5van 5
  • 87 berichten
  • 17 februari 2011 01:17
250
added
500
prices
50
posts
17 februari 2011 01:17

Sommige items vind ik gewoon niet terug op mijn zoeklijst.
Meestal omdat ze, volgens mij niet echt correct ingeven werden, maar daar bestaan blijkbaar andere visies over.
Bijv. Item Griezel 108950 uit Albumreeks Griezel Classics. Die heeft als Serie/Held 'Nachtelijke angsten' wat ook de titel is.
Maar waarom hier ook als Serie?!? Bij de Mini Album / Pockets komt dit niet goed over. Nu moet ik deze gaan zoeken onder de 'N' in mijn zoeklijst. Maar meestal heb ik gewoon het volgnr om deze bijv. toe te voegen aan de verzameling. Dus dat lukt dan niet.

Weet er hier iemand hoe het best deze reeksen ingevoerd worden, wat zijn de richtlijnen?

Als dit toch correct is zo, dan lijkt me bij de Zoeklijst een weergave ook op Albumreeks ipv. Enkel Serie/Held, een dringende noodzaak.

Morits
POWER
  • Catalogus beheerder
  • 4.226 berichten
  • 17 februari 2011 09:34
1K
added
10K
prices
25K
reviews
2.5K
posts
17 februari 2011 09:34

Kijk ook maar eens bij de Illustrated Classics, daar is nagenoeg elk boekje als Serie/Held opgevoerd, afgezien van bijvoorbeeld Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland en nog een paar. Een beetje logisch wel want van elk boekje moet een Serie/Held opgegeven worden en dat is dus veelal in dit geval de titel van het boekje zelf omdat er geen Serie/Held voorhanden is.

Het is dus wel vervelend wanneer je een overzicht wilt hebben, dat je dan de Illustrated Classics overal verspreid in lijsten ziet voorkomen en niet bij de Reeks Illustrated Classics zoals je het graag ziet.

Misschien dat er ooit nog eens een mogelijkheid komt om bij een Serie/Held aan te geven dat deze boekjes niet als Serie/Held getoond moeten worden maar als Reeks, het is een vlaggetje meer en daar moet  de programmatuur op aangepast worden. Het kan wel, maar kost tijd...

Iets voor Rene en Marco dus...

  • Catalogus beheerder
  • 1.756 berichten
  • 17 februari 2011 10:12
2.5K
added
5K
prices
10
info pages
25K
reviews
1K
posts
17 februari 2011 10:12

Nachtelijke Angsten als serie/held is hier volkomen correct en Griezelstrips/classics whatever is fout.
De reden is heel simpel dat hetzelfde verhaal ook elders gepubliceerd kan zijn, in bijvoorbeelde de reeks vrolijke verhaaltjes voor het slapen gaan classics. De enige manier om dan dit specifieke verhaal fatsoenlijk  te kunnen classificeren en te zien dat het in beide publicaties inhoudelijk dezelfde strip is is om de serie\held aan het verhaal te koppelen en niet aan de toevallige publicatie.
Er zijn weliswaar in vooral de fumetti afdelingen nog veel strips waar de serienaam gelijk is aan de reeksnaam, maar dat zijn gevallen waarbij (nog) geen specifieke info beschikbaar is over de inhoud. Zodra dat er wel is wordt de serienaam gewijzigd.


Kortom, Nachtelijke Angsten blijft gewoon Nachtelijke Angsten.
Dit geeft inderdaad een 'probleem'bij het handig weergeven van bepaalde zaken in de zoeklijst en ik denk dan ook dat de mogelijkheid om zoeklijsten op meerdere criteria te kunnen sorteren een zinvolle tool zou zijn.

@ Morits

Even een relevante spijker op laag water, maar de serie held is bij hoofdpersoonloze verhalen per definitie de titel van het verhaal en niet de titel van het boekje. Om de preciese reden die ik hierboven heb aangevoerd.  In de praktijk zullen ze meestal wel hetzelfde zijn natuurlijk.

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 17 februari 2011 12:17
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
17 februari 2011 12:17

Wat legt pegag het weer mooi uit!
Daar kan ik niets aan toevoegen.

Behalve dat ik het verzoek om bij zoeklijsten en exportlijsten aan te kunnen geven dat je ze op reeks wilt zien graag ondersteun. Mag van mij op de ToDo-lijst voor de toekomst.

  • Catalogus beheerder
  • 1.756 berichten
  • 22 februari 2011 16:08
2.5K
added
5K
prices
10
info pages
25K
reviews
1K
posts
22 februari 2011 16:08

Kan in het licht van bovenstaande discussie de invoerinstructie voor het veld Serie(s) / Held(en) worden aangepast?

Er staat nu "voor one-shots nemen we als serie-naam de titel van het album op."

Dat moet dus zijn "Voor one-shots nemen we als serie-naam de titel van het verhaal op."

Net weer een hele stapel comics moeten aanpassen waar dit weer fout ging, en het is de invoerder(s) m/v nog niet eens kwalijk  te nemen ook :-(

5van 5