22van 22
Miris
SUPER
  • Catalogus beheerder
  • 254 berichten
  • 8 juli 2013 06:50
5K
added
10K
prices
100K
reviews
250
posts
8 juli 2013 06:50

Wat is erop tegen als twee leden van Catawiki onderling met elkaar afspreken dat de ene zorgt voor de afbeelding en de andere de gegevens invoert?

-Het ene lid heeft een gestempelde zegel, het andere lid de neutrale postfrisse. Het lid met de gestempelde zegel weet dat zijn scan spoedig zal worden vervangen door de postfrisse afbeelding.Waarom zal hij tijd besteden om zijn gestempelde zegel in te scannen?

 

- De bezitter van de postfisse collectie heeft zoveel in te voeren dat hij efficiency zoekt en wil samen werken.

 

- De bezitter van de postfrisse zegel zorgt voor de scans en stuurt de afbeelding  (of in the clouwd te zetten) naar het lid die de zegel invoert.

Samen voeren ze in en besparen ze beiden tijd en Catwiki krijgt sneller en betere content.

 

 

 

 

  

  • Catalogus beheerder
  • 1.756 berichten
  • 8 juli 2013 07:40
2.5K
added
5K
prices
10
info pages
25K
reviews
1K
posts
8 juli 2013 07:40

Het ene lid heeft een gestempelde zegel, het andere lid de neutrale postfrisse. Het lid met de gestempelde zegel weet dat zijn scan spoedig zal worden vervangen door de postfrisse afbeelding.Waarom zal hij tijd besteden om zijn gestempelde zegel in te scannen?

Omdat hij die gestempelde toch in zijn eigen verzameling wil zetten?

Miris
SUPER
  • Catalogus beheerder
  • 254 berichten
  • 8 juli 2013 08:20
5K
added
10K
prices
100K
reviews
250
posts
8 juli 2013 08:20

Als hij zijn scan van de gestempelde voor zijn verzameling of shop wil gebruiken doet hij dat. Maar als hij dat niet wil, is dit een goede vrijblijvende en voor als het bij iemand passend is een mogelijkheid voor samenwerling

  • 1.276 berichten
  • 10 juli 2013 11:30
1K
added
5K
prices
25
info pages
1K
posts
10 juli 2013 11:30

Miris

Goed idee.

Jammer dat de discussie wordt gevoerd door niet postzegels beheerders. Waar blijven onze jongens.

Micho Rooseboom , een verzamelaar

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 10 juli 2013 12:19
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
10 juli 2013 12:19

Jammer dat de discussie wordt gevoerd door niet postzegels beheerders. Waar blijven onze jongens.

Niet-postzegelbeheerders zijn ook gewone Catawiki-gebruikers, dus hou eindelijk eens op met het zaaien van tweespalt. Hoe meer mensen er meepraten, hoe inhoudelijker het kan worden. Zet a.u.b. je oogkleppen af en probeer het groepsgevoel in jezelf iets meer ruimte te geven, zou ik zeggen.

az60
VIP
  • 1.256 berichten
  • 10 juli 2013 13:51
1K
added
100
info pages
2.5K
reviews
1K
posts
10 juli 2013 13:51

Ben het eens met zowel Arco als Micho. 'Niet postzegelbeheerders' en zelfs 'niet postzegelverzamelaars' kunnen zich prima in de discussie mengen. Ben het met Micho eens dat de discussie nog meer body krijgt als de beheerders van postzegels zich met de discussie bemoeien.

Om terug te komen op het onderwerp vraag ik me af hoe postzegels ingevoerd moeten worden. Als dingen als papiersoort, watermerk en tanding iedere keer bij het invoeren gecontroleerd (=bepaald) moeten worden, dan moet je de zegels zelf in handen hebben en geen scans. Haal je die info elders, wat je ook doet bij catalogusnumers, dan is het in bezit hebben van de zegels absoluut niet noodzakelijk. Ik ben vooral gebruiker en ben gebaat bij een volledige (en goede) catalogus. Het zal niet vreemd zijn dat ik voorstander ben van het laatste. Ik weet echter niet of dit kan. Afbeeldingen kunnen ook niet van Internet gehaald worden.

  • 383 berichten
  • 10 juli 2013 14:06
5K
added
10K
prices
50K
reviews
250
posts
10 juli 2013 14:06

Ik lease de verzameling van mijn buurman maar even tot na het invoeren.

  • 111 berichten
  • 10 juli 2013 15:12
10K
added
25K
prices
100
posts
10 juli 2013 15:12

 

Miris.

