Catalogusgegevens

LastDodo nummer
8089787
Rubriek
Tekeningen / schilderijen
Titel
Suske en Wiske - De zingende zwammen / Les Champignons chanteurs - Originele pagina - (p.7) - (1960)
Kunstvoorwerp
Kunststroming / stijl
Genre
Thema
Materiaal
Gebruikte techniek
Inkleuring
Afmetingen
Sub-reeks
Nummer
43
Nummertoevoeging
07
Jaar
1960
Bijzonderheden
Suske en Wiske - De zingende zwammen / Les Champignons chanteurs - Originele pagina - (p.7) (1960) plaat van 4 stroken met tekst in het Nederlands uit het Suske en Wiske verhaal " De zingende zwammen " op het originele formaat zoals getekend in 1960. 

De eerste Nederlandstalige editie van dit verhaal, nummer 40 in de reeks, verscheen in 1960 in zwart/wit met steunkleur bij Standaard Boekhandel.  In 1970 werd het verhaal gepubliceerd  in de Vierkleurenreeks als nummer 110 bij Standaard Uitgeverij. De eerste Franse vertaling werd in 1961 uitgebracht als Bob et Bobette 31 ‘Les champignons chanteurs’ onder imprint "Erasme". In 1998  kreeg het een plaats als nummer 43 in de reeks Suske en Wiske Klassiek.      
                                                                
Het verhaal gaat over kinderen die tijdens een bezoek aan de kermis opgeslokt en ontvoerd worden door vliegende paddenstoelvormige ballonnen. Suske en Wiske gaan op zoek. Het verhaal wordt opgeluisterd met knipogen naar de toen populaire Amerikaanse TV-serie Highway-patrol, het boven de Sovjet-Unie neergeschoten Amerikaanse spionagevliegtuig U-2, de Kongolese kwestie en de Britse formule-1 kampioen Sterling Moss. Willy Vandersteen promoot ook een nieuw spel dat pas in de handel was, het ‘Op Jerommeke’. Ook zeer leuk zijn de vele cameo’s van kleurrijke figuren uit oudere Suske en Wiske verhalen zoals Sus Antigoon, het Spaanse spook en de Zwarte Madam.

Verwijzingen naar andere rubrieken

Strips / Series / helden