Snel naar pagina
25van 353
Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 27 september 2013 03:53
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
27 september 2013 03:53

Vandaag, vrijdag 27 september 2013, bestaat Catawiki precies 5 jaar! 

Ter gelegenheid van onze verjaardag trakteren we jullie op een complete make-over van onze website. Deze vernieuwde site is zojuist live gegaan en je bent 'm nu aan het bekijken. De belangrijkste verbeteringen zijn:

1. Nieuwe frisse lay-out

Het vorige ontwerp van Catawiki is de afgelopen jaren steeds een beetje aangepast. Dit merkte je onder meer op de homepage, die door de jaren heen steeds drukker werd. We kregen van nogal wat nieuwe bezoekers de feedback dat ze eigenlijk niet begrepen wat Catawiki precies is. Ook bestaande gebruikers werden soms overweldigd door alle opties.

De nieuwe lay-out van Catawiki is rustiger, frisser en moderner. Met het nieuwe ontwerp willen we duidelijk uitstralen wie we zijn en wat we doen. Die boodschap is door de jaren heen ook steeds helderder geworden: we zijn een catalogus die gemaakt is voor en door verzamelaars. Met die catalogus als basis hebben we allerlei functies gebouwd, zoals het bijhouden van je verzameling en zoeklijst en de mogelijkheid om dubbele items te verkopen in je shop. Rondom de catalogus is een actieve community ontstaan. Sterker nog, de catalogus groeit zo hard omdat er een actieve community is. Daarnaast zijn we een online veilinghuis voor verzamelaars. Daarmee verdienen we ons geld zodat de rest van de functionaliteit gratis aangeboden kan worden. Deze drie zaken: catalogus, veilingen en community, laten we leidend zijn door de hele site en de hoofdnavigatie is er op gebaseerd. Daarnaast hebben we er voor gekozen om je persoonlijke functies, die je ter beschikking krijgt als je bent ingelogd, bij elkaar te groepen in het 'mijn catawiki' menu. Daar vind je al die functies bij elkaar. Ze waren eerder nogal verspreid over de site. Dit betekent wel dat je soms een klik extra moet doen om naar je zoeklijst of aankopen te gaan. We hebben dat afgewogen tegen de duidelijkere, gegroepeerde plek.

Het nieuwe design is op een aantal prominente pagina's al helemaal doorgevoerd. Andere pagina's komen nog aan de beurt. Daar is al wel de nieuwe header en footer te zien. Functionaliteiten blijven uiteraard beschikbaar maar soms zijn ze, om rust in het ontwerp te bewaren, vanaf minder pagina's bereikbaar. Trots zijn we op de prachtige illustraties die tekenaar Hanco Kolk voor onze website maakt. Ze zijn al te zien in de grootste catalogusrubrieken en zullen geleidelijk aan in steeds meer rubrieken opduiken.

2. Verbeterde zoekmachine voor de catalogus

De zoekmachine in de catalogus is geheel vernieuwd en zoekt nu al veel beter dan de oude. We zijn 'm nog aan het trainen om 'm nog slimmer te laten zoeken. De zoekresultaten worden ook duidelijker gepresenteerd waarbij er via tabs onderscheid is tussen gevonden items en gevonden rubrieken (groepen items).

3. Al je favoriete veilingkavels in één lijst

Op onze oude site was het al mogelijk om veilingkavels als favoriet aan te merken. Op onze nieuwe site hebben we deze functionaliteit flink verbeterd. Alle op de verschillende veilingen als favoriet aangemerkte kavels zijn nu in één overzicht te bekijken onder de tab 'Favorieten'. Daar staan de kavels waar je op hebt geboden ook bij, zodat in één lijst alle voor jou interessante kavels van de verschillende veilingen te bekijken zijn. 

Er zitten ongetwijfeld nog kinderziektes in de nieuwe site. Die gaan we er de komende dagen uithalen. Laat het ons weten als je tegen iets aan loopt. Liefst via een mail naar info@catawiki.nl zodat we het snel kunnen oppakken. Het is handig om er dan even bij te vermelden welk besturingssysteem je gebruikt (bijv. Windows 7, of OSX Mountain Lion) en welke browser (bijv. Internet Explorer 10, of Google Chrome). 