-Het ene lid heeft een gestempelde zegel, het andere lid de neutrale postfrisse. Het lid met de gestempelde zegel weet dat zijn scan spoedig zal worden vervangen door de postfrisse afbeelding.Waarom zal hij tijd besteden om zijn gestempelde zegel in te scannen?

M.i. dienen 2 zaken betreffende het invoeren van afbeeldingen uit elkaar te worden gehouden.

CATALOGUS

De catalogus zal kwalitatief verbeteren wanneer er zoveel mogelijk postfrisse scans worden gebruikt. Wanneer zo'n scan niet direct voorhanden is zal een scan van een gebruikt exemplaar tijdelijk voldoen. Net als slechte scans kan de beheerder maar OOK elke deelnemer deze afbeelding op een later tijdstip vervangen.

MARKTPLAATS

Als er echter een gebruikte zegel te koop wordt aangeboden is het juist erg belangrijk een afbeelding hiervan bij te leveren. Voor vele verzamelaars is het belangrijk VOORAF te zien welke stempeling gebruikt is en hoe de kwaliteit van de tandingen is. In vorige discussies is al opgemerkt dat dit in de praktijk zeer veel werk betekent maar ik vind om principiële redenen en uit service overwegingen dat dit zeker bij duurdere exemplaren zo zou moeten worden aangeboden.

Nog veel te vaak klagen kopers over de slechte kwaliteit van aangeboden materiaal terwijl het juist het sterke punt van CATAWIKI is dat er geen beschadigd materiaal mag worden aangeboden.

 

 

 

 

  • 1.276 berichten
  • 10 juli 2013 17:00
1K
added
5K
prices
25
info pages
1K
posts
10 juli 2013 17:00

Arco

Ik ben blij dat u aan de discussie meedoet. Maar het is toch veel belangrijker het standpunt van de beheerders van de postzegels te horen.

Bij postzegels komen vaak specifieke problemen voor.

Deze beheerders bepalen het beleid democraties of ondemocraties.

Micho

Miris
SUPER
  • Catalogus beheerder
  • 254 berichten
  • 10 juli 2013 20:38
5K
added
10K
prices
100K
reviews
250
posts
10 juli 2013 20:38

Miris, aanjager van dit onderwerp  is beheerder bij postzegels met aandachtsgebied thema / motief.

Plaatjes verzamelaars hebben vaak een obsessie om zoveel mogelijk zegels te verzamelen met bepaalde afbeeldingen. Een mooi plaatje is voor hen belangrijker dan stempels, tandingen en watermerken.

Doorgaans zijn het ook geen zegels uit de hogere prijsklassen die fysiek onderzoek vragen om te kunnen invoeren.

Afwijkingen, misdrukken komen relatief weinig voor. Eigenlijk is thema verzamelen best simpel en betaalbaar. Daarom ook steeds Internationaal populairder, getuige de stijging van de prijzen die ik al  jaren waarneem bij de populaire thema;s op Ebay, Delcampe en zelfs marktplaats.

Omdat van menig thema nog niet voldoende op Cataiiki is ingevoerd probeer ik wegen te bewandelen om groei in thema's te kunnen realiseren en zo Catawiki aantrekkelijk te maken voor thema verzamelaars vanuit alle hoeken van de wereld.

Helaas is Catawiki geen organisatie die geld kan betalen voor het laten invoeren van content. Dus is wat ik voorstel een mogelijkheid. Andere suggesties?

Ik heb ze wel, maar eerst de temparatuur van dit water voelen.

Speciaal voor de niet-postzegelaars,,,, kennen jullie hezelfde vraagstuk bij jullie items? Ook verzamelingen bekend die jullie graag hadden willen invoeren?

 

 

 

 

 

 

 

  • Catalogus beheerder
  • 2.412 berichten
  • 11 juli 2013 23:22
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
11 juli 2013 23:22

@Miris: Ik denk dat de discussie ook een beetje verhit wordt doordat het ABSOLUUT verboden is bij bijvoorbeeld strips om een exemplaar in te voeren die je zelf niet in bezit hebt. Je moet het exemplaar zo goed mogelijk kunnen omschrijven en dat is alleen mogelijk als je het exemplaar zelf hebt. Een scan van een ander voldoet dan dus niet.

In de CataWiki Strip Catalogus zijn nog altijd sporen van de begintijd dat CataWiki de collectie afbeeldingen van de Bonte Catalogus (andere digitale stripcatalogus) opnam in haar eigen Collectie. Het gevolg was dat er ook strips in kwamen te staan die geen afbeelding hadden en het beroemde cameraatje als afbeelding hadden. Het kwam zelfs voor dat er strips waren overgenomen in de CataWiki Catalogus die niet bestonden!!

