Snel naar pagina
25van 165
Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 4 maart 2013 11:48
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
4 maart 2013 11:48

We merkten dat ons commissiemodel voor de shops, waarbij je achteraf een factuur krijgt tenzij je als verkoper de order annuleert, vaak leidt tot vragen en administratieve rompslomp. Ook zijn er regelmatig discussies over de grens van 200 euro aan shopwaarde die gehanteerd wordt om te bepalen of je commissieplichtig bent (kleine shops zijn uitgezonderd van commissie). We zochten daarom naar een eenvoudiger commissiemodel. Dat hebben we gevonden en voeren we in per 5 maart.

In de praktijk zal het betekenen dat de meeste verkopers geen commissie meer zullen betalen. Goed nieuws dus!
 
Daarnaast gaf een aantal verkopers aan best te willen betalen voor meer zichtbaarheid op Catawiki. Ook daar komen we aan tegemoet door de optie te bieden om een premium shop-abonnement ('Gold') af te nemen waarbij je aanbod en je shop beter zichtbaar zijn bij catalogus-items, in de zoekresultaten, op rubriekspagina’s, in de marktplaats etc. Dit abonnement is volledig optioneel en er is geen enkele verplichting om het af te nemen.
 
1. Verandering commissiemodel
 
Belangrijkste wijziging:
 
Het verkopen van gangbare items in je shop wordt geheel gratis. Dure objecten kun je aanbieden op onze veilingen of tegen plaatsingskosten in je shop (ook dan vervalt de commissie bij verkoop).
 
Wat betekent dit concreet:
 
  • Het plaatsen en verkopen van objecten met een verkoopprijs lager dan 75 euro is vanaf nu helemaal gratis! We gaan over deze objecten dus geen commissie meer berekenen. Veruit de meeste in shops aangeboden items vallen in deze categorie.
  • Voor het verkopen van objecten van 75 euro of meer berekenen we ook geen commissiekosten meer, maar zullen we 9,5% (ex btw) plaatsingskosten berekenen.
  • De wijzigingen gaan in op 5 maart. Er is een overgangsperiode tot aan 1 april en een kortingsaanbod voor dure items die nu nog in je shop staan. Dus je kunt rustig afwegen of je je dure items in je shop wilt houden of bijvoorbeeld wilt laten veilen op onze wekelijkse veilingen.
 
Hoe werkt het:
 
  • Iedereen die objecten met een verkoopprijs van 75 euro of meer in zijn shop wil aanbieden, koopt bij ons een saldo-tegoed (25, 50, 75 of 100 euro).
  • Als je dan een object van 75 euro of meer in je shop plaatst zal na bevestiging automatisch 9,5% (ex BTW) van de verkoopprijs van je tegoed worden gehaald. Er is, via je profielpagina, een duidelijk overzicht beschikbaar van alle af- en bijschrijvingen van je tegoed.
 
Voordelen van deze wijziging:
 
  • Geen gedoe meer met facturen achteraf
  • Je kunt gratis en onbeperkt objecten met een verkoopprijs lager dan 75 euro in je shop verkopen
  • Je betaalt niet langer achteraf commissie over objecten die je hebt verkocht
  • Objecten mogen net zo lang in je shop blijven staan tot ze zijn verkocht
  • Het saldo-tegoed dat je bij ons afneemt is onbeperkt geldig
 
Overgangsregeling:
 
Objecten die op dit moment in je shop staan met een verkoopprijs van 75 euro of meer, blijven tot 1 april 2013 gratis staan. Als je voor deze dure objecten geen plaatsingskosten betaalt, dan zullen deze op 1 april automatisch worden verwijderd. Objecten onder de 75 euro blijven uiteraard gewoon staan.
 
Wil je duurdere items na eind maart in je shop behouden, dan hebben we een goede aanbieding voor je.
 
Aanbieding:
 
Behoud alle objecten in je shop met een verkoopprijs van 75 euro of meer en betaal geen 9,5%, maar 4,75% (ex btw) plaatsingskosten (50% korting).
 
