Uitgelichte veilingkavels






























Magic: the Gathering is een verzamelkaartspel bedacht door Richard Garfield en wordt gemaakt van 1993 tot heden. Lees verder
Magic the Gathering is een verzamelkaartspel, bedacht door Richard Garfield, op vraag van Peter Adkison, CEO van de kleine uitgeverij van rollenspellen Wizards of the Coast. Deze laatste was op zoek naar een vlot spelend spel van korte duur dat in wachtrijen op conventies kon gespeeld worden. Het wordt gemaakt sinds augustus 1993 bij Cartamundi in Turnhout. Magic the Gathering wordt wereldwijd gespeeld door miljoenen spelers.
Oorspronkelijk werden de kaarten enkel in het Engels uitgebracht, maar sinds 1995 ook in het Italiaans, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Japans, Koreaans, traditioneel Chinees, versimpeld Chinees en Russisch. Een set die voor het eerst in een andere taal werd uitgebracht, was sowieso een black bordered set. Daarom zijn er black bordered versies van de Revised edition in het Italiaans, Frans en Duits en van de Fourth edition in het Spaans, Portugees, Japans, Koreaans en traditioneel Chinees. Ook de anderstalige versies van Chronicles zijn black bordered. De Italiaanse versie van Chronicles (Rinascimento) bevat daarenboven minder en andere kaarten dan de andere versies. Immers, zowel Legends (Leggende) als The Dark (L’Oscurita) zijn volledig in het Italiaans uitgebracht. Rinascimento bestaat uit de reprints van Chronicles van de expansies Arabian Nights en Antiquities, aangevuld met de reprints van deze expansies die te vinden zijn in de Fourth edition. De Franse en Duitse versies van Chronicles (Renaissance) werden aangevuld met de reprints van Arabian Nights, Antiquities, Legends en The Dark die terug te vinden zijn in de Fourth edition.
Verzamelaars die van een welbepaalde kaart één van elke reeks in elke taal, zowel foil als non-foil verzamelen, noemt men “global set collectors”.
De sets zijn onder te verdelen in zes categorieën.
1. De reguliere of core sets
Deze sets zijn in eerste instantie gemaakt als basis voor het spel met makkelijk te begrijpen regels en kaarten voor spelers.
De Limited edition Alpha bestaat uit 295 kaarten. Er zijn immers maar twee versies van elk basic land en Circle of Protection: Black en Volcanic Island werden vergeten op hun respectieve printsheet. Deze fout werd rechtgezet in de Limited edition Beta, waarbij bovendien elk basic land een derde versie kreeg. Daarenboven werd in de Limited edition Beta de afronding van de vier hoeken van de kaart gewijzigd, zodat er een zichtbaar verschil is tussen een Alpha-kaart en alle andere kaarten. Dit heeft ervoor gezorgd dat in de beginjaren Alpha-kaarten minder gewenst en vaak beduidend goedkoper waren dan Beta-kaarten.
Vanaf de Unlimited edition zijn de core sets herkenbaar aan hun witte rand rond de voorzijde van de kaart. Aangezien de meeste spelers de kaarten met zwarte rand verkiezen, worden de core sets sinds de Tenth edition uit 2007 ook met een zwarte rand uitgebracht.
Sinds de Sixth edition uit 1999 kennen ook de core sets een eigen symbool dat terug te vinden is op de kaart, dit om de herkenbaarheid te verhogen.
Sinds de Eighth edition uit 2003 kennen de kaarten een andere lay-out. Kaarten tot en met Scourge uit het Onslaught blok vallen onder de noemer “premodern”, vanaf de Eighth edition worden ze beschouwd als “modern”. In de expansies Planar Chaos en Future Sight uit het Time Spiral blok werd verder geëxperimenteerd met de lay-out, maar deze veranderingen werden niet goed onthaald door de spelers. De lay-out werd definitief aangepast in Khans of Tarkir uit 2014, dit om de leesbaarheid van de kaarten te maximaliseren.