Bij strips is dat bekend en ik denk bijvoorbeeld ook aan de affiches/prenten of de sculpuren, beeldjes of andere kunstobjecten.

Een goed voorbeeld van samen invoeren is te zien aan Aartinge. Ik meen dat dat 2 personen zijn, Aart en Inge. Maar ik neem aan dat dat niet is wat er bedoeld werd. De vraag was geloof ik of 2 CataWiki verzamelaars samen items konden invoeren. En als dat niet kon, of iemand anders een idee had om de CataWiki Catalogus sneller te laten groeien.

  • 326 berichten
  • 12 juli 2013 20:12
2.5K
added
10K
prices
10K
reviews
250
posts
12 juli 2013 20:12

Waar blijven onze jongens?

vroeg Micho en dat weet ik niet, ik ben een meisje en ik heb ook niet 'wij gevoel' met allen de postzegelmensen.

maar nu inhoudelijk:

het is een interessante discussie, in onze thema;s zijn hier en daar al wel mogelijkheden om onderscheid te maken tussen thema en motief. je kunt bv vredesduiven  kiezen iof postduiven. wil niet zeggen dat ik tegen het splitsen van thema of motief ben maar ik weet niet of het realistisch is om dit in te voeren,

-is er man(vrouw) kracht voor? -is het makkelijk te realiseren.?

----

persoonlijk vind ik het nog interessanter dat catawiki -gehoord van marco- bezig is om thema's terug te kunnen vinden door de hele catalogus. onder de postzegelbeheerders zijn er ook meerderen die dit interessant vinden.

stel, ik spaar pinquins en ik kies het thema pinquins, dan kan ik vervolgens apinquins zien die op ansichtkaarten staan, die op postzegels staan, pinquinbeeldjes, surprise-eieren  en speelgoedpinquins.

of stel ik spaar alles uit de sovjet-unie dan vind ik via sovjet-unie -f ussr maakt me niet uit- alles wat hiermee te maken heeft, dus bankbiljetten, postzegels, sigarenbandjes, ansichtkaarten, speldjes, etc,

of ik wil graag alles zien van een bepaalde schilder: hij kan wel op postzegels staan, maar ook op schilderijen, ansichtkaarten etc (pas nog zo'n geval ontdekt van een ansichtkaart en postzegel van russisch schilderij die overeen kwamen, is toch leuk!)

dit idee geeft voor mij echt toegevoegde waarde aan een digitale catalogus.

groetjes,

elizabeth

 

.

  • 326 berichten
  • 12 juli 2013 20:20
2.5K
added
10K
prices
10K
reviews
250
posts
12 juli 2013 20:20

ik zie dat mijn reactie beter paste bij het algemene forum , bij suggesties voor de site onderwerp meerdere lagen in themavelden, daarom heb ik het daar ook geplaast.

het valt ook niet mee he, al die verschillende topics.

az60
VIP
  • 1.256 berichten
  • 13 juli 2013 06:49
1K
added
100
info pages
2.5K
reviews
1K
posts
13 juli 2013 06:49

Het verschil tussen thema en motief blijft lastig. Iemand die als thema oorlog en vrede spaart, kan in zijn thematische verzameling het motief vredesduiven opnemen. Iemand die een thematische verzameling over de geschiedenis van de post heeft, kan het motief postduiven in zijn verzameling opnemen. Deze verzamelaars zullen niet geinteresseerd zijn in de rubriek duiven, die ook nog bestaat. Hierin zitten namelijk alle afbeeldingen van duiven, ook die niet bij het thema horen.

Iemand die als thema duiven verzamelt, kan geinteresseerd zijn in alle aspecten van duiven. Dus vredesduiven, postduiven en verschillende duivensoorten. Misschien zijn er ook wel postzegels met afbeeldingen van beroemde duivenkwekers of van mensen die veel postduiven gebruikten, of van situaties, waarbij veel postduiven gebruikt werden of van een kenmerkend duivengerecht. Voor zo'n verzamelaar is het handig om alles in de rubriek duiven te hebben of hij/zij moet de zegels terug kunnen vinden in subrubrieken. Op dit moment kan hij alle postzegels, waarop duiven zijn afgebeeld, terugvinden in de rubriek duiven. Maar zegels zonder duiven zullen elders gezocht moeten worden. 

De derde verzamelaar is motiefverzamelaar en spaart alleen (wilde) duivensoorten. In de rubriek duiven wil hij waarschijnlijk geen afbeeldingen van vredesduiven en postduiven. Die staan er wel. Van de huidige 15 pagina's in de rubriek duiven, zijn er ongeveer 10 gevuld met (gestileerde) vredesduiven en postduiven.  Is lastig, kost meer tijd, is minder professioneel, maar is niet onoverkomeliijk.