We zien zelf ook al wat dingen die nog niet helemaal goed zijn, zoals dat het nog niet mogelijk is om te zoeken op speciale manieren zoals op tracks bij platen en op catalogusnummers van bekende postzegelcatalogi bij postzegels. Dergelijke zaken proberen we zo snel mogelijk op te lossen.

Er zijn ook nog wat nieuwe functionaliteiten bijna af. Zo gaan we een overzicht van alle beheerders toevoegen op de Community pagina (net zoals er nu al een overzicht is van alle verzamelaars). En is er een functie bijna af waarmee je in een fotogalerij kan flippen tussen afbeelding 1 bij alle items (zoals nu standaard is) en afbeelding 2. Dat laatste kan handig zijn om achterkanten van boeken, strips, platen etc. snel te kunnen vergelijken. We denken dat binnen enkele dagen te kunnen toevoegen.

We hopen dat je de vernieuwde site zult gaan waarderen. Daarbij kunnen we ons goed voorstellen dat in het begin veel dingen minder vertrouwd zijn dan op de oude website. En dat je daardoor al snel de neiging hebt om terug te verlangen naar de oude site. De meeste mensen houden nu eenmaal niet van veranderingen. We willen je vragen om te proberen je daar wat overheen te zetten en de nieuwe site een tijdje een kans te geven. Je zult zien dat je er snel aan gaat wennen. Wij zijn er in ieder geval al erg aan gewend intussen en hebben er een goed gevoel over.

We wensen je heel veel plezier op onze vernieuwde site!

René en Marco

  • Catalogus beheerder
  • 2.918 berichten
  • 27 september 2013 06:14
2.5K
added
500
prices
50K
reviews
2.5K
posts
27 september 2013 06:14

Is even wennen

moet wel telkens inloggen op de Iphone terwijl vinkje ingelogd aan staat

Wat ik jammer vindt actieve beheerders om daar aantallen aan te hangen geeft meteen een compititie gevoel. Staat me niet aan!

Ook invoerders wat invoeren kan simpel zijn maar compleet met toeters en bellen.

ik zou het neutraler houden op naam of actief binnen rubriek/catawiki niet op aantallen

ik kan me wel voorstellen om daar een tijdspannen bijvoorbeeld de afgelopen 3 maanden halfjaar!

(en waarom staat het ook niet bij het forum meeste items meeste reactie meeste taalfouten???? (dick52) etc.)

 

 

 

 

 

  • 492 berichten
  • 27 september 2013 08:33
250
added
1K
prices
250
posts
27 september 2013 08:33

René, Marco en de rest van de Catawiki familie, gefeliciteerd! Een mooie prestatie en op naar de tien! Catawiki is here to stay! :-)

*proost met een kopje koffie*

Moet zeggen dat de layout me meteen aanspreekt. Heel duidelijk: catalogus, veilingen en community. En dat is waar het om draait. Over de gebruikte kleur blauw van het logo valt wel wat te twisten, ik vond het wat ingetogener blauw ook prima, maar fris is het zeker. :-)

Moet eigenlijk enorm aan het werk, maar kan het niet laten om eerst Catawiki nieuwe stijl nog wat verder te ontdekken. En bedankt! Hahaha...
 

  • 1.110 berichten
  • 27 september 2013 08:42
1K
added
5K
prices
10K
reviews
1K
posts
27 september 2013 08:42

LAYOUT MOOI HEEL MOOI !!

 

Dick@ Taalfouten???? aangeven dan hebben de Catawikki progameurs geen tijd meer voor iets anders zeker bij mij of is het ik?-:)

 Student kampt met taalprobleem

Veel beginnende HBO-studenten in grote steden zijn zo bedroevend slecht in taal, dat de hogescholen zich dit jaar genoodzaakt zien met speciale taalprogramma’s proberen het niveau omhoog te krikken. In sommige gevallen heeft bijna de helft van de studenten een zeer geringe woordenschat of problemen met spelling, grammatica, en taalvaardigheden als begrijpend lezen en het kunnen schrijven van een inleiding.