Sinds Magic 2010 bestaan de core sets niet enkel uit reprints van de initiële core set, aangevuld met reprints uit expansion sets. Er zijn vanaf dan ook een groot deel nieuwe kaarten te vinden in elke core set, die niet eerder zijn verschenen in eerdere sets.
Van elk van de Alpha rares zijn er zo’n 1.100 per kaart wereldwijd, van de Beta rares ongeveer 3.000 en van de Unlimited rares zo’n 16.000. Dit betekent dat er wereldwijd slechts rond de 20.000 spelers toernooiwaardige versies van de befaamde “Power Nine” (Ancestral Recall, Time Walk, Timetwister, Black Lotus, Mox Emerald, Mox Jet, Mox Pearl, Mox Ruby en Mox Sapphire) kunnen hebben. Dit verklaart de buitensporige waarde van deze kaarten.
In de zomer van 1994 zou er een nieuwe versie van de Revised edition worden uitgebracht, omdat de spelers de kleursaturatie van de kaarten te licht vonden in vergelijking met de Unlimited edition en om enkele fouten - zoals de groene Serendib Efreet - recht te zetten. Er werden echter nieuwe fouten vastgesteld, zoals een blauwe Hurricane, en dus werd er beslist de hele print run te vernietigen. Sommige dozen zouden echter toch verdeeld zijn in Texas en Ierland, zodat deze reeks nu bekend staat als “Edgar” (de codenaam die Wizards of the Coast gebruikte) of “Summer Magic”. De rares van deze set zouden zeldzamer zijn dan Alpha rares en wereldwijd zouden er maar acht volledige sets zijn bij verzamelaars.
De reguliere of core sets bestaan uit:
Limited edition Alpha
Limited edition Beta
Unlimited edition
Revised edition
Summer Magic (“Edgar”)
Fourth edition
Fifth edition
Sixth edition (“Classic”)
Seventh edition
Eight edition
Ninth edition
Tenth edition
Magic 2010
Magic 2011
Magic 2012
Magic 2013
Magic 2014
Magic 2015
Magic Origins
Core set 2019
Core set 2020
Core set 2021
2. De expansie sets
Naast de reguliere set, die begon met de Limited edition Alpha, werden vanaf december 1993 ook aparte uitbreidingen uitgebracht die uit wisselende hoeveelheden kaarten bestonden. De uitbreidingen zijn bedoeld om het verhaal van Magic the Gathering uit te breiden en er nieuwe elementen aan toe te voegen. De belangrijkste verandering zijn de komst van de planeswalkers in Lorwyn uit 2008.
Elke uitbreiding heeft een herkenbaar expansion symbol op de voorzijde van de kaart. De uitzondering hierop is Reconstruction uit Antiquities, waar het expansion symbol werd vergeten.
Sinds Exodus uit 1998 kregen de rarities een eigen kleur: een gouden expansion symbol voor de rares, een zilveren voor de uncommons en een zwart-wit voor de commons. De komst van mythics in Shards of Alara in 2009 bracht een nieuwe kleur, nl. brons.
De prerelease promo van Urza’s Saga (Lightning Dragon) was de eerste kaart die in foil werd uitgebracht. Vanaf Urza’s Legacy uit 1999 bestaat er van elke kaart uit elke set zowel een non foil- als een foil-versie. De waarde van foils ligt gevoelig hoger, zeker voor “old frame”-foils, omdat de kwaliteit van deze laatste veel beter is dan die van “modern frame”-foils.
Bij Throne of Eldraine werden er voor het eerst andere versies van de kaarten uitgebracht. Naast de reguliere kaarten werden er “borderless”, “extended art” en “showcase”-versies van sommige kaarten uit de set uitgebracht. Dit zorgt bij de “set collectors” voor discussie. Immers, bestaat een volledige set uit enkel de reguliere versies of dienen de andere versies meegerekend te worden? De toevoeging van deze versies zijn sindsdien standaard geworden bij elke set.