Voor mij is het duidelijk dat de rubriek duiven er voor de thematische verzamelaar er anders uit moet zien, dan voor de motiefverzamelaar. De laatste vormt m.i. de basis voor de eerste. Splitsing van thema en motief lijkt me binnen een professionele opzet onvermijdelijk. 

  • 326 berichten
  • 13 juli 2013 21:33
2.5K
added
10K
prices
10K
reviews
250
posts
13 juli 2013 21:33

wel is lastig dat lang niet alle invoerders het verschil zullen begrijpen en dat er dus veel verkeerd kan worden ingevoerd. dat is wel mijn bedenking bij dit idee.

az60
VIP
  • 1.256 berichten
  • 14 juli 2013 11:33
1K
added
100
info pages
2.5K
reviews
1K
posts
14 juli 2013 11:33

@ Elizabeth

Ik begrijp je punt en kan er een eind in meegaan. Maar ik zou het anders willen benaderen. Ook nu worden veel postzegels incompleet en soms deels foutief ingevoerd. De huidige rubriek thema/motief wordt weinig ingevuld en er staan fouten in. Wat dat betreft verandert er niet veel. Maar als de postzegels in Catawiki staan kunnen ze door veel vrijwilligers aangevuld en verbeterd worden. Iedere betrokken verzamelaar zal zijn verzameling zo goed en volledig mogelijk in Catawiki willen hebben. Zo probeer ik van al mijn dierenzegels het afgebeelde dier bij motief in te voeren. En een themaverzamelaar zal dat bij zijn thema kunnen en willen doen. Ik zie het als een investering in de toekomst. Als het er niet bij staat? Prima! Dan komt het later wel.

Miris
SUPER
  • Catalogus beheerder
  • 254 berichten
  • 14 juli 2013 18:57
5K
added
10K
prices
100K
reviews
250
posts
14 juli 2013 18:57

Ofwel een organische vorm van samen invoeren. De verzamelaars die een goed neutraal beeld invoert en de andere(n) die deze invoer voor meerdere verzamelaars bruikbaar maakt voor zijn thema.

 

Overgens is de charme van thema verzamelen ook het zoeken en het ontdekken van zegels ....... ?

Want vaak geldt bezit van de zaak eind va het vermaak ...

 

Dus een zoek systeem moet ook niet perfect ziijn...

  • 12 berichten
  • 3 maart 2014 22:59
500
added
100
prices
3 maart 2014 22:59

Ik ben een nieuwe Catawiki gebruiker. Als eerste heb ik mijn verzameling ingecoerd en daarmee ben ik nu klaar.

Vanavond heb ik mijn eerste serie aan de Catalogus toegevoegd (Italie). Hopelijk heb ik daarbij niet te veel fouten of omissies begaan.

Nu wil ik de vijf aparte zegels van die serie invoeren. Ben ik nu verplicht het hele verhaal voor 5 zegels te herhalen, of bestaat er een soort copy of een "save as " commando ??

Wie wil hier zijn licht op laten schijnen ??

 

Groeten

Wim

Ted
VIP
  • Moderator
  • 1.139 berichten
  • 4 maart 2014 09:44
25K
added
10K
prices
50
info pages
100K
reviews
1K
posts
4 maart 2014 09:44

of bestaat er een soort copy of een "save as " commando ??

 

Als je een zegel selecteerd dan zie je aan de rechterzijde van de pagina een blauw menu rijtje staan. De 2de van dit rijtje is 'Kopieer item' Als je hier op klikt krijg je een nieuwe invoerpagina waarbij bijna alle bestaande info van de gekopieerde zegel staat ingevoerd. Je hoeft dan alleen de Juiste info en de afbeelding  toe te voegen.

  • 1.276 berichten
  • 4 maart 2014 23:17
1K
added
5K
prices
25
info pages
1K
posts
4 maart 2014 23:17

Miris

Het blijft wel erg stil ? Staan de activiteiten stil ?

:)

  • 1.890 berichten
  • 5 maart 2014 10:08
1K
added
5K
prices
10
info pages
1K
reviews
1K
posts
5 maart 2014 10:08

Micho....hallo alles staat stil.

Maak je me wakker als er beweging inzit?

  • 1.276 berichten
  • 5 maart 2014 11:07
1K
added
5K
prices
25
info pages
1K
posts
5 maart 2014 11:07

Sinbad

Ik ben wel wakker. Mijn oren toeteren. Het is hier carnaval. :)

22van 22