 

  • 29 berichten
  • 27 september 2013 08:42
25
posts
27 september 2013 08:42

Team van catawiki van harte gefeliciteerd, ziet er gelikt uit  !!

Toch even een vraag ?

 

Zie ik nu geen dagaanbiedingen meer ???

Miris
SUPER
  • Catalogus beheerder
  • 254 berichten
  • 27 september 2013 08:53
5K
added
10K
prices
100K
reviews
250
posts
27 september 2013 08:53

Less is more l...  Dit is modern en past bij een bedrijf met internationale ambitie

Groeperen Prima

Favorieten bij veling blij mee

De verbeterde zoekmachine compenseert het nadeel van de extra klikken bij het zoeken.

Wijzigingen zulen snel wennen.

 

Goede basis om door te gaan.

Hulde aan het hele team.

 

  • 703 berichten
  • 27 september 2013 09:38
5K
added
2.5K
prices
500
posts
27 september 2013 09:38

Allereerst van harte gefeliciteerd met het 5-jarig bestaan van Catawiki!

De nieuwe functie van favoriete bij veilingen en dat de verbeterde zoekmachine nu ook in je shop en verzameling werkt zijn zeer grote verbeteringen

Bij het uitproberen van de nieuwe site is het enige wat ik tot nu toe tegen gekomen ben wat niet goed werkt dat kavel preview bij mijn goedgekeurde kavels niet werkt

Het werkt wel bij de kavels die ik op concept heb staan

  • 429 berichten
  • 27 september 2013 09:44
50
added
50
prices
250
posts
27 september 2013 09:44

Hartelijk gefeliciteerd  Rene, Marco en het gehele Catawiki team.

Inderdaad een veel frissere site zoals ik hoopte. Jullie hebben hard gewerkt. Fantastisch ook de favorietenlijst bij veilingen. De gebruikelijksvriendelijkheid is er uitstekend op vooruitgegaan.

Hetvolgende is neem ik aan nog een kinderziekte:

Als ik op de link: Veilingen (bovenaan) of de oranje link Bekijk veilingen klik zie ik alles behalve een veilingoverzicht, maar verrassenderwijs de stripveiling (met links wel een veilinglijstje). Alle Veilingen zijn dus nu vooralsnog zeker geen verbetering. Eerder het omgekeerde. Als ik op veilingen klik zou ik graag ook Alle veilingen in een iconen of plaatjes overzicht willen zien en niet de stripveiling. 

Ook mis ik een logische plaats voor de Kijkdagen van de veilingen. Daarvoor moet ik nu nog naar het forum.

Tevens lijkt er een issue te zijn met de resolutie van de getoonde foto's op de homepagina. Foto's lijken net wat onscherper als het origineel

 

Verder alleen maar een groot compliment. Het kan niet anders dat catawiki de website van het jaar wordt. Dat hebben jullie dik verdiend.

  • Catalogus beheerder
  • 2.432 berichten
  • 27 september 2013 09:53
10K
added
10K
prices
25
info pages
500K
reviews
2.5K
posts
27 september 2013 09:53

5 jaar

Ik heb het gevoel dat het al veel langer is...;-)

  • 703 berichten
  • 27 september 2013 09:56
5K
added
2.5K
prices
500
posts
27 september 2013 09:56

Voor jou wel Jilles, voor jou wel (-;

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 27 september 2013 10:03
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
27 september 2013 10:03

Dank voor alle felicitaties en complimenten!

Wat ik jammer vindt actieve beheerders om daar aantallen aan te hangen geeft meteen een compititie gevoel. Staat me niet aan!

Daar ga ik nog even overleggen. Er is niet lang bij stil gestaan om dit zo prominent te doen.

 

Zie ik nu geen dagaanbiedingen meer ???

