7van 7
  • 2 berichten
  • 17 november 2009 16:55
17 november 2009 16:55

Ik verzamel voetbalplaatjesalbums. Ik gebruik nu de rubriek “Plaatjes(albums)/chromo’s/Panini”. In deze rubriek staan echter de plaatjes en de albums door elkaar heen. Het is in Catawiki ook mogelijk plaatjesalbums te registeren in de rubriek “Boeken”. Je kan daar dan de soort “Plaatjesalbums en Panini” gebruiken. Ik vind dat echter geen goede plek omdat de meeste gegevens voor plaatjesalbums niet in te vullen zijn. Ik denk dat rubriek “Plaatjes(albums)/chromo’s/Panini” wel de goede is maar je zou een scheiding moeten kunnen maken tussen albums en de (bijbehorende) plaatjes. Dus je voert eerst een album in en daarna kan je daar de afzonderlijke plaatjes aan koppelen.

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.275 berichten
  • 17 november 2009 23:36
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
17 november 2009 23:36

Dank voor de tip Robelyn! We moeten deze rubriek inderdaad nog veel beter opzetten. Al je input daarvoor is erg welkom!

  • 90 berichten
  • 5 mei 2011 10:11
1K
added
100
prices
50
posts
5 mei 2011 10:11

Plaatjesalbums

Twee jaar zijn verstreken. Toezeggingen en beloftes om te komen tot een volwaardige rubriek plaatjesalbums hebben slechts tot frustratie geleid. Aangeleverde suggesties en voorstellen  van mijn kant hebben eerder tot uitstel geleid dan dat er daadwerkelijk iets mee gedaan is.

Mij bekruipt steeds meer het gevoel dat Catawiki door vercommercialisering en de uitkijk over de landsgrenzen meer oog heeft voor kwantiteit  dan kwalitteit

Hier liggen dan ook veelal de Catawiki prioriteiten

Het uitgangspunt van waar de letters Catawiki voor staan lijkt me daarmee teniet gedaan.

Het voor mij uiteraard belangrijkste voorbeeld hiervan is dat plaatjesalbums nog steeds te vinden onder de albumplaatjes (tussen de plaatjes), strips en plaatjesalbums.

WANNEER WORDT DIT AANGEPAKT ???

  • 90 berichten
  • 5 mei 2011 10:45
1K
added
100
prices
50
posts
5 mei 2011 10:45

Het concept en de uitwerking ligt al geruime tijd bij René.

  • LastDodo Team
  • 1.011 berichten
  • 5 mei 2011 14:05
100K
reviews
1K
posts
5 mei 2011 14:05

Excuses dat het al zolang duurt. Ik zou echt graag willen dat we dagen van 48 uur zouden hebben :-)

René is deze week op vakantie. Maandag is hij weer terug ik dan overleg ik  met hem hierover. Komen we op terug.

Wat betreft jouw opmerking over commercialisering, uitkijken over de landsgrenzen en prioriteiten. Wij zijn continue bezig om een goede balans te maken tussen de wensen van verzamelaars, wensen van beheerders en wensen van verkopers op de site. Gezien het grote aantal wensen dat er van vele kanten ligt is dat niet eenvoudig. Overigens het feit dat er zoveel wensen zijn, zijn we natuurlijk heel blij mee!

Zoals je wellicht al hebt gezien hebben we nu een aparte plek waarbij iedereen kan aangeven welke wensen je hebt en daar kan ook op worden gestemd. Zo weten we zeker dat dingen die we oppakken door veel mensen worden gevraagd. Dit is voor ons een belangrijk middel om de juiste prioriteiten te stellen.

  • 90 berichten
  • 9 mei 2011 14:39
1K
added
100
prices
50
posts
9 mei 2011 14:39

Ook vanwege de recente invoer van twee nieuwe boeken die bij plaatjesalbums misplaatst zijn nog maar een keer:

Wat zijn plaatjesalbums !!!

"Albums(1) voor het verzamelen(2) van (reclame of thema) plaatjes(3)!"