De uitbreidingen werden sinds 1995 uitgebracht in blokken van drie met uitzondering van het Lorwyn-blok en het Shadowmoor-blok (telkens twee sets). De blokken hebben over het algemeen de naam van de eerste set van het respectievelijke blok. Vanaf Battle for Zendikar werden de blokken per twee uitgebracht en sinds Dominaria worden de uitbreidingen niet meer per blok uitgebracht.
De expansie sets zonder blok bestaan uit:
Arabian Nights
Antiquities
Legends
The Dark
Fallen Empires
Homelands
Dominaria
Guilds of Ravnica
Ravnica Allegiance
War of the Spark
Throne of Eldraine
Theros Beyond Death
Ikoria: Lair of Behemoths
Zendikar Rising
Kaldheim
Strixhaven: School of Mages
Adventures in the Forgotten Realms
Innistrad: Midnight Hunt
Innistrad: Crimson Vow
Kamigawa: Neon Dynasty
Streets of New Capenna
Dominaria United
The Brothers’ War
De expansie sets per blok:
Ice Age blok: Ice Age, Alliances, Coldsnap
Mirage blok: Mirage, Visions, Weatherlight
Tempest blok: Tempest, Stronghold, Exodus
Urza blok: Urza’s Saga, Urza’s Legacy, Urza’s Destiny
Masques blok: Mercadian Masques, Nemesis, Prophecy
Invasion blok: Invasion, Planeshift, Apocalypse
Odyssey blok: Oddyssey, Torment, Judgment
Onslaught blok: Onslaught, Legions, Scourge
Mirrodin blok: Mirrodin, Darksteel, Fifth Dawn
Kamigawa blok: Champions of Kamigawa, Betrayers of Kamigawa, Saviors of Kamigawa
Ravnica blok: Ravnica: City of Guilds, Guidpact, Dissension
Time Spiral blok: Time Spiral, Planar Chaos, Future Sight
Lorwyn blok: Lorwyn, Morningtide
Shadowmoor blok: Shadowmoor, Eventide
Alara blok: Shards of Alara, Conflux, Alara Reborn
Zendikar blok: Zendikar, Worldwake, Rise of the Eldrazi
Scars of Mirrodin blok: Scars of Mirrodin, Mirrodin Besieged, New Phyrexia
Innistrad blok: Innistrad, Dark Ascension, Avacyn Restored
Return to Ravnica blok: Return to Ravnica, Gatecrash, Dragon’s Maze
Theros blok: Theros, Born of the Gods, Journey into Nyx
Tarkir blok: Khans of Tarkir, Fate Reforged, Dragons of Tarkir
Battle for Zendikar blok: Battle for Zendikar, Oath of the Gatewatch
Shadows over Innistrad blok: Shadows over Innistrad, Eldritch Moon
Kaladesh blok: Kaladesh, Aether Revolt
Amonkhet blok: Amonkhet, Hour of Devastation
Ixalan blok: Ixalan, Rivals of Ixalan
3. De introductie sets
Sets ter introductie van het spel met wat betreft Portal en Starter een simpelere regelgeving en een minder divers aantal kaarttypes.
Battle Royale, Beatdown, Deckmasters, de Duel Decks, de Premium Deck Series, het Modern Event Deck, de Welcome Decks en Game Night waren bedoeld als out of the box onmiddellijk speelbare decks.
Jumpstart werd uitgebracht in boosters.