Die staan op de Striprubriek pagina. Er is nog wel een probleempje met het doorklikken waar we mee bezig zijn.

 

Bij het uitproberen van de nieuwe site is het enige wat ik tot nu toe tegen gekomen ben wat niet goed werkt dat kavel preview bij mijn goedgekeurde kavels niet werkt

Het werkt wel bij de kavels die ik op concept heb staan

Dank voor het signaleren. Gaan we mee aan de slag.

 

Als ik op de link: Veilingen of Alle veilingen klik zie ik alles behalve een veilingoverzicht, maar verrassenderwijs de stripveiling (met links wel een veilinglijstje). Alle Veilingen zijn dus nu nog een zoekplaatje en vooralsnog zeker geen verbetering. Eerder het omgekeerde. Als ik op alle veilingen klik zou ik graag ook Alle veilingen in een iconen of plaatjes overzicht willen zien en niet de stripveiling. Ik mis daardoor ook het veilingen drop down menu boven aan de pagina.

Het probleem met het tabjes-menu aan de bovenkant van de veilingpagina werd dat er te veel veilingen waren voor de beschikbare horizontale ruimte. De "Alle veilingen" link op de homepage gaat naar een van de eerste aflopende veilingen. In de linkerkolom kan dan naar alle andere veilingen worden geklikt. Het alternatief is inderdaad een tussenpagina. We hadden echter het idee dat dit niet nodig zou hoeven zijn maar zullen het nog eens opnieuw bekijken.

 

Verder lijkt er een issue met de resolutie van de getoonde foto's op de homepagina. Veiling foto's lijken net wat onscherper als het origineel

Gaan we even naar kijken. Dank voor het melden!

  • 14 berichten
  • 27 september 2013 10:15
500
added
100
prices
27 september 2013 10:15

Uiteraard gefeliciteerd met jullie eerste lustrum. De site ziet er inderdaad erg mooi uit en het zal snel wennen. 

Gaat de rest van de site ook nog aangepast worden in deze nieuwe stijl? Of blijft het alleen bij de 'voorpagina'?

  • 1.194 berichten
  • 27 september 2013 10:18
50
added
100
prices
1K
posts
27 september 2013 10:18

mooi ziet er echt netjes uit

  • 3 berichten
  • 27 september 2013 11:43
27 september 2013 11:43

Catawiki gefeliciteerd!

Ziet er zeker een stuk frisser uit, zal even wennen worden aan alle mogelijkheden in deze om het allemaal weer terug te vinden. 1 ding stoor ik me wel al aan en dat is bij de resultaten van het zoeken niet de mogelijkheid hebben om de items aan te klikken. tenzij vermeld. Ik heb het idee dat het voorheen veel makkelijker was om alle info (bij mij strips) te zien. uitgaves, mogelijkheden, oplagen isbn nummers, noem maar op. 

Ik zie nu een wazig plaatje en een korte afgebroken beschrijving en dat was het. Is niet meer aan te klikken geen info te krijgen en mooi als vergelijk de winkelprijzen er gelijk bij.

Ziet er verder wel gelikt uit!

  • Catalogus beheerder
  • 324 berichten
  • 27 september 2013 11:59
2.5K
added
10K
prices
250K
reviews
250
posts
27 september 2013 11:59

Wauw!! Bijzonder geslaagd.

 

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 27 september 2013 12:00
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
27 september 2013 12:00

Gaat de rest van de site ook nog aangepast worden in deze nieuwe stijl? Of blijft het alleen bij de 'voorpagina'?

Nu zijn ook al alle rubriekspagina's in de catalogus geheel aangepakt en de community, zoek en veiling pagina's. Alle andere pagina's zullen geleidelijk aan ook volgen.

 1 ding stoor ik me wel al aan en dat is bij de resultaten van het zoeken niet de mogelijkheid hebben om de items aan te klikken. tenzij vermeld.

Alle items op de zoekresultaat-pagina zijn gewoon aanklikbaar. Soms staat de link er nog niet bij als de bijzonderheden tekst wat lang is. Dat wordt nu opgelost.

