6van 6
  • 3 berichten
  • 27 mei 2013 12:57
27 mei 2013 12:57

Beste verzamelaars,

Menig verzamelaars zijn bekend met het afspeuren van talloze beurzen en markten, op zoek naar nieuwe items om hun verzamelcollecties aan te vullen. Een veelal offline bezigheid. De huidige trend is echter dat de Nederlander ook veelal online actief is. Met dit onderzoek wordt onderzocht hoe deze trend zich vertaald naar de verzamelbranche. Hoe ziet een week van de verzamelaar anno 2013 eruit?

Het onderzoek bestaat uit 12 vragen en kost u slechts 3 minuten van uw tijd. Uw antwoorden worden anoniem en enkel voor onderzoeksdoeleinden gebruikt. Link naar het onderzoek: http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=150174
 
Alvast hartelijk dank voor uw deelname en aan catawiki voor toestemming van het laten plaatsen van het onderzoek!
 
Monique Entrop

  • Catalogus beheerder
  • 2.414 berichten
  • 27 mei 2013 16:51
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
27 mei 2013 16:51

Geachte mevrouw Entrop,

het idee is natuurlijk heel nobel, maar ik heb het idee dat het onderhand een opdracht voor een bepaalde studie is. Als u eens zoekt in het forum, dan zijn er diverse van zulke vragen voor onderzoeken gesteld.

Dat is niet verboden, maar ik heb het idee dat de CataWiki verzamelaar er een beetje genoeg van heeft en dat de respons niet erg hoog zal zijn. Wat waarschijnlijk wel erg veel informatie oplevert, is een directe mail naar de organisatie sturen: info@CataWiki.nl. Zij kunnen u vast verder helpen met meer informatie en desgevraagd misschien een enquete (we wachten nog steeds op een bepaalde enquete ;) ) onder de CataWiki leden houden. Een bericht van de organisatie wordt doorgaans niet als spam beschouwd.

Ik zal uw enquete invullen en ik hoop dat uw onderzoek veel leuke resultaten oplevert. Die zouden we dan uiteraard hier ook willen horen, want voor wat, hoort wat, nietwaar?

  • 3 berichten
  • 28 mei 2013 14:37
28 mei 2013 14:37

Allereerst bedankt voor het invullen van de enquête. Ik heb een tijd geleden contact opgenomen met info@catawiki.nl. De vraag naar de onderzoeken heb ik gesteld aan Tom, hij kon mij hier helaas niet verder in helpen. Vandaar dat mijn voorstel is geweest op een enquête te houden op jullie forum in de hoop op goed respons. Dit vondt hij een prima idee. Jammer vind ik het om nu te horen dat de verzamelaar hier genoeg van heeft, ik kreeg namelijk de indruk dat dit soort enquêtes nog niet eerder zijn gehouden, vandaar dat er ook geen resultaten beschikbaar zijn. Vooralsnog hoop ik dat het mensen wel stimuleert de enquête in te vullen en de mooie resultaten hier te kunnen delen, als deze ook representatief genoeg zijn. Bij deze het verzoek, wilt u de enquête wel invullen voor leuke resultaten. :)

 

Groeten,

Monique

  • 4.321 berichten
  • 28 mei 2013 15:02
500
added
250
prices
25
info pages
2.5K
posts
28 mei 2013 15:02

Ik denk dat de respons groter zal zijn als je uitlegt voor welk onderzoek de enquête precies bedoeld is, wie het uitvoert en wat er met de resultaten gebeurt.

Zo'n gratis enquêtesite wekt niet bepaald veel vertrouwen en de wat gammele introductietekst doet ook geen erg wetenschappelijke achtergrond vermoeden.

  • Catalogus beheerder
  • 2.414 berichten
  • 28 mei 2013 15:18
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
28 mei 2013 15:18

Verzamelaars zijn nu eenmaal meestal schuchtere mensen en niet iedereen wil over zijn verzameling praten. 

Ik heb de enquête ingevuld en hij is inderdaad erg onpersoonlijk,  dus je kan hem gerust invullen.  Ik geef Boekenmagazijn helemaal gelijk dat het helpt als je wat duidelijker bent. Verder uiteraard erg benieuwd naar wat de resultaten zijn en wat je ermee gaat doen. 

En wie is Tom ? Ik dacht dat ik het CataWiki team onderhand wel kende. Maar ze linken nu allemaal wel op vakantie. 

  • 3 berichten
  • 28 mei 2013 22:19
28 mei 2013 22:19

@Boekenmagazijn: Bedankt voor de tip. Dit onderzoek maakt deel uit van mijn afstudeeronderzoek. Het doel is om het onlinegedrag van verzamelaars in kaart te brengen. Interessant is om te peilen waar we nu staan en welke behoeften er liggen op online gebied. Omdat hier nog geen gegevens bekend over zijn (Ik heb ze niet gevonden en CataWiki beschikt hier ook nog niet over) betreft het dus een nulmeting. Met de uitkomsten wil ik tot bepaalde ideeën en oplossingen komen die de verzamelaar in de toekomst online kunnen ondersteunen. Uiteraard zal ik de resultaten hier in het forum met jullie delen!

 

@DisneyMeentwijc: Tom is inderdaad iemand van het CataWiki team. Ik heb met hem contact gehad en het idee om mijn onderzoek op het forum te plaatsen besproken. Gelukkig heb ik zijn goedkeuring gekregen!

Groeten,

Monique

6van 6