Portal
Portal: Second Age
Portal: Three Kingdoms
Starter 1999
Starter 2000
Battle Royale
Beatdown
Deckmasters: Garfield vs. Finkel
Duel Decks: Elves vs. Goblins
Duel Decks: Jace vs. Chandra
Duel Decks: Divine vs. Demonic
Duel Decks: Garruk vs. Liliana
Premium Deck Series: Slivers
Duel Decks: Phyrexia vs. The Coalition
Duel Decks: Elspeth vs. Tezzeret
Premium Deck Series: Fire and Lightning
Duel Decks: Knights vs. Dragons
Duel Decks: Ajani vs. Nicol Bolas
Premium Deck Series: Graveborn
Duel Decks: Venser vs. Koth
Duel Decks: Izzet vs. Golgari
Duel Decks: Sorin vs. Tibalt
Duel Decks: Heroes vs. Monsters
Duel Decks: Jace vs. Vraska
Modern Event Deck
Duel Decks: Speed vs. Cunning
Duel Decks: Zendikar vs. Eldrazi
Duel Decks: Blessed vs. Cursed
Welcome Deck 2016
Duel Decks: Nissa vs. Ob Nixilis
Duel Decks: Mind vs. Might
Welcome Deck 2017
Explorers of Ixalan
Duel Decks: Merfolk vs. Goblins
Duel Decks: Elves vs. Inventors
Game Night 2018
Game Night 2019
Jumpstart 2020
Game Night: Free-for-All
Jumpstart 2022
4. De compilatie/reprint sets
Compilatie sets bestaan uit kaarten rondom een thema of een verzameling van favoriete speelkaarten. Ze kunnen uitgebracht worden in reguliere sets of exclusieve sets zoals de From the Vault sets, de Masterpiece Sets, de Signature Spellbook sets, de Mythic Editions en de Secret Lair drops.
In Modern Horizons en Modern Horizons 2 zijn vooral nieuwe kaarten te vinden, met een beperkt aantal reprints. Deze sets zijn vooral bedoeld ter verrijking van het Modern format.
De uitgave van Chronicles werd slecht onthaald door verzamelaars. Zij vreesden immers dat hun dure, waardevolle kaarten herdrukt zouden worden, waardoor de waarde zou verminderen. Dit heeft gezorgd voor de creatie van de “Reserved list”, een lijst van kaarten die nooit herdrukt zullen worden. De Reserved list bestaat uit rares vanaf de Limited edition Alpha tot en met Urza’s Destiny. De beperkte beschikbaarheid van deze kaarten verzekert de stijgende waarde. De bekendste kaarten op deze lijst zijn de befaamde “Power Nine” uit de eerste drie reguliere reeksen.
Chronicles
Renaissance (enkel uitgegeven in het Duits en Frans)
Rinascimento (enkel uitgegeven in het Italiaans)
Anthologies (ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan)
Time Spiral: Timeshifted
From the Vault: Dragons
From the Vault: Exiled
From the Vault: Relics
From the Vault: Legends
From the Vault: Realms
Modern Masters 2013
From the Vault: Twenty (ter gelegenheid van het twintigjarige bestaan)
From the Vault: Annihilation
Modern Masters 2015
From the Vault: Angels
Masterpiece Set: Zendikar Explorations
Eternal Masters
From the Vault: Lore
Masterpiece Set: Kaladesh Inventions
Modern Masters 2017
Masterpiece Set: Amonkhet Invocations
Iconic Masters
From the Vault: Transform
Masters 25 (ter gelegenheid van het vijfentwintigjarige bestaan)
Signature Spellbook: Jace
Guilds of Ravnica: Mythic Edition
Guilds of Ravnica: Guild Kit
Ultimate Masters
Ravnica Allegiance: Mythic Edition
Ravnica Allegiance: Guild Kit
War of the Spark: Mythic Edition
Modern Horizons
Secret Lair: Bitterblossom Dreams
Secret Lair: Eldraine Wonderland
Secret Lair: Restless in Peace
Secret Lair: Seeing Visions
Secret Lair: < explosion sounds >
Secret Lair: Kaleidoscope Killers
Secret Lair: OMG Kitties
Secret Lair: Year of the Rat
Secret Lair: Theros Stargazing
Secret Lair: International Women’s Day
Secret Lair: Thalia, Beyond the Helvault
Secret Lair: April Fools
Secret Lair: The Godzilla Lands
Secret Lair: Full Sleeves: The Tattoo Pack
Secret Lair: Can You Feel With a Heart of Steel?