1. Albums moet men hier breed opvatten. het kan hierbij gaan om een eenvoudige folder tot een dik Mooi Nederland album.

2. Het gaat om het verzamelen. Volledig gevulde albums met plaatjes die in een reguliere boekhandel te koop zijn, zijn geen plaatjesalbums. Albums die een relatie hebben met de oorspronkelijke plaatjesalbums zou ik hier wel onder willen scharen. Het gaat hier om de herdrukken van de Verkadealbums met geïntegreerde platen.

3. De (reclame)plaatjes, in de regel van karton of papier, konden aanvankelijk worden ingestoken, later dienden ze te worden voorzien van "gluton" en ingeplakt. daarnaast zijn er plaatjes die men diende te bevochtigen en zgn. wrijfplaatjes (Bolletje-albums De vreemde vondeling en De wedstrijd). Tegenwoordig zijn er de stickers en nu heeft C1000 zelfst de stickerkaarten (Catawikinummer;1600249)

Op 29-11-2010 heb ik in het forum uitvoerig bericht dat we binnen de plaatjesalbums onderscheid kunnen maken tussen  4 categorieën

A. Reclame plaatjes(zijdjes)albums. Uitgegeven vanaf het begin van de vorige eeuw door een fabrikant/firma/instantie om hun producten/diensten te promoten.(Verkade, Haas, Hille, Honig, Boon, Grootes, Albert Heyn etc.) Albums en plaatjes waren/zijn uitsluitend (in)direct verkrijgbaar via de firmant en hebben een vaste plek in het album.

B. Verzamelplaatjesalbums zonder reclamedoeleinden. Hier gaat het om albums en bijbehorende plaatjes die gewoon in de winkel te koop zijn en in de bekende zakjes gekocht moe(s)ten worden en in het circuit geruild. het gaat hier om panini, Semic, Hemma, Zuid Nederlandssche Uitgeverij, Merlin en VanderHout albums.

C. Verzamelalbums.  Realtief neutrale verzamelalbums voor het opbergen van stroken (Flipje), chromo"s (OXO,Liebig) zwartjes (Keg, Boldoot,etc). Zelfde reclamdoel als A en ook uitgegeven door reclame makende firmant. Stroken en plaatjes hebben geen vast omschreven plek in een relatief neutraal album.. Zijn wel door reclamefirmant uitgegeven.

D. Verzamelalbums voor Trading Cards
Themakaarten die gewoon te koop zijn. Geen reclamedoel

Bij C en D is hierover uitvoerig gediscussieerd over o.a. de invoering van de Flipje Albums. Hier zijn slechts 2 (3) verzamelalbums voor uitgegeven. Arwin heeft zich toegelegd op de vastlegging van de Trading Cards. Laat er vooral geen misverstand over bestaan dat ik geenszins in zijn vijver wens te vissen of zijn competentie wens te ondergraven. Het gaat mij om een overzichtelijke manier van rubriceren en categoriseren. Het lijkt me wel wenselijk om de verzamelalbums voor zowel C en D op te nemen. Mijn verzamelgebied en kennis spitst zich vooral toe op de categorieën A-B(-C)

Voor opzet en rubricering liggen de ideeën bij Rene die het met de beheerders zou gaan bespreken

Voor belangstellenden naar dit verzamelgebied verwijs ik graag naar het onlangs verschenen  boekwerk van Peter Roggeveen: Van cactus-tot voetbalplaatjes ISBN 9789078381488

 

 

 

 

  • 90 berichten
  • 11 mei 2011 17:39
1K
added
100
prices
50
posts
11 mei 2011 17:39

Ooit aangegeven dat plaatjesalbums dienen te voldoen aan een link naar een firmant die door de uitgifte van plaatjes reclame maakt(e) voor zijn product/dienst:catgorie A of B de albums met stickers of plaatjes die gekocht en geruild en aldus verzameld kunnen worden en geplakt in de bijbehorende albums.

Graag zou ik de "rubriek" plaatjesalbums zuiver willen houden en spreek ik mijn twijfel uit naar de vlg. items:1868289 en 1868259.

Daarnaast nogmaals het verzoek minimaal 3 foto's toe te voegen waarvan minimaal een scan met en blz. met plaatjes.

Voor de duidelijkheid heb ik de invoerder hierover gemaild maar geen reactie ontvangen. Ik kan me voorstellen dat commerciële belangen een grotere prioriteit voor hem hebben dan een juiste invoering.

7van 7