelijks gespaard. Het dalend gebrek aan belangstelling wordt over het algemeen verweten aan de beginnende opkomst van de sociale media.

Anno 2014 is het daarom haast onmogelijk om nog enige interesse voor deze hobby tegrote wekken, zelfs bij een klein publiek.

Het ontbreken van een catalogus met een zorgvuldig gekozen prijsbepaling voor deze zakjes is hier mede debet aan.

Het was daarom vooruitstrevend van Catawiki om een rubriek "suikerzakjes" op te nemen in hun catalogus.

Catawiki stelde bij deze rubriek beheerders en superbeheerders aan die de controle op het invoeren van alle suikerzakjes zouden gaan uitoefenen.

Na enige tijd bleken deze beheerders zelf niet in het  bezit te zijn van suikerzakjes, laat staan daar met enige kennis over te kunnen spreken.

Wel werd in felle toon je goed bedoelde bijdrage vaak afgekraakt, hetgeen resulteerde in nog minder belangstelling voor deze rubriek. Zo verliet Ton Konincks (alias Tonko48), iemand die de suikerzakjes een warm hart toedroeg, onlangs Catawiki -- (Citaat uit een vertrouwelijke brief). Citeren uit (zeker vertrouwelijke) post is niet toegestaan op het forum.

(aangepast door moderator, dit soort persoonlijke aanvallen zijn niet toegestaan op het forum)

Beije

 

Ted
VIP
  • Moderator
  • 1.139 berichten
  • 8 mei 2014 08:12
25K
added
10K
prices
50
info pages
100K
reviews
1K
posts
8 mei 2014 08:12

Na enige tijd bleken deze beheerders zelf niet in het  bezit te zijn van suikerzakjes, laat staan daar met enige kennis over te kunnen spreken.

Onze beheerders zijn allemaal vrijwilligers die een deel van hun hobbytijd opofferen om te helpen de invoer van de verzamelrubrieken te beoordelen en te structuren. Ook bij de suikerzakjes hebben we een enthousiaste beheerder zij het met een bescheidde verzameling, maar wel met voldoende kennis. 

Samen met de andere verzamelaars zorgen zij voor de opbouw van de catalogus. Een wederzijds begrip en het houden aan gemaakte afspraken is onmisbaar om een collectie goed in beeld te brengen. 

De superbeheerder zorgt er voor dat doublures verwijderd worden en overlappende verzamelgebieden worden samengevoegd. 

 

  • Catalogus beheerder
  • 2.415 berichten
  • 8 mei 2014 11:18
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
8 mei 2014 11:18

Ik wil hierbij aanvullen dat een beheerder niet in het bezit hoeft te zijn van het betreffende suikerzakje om hem te beoordelen voor de CataWiki Catalogus.

Het gaat er vooral om dat een zakje goed beschreven wordt in de Catalogus, zodat andere verzamelaars het zakje kunnen herkennen en hun eigen zakje kunnen invoeren bij bijvoorbeeld een variatie daarvan.

Essentieel zijn hierbij uiteraard de afbeeldingen!

Dat geldt eigenlijk voor de gehele CataWiki Catalogus. Zonder een item in het echt gezien te hebben, kan een beheerder alleen maar afgaan op de afbeeldingen.

Ik heb vroeger ook suikerzakjes verzameld en had vele albums met zakjes. Mijn zus spaarde de suikerklontjes en de suikerstaafjes. Voor een paard dat ze dan kon voeren, zei ze, maar stiekem had ze er zoveel dat het toch echt een verzameling had. Op een gegeven moment hebben we de verzamelingen geschonken aan een andere (jongere) enthousiaste verzamelaar en die was er heel blij mee.

Verder denk ik dat het voor de jeugd nog steeds een leuke hobby/passie kan zijn om kennis te maken met het verzamelvirus.

Off-topic: De enige "Jeugdzonde" die ik nog heb overgehouden is mijn postzegelverzameling, waarbij ik vroeger badkuipen vol met postzegels heb staan afweken. Eigenlijk hoop ik er nog steeds op dat ik mijn vaders collectie mag hebben die alle Nederlandse postzegels heeft (tot 1998). Hij werkte vroeger bij de Effectenbeurs en had een abonnement bij de PTT op de eerstedags envelopen en nieuwe zegels en bij de Munt had hij 5 maal hetzelfde abonnement voor de munten vanaf 1975.

Mijn collectie Disneyana beschouw ik niet als een jeugdzonde, omdat ik dat nog actief verzamel.

  • Catalogus beheerder
  • 2.409 berichten
  • 8 mei 2014 17:49
5K
added
2.5K
prices
25
info pages
100K
reviews
2.5K
posts
8 mei 2014 17:49

Een invoerder die zich niet aan de afspraken over het invoeren houd. En geen commentaar duld van zelfs iemand met verstand van suikerzakjes. en nog steeds dingen veranderd die niet veranderd moeten worden en dus onsorteerbaar worden, tsja, dat helpt. 

Ex suikerzakjes beheerder, fazerco

  • 1 bericht
  • 16 januari 2020 23:57
16 januari 2020 23:57

Ik heb een héél grote collectie aan suikerklontjes en suikerzakjes (toch een paar duizend, denk ik), uit veel verschillende landen. Ik denk zelfs dat er toch wel een aantal collectors items bij zitten. Ik vraag me nu wel af of deze nog van enige waarde zijn en of ik die al dan niet kan verkopen.

5van 5