Secret Lair: The Path Not Traveled
Secret Lair Ultimate Edition: The Enemy Fetchlands
Secret Lair: Mountain, Go
Secret Lair: Ornithological Studies
Double Masters 2020
Secret Lair: Prime Slime
Secret Lair: Every Dog Has Its Day
Secret Lair: Happy Yargle Day
Secret Lair: Showcase: Zendikar Revisited
Secret Lair x The Walking Dead
Secret Lair: Extra Life 2020
Secret Lair: Artist Series: Seb McKinnon
Secret Lair: Happy Little Gathering
Secret Lair: We Hope You Like Squirrels
Secret Lair: A Box of Rocks
Secret Lair: Party Hard, Shred Harder
Secret Lair: Black Is Magic
Secret Lair: Faerie, Faerie, Faerie Rad
Secret Lair: The Crushing Brutality of Basic Lands
Secret Lair Ultimate Edition: Pathways
Time Spiral Remastered
Secret Lair: Valentine’s Day 2021
Secret Lair: Showcase: Kaldheim
Secret Lair: Culture Shocks
Secret Lair: Voracious Reader
Secret Lair: Showcase: Strixhaven
Secret Lair: Our Show Is on Friday, Can You Make It?
Secret Lair: Saturday Morning D&D
Secret Lair: Artist Series: Mark Poole
Secret Lair: Special Guest: Fiona Staples
Secret Lair: Special Guest: Jen Bartel
Secret Lair: Phyrexian Praetors: Compleat Edition
Secret Lair: Mother’s Day 2021
Secret Lair: Dan Frazier’s Allied Signets
Secret Lair: Dan Frazier’s Enemy Signets
Secret Lair: Purrfection
Secret Lair: Kamigawa Ink
Secret Lair: Teferi’s Time Trouble
Secret Lair: Artist Series: Johannes Voss
Secret Lair: Artist Series: Thomas M. Baxa
Secret Lair: Math Is For Blockers
Secret Lair: Mirrodinsanity
Secret Lair: Monster Anatomy 101
Secret Lair: Thrilling Tales of the Undead
Secret Lair: Read the Fine Print
Secret Lair: Showcase: Midnight Hunt
Secret Lair: Monster Movie Marathon
Secret Lair x Stranger Things
Secret Lair: Extra Life 2021
Secret Lair x MSCHF
Secret Lair: The Zodiac Lands
Secret Lair x Arcane
Secret Lair x Arcane: Lands
Secret Lair: Heads I Win, Tails You Lose
Secret Lair: Pixelsnowlands
Secret Lair: Far Out, Man
Secret Lair: Monstrous Menagerie
Secret Lair: Fblthp: Totally Lost
Secret Lair: The Dracula Lands
Secret Lair: Welcome to Castle Dracula
Secret Lair: Special Guest: Yuko Shimizu
Secret Lair: Showcase: Neon Dynasty
Secret Lair: Shades Not Included
Secret Lair: Pictures of the Floating World
Secret Lair: Lil’ Walkers
Secret Lair: Kamigawa: The Manga
Secret Lair: Introducing: Kaito Shizuki
Secret Lair x Street Fighter
Secret Lair: Just Some Totally Normal Guys
Secret Lair: Finally! Left-Handed Magic Cards
Secret Lair: Artist Series: Wayne Reynolds
Secret Lair: Artist Series: Sidarth Chaturvedi
Secret Lair: Artist Series: Magali Villeneuve
Secret Lair: Special Guest: Matt Jukes
Secret Lair: Showcase: Streets of New Capenna
Secret Lair: Pride Across the Multiverse
Secret Lair: Special Guest: Kelogsloops
Secret Lair: Rule the Room
Secret Lair: The Tokyo Lands
Secret Lair: Artist Series: Livia Prima
Secret Lair: Artist Series: Chris Rahn
Secret Lair: Artist Series: Volkan Baga
Double Masters 2022
Secret Lair: Here Be Dragons
Secret Lair x Fortnite
Secret Lair x Fortnite: Locations
