2van 2
  • 53 berichten
  • 18 januari 2014 17:17
10K
added
50
posts
18 januari 2014 17:17

Wanneer wij de theezakjes op de beste manier in beeld willen krijgen, dan moeten we scannen op 300dpi. Geeft echt een zeer goed resultaat en ben ik zeer tevreden over.

Maar wat doen we met de doosjes en pyramide vormige doosjes. Ik wil ze namelijk niet openvouwen en scannen. Zie dat er wel steeds uitgevouwen doosjes gescand worden, maar resultaat is dat je niet goed kan zien hoe het doosje er uit moet zien als het wel origineel gevouwen is. 

Momenteel plaats ik mijn doosjes en pyramides niet, aangezien ik ze dus niet wil scannen en ze zet in een apart bestand. Maar dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling, wil mijn totale verzameling hier plaatsen.

Hoe lossen andere verzamelaars dit op? Hoor graag jullie mening.

Maria

  • Catalogus beheerder
  • 2.415 berichten
  • 19 januari 2014 11:57
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
19 januari 2014 11:57

Hallo theezakje41,

ik ben zelf geen verzamelaar van theezakjes (tenzij er Disney-figuren op staan), maar ik kan natuurlijk wel mijn mening geven over wat ik denk dat handig is.

Doosjes voor de thee, de verpakkingen dus, moeten denk ik het liefst gewoon geplaatst worden in hun vorm zoals ze verkocht worden. Dus niet uitgevouwen, want zoals je zegt is het dan voor mensen die niet zo goed zijn in puzzelen of 3d denken erg moeilijk. 

Het probleem dat items niet onder de scanner passen is een CataWiki-brede ervaring onder verzamelaars. Dit soort items zal je dan toch echt moeten fotograferen van meerdere kanten, zodat alle kenmerken goed zichtbaar zijn. Zorg dat deze fotos van een goede kwaliteit zijn en dat er zo weinig mogelijk achtergrond zichtbaar is (die kan je makkelijk verwijderen door de afbeelding te bijsnijden met een fotobewerkingsprogramma zoals Paint(.Net),irFanView of Picasa. Online is Pixlr.com een heel goed bewerkingsprogramma). Volgens mij is het dan handig om als eerste afbeelding een afbeelding te gebruiken waar het theemerk en soort op staat.

Fotograferen kan tegenwoordig ook makkelijk met je telefoon. Het is dan alleen wat lastig om de gegevens te bewerken op je telefoon als je geen groot scherm hebt.

Zelf scan ik de items die ik scan met een resolutie van 600dpi, maar dat is ook vooral omdat als je er zelf een fotoboek van wilt maken veel programma's de resolutie te laag vinden. 300dpi is ook goed, zolang de afbeeldingen maar goed leesbaar zijn

Ik hoop dat je hiermee geholpen bent en zelf ben ik dus wel benieuwd naar de pyramide-vormige doosjes. Ik ken wel de zakjes, maar de doosjes??

2van 2