3van 3
  • 11 berichten
  • 7 mei 2023 09:16
7 mei 2023 09:16
Een tijdje geleden ben ik begonnen met het zoeken naar een stripverhaal uit mijn jeugd in mijn land, via stripfora. Maar ik heb het nog niet gevonden. Daarom besloot ik te vragen of de strip misschien van buiten Spanje zou kunnen zijn. Eigenlijk lijkt het niet op het werk van een artiest uit mijn land, als ik eerlijk ben. Daarom ben ik op zoek in fora van alle Europese landen. Ik zal je vertellen wat ik weet en wat ik dankzij AI heb kunnen zien (omdat het overeenkomt met dingen die ik me herinner):

Tussen eind jaren 80 en begin jaren 90. De strips heetten "Los Campeones" (zoals de AI ze heeft genoemd) en de personages waren als volgt:

Diana wordt beschreven als een moedig, vastberaden en zeer intelligent meisje. Ze is een uitstekende zwemster en blinkt ook uit in andere sporten zoals atletiek en gymnastiek. Qua uiterlijk heeft ze donkerbruin, lang haar dat ze meestal in een paardenstaart draagt. Ze draagt comfortabele en praktische sportkleding en heeft vaak een band om haar voorhoofd.

Diana is een van de leiders van het team en maakt zich veel zorgen om het welzijn van haar teamgenoten. Ze is vaak de stem van de rede in moeilijke situaties en werkt hard om een positieve en motiverende sfeer in de groep te behouden.

Victor is een andere belangrijke figuur in de stripserie "Los Campeones". Hij is een sterke en gespierde jonge sporter, wiens fysieke verschijning we als "heldhaftig" kunnen beschouwen.

Victor heeft lang, blond haar dat hij meestal los draagt en een goed gedefinieerde vierkante kaaklijn heeft. Hij draagt sportkleding, vaak zonder shirt om zijn spieren te tonen. Hij is een uitstekende sporter en blinkt uit in sporten zoals gewichtheffen, powerlifting en boksen.

In de serie staat Victor ook bekend om zijn moed en beschermende houding ten opzichte van zijn vrienden. Hoewel hij soms wat impulsief kan zijn, staat hij altijd klaar om te helpen en aarzelt hij niet om zichzelf in gevaar te brengen om zijn teamgenoten te beschermen. Hij heeft ook een speels kantje en brengt vaak wat humor in gespannen situaties.

Pedro is een van de belangrijkste personages in de serie "Los Campeones". Pedro is een zeer vaardige jonge voetballer die speelt in het eerste team van zijn school. Hij wordt omschreven als een vriendelijke, moedige jongen met een grote passie voor voetbal.

Qua uiterlijk is Pedro een slanke jongen van gemiddelde lengte, met achterover gekamd donker haar. Hij draagt meestal het uniform van zijn voetbalteam, bestaande uit een rood shirt en witte korte broek met rode strepen. Over het algemeen is hij een vrolijk en enthousiast personage dat altijd klaar staat om nieuwe uitdagingen op het speelveld aanDe serie was gericht op een jong publiek en richtte zich op de avonturen en uitdagingen waarmee de personages te maken kregen in hun respectieve sporten. Er werd ook sterk de nadruk gelegd op teamwork en kameraadschap tussen de personages.

De serie was gericht op een jong publiek en richtte zich op de avonturen en uitdagingen waarmee de personages te maken kregen in hun respectieve sporten. Er werd ook sterk de nadruk gelegd op teamwork en kameraadschap tussen de personages.
  • 10 berichten
  • 9 mei 2023 14:24
500
added
500
prices
9 mei 2023 14:24
Dit doet mij denken aan de serie "sectie R" van Raymond Reding die in de kuifje gestaan heeft en in de collectie jong Europa zijn uitgebracht.
  • 11 berichten
  • 9 mei 2023 19:07
9 mei 2023 19:07
Bedankt voor de reactie, maar het was meer in de stijl van een stripverhaal en Victor had erg lang haar en was bijna een tiener.
3van 3