Secret Lair: Lil’ Giri Saves the Day
Secret Lair: 30th Anniversary Countdown Kit
Secret Lair: Dan Frazier’s Allied Talismans
Secret Lair: Dan Frazier’s Enemy Talismans
Secret Lair: Imaginary Friends
Secret Lair: Artist Series: Victor Adame Minguez
Secret Lair: Artist Series: Nils Hamm
Secret Lair: In Memoriam: Jaya Ballard
Secret Lair: Showcase: Dominaria United
Secret Lair: More Lil’ Walkers
Secret Lair x Blood Bowl
Secret Lair x Warhammer: Age of Sigmar
Secret Lair x Warhammer 40,000: Orcs
Secret Lair: The Space Beyond the Stars
Secret Lair: The Weirdest Pets in the Multiverse
Secret Lair: Totally Spaced Out
Secret Lair: If Looks Could Kill
Secret Lair: Special Guest: Yoji Shinkawa
Secret Lair: Special Guest: Junji Ito
Secret Lair x Post Malone: Backstage Pass
Secret Lair x Post Malone: Lands
Secret Lair: Extra Life 2022
5. Sets bedoeld voor een variatie op het standaard spel.
Een variatie op het 1-tegen-1-spel zijn de formaten om met meer dan twee spelers tegen elkaar te spelen. Hier zijn zowel oudere kaarten opnieuw voor gedrukt met een ander symbool als nieuwe kaarten voor gemaakt.
Nieuwe kaarten die hiervoor ontwikkeld werden, waren de planes (Planechase), schemes (Archenemy) en conspiracies (Conspiracy).
Commander is afgeleid van Elder Dragon Highlander of EDH, wat ontwikkeld werd door een aantal tournament judges. Het bestaat uit een deck van 99 kaarten, aangevoerd door een commander. Het is tegenwoordig één van de populairste formats binnen het spel. In elke Commander set zijn telkens een beperkt aantal nieuwe kaarten te vinden.
Vanguard
Planechase (2009)
Commander (2011)
Archenemy
Planechase (2012)
Commander’s Arsenal
Commander (2013)
Conspiracy
Commander (2014)
Conspiracy: Take the Crown
Commander (2015)
Commander (2016)
Commander (2017)
Archenemy: Nicol Bolas
Commander (2018)
Battlebond
Commander (2019)
Commander (2020)
Commander Legends
Commander Collection: Green
Zendikar Rising Commander
Kaldheim Commander
Commander (2021)
Adventures in the Forgotten Realms Commander
Innistrad: Midnight Hunt Commander
Innistrad: Crimson Vow Commander
Commander Collection: Black
Kamigawa: Neon Dynasty Commander
Streets of New Capenna Commander
Commander Legends: Battle for Baldur’s Gate
Dominaria United Commander
Warhammer 40,000 Commander
The Brothers’ War Commander
Starter Commander Decks
6. Sets die niet legaal zijn om op toernooien mee te spelen
Deze categorie is te verdelen in drie delen. De Collector’s edition, International edition en Magic 30, de World Championship Decks en de un-sets.
De Collector’s Edition en International Edition werden in december 1993 uitgegeven en bevatten de gehele Limited edition Beta, gebundeld volgens de verschillende print sheets. Daarom zijn er van elk basic land verschillende exemplaren terug te vinden in de doos. Deze kaarten zijn te herkennen aan hun vierkante hoeken en het feit dat de achterkant van de kaarten een gouden rand heeft. Daarenboven staat er op de achterkant ofwel Collector’s edition ofwel International edition in het goud gedrukt.
