8van 8
  • 289 berichten
  • 30 december 2012 19:34
5K
added
5K
prices
100
info pages
25K
reviews
250
posts
30 december 2012 19:34

 

Ik heb een aantal invoerders verzocht om titels van nieuwe items op de voor CW geldende schrijfwijze in te voeren: Hoofdletter en kleine letter gebruik overeenkomstig taalkundige regels van de taal in kwestie. Helaas werden de titels tot op heden niet aangepast. (zie bv. 3321837).

Ook viel me op dat er items worden opgevoerd die formeel zouden moeten worden afgekeurd omdat ze niet voldoen aan de basisafspraken van CW:

-          De afbeelding is niet van het onderhavige object (zie 3321771)

-          Het item betreft een compilatie van bv themawijnen die feitelijk als losse items zouden moeten worden opgevoerd (zie 3269081)

Volgens mij zijn hier afgelopen zomer nog stevige discussies over gevoerd. Die wil ik liever niet ophalen, maar volgens mij moeten we verkopers toch echt dwingen om zich aan de CW afspraken te houden.

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 30 december 2012 19:40
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
30 december 2012 19:40

Ik snap je niet goed, geloof ik.
Waarom keur je zo'n groep flessen niet meteen af dan?
Ik kijk de hele week door naar dit soort items op de pagina met nieuwe toevoegingen en als ik ze signaleer gaan ze meteen de prullenbak ik, voordat er een zoeker aan hangt.

En zo'n titel wijzigen doe je als beheerder toch ook zelf?
Wat ik in dat geval doe is de gebruiker vragen het in de toekomst goed te doen, maar dat heb jij zelf ook al gedaan, begrijp ik.

  • 289 berichten
  • 31 december 2012 14:47
5K
added
5K
prices
100
info pages
25K
reviews
250
posts
31 december 2012 14:47

Nou, als het om een item gaat dat op de veiling staat keur ik dus niet af. De wijnrubriek is relatief nieuw, ik weet dat er de nodige belangen aan gekoppeld zijn en eigenlijk heb ik er geen belang, ik ben automatisch beheerder geworden voortvloeiend uit de afsplitsing van de rubriek alcoholica.

Ik vind het geen probleem om in de gaten te houden of de invoer strookt met de afspraken, maar ga geen grote hoeveelheden titels muteren, daarvan zijn er genoeg te vinden in rubrieken/verzamelgebieden waar ik wel wat mee heb. De gebruikers passen in ieder geval de titels niet aan. Keur ik dan af? Is dit een handig moment, gezien het opstarten van de veilingen en het nog relatief kleine aantal items in de rubriek? Kan/Gaat Guido hier een rol spelen?

Ik zag trouwens ook dat naast de afbeeldingen van sec de etiketten ook zeer kleine afbeeldingen worden gebruikt door onder meer villavino. Wanneer ik zou afkeuren, zou alle nieuwe invoer zo'n beetje afgekeurd moeten worden en beheerder "stripkoper" doet net zo hard mee (heb hem ook verzocht om invoer aan te passen) met het onjuist invoeren van items.

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 31 december 2012 15:28
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
31 december 2012 15:28

Dat iets voor een veiling wordt ingevoerd is geen enkele reden het niet af te keuren, hoor. Zoals je weet blijft dat gescheiden waardoor we ons niets van belangen hoeven aan te trekken. Je hebt als beheerder maar één petje op. Ik stuur dan altijd een mailtje dat uiteraard de losse items gewoon kunnen worden ingevoerd. Daar heeft niemand last van.
Daarnaast: hoe kan je nou weten als je een invoer checkt op validiteit dat het voor een veiling is?

Afkeuren omdat de spelling niet goed is, is natuurlijk geen optie.
En als je geen betrokken beheerder wilt zijn van wijn, dan meld je je toch gewoon af?

Ik snap trouwens niet hoe villavino zijn eigen items kan goedkeuren, zoals ik later opmerkte. Hij is geen beheerder bij Alcoholica en ook niet bij Wijn.
(Waarom staat Wijn trouwens nog niet als gerelateerde rubriek op de Alcoholica-homepage?)

Daarbij: we hebben toch niets aan zo'n nieuwe rubriek als we niet afkeuren wat fout is. Dan is het meteen een doodgeboren kindje. En Catawiki wil toch kwaliteit? Wellicht moet René hier ook even actie ondernemen om zaken te stroomlijnen en invoer van items met mini-afbeeldingen en items met groepen flessen tegen te gaan. Wellicht is stripkoper gewoon niet goed gebriefd.
Dit is weer typisch zo'n rubriek die vanwege commerciële doeleinden is opgezet, en waarbij niet eerst een fundament is gelegd. Zelfs de invoerinstructies ontbreken, dus hoe kan je invoerders dan sowieso iets kwalijk nemen?
We zijn vier jaar bezig, maar het lijkt wel alsof er met alle ervaringen niets wordt gedaan.

Dat op de wijnveiling alles in schreeuwerige hoofdletters staat, werkt ook niet mee om de invoerders op te voeden om dat juist niet te doen. (;-)

We benne op de wereld om mekaar om mekaar om mekaar...
Ik heb ook even wat mailtjes rondgestuurd. Wie weet helpt het.

edit: sorry dat ik dit bericht fragmentarisch plaats, maar ik klap er steeds uit.

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 1 januari 2013 11:36
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
1 januari 2013 11:36

@Arco,

De wijnrubriek is onder andere opgezet omdat er specifieke velden nodig zijn voor whisky, wijn etc. en dat niet kan in een generieke alcoholica-rubriek. Zie de specifieke whisky-velden in de huidige alcoholica-rubriek. Neemt niet weg dat er nog veel verbeterd moet worden zoals inderdaad de invoerinstructies per veld. Daar moeten we snel mee aan de slag.

Die hoofdletters in de wijnveiling titels waren me nog niet opgevallen maar dat moet inderdaad niet. 

Om de nieuwe wijnrubriek een basis te geven hebben we een bestand mogen gebruiken van villavino. Dan is er in ieder geval een startpunt dat aangevuld en verbeterd kan worden.

Uiteraard moet iedereen goed invoeren. Ook stripkoper. Ik zal hem daarover meteen mailen omdat hij beheerder is.

  • 1 bericht
  • 1 januari 2013 13:59
250
added
1 januari 2013 13:59

@ Allen, ik ben één van de aanbieders die de hoofdletters heeft gebruikt. Excuus. Mijn bestanden zijn zo opgebouwd uit mijn voorraadlijsten. Ik heb het voor deze veiling aangepast op verzoek van Stripkoper en Arco. Ik werk aan een oplossing om ze op een andere manier uit het systeem te halen om ze te kunnen aanbieden. Voor de al ingevoerde items heb ik een lijst die ik met terugwerkende kracht zal aanpassen, dat kost alleen we wat tijd. Groet, Frans

 

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 1 januari 2013 16:17
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
1 januari 2013 16:17

Om de nieuwe wijnrubriek een basis te geven hebben we een bestand mogen gebruiken van villavino.

@René: Ah... vandaar. Tóch is het volgens mij handiger om bij zo'n redelijk beperkte import niet meteen alles op hetzelfde moment goed te keuren. Dan kunnen de beheerders nog wikken en wegen.

Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.272 berichten
  • 1 januari 2013 16:31
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
1 januari 2013 16:31

@Arco, Ik wist eigenlijk ook niet dat het meteen goedgekeurd zou worden. Ik zal Marco even vragen of dat ongedaan gemaakt kan worden in een keer.

8van 8