20van 20
8 november 2011 13:46

Hallo,

 

meer en meer mensen geven ons de raad om de catalogus voor lp's te kopen.

nu, ik heb het hele net afgezocht naar de naam van deze catalogus, maar ik vind deze niet.

deze zou dan bij de standaard boekhandel te bestellen zijn, daar ben ik ook al geweest, die kunnen enkel op de titel zoeken en niet op kernwoorden. dit heeft mij ook niks opgebracht.

 

kan er mij iemand bij helpen?

8 november 2011 14:02

Heb je hier al gekeken?

8 november 2011 14:06

het gaat daadwerkelijk over een boek dat ik zoek. wij verkopen al enkele jaren lp's voor een appel en ei. veel geven commentaar, dat we veel te weinig vragen. 

ze hebben ons aangeraden de catalogus te bestellen in de standaard boekhandel, maar ik weet de titel niet van dit boek.

8 november 2011 14:16

het gaat daadwerkelijk over een boek dat ik zoek. wij verkopen al enkele jaren lp's voor een appel en ei. veel geven commentaar, dat we veel te weinig vragen.

Met alles respect, en ik kan mis zijn, maar één boek waar de prijzen van alle lp's instaan ... dat lijkt mij toch absurd ?!  OK, je kan gespecialiseerde boekEN hebben per genre / artist(en) / stroming, weet ik veel, maar dan lijkt effe surfen op ebay en aanverwanten interessanter/goedkoper om prijzen te bepalen :) ... en dan moet je natuurlijk nog iemand vinden die dat 'wil' betalen !

nee hoor, niets absurds aan, ik heb zelf alleen de Jazz lp catalogus, maar als je bij Donner in Rotterdam vraagt, dan weten ze alles...

Of Selexyz in Den Haag, die heeft ook heel veel naslagwerken

Maar ze komen wel uit Amerika, het zijn geen Hollandse versies...

8 november 2011 15:05

nee hoor, niets absurds aan, ik heb zelf alleen de Jazz lp catalogus, maar als je bij Donner in Rotterdam vraagt, dan weten ze alles...

 

Dat bedoel ik toch "Jazz lp catalogus"  ... en dat iemand er zo verschillenden kan hebben, ok ... maar één boek, ik geloof er niets van :) ...

't Is maar omdat ik zoiets 30jr geleden ook gezocht had ... ik weet nog dat ik bij Virgin Records in London rondliep (rond 1973/74) en voor "bijna" elke artiest hing daar toen een pancarte (heet dat zo) met werkelijk alles wat die mens legaal uitgebracht had, dus ik redeneerde dat er ooit wel eens iemand op het idee gekomen was om dat te bundelen ... nooit gevonden indertijd, helaas :( ...

en zo heb je ook de Pop lp catalogus...2 boeken dus

Een gedrukt exemplaar is altijd een momentopname en kan altijd gebruikt worden als referentiekader. Op het moment van samenstellen/verschijnen van zo'n catalogus golden er bepaalde prijzen en dan kan men via internet kijken of die prijzen hoger of lager zijn geworden.

Verder is het ook aardig om een tijdsbeeld te krijgen van het jaar van de uitgifte. Hoeveel betaalde men toen voor een plaat en hoeveel nu? Verder is het ook handig om in 1 keer een overzicht te krijgen van wat er allemaal is geperst aan platen. Als je naar een bepaalde plaat of artiest zoekt,dan vergeet je vaak te kijken naar het overige gehele assortiment. Door zo'n catalogus krijg je een heel mooi beeld.

Als er een Jaxx lp catalogus is, dan zijn er vast meerdere catalogi van meerdere rubrieken. Als je dan als winkel over alle platen iets wilt weten, dan ben je aardig kostbaar bezig. Ik ben benieuwd of er een catalogus/boek is met alle categorieen. Goed rondkijken bij Antiquariaten/tweedehands boekwinkels of boekenmarkten zou ik zeggen!

Tot slot is het ook handig om iets te weten over de techniek van de plaat. Hoe is een plaat geperst, wat is een matrix, hoe maken ze een plaat, wat is de geschiedenis? Dat zijn ook leuke weetjes om op te zoeken in een boek en als snel naslagwerk te gebruiken.

Er zijn in de loop der jaren veel catalogussen met prijzen verschenen , maar het punt van gedrukte exemplaren dat de veroudering snel toeslaat.

Voor het E bay tijdperk waren deze dingen belangrijk maar tegenwoordig kan je op internet redelijk snel een prijsindicatie vinden. (vergelijk het met encyclopedie dat is ook niet meer veel waard de uitzondering daargelaten)

Maar het verhaal je verkoopt ze te goedkoop!, gaat denk ik niet op.

er zijn zoveel vinyl platen

Als je een bijzonder exemplaar bezit dan kan het wat waard zijn neem deze.