Van de Collector’s edition waren er zo’n 10.000 gemaakt voor verdeling in de Verenigde Staten en van de International edition zo’n 5.000 exemplaren voor verdeling in de rest van de wereld. Tegenwoordig worden de Collector’s edition en International edition toegelaten op toernooien in het Old school-format, wat de waarde ervan in de laatste jaren sterk heeft doen toenemen.
Magic 30 werd in de herfst van 2022 speciaal uitgebracht ter gelegenheid van het dertigjarige bestaan van Magic the Gathering en is een heruitgave van de Limited edition Beta. Het is echter geen volledige heruitgave, omdat sommige kaarten ondertussen niet meer aanvaard worden door (een deel van) de Magic community en dus geschrapt zijn uit de set. De kaarten bestaan zowel uit een “old frame”- als “modern frame”-versie en hebben een eigen achterkant, specifiek voor deze set.
Magic 30 werd slecht onthaald door de Magic community, omdat ze uitgebracht werd in doosjes met vier booster packs voor de prijs van $999, wat de set onbereikbaar maakt voor het merendeel van de community. Desondanks werd een deel van de print run gereserveerd als price support voor events, zodat toch elke speler een kans maakt om een booster te winnen waar misschien een Black Lotus in zit.
De World Championship Decks werden gemaakt om te spelen met reprints van voornamelijk zeldzame kaarten die gebruikt werden bij wereldkampioenschappen. Deze zijn te herkennen aan een gouden rand aan de voorzijde van de kaart en de eigen achterzijde, die sterk verschilt van de normale achterzijde. Ook deze kaarten zijn de laatste jaren sterk in waarde gestegen, sinds ook zij op premodern toernooien worden toegelaten.
De un-sets zijn sets met een komisch karakter en zijn vaak parodieën op het spel en de game community. Ze zijn te herkennen aan de zilveren rand op de voorkant van de kaarten. Voor Unfinity uit 2022 werd de lay-out veranderd in een normale lay-out en dit omdat men de kaarten uit deze set als Commander legal beschouwt.
Unglued uit 1998 bracht de eerste full art basic lands, wat herhaald werd in de andere Un-sets. Omdat deze landen zo populair waren, kwamen er ook full art basic lands in Zendikar, Battle for Zendikar, Oath of the Gatewatch, Amonkhet, Hour of Devastation, Modern Horizons, Zendikar Rising, Kamigawa: Neon Dynasty, Streets of New Capenna en Dominaria United.
Collector’s edition
International edition
Unglued
World Championship Decks (1999)
World Championship Decks (2000)
World Championship Decks (2001)
World Championship Decks (2002)
World Championship Decks (2003)
World Championship Decks (2004)
Unhinged
Unstable
Unsanctioned
Unfinity
Magic 30
Losse kaarten
Naast deze kaarten zijn er ook nog losse kaarten op velerlei wijze verkrijgbaar geweest in de vorm van beloning/prijs op een toernooi, ter promotie van een produkt, speciale box uitgaves, etc. Hieronder behoren o.a.:
DragonCon promo
HarperPrism book promo’s
DCI Legend Membership promo’s
Duelist promo’s
Oversized promo’s
Arena League promo’s
Prerelease promo’s
Judge Gift promo’s
Guru lands
Junior Super Series promo’s
APAC lands
Euro lands
Magic Player Reward promo’s
Friday Night Magic promo’s
Release promo’s
Champs and States promo’s
Happy Holidays promo’s
Gateway promo’s
Resale promo’s
Pro Tour promo’s
Grand Prix promo’s
Wizards Play Network promo’s
Buy-a-Box promo’s
Game Day promo’s
Duels of the Planeswalkers promo’s
IDW promo’s
World Magic Cup Qualifiers promo’s
San Diego Comic Con promo’s
Clash Pack promo’s
MagicFest promo’s
Store Championship promo’s
etc...