Deze korting geldt alleen voor objecten die je nu al in je shop hebt staan. Dure items in je shop die je niet wilt behouden, kun je eerst verwijderen voor je van deze aanbieding gebruik maakt. Voor alle nieuwe objecten met een verkoopprijs van 75 euro of meer die je vanaf nu in je shop plaatst gelden de nieuwe plaatsingskosten.
 
 
 
Nog te verrekenen commissie (oude situatie):
 
Indien een shop nog te verrekenen commissie heeft staan, als gevolg van later geannuleerde orders waarvoor al commissie was betaald, dan wordt dit na de facturatie-ronde over februari eenmalig automatisch omgezet in Saldo-tegoed.
 
 
2. Optioneel: premium shop-abonnement 'Gold'
 
Belangrijkste wijziging:
 
Vanaf 5 maart krijg je de mogelijkheid om je shop en aanbod beter zichtbaar te maken op Catawiki. Dit kan door je shop te upgraden naar een Gold-shop.
 
Wat is het voordeel van een Gold-shop?
 
Als je de omzet van je shop wilt verhogen, dan bieden we je nu de mogelijkheid om je shop te upgraden naar een Gold-shop! Een Gold-shop heeft een aantal privileges ten opzichte van een standaard shop. Zo zijn de objecten van een Gold-shop bijvoorbeeld als eerste zichtbaar bij een item in de catalogus. Ook als je zoekt in de catalogus en marktplaats kom je het aanbod van Gold-shops als eerste tegen. Gold-shops worden uitgelicht op rubriekspagina's en krijgen een speciaal icoon dat extra vertrouwen wekt bij kopers. Dit alles zal zeker een positief effect hebben op je omzet.
 
Gegevens over (web-)winkels: adres, openingstijden, telefoonnummer, verwijzing naar eigen site:
 
Het weergeven van je fysieke adres, openingstijden en telefoonnummer is mogelijk bij een Gold-abonnement. Het verwijzen naar een andere website mag nooit. We investeren veel tijd en geld in het vindbaar maken van Catawiki en de Catawiki-shops en vinden het belangrijk dat mensen op onze site blijven. Verwijzingen naar een andere site in je teksten, banner of shopnaam zijn dan ook niet toegestaan. Klik hier voor het shop reglement.
 
Je zit nergens aan vast!
 
Je kunt een Gold-abonnement per 3 maanden of, met korting, per jaar afnemen. Het abonnement stopt dan automatisch na die periode en je zit nergens aan vast. Dus aarzel niet om het eens te proberen!
 
 
 
Samenvattend: verkopen in je Catawiki shop wordt gratis tenzij je ervoor kiest om duurdere items aan te bieden. Optioneel krijg je er een mogelijkheid bij om je shop en aanbod extra te laten opvallen.
 
Tenslotte: de commissie over de verkopen in de eerste dagen van maart (1 t/m 4 maart) zullen we niet in rekening brengen. Nog een extra voordeeltje dus!
 
We hopen je goed geïnformeerd te hebben over de aanstaande veranderingen. Laat het ons weten als iets toch nog onduidelijk is en je vragen hebt.
  • 1.194 berichten
  • 4 maart 2013 11:50
50
added
100
prices
1K
posts
4 maart 2013 11:50

denk wel dat dit tenkoste gaat van de dure items in de shops

deze nieuwe maatregel

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 4 maart 2013 11:55
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
4 maart 2013 11:55

@puurveen,

Jij kunt snel lezen zeg :-)

Er zullen vast wat minder dure items in shops worden aangeboden maar het zal ook een impuls geven aan de aan- en verkoop van items goedkoper dan 75 euro. Dat wordt dus volledig gratis.