Prijs Dark side of the moon

het voorbeeld van Morits 137.000 LP's sinds 1954 wereldwijd en CD's

we hebben er nog wat te gaan binnen catawiki maar we zijn al redelijk op weg, en als het eenmaal loopt zoals men binnen catawiki in de toekomst de prijzen wil bepalen heb je vermoedelijk een betere kijk op de prijzen.

maar goud ik denk niet dat je het vindt in vinyl!

maar goud ik denk niet dat je het vindt in vinyl!

Dat denk ik ook niet, tenzij je een gouden plaat van iemand op de kop kan tikken ;) !

Er bestaan echter dus wel degelijk hele dure platen, zoals die Dick ook vermeld, maar ik denk dat speciale uitgaven van The Beatles of The Rolling Stones ook wel wat waard kunnen zijn.

Meestal zijn het echter de krenten in de pap en zijn er dus niet veel van. Men kan er van uit gaan, dat de meeste platen niet erg veel waard zijn. Vooral ook omdat ze voor weinig geld op een rommelmarkt/vlooienmarkt te verkrijgen zijn.

Speciale platenzaken of muziekzaken die ook platen verkopen (jaaa, ze bestaan nog, in ieder geval in Amsterdam) die vragen wel iets meer voor een gangbare plaat. Zij moeten er echter van leven en de klantenkring is niet meer zo groot als vroeger of vergelijkbaar met het tegenwoordige download- of CD-publiek. Gelukkig zijn ze niet in de prijzen meegegaan in de Euro-stroom, anders zouden die platen ook veel duurder zijn geworden.

16 november 2011 16:55

kijk eens bij van de Moosdijk in Someren,daar hebben ze alle catalogi

en anders op www.gemm.com .

9 april 2012 19:01

Ik heb niet echt veel vertrouwen in deze catalogi.. er bestaat echter een site (popsike.com) die de verkoopprijzen op de grote veilingssites bijhoudt...  Alles kun je daar uiteraard niet terugvinden... maar als uw plaat een echte collector is zal ze er zeker te vinden zijn...

 

Grtz,  Kilroy

9 april 2012 19:18

@Kilroy,

 

popsike ben ik ook lid van.

Deze site is helemaal niet te vertrouwen.

Ben daar heel wat zgn. collector items tegengekomen die je veelvuldig op elke gemiddelde 2ehandswinkel site ziet.

Daarbij mag je per dag een keer of vijf kijken daarna krijg je melding dat je betaald lid moet worden.

9 april 2012 19:33

Dat geloof ik gerust... maar uiteindelijk worden catalogi ook veelal gemaakt door handelaars... ook de catalogus van Belgische Pop en Rockmuziek... Ik ben héél tevreden dat dergelijke naslagwerken bestaan... maar de prijs is steeds wat een gek ervoor wil betalen... ongeacht popsike of eenderwelke cataloog.

Anderzijds.. appels met appels vergelijken... als voorbeeld neem je dan best 'The Dark Side Of The Moon - Pink Floyd'.... verschillende persingen.... verschillende prijzen... dan moet je echt alles vergelijken... label (tot in de kleine details), labelnummer, bijhorende attributen,...

De beste raad... koop enkel wat je graag hoort en betaal er zo weinig mogelijk voor... geduld is een schone gave!

 

9 april 2012 19:46

Zoals hier eerder al is gesteld vind ook ik dat catalogi leuk zijn als prijsindicatie.

Maar meer ook niet.

Denk zoals jij , Kilroy, zegt dat "wat de gek er voor geeft" meer telt.

 

Ebay is wat mij betreft ook niet "heilig" wat prijsbepaling betreft.

Zie daar identieke albums staan geprijsd van € 5 tot soms wel €50.

Heb in mijn verzameling een aantal singles, maxis en elpee`s , die volgens Ebay makkelijk €50 opbrengen. Paar ervan heb ik eens op Marktplaats gezet voor €5 en er is niemand die ook maar reageerd.

 

9 april 2012 19:53

Soms zie je wel dat er periodes zijn waar je bepaalde platen helemaal niet kwijt geraakt... Een tiental jaar geleden lagen de prijzen voor de platen van Elvis vrij hoog... enkele jaren nadien kon je ze voor een prikje kopen, blijkbaar had niemand nog interesse...

Ik verzamel reeds vanaf de jaren '70 (mijn prille jeugd) tot nu... Het meeste dat ik tot nu betaalde voor een plaat was 25€ voor 'See Emily Play' van Pink Floyd... omdat ik deze door de jaren heen slechts éénmaal aangeboden kreeg én ik ze absoluut wou hebben...

Het is inderdaad zo dat je meestal meer zal betalen voor een plaat dan je ervoor kunt terug krijgen (op enkele uitzonderingen na).

Maar het plezier dat ik heb aan het zoeken naar bepaalde platen en naar het beluisteren ervan, DAT is voor mij onbetaalbaar...

En toch kom je soms eens een echte collector tegen... onlangs nog dé Belgische collector 'Irish Coffee' op Triangle label... voor 1.5 euro... én in perfecte staat.

Prijzen blijft lastig afgelopen week in Nijmegen platenboekenmarkt lp's gingen voor de halve prijzen weg.

