Uitgelichte veilingkavels



















![[Collectif] - Mémoires sur les Aurores Boréales, sur l'Aimant, Observation d'une éclipse de Lune par Cassini - 1735](https://assets.catawiki.nl/assets/2023/3/15/6/6/c/thumb3_66cc2656-680e-4525-90c1-1adf1b2c6523.jpg)









![[Collectif] - Académie Royale des sciences: Recherche sur l'électricité, de la lumière des planètes, etc.. - 1755](https://assets.catawiki.nl/assets/2023/3/14/4/d/3/thumb3_4d35d6cf-ec9f-4c08-8f42-db017e58c4bb.jpg)
Tripel is een zwaar bier van tussen de 7% en 10% alcohol. Het bier heeft een licht zoetige smaak en is ook licht van kleur. Lees verder
Tripel is een zwaar bovengistend bier van tussen de 7% en 10% alcohol. Het bier heeft een licht zoetige smaak en is ook licht van kleur. Door de toevoeging van extra suikers ontstaat het hogere alcoholpercentage. Het bier hergist op de fles. Het gebruik van meerdere soorten hop (zoals "drie keer gehopt") zegt niets over het biertype als zijnde een Tripel maar is alleen een smaakaanduiding.
De naam tripel is ontstaan in het trappistenklooster van Westmalle. Hier werd het gebruikt om aan te geven dat dit het zwaarste brouwsel was wat ze toentertijd hadden. Er is drie keer meer mout toegevoegd aan het brouwsel als normaal het geval was. Ook wordt er een speciaal gist gebruikt om de typische tripel-smaak te krijgen.