3van 3
  • 15 berichten
  • 15 november 2013 16:34
500
added
25
prices
15 november 2013 16:34

Ik heb sinds kort enkele bestellingen kunnen plaatsen maar moet sterk aan deze site wennen.

De ene verkoper melde zich vrij snel aan met een factuur voor bestelde goederen terwijl de andere laat dagen overeen gaan voordat hij/zij de transactie voort wilt zetten. Eveneens, zo'n verkoper laat weer dagen overeen gaan voordat CW stuurt een bericht dat mijn goederen zijn verzonden. Wel weet ik inmiddels hoe ik zelf de status van mijn bestellingen kunt vinden! No help needed!!

Ik ben er vanuit gegaan dat kopen via CW werkt net als een webwinkel en niet een veiling zoals bieden bij eBay of Qoop. Gekocht is toch gekocht?

En nu mijn vraag - wie is uiteindelijk verantwoordig voor het opsturen van de gekochte objecten? Er is geen optie op mijn betaald via Internetbanking factuur gegeven voor aangetekend post en alleen €2,40 is in rekening gebracht wat betekend brievenbuspost en niets verzekerd of traceerbaar. Hier en daar op deze Forum heb ik kunnen lezen dat "de verkoper blijft altijd verantwoordelijk of de artikelen goed geleverd worden". Betekend dit dat ik (a) mijn volledig betaalde bedrag wordt op mijn bankrekening teruggeboekt of (b) de gekochte artikelen worden geremplaceerd en de zending weer een keer gestuurd?

en ja - ik heb nu twee bericht direct aan de verkoper gestuurd betreffend de nog niet ontvangen objecten (2 weken na dato van zijn verzending)

Bij eBay is mijn aankoop beschermd (a) door een Paypal betaling en (b) door mijn aan Paypal gekoppeld creditcard. Echter zijn betalingen via de bank op eBay NIET beschermd of ik wordt geëist 4% bij te betalen door een Nederlandse verkoper!!

Hoe werkt Catawiki? Zoals Marktplaats, wat alleen een forum is waar een koper ontmoet een verkoper? Of is het een verzameling van online winkels wat onder de consumentenwet vallen?

Tja - zo'n nieuwbee is wel lastig met haar vragen!!! En toch hoor ik graag van iemand hoe kopen via CW te werk gaat.

Groetjes, Sue

  • 1.194 berichten
  • 15 november 2013 16:43
50
added
100
prices
1K
posts
15 november 2013 16:43

kopen in de shops zijn eigenlijk allemaal kleine webwinkels in catawiki

waar gewoon geleverd dient teworden natuurlijk

 

 

  • 4.322 berichten
  • 15 november 2013 17:03
500
added
250
prices
25
info pages
2.5K
posts
15 november 2013 17:03

Afgezien van het feit dat items hier alleen kunnen worden aangeboden tegen een vaste prijs, is de interactie tussen koper en verkoper vergelijkbaar met Marktplaats.nl.

Hoeveel service je mag eisen van een "shop" is ervan afhankelijk of je te maken hebt met een professionele verkoper of een particuliere verzamelaar. Bij shops met een Pro-icoontje gaat het om professionals met een KvK-nummer en bijbehorende verplichtingen in het kader van de consumentenwetgeving.

Bij aankopen van verzamelaars zou je eigenlijk dezelfde service mogen verwachten (of misschien wel meer, omdat het vaker ook liefhebbers zijn), maar toch is dat grotendeels voor risico van de koper.

Er is sinds de opkomst van internet een groot grijs gebied ontstaan met semi-professionele handelaren en gelegenheidsverkopers, waarvan slechts een kleine minderheid zich niet veel aantrekt van wat juridisch verplicht is, laat staan van wat fatsoenlijk is.

Catawiki bemoeit zich in geen van de gevallen met de transactie.

3van 3