  • 1.194 berichten
  • 4 maart 2013 12:05
50
added
100
prices
1K
posts
4 maart 2013 12:05

had um in de box hangen

 

waarom denkje dat de verkoop van goedkope items meer word?

het aanbod zal groeien

heb het gold verhaal gelezen ben nog niet echt overtuigd

komt er dan een mega banner op de home page van bijv koop nu bij puurveensboekenshop?

je staat dan bovenaan maar in 1 oogopslag sta je met de andere verkopers

 

en als bijv 2 verkopers zelfde produckt hebben en gold ??

ik vond de 5 % prima duidelijke regel

waarom die 200 grens was me al een raadsel iets voor kleine verkopers geloof ik

maar je krijgt idd gegarandeerd gezeik over

marktplaats.nl had destijds ook een grens alles onder

de 200 gratis daarna 6 euro

ook paginia's vol discussie

gelukkig hebben ze dat afgeschaft

ps  Jacquelien Doornbosch ff een por

ps 2 ga nu van de zon genieten

 

  • Catalogus manager
  • 5.368 berichten
  • 4 maart 2013 12:08
1K
added
100K
prices
25
info pages
500K
reviews
5K
posts
4 maart 2013 12:08

Het plaatsen en verkopen van objecten met een verkoopprijs lager dan 75 euro is vanaf nu helemaal gratis

Geldt de € 75,- ook voor combinatieaanbiedingen of wordt hierbij de waarde gedeeld door het aantal items van die aanbieding?

Dit nieuwe commissiemodel zal ongetwijfeld een boost geven aan verkopers om meer items in de shops te gaan aanbieden. Daarmee ook zeer leuk voor de verzamelaars die meer keuze krijgen.

  • 69 berichten
  • 4 maart 2013 12:10
50
added
1K
prices
50
posts
4 maart 2013 12:10

Dus als ik 100 strips á € 1.00 als bulk ik mijn shop plaats moet ik € 9.50 vooruit betalen ook als heb ik ze nog niet verkocht of als ik later mijn aanbieding zou willen veranderen nog een keertje plaatsings kosten moeten betalen. 

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 4 maart 2013 12:15
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
4 maart 2013 12:15

@Fam-Strips,

Bij bulk toevoegen in losse items wordt gekeken naar de verkoopprijs van de losse items, dus als die beneden de 75 euro is dan is het ook geheel gratis en betaal je nergens commissie over.

@Collectioneur,

Bij een combinatie-aanbieding, dus een combinatie van items voor één verkoopprijs, wordt gekeken naar de verkoopprijs van de combinatie-aanbieding. Je betaalt dan alleen plaatsingskosten als de combinatie-aanbieding een verkoopprijs van 75 euro of meer heeft.

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 4 maart 2013 12:18
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
4 maart 2013 12:18

@Puurveen,

Als het aanbod verder toeneemt dan zal Catawiki nog meer de plek worden waar verzamelaars gaan kijken voor uitbreiding van hun verzameling, dus neemt de vraag ook toe.

Ik moet zelf ook even weg nu. Tot later.

  • Catalogus beheerder
  • 1.756 berichten
  • 4 maart 2013 12:20
2.5K
added
5K
prices
10
info pages
25K
reviews
1K
posts
4 maart 2013 12:20

Ik lees tussen de regels door dat het in ieder geval een serieus probleem begon te worden dat allerlei zogenaamde slimmerikken vooral bij duurdere zaken hun shop primair als advertentie pagina gebruikten en de daadwerkelijke verkoop vervolgens buiten het Catawikisysteem om probeerden te regelen om de commisie te omzeilen.

  • 69 berichten
  • 4 maart 2013 12:22
50
added
1K
prices
50
posts
4 maart 2013 12:22

Dus voor deTarzan 118 stuks voor € 1607.00 die ik in mijn shop aanbied moet ik nu ruim € 150.00 vooruit betalen zonder dat ze maar ook verkocht zijn.

  • 613 berichten
  • 4 maart 2013 12:26
25
added
100
prices
500
posts
4 maart 2013 12:26

Ik vond de 5% regel een goede regel. Ik snap het overigens wel, het is een enorme rompslomp die commissies te innen, vooral bij laat betalers etc. En vooral als het bv gaat om verkopen van items van een paar euro. Moet men achter een duppie rennen. Dit kan men voorkomen door een tegoed (zoals nu is geintroduceerd voor dure verkopen) in te stellen. Bij 10 euro tegoed kan je dan voor 200 euro verkopen. Ook dit is een financiele rompslomp en belangrijker denk ik, dit kost extra uren (lees kosten) voor het administratieve beheer. De goldshop zal aan de overgrote meerderheid voorbij gaan. De meeste zijn kleine shops, zoals die van mij. Corrigeer me als ik het mis heb. Risico hier is dat Catawiki een platform wordt voor de professionele verkopers (dit zijn in feite online winkels) en de kleine verkopers steeds meer gemarginaliseerd worden. Dat zou jammer zijn. Tot nu toe heb ik leuke ervaringen opgedaan met verkopen, toch een aantal mensen blij gemaakt. En ook met aankopen, veelal prettige communicatie.