Ik zie nu een wazig plaatje

Die plaatjes worden nog verbeterd.

 

Miris
SUPER
  • Catalogus beheerder
  • 254 berichten
  • 27 september 2013 12:01
5K
added
10K
prices
100K
reviews
250
posts
27 september 2013 12:01

Waarom zo bescheiden ..?

Suggestie : zet op de homepage of verwerk het in het vierkante "Home" Catawiki Logo dat Catawiki 5 jaar bestaat.

Zijn de resultaten van de voorgaande veilingen niet meer oproepbaar? Dat stond er toch eerst wel .

 

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 27 september 2013 12:03
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
27 september 2013 12:03

Zijn de resultaten van de voorgaande veilingen niet meer oproepbaar? Dat stond er toch eerst wel .

Wordt aan gewerkt.

  • 177 berichten
  • 27 september 2013 12:33
100K
added
100K
prices
1K
info pages
250K
reviews
100
posts
27 september 2013 12:33

Hulde aan het Catawiki team ziet er fantastisch uit, nog weinig problemen tegengekomen...

Alleen de zwarte balk onderin is een beetje storend, verders ziet het er goed uit...

 

 

 

  • 3 berichten
  • 27 september 2013 12:51
27 september 2013 12:51

 1 ding stoor ik me wel al aan en dat is bij de resultaten van het zoeken niet de mogelijkheid hebben om de items aan te klikken. tenzij vermeld.

Alle items op de zoekresultaat-pagina zijn gewoon aanklikbaar. Soms staat de link er nog niet bij als de bijzonderheden tekst wat lang is. Dat wordt nu opgelost.

Het zal wel aan mijn computer liggen dan, maar hebben er wellicht meer last van?

klik catalogus, typ bij titel bijvoorbeeld pezige peekah bij de resultaten probeer op een plaatje te klikken. Ik zie een handje, maar er gebeurd niets.

http://www.catawiki.nl/new_search_design/search_static_items?locale=nl&q=pezige+peekah

of ligt het echt aan mij?

  • 492 berichten
  • 27 september 2013 12:56
250
added
1K
prices
250
posts
27 september 2013 12:56

@Neko1974: Ik heb er geen last van. Zie het handje, klik en kom op de betreffende pagina. Ik gebruik de nieuwste Firefox, welke browser gebruik jij?

  • 30 berichten
  • 27 september 2013 13:07
10K
added
10K
prices
50K
reviews
25
posts
27 september 2013 13:07

Rene, Marco en de rest van het Catawiki team van harte gefeliciteerd met 5 jaar Catawiki.

mogen er nog vele jaren (en items) aan toegevoegd worden.

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 27 september 2013 13:10
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
27 september 2013 13:10

@Neko1974,

We kunnen dat niet reproduceren. Graag inderdaad even je specifieke browserversie (Bijvoorbeeld Internet Explorer 6.3) en Operating System.

  • 53 berichten
  • 27 september 2013 13:35
25
added
250
prices
50
posts
27 september 2013 13:35

Van harte gefeliciteerd met het halen van de 5 jaar ! En nog langer uiteraard.

De vernieuwde site zal snel wennen waarschijnlijk :-)

 

Vraagje:Is er oook iets met de zoekmachine zelf veranderd ? Het lijkt wel of sommige zaken af en toe lastiger te vinden zijn:

 

Bv:

http://www.catawiki.nl/new_search_design/search_static_items?locale=nl&q=Schipbreukelingen

 

Ik vind met deze zoekactie niet de stripboeken van Mitton. Of misschien doe ik iets heel erg fout...

 

Groetjes,

Jan 

 

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 27 september 2013 13:46
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
27 september 2013 13:46

Ik vind met deze zoekactie niet de stripboeken van Mitton. Of misschien doe ik iets heel erg fout...

Nee, je doet niets fout. Er lijkt wat mis te gaan met lange zoektermen zoals deze. Gaan we oplossen.

Snel naar pagina
25van 353