6van 6
  • 28 berichten
  • 27 juli 2012 10:36
25K
added
250
prices
25
posts
27 juli 2012 10:36

De export functie is een belangrijk hulpmiddel om een controle uit te oefenen op de coherentie van de databank. Worden merken, fabrikanten, titels, landen, nummering,... op een homogene en coherente manier ingevoerd zodat het eenvoudiger wordt etiketten terug te vinden en te bepalen welke etiketten reeksen, series vormen en om via verbanden met andere etiketten bijkomende info over de eigen etiketten te vinden... Het is immers ondoenbaar de coherentie etiket per etiket on-line te verzekeren.

 

De export functie blijkt echter helemaal niet met deze bedoeling te zijn opgezet, vermits ik enkel, voor mij onbelangrijke informatie krijg (staat van etiket, prijs,..) en niet de info hierboven vermeld.

Kunnen alle velden van de lucifer databank in de export opgenomen worden zodat deze export voor meerdere doeleinden kan gebruikt worden. Dit is voor mij een dringende verbetering aan het uitbaten van de databank. Er kan wel een minimale selectie gebruikt worden om te vermijden dat telkens alle etiketten worden gedownload

  • Catalogus beheerder
  • 2.409 berichten
  • 27 juli 2012 17:48
5K
added
2.5K
prices
25
info pages
100K
reviews
2.5K
posts
27 juli 2012 17:48

Even beneden kijken in excel en daar naar pagina 2 gaan. Daar staat de informatie die je zoek.

  • 28 berichten
  • 27 juli 2012 18:23
25K
added
250
prices
25
posts
27 juli 2012 18:23

Dank voor je reactie. De export levert volgende velden op (tab 3): ref nr, serie, reeks, conditie, cataloguswaarde (2x), aanrtal, locatie, notities; op tab 2: een gegroepeerde lijst met velden: conditie, cataloguswaarde, aantal, locatie notities en op tab 1 enkele prijsindicaties.

Ik vind geen info over titel, merk, fabrikant, land, plaats, afmetingen, bijzonderheden, enz.... Dit zijn nochthans de velden die een dringende kwaliteitscontrole kunnen gebruiken.

Of heb ik iets anders gemist.

  • Catalogus beheerder
  • 2.415 berichten
  • 27 juli 2012 19:08
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
27 juli 2012 19:08

Beste Jan49,

de exportfunctie is er in eerste instantie gemaakt voor verzamelaars om hun verzameling te voorzien van extra informatie die men niet kwijt kan op de site. Tenminste, dat is wat ik met de gemaakte exports doe. Om mijn collectie offline te bekijken heb ik een prachtige app van CataWiki op mijn mobiele telefoon. Het enige wat ik nog ge-exporteert had zien worden, is mijn zoeklijst. Dit omdat ik niet goed overweg kan met de zoeklijst op mijn telefoon.

Als je een wens hebt over te exporteren velden, dan kan je stemmen uitbrengen bij de Suggesties, Er zijn al een aantal suggesties gedaan in die richting, dus ga er eerst naar zoeken voordat je er zelf 1 doet en stem daar op. Het werkt uiteindelijk echt! Onlangs is er een suggestie van mij uitgevoerd en ook ik mag eindelijk weer stemmen uitdelen! (Joepie! :) )

 Dit is voor mij een dringende verbetering aan het uitbaten van de databank

Het is niet de bedoeling en volgens mij ook strafbaar om de gegevens van de CataWiki catalogus te gebruiken voor andere doelen dan prive-doelen. Mensen voegen hun informatie vrijwillig toe aan de CataWiki Catalogus en vullen daarmee de CataWiki-databank. Deze is vrij raad te plegen, maar uitbaten lijkt mij misbruik van de gegevens. Of heb je CataWiki betaald voor deze gegevens?

  • 28 berichten
  • 28 juli 2012 08:00
25K
added
250
prices
25
posts
28 juli 2012 08:00

IK onthoud dat de export bedoeld is om off-line (dus niet in Catawiki) persoonlijke documentatie toe te voegen. Dat is een interessante functionaliteit, maar spijtig genoeg niet deze die ik zoek. Ik wens een volledige export van de databank en van "Mijn verzameling" eventueel met enkele selectiecriteria om te vermijden dat de te exporteren volumes te groot zouden worden. En dit om de redenen eerder gemeld. Ik zie bovendien niet echt hoe dit zou ingaan tegen het privacy aspekt. Het gaat tenslotte om de objectieve beschrijving van luciferetiketten en alle persoonlijke info gebeurt in de excell off-line. Indien een verzamelaar personlijke elementen in de Catawiki databank zou vermelden, dan maakt hij deze onbruikbaar voor de andere gebruikers vermits het persoonlijk is.

Ik vind verder in de suggesties niet echt wat ik zoek, behalve dan de suggestie voor de  toevoeging van één of ander dataveld, daar waar eigenlijk alle belangrijke velden ontbreken. IK zal mijn suggesqtie dan ook toevoegen.

  • Catalogus beheerder
  • 2.415 berichten
  • 29 juli 2012 12:37
500
added
500
prices
50
info pages
250
reviews
2.5K
posts
29 juli 2012 12:37

Beste Jan49,

het zal nooit mogelijk zijn om de gehele catalogus te exporteren en als dat een wens is, dan zal hij nooit uitgevoerd worden.

Deze catalogus is immers opgebouwd om online te gebruiken en constant aangepast/aangevuld te kunnen worden door verzamelaars. Verder refereer ik ook nog maar eens ter aanvulling naar artikel 5.8 van de Gebruiksvoorwaarden:

 

Tenzij uitdrukkelijk toegestaan onder dwingend recht of onder deze Gebruiksvoorwaar-den, dan wel op verzoek of met toestemming van Catawiki, is het u niet toegestaan (i) de Dienst, de Website, Gebruikersmateriaal dat niet van u afkomstig is en/of Informatie te ko-piëren, ter beschikking te stellen, in sublicentie te geven of anderszins te commercialiseren, (ii) de Dienst, de Website, Gebruikersmateriaal dat niet van u afkomstig is en/of Informatie te wijzigen, te vertalen of hiervan anderszins een bewerking te maken in de zin van artikel 13 van de Auteurswet, of (iii) de Dienst, de Website en/of de bron- dan wel objectcode(s) daarvan te decompileren of reverse engineeren.
 Wat ik bedoel met het privacy aspect, is dat vele mensen in goed vertrouwen hun informatie (nieuwe items of aanvullingen op items) hier in de CataWiki Catalogus plaatsen. Dit doen zij omdat iedereen er dan gebruik van kan maken en van de informatie kan profiteren. Dat geldt dus voor alle items, maar het is in mijn ogen niet de bedoeling dat alle items in 1 keer geraadpleegd worden en dat is wat je doet als je de hele Catalogus exporteert.Wat in mijn ogen de enige oplossing is voor jou en die is niet de door jou gewenste oplossing, maar een soort omweg om het te realiseren, is om alle items te selecteren en toe te voegen aan je verzameling en daarna te exporteren. Dan kan je naar hartelust thuis filteren om de juiste info er uit te halen. Dat is, vind ik, niet echt eerlijk, maar wel mogelijk. Ik wens je daar veel succes mee!
6van 6