  • 25 berichten
  • 4 maart 2013 12:36
100
prices
25
posts
4 maart 2013 12:36

Man man wat een ongelooflijk slecht idee zeg...

Ja het zal de verkoop van goedkopere items stimuleren, maar het zal de nekslag zijn voor de duurdere, minder verhandelde, items. Er zijn duizenden items die zeker een (verkoop)waarde van méér dan 75 euro hebben, maar die slechts sporadisch verkocht worden. Deze items zullen allemaal uit de shops verdwijnen.

Geen enkel persoon zal een item met een waarde van bijvoorbeeld 400 euro op Catawiki plaatsen voor 38 euro terwijl hij niet eens weet waneer en of hij het artikel ooit verkoopt. De verhouding is dan echt compleet zoek, want wat als je twintig boeken met een hoge waarde wil aanbieden?

Het gevolg zal dus zijn dat er een grote eenheidsworst zal onstaan, met items onder de 75 euro (veel meer dan nu) en enkele items boven de 75 euro die geregeld verkocht worden. Alle andere items zullen verdwijnen omdat het simpelweg te duur is. Onder andere díe items waren de kracht van Catawiki.

Ik begrijp dat er een oplossing gezocht wordt voor verkopers die hun producten buiten het systeem proberen te verkopen en zo hun commissie proberen te omzeilen, maar vrees dat deze beslissing er juist voor gaat zorgen dat er juist minder verdiend gaat worden...

  • 702 berichten
  • 4 maart 2013 12:49
5K
added
2.5K
prices
500
posts
4 maart 2013 12:49

Is er een manier om snel alle items te zien welke in mijn shop staan en meer dan 75,- kosten?

  • 613 berichten
  • 4 maart 2013 12:50
25
added
100
prices
500
posts
4 maart 2013 12:50

ja, op prijs klikken, dan vindt selectie plaats van laag naar hoog of van hoog naar laag

  • 613 berichten
  • 4 maart 2013 12:55
25
added
100
prices
500
posts
4 maart 2013 12:55

Denz heeft een punt. Ik heb eens een zeldzame Dali catalogus in de veiling geplaats. Niet verkocht, 21 euro kosten. Als ik deze in de shop plaats kan ik nog eens bijna 35 euro vooraf aftikken zonder dat het verkocht is.

  • 318 berichten
  • 4 maart 2013 13:11
100
added
250
prices
250
posts
4 maart 2013 13:11

Ik voorspel veel prijzen van 74,99 euro en minder in mijn shop dan.

Ben er wel blij mee dat dat dan allemaal gratis is :-)

en veel kavels op de veiling van 75 euro en meer.

Toch maar de dure boeken meenemen naar de beurzen dan.

Gelukkig weet ik het nu vlak voor de stripdagen.

Dure boeken dan maar op Marktplaats zetten.

Wel jammer want er zullen nu minder dure items worden ingevoerd ten faveure van de Catalogus.

Ben benieuwd waar dit naar toe gaat?

Als ik het goed gelezen heb hoef ik niks te doen tot 01-04 alleen wat prijzen wijzigen misschien.

