2van 2
  • 8 berichten
  • 18 januari 2023 20:19
25
prices
18 januari 2023 20:19
[Moderator: het is niet toegestaan om goederen aan te bieden op dit forum, hiervoor zijn de shops bedoeld.]
  • Catalogus beheerder
  • 2.190 berichten
  • 18 januari 2023 21:08
100
added
250
prices
100
info pages
50K
reviews
2.5K
posts
18 januari 2023 21:08
Dat klinkt een beetje als een aanbieding ter verkoop, en dat wordt niet zo op prijs gesteld op dit forum.

Ik weet niet wat ik me moet voorstellen bij een "enorme" partij, omdat ik niet weet hoe groot die dozen zijn (sigarendoosjes of bananendozen?) en het verschil tussen 15 en 20 is ook een vrij grote marge.

Ik wil wel alvast waarschuwen voor te hoge verwachtingen. Bij zo'n grote hoeveelheid kunnen wel waardevolle speldjes zitten, maar collecties uit de jaren zestig bevatten over het algemeen vooral reclamespeldjes die (in bulk) vrijwel geen waarde hebben.
Een kenner zal ook meestal een verzamelaar zijn, die de krenten uit de pap wil halen.

Een goed begin (zonder er onnodig veel moeite in te steken) is het maken van duidelijke foto's van de verschillende partijen, en ze aanbieden op een bekende advertentiesite. De hoeveelheid reacties zal vanzelf duidelijk maken of er iets bijzonders bij zit en je kunt zelf beslissen met welke prijs je akkoord gaat.
Je kunt ze natuurlijk ook hier in je shop zetten als losse advertentie, maar dan moet je er wel een prijs bij bedenken.

Als je alles snel kwijt wilt raken kun je veilen op Catawiki overwegen. Een "Expert" zal je kunnen zeggen of het daarvoor in aanmerking komt. De opbrengsten van partijen speldjes zijn (in mijn opinie) vaak redelijk hoog op CW, maar misschien toch ook niet altijd wat verkopers ervan verwachtten.
2van 2
Dit onderwerp is gesloten