Ik denk dat er inderdaad een beetje de klad in zit, en uitzonderingen zullen er zeker zijn

popsike geeft alleen prijzen weer veel informatie is vaak niet te achterhalen alleen de prijs en de verkoop datum.

Ebay is leuk om te bekijken maar de prijzen? 

 

7 juni 2021 20:25
Er is een boek voor lp's en cd's die heet Rock&pop der grobe lp/cd preiskatalog en voor singels heet hij Rock&pop single preiskatalog in beide staat alles op naam van bands of solo met waarde van de titels, veel plezier ermee.
Beter te goedkoop verkocht, dan helemaal niet ;-) 
20van 20

Uitgelichte veilingkavels

Freddie Mercury - Gijsbert Hanekroot- The Hague, 1974 - Fotograaf - set persoonlijk - 2020/2020
Sluit over
€ 100,00
Queen - Somebody to love / White man. Japanese promo pressing - 45-toerenplaat (Single) - 1976/1976
Sluit over
€ 6,00
Queen - " the show must go on" belt buckle - Officiële merchandise gedenkwaardigheden - 1993/1993
Sluit over
€ 31,00
Queen - Diverse artiesten - 40 Ans De Legende - Boek - 2011/2011
Sluit over
€ 3,00
Ro-D-Ys - Just Fancy [1st Pressing] - LP Album - 1967/1967
Sluit over
€ 15,00
Janis Joplin/ Big Brother & The Holding Company - Cheap Thrills - LP Album - 1968/1968
Sluit over
€ 20,00
The Move - Looking On - LP Album - 1970
Sluit over
€ 15,00
Keith Richards - Talk is cheap- deluxe wooden box edition - Diverse media (zie de beschrijving) - 2019/2019
Sluit over
€ 210,00
Beatles - Love Songs Gold Record Disc To John and Paul - Officiële RIAA award - 1977/1977
Sluit over
€ 600,00
Marvin Gaye - What's Going On - LP Album - 1971/1971
Sluit over
€ 20,00
Miles Davis - Bitches Brew - 2xLP Album (dubbel album) - 1970/1970
Sluit over
€ 6,00
Daft Punk - Random Access Memories - 2xLP Album (dubbel album) - 2013/2017
Sluit over
€ 20,00
Byron Allen Trio - The Byron Allen Trio - [ESP Disk 1005 Mono Album] Free Jazz - LP Album - 1965
Sluit over
€ 1,00
Prince - Come - LP Album - 1994
Sluit over
€ 70,00
Serge Gainsbourg - Histoire de Mélody Nelson - LP Album - 1971
Sluit over
€ 43,00
Brigitte Bardot signed - SHOW - 1st JAPAN PRESSING - YS-2077-AZ - LP's - 1969/2020
Sluit over
€ 21,00
Johnny Hallyday - Coffret 11 EP 1963 1964 - Diverse titels - 45-toerenplaat (Single), Dozen set - 2009/10
Sluit over
€ 17,00
Rolling Stones - Sticky Fingers [First French Press + Zipper] - LP Album - 1971
Sluit over
€ 1,00
Hawkwind - Victim Of Sonic Attack! London, December 30th, 1972 - 2xLP Album (dubbel album) - 2018/2018
Sluit over
€ 15,00
Deep Purple - 3 LP Albums - Diverse titels - LP's - 2015/2018
Sluit over
€ 35,00
AC/DC3 LP Set" Live At River Plate " - Very Limited Edition On Red Vinyl - 3xLP Album (Triple album) - 2012/2012
Sluit over
€ 30,00
Mylène Farmer & Khaled - La Poupée Qui Fait Non (Remixes) - Maxi Single 12" inch - 1997
Sluit over
€ 600,00
SupersisterLP" Sweet Okay Supersister " - Very Limited Re-Issue Edition of500 Copies Only On Coloured Vinyl - LP Album - 2019/2019
Sluit over
€ 5,00
Shiva's Headband - Take Me To The Mountains - LP Album - 1969/1969
Sluit over
€ 10,00
Various (Acid Rock, Psychedelic Rock) - Mindexpanders (In Search Of The Orgiastic Flashtastic Psychspastic Groove) - Picture disk - 2003/2003
Sluit over
€ 16,00
Spring - Spring - LP Album - 1971
Sluit over
€ 210,00
Roger Waters - The Wall (hand signed by Roger Waters with COAR) - 2xLP Album (dubbel album) - 1979/1979
Sluit over
€ 480,00
Elvis Presley - Original music sheet 'A Big Hunk O'Love' used and signed by James Burton - Ondertekende memorabilia (originele handtekening) - 1969/1977
Sluit over
€ 8,00
Elvis Presley - Collection Elvis in karate suit - Large format photo - Fotograaf - set persoonlijk - 1980/1980
Sluit over
€ 1,00
Pink Floyd - Shine On - [limited edition 8 CD box nr. 2174 of 10.000] - Diverse titels - CD Boxset - 1992
Sluit over
€ 120,00