 

  • 33 berichten
  • 4 maart 2013 13:26
1K
added
1K
prices
25
posts
4 maart 2013 13:26

retour marktplaats, ebay, tweedehands, beurzen... twordt wat gek, geen verzamelaarssite meer maar pure afzuip. Mensen die braaf hun commissie betalen worden gestraft. Als handelaar/verzamelaar begrijp ik zeer goed dat een site als catawiki inkomsten moet genereren, daar wil ik best bij helpen door mijn commissie netjes te betalen op mijn verkopen, ook op dure items !.. Uren besteed ik en anderen ,aan het toevoegen van items om catawiki groot te maken..Om dan ten lange leste anderen (lees het catawiki-team) extra te 'vergoeden'  met mijn 'gratis' inbreng vind er erover. Als ik kon zou ik al mijn ingegeven items willen verwijderen, ben echt niet te spreken over deze wijziging. Zoals alle andere sites wordt catawiki de zoveelste als alle andere.. geld vergaren, niets anders. shame !

  • 613 berichten
  • 4 maart 2013 13:46
25
added
100
prices
500
posts
4 maart 2013 13:46

ps. combinatie aanbieding. Als deze meer is dan 75 euro gaan verkopers deze terugzetten op losse items. Daar komt dan een beschrijving bij, "ook in 1 koop met andere items van dezelfde serie, evt met korting, neem contact op via bericht". Een goede analyse met een paar kopers / verkopers in een platform had een betere oplossing en draagvlak gegeven. Zoals zo vaak wordt de oplossing bedacht zonder het pad er naar toe eens goed te bekijken.

Ook de tijdsspanne aankondiging / ingangsdatum is te krap. Je zal maar net op vakantie zijn tot 1 april. Al je items boven de 75 euro foetsie

  • Catalogus beheerder
  • 2.431 berichten
  • 4 maart 2013 13:53
10K
added
10K
prices
25
info pages
500K
reviews
2.5K
posts
4 maart 2013 13:53

Wel jammer want er zullen nu minder dure items worden ingevoerd ten faveure van de Catalogus.

De grootste groep invoerders zijn de kopers en verzamelaars, dus daar ben ik niet bang voor

  • Catalogus manager
  • 5.368 berichten
  • 4 maart 2013 13:56
1K
added
100K
prices
25
info pages
500K
reviews
5K
posts
4 maart 2013 13:56

Om dan ten lange leste anderen (lees het catawiki-team) extra te 'vergoeden' met mijn 'gratis' inbreng vind er erover.

Het lijkt me overigens meer een maatregel om de kosten voor het Catawiki-team te verlagen dan om de inkomsten te verhogen.

Ben er wel blij mee dat dat dan allemaal gratis is :-)

Dit is ook mijn gevoel, omdat verreweg de meeste verkopen, items betreffen die minder dan € 75 kosten.


Bij de invoering van de oude commissieregeling werden er destijds ook hele doemscenario's aangekondigd; dit zou ondermeer het einde van Catawiki gaan betekenen. Sinds die tijd is er toch aardig wat verbeterd aan Catawiki.

  • 318 berichten
  • 4 maart 2013 14:06
100
added
250
prices
250
posts
4 maart 2013 14:06

@ Veilingmeesters, Grote kopers en topverzamelaars zullen wegblijven van de catalogus.

Dure items zal ik zelf blijven aanbieden op de veiling en ik denk dat ook deels het plan is van de opzet van dit systeem.

Maar ik besluit om alle dure boeken van 75 euro uit de shop te verwijderen dat scheelt me administratief veel.

Daardoor kan ik wel weer op een andere manier in de shop korting gaan geven.

Heb ik net een verzameling mooie hardcovers en luxes gekocht gelukkig nog niet alles ingevoerd dus dan zet ik de series wel op de veiling.

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 4 maart 2013 14:37
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
4 maart 2013 14:37

Ik was even weg maar in ieder geval mooi dat er aandacht voor deze wijziging is :-)

Collectioneur schreef:

Het lijkt me overigens meer een maatregel om de kosten voor het Catawiki-team te verlagen dan om de inkomsten te verhogen.

We gaan er inderdaad van uit dat deze wijziging ons per saldo aanzienlijk minder shop-commissie inkomsten oplevert, verreweg de meeste verkochte items zijn goedkoper dan 75 euro, maar daar was het ons ook niet om te doen.

 

Stripsmagazijn schreef:

Ben er wel blij mee dat dat dan allemaal gratis is :-)

Voor veel verkopers zal dit gaan gelden en dat is prima.

