1van 1
Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 6 november 2009 20:19
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
6 november 2009 20:19

Samen met foksuk.nl hebben we vandaag dit persbericht uitgebracht:
Vanaf vandaag worden op Catawiki originele tekeningen van Fokke & Sukke te koop aangeboden. Geleidelijk zal tekenaar Jean-Marc van Tol zijn archief met honderden tekeningen aanbieden die zijn gemaakt voor onder andere NRC Handelsblad, NRC NEXT, De Wereld Draait Door en de VARA gids. Alle originelen zijn door de tekenaar gesigneerd. De shop van Fokke & Sukke is te bekijken op www.catawiki.nl/foksuk Verwacht wordt dat de tekeningen veel cadeau worden gedaan tijdens de feestdagen. Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. Je kunt er gratis je verzameling bijhouden en verzamelobjecten kopen en verkopen.
“We krijgen regelmatig de vraag of de originele tekeningen van Fokke & Sukke ook te koop zijn. Vroeger moesten we meestal “nee” zeggen of was het een heel gedoe om aan de vraag te voldoen. Met behulp van Catawiki wordt het voor ons een stuk makkelijker om fans de kans te bieden om tóch een originele Fokke & Sukke aan de muur te hangen.” zegt Jean-Marc van Tol.
Ook de tekeningen voor Fokke & Sukke ansichtkaarten, scheurkalenders en covers van stripboeken biedt Van Tol aan. Evenals originelen van zijn strip “Kort & Triest” in 7Days (KidsWeek) en Eppo stripblad.
Ook andere striptekenaars verkopen originelen op Catawiki, waaronder Jan Steeman (Noortje, Sjors & Sjimmie) en Pieter Hogenbirk (De Ruyer in Eppo stripblad). Catawiki biedt al een bijna complete stripcatalogus met circa 200.000 verschillende strips. De site wil ook een groot overzicht aan originele striptekeningen bieden die deels ook gekocht kunnen worden. Deze tekeningen zijn in de catalogus oproepbaar bij de betreffende auteurs en series.

1van 1