Als ik het goed gelezen heb hoef ik niks te doen tot 01-04 alleen wat prijzen wijzigen misschien.

Inderdaad. Als je niets doet dan verdwijnt op 1 april het aanbod van 75 euro of meer uit je shop. Er is op de rest dan geen commissie achteraf meer en je shop wordt dan verder gratis.

 

Pegag schreef:

Ik lees tussen de regels door dat het in ieder geval een serieus probleem begon te worden dat allerlei zogenaamde slimmerikken vooral bij duurdere zaken hun shop primair als advertentie pagina gebruikten en de daadwerkelijke verkoop vervolgens buiten het Catawikisysteem om probeerden te regelen om de commisie te omzeilen.

Dat is inderdaad een vervelend fenomeen en speelde zeker ook mee.

 

Denz schreef:

Geen enkel persoon zal een item met een waarde van bijvoorbeeld 400 euro op Catawiki plaatsen voor 38 euro terwijl hij niet eens weet waneer en of hij het artikel ooit verkoopt.

Dat is natuurlijk aan iedere verkoper zelf om te beoordelen. Als een item veel wordt gezocht dan kan het zo maar eens heel snel worden verkocht als je het aanbiedt in je shop. Je ziet dat nu ook regelmatig gebeuren. Als je er geen vertrouwen in hebt, heb je ook nog de optie om het bij ons te veilen. Dat soort afwegingen kan iedere verkoper zelf maken.

 

Fam-strips schreef:

Dus voor deTarzan 118 stuks voor € 1607.00 die ik in mijn shop aanbied moet ik nu ruim € 150.00 vooruit betalen zonder dat ze maar ook verkocht zijn.

Er is een aanbieding voor hetgeen al in je shop staat. Je hebt de mogelijkheid om die tegen de halve plaatsingskosten te laten staan na 31 maart. Sowieso staat er tegenover deze wijziging dus dat alle items onder de 75 euro in je shop, je helemaal geen commissie meer kosten.

  • Catalogus beheerder
  • 1.756 berichten
  • 4 maart 2013 14:49
2.5K
added
5K
prices
10
info pages
25K
reviews
1K
posts
4 maart 2013 14:49

Grote kopers en topverzamelaars zullen wegblijven van de catalogus.

Dat moet ieder zelf weten natuurlijk, maar toe ik op school zat was 9,5 % toch echt minder dan 12,5 %. En 0% was minder dan 9%. Dus als je weet wat een item ongeveer waard is zijn zowel verkoper als  koper bij een transactie goedkoper uit via de shop  dan via de veiling.

  • 111 berichten
  • 4 maart 2013 14:52
10K
added
25K
prices
100
posts
4 maart 2013 14:52

Ik heb inmiddels alle items met een verkoopprijs van € 75,00 en hoger VERWIJDERD. Onder de huidig geldende voorwaarden is het voor mijn postzegelshop en de hierbij gehanteerde marges niet langer rendabel deze items via CATAWIKI aan te bieden. Gaarne maak ik plaats voor de professionele handelaars.

Over het GOLDEN shop programma wil ik mij nog nader beraden. Vooralsnog lijken de voordelen niet op te wegen tegen de gevraagde prijs. De winst op mijn assortiment postzegels is dubbeltjes werk en ik wil naar de verzamelaars toe mijn prijzen niet verhogen. Ik wil eerst maar eens de ontwikkelingen afwachten.

De opzet van CATAWIKI is altijd geweest een verzamelaars site en verzamelen is voor de meeste mensen een hobby. Dit mag ook wel iets kosten. Maar wanneer IETS  -   VEEL wordt gaat het plezier er toch vanaf.

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 4 maart 2013 15:18
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
4 maart 2013 15:18

@john-zegelaar, 

Maar wanneer IETS  -   VEEL wordt gaat het plezier er toch vanaf.

Dan zal je vast nu veel extra plezier hebben want op je resterende 26.000+ items hoef je nu geen commissie meer te betalen bij verkoop, helemaal NIETS meer dus ;-)

Snel naar pagina
25van 165
Dit onderwerp is gesloten