14van 14
  • Catalogus beheerder
  • 71 berichten
  • 29 mei 2022 13:25
1K
added
100
prices
50
info pages
50K
reviews
50
posts
29 mei 2022 13:25
Beste mede-verzamelaars,

Vandaag is het Handboek Bieretiketten gepubliceerd. Op het moment dat een nieuw item wordt ingevoerd of een item wordt gewijzigd komt bovenaan de pagina de link "Handboek Bieretiketten" ( https://www.lastdodo.nl/nl/manuals/39-bieretiketten ) in beeld.  

Ik wil iedereen vragen om het Handboek aandachtig door te lezen en ook de items in te voeren zoals in het Handboek wordt aangegeven. Dit betekent dus dat alle rubrieken (en bijbehorende extra rubrieken) waarvan informatie op het etiket aanwezig is ook daadwerkelijk worden ingevuld. Dit spaart de beheerder veel extra werk en maakt de catalogus ook nog completer dan nu het geval is. 

Mochten er nog vragen zijn over dit Handboek dan hoor ik dat graag. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking.

Ewald63.
  • Catalogus manager
  • 5.318 berichten
  • 29 mei 2022 13:34
1K
added
100K
prices
25
info pages
500K
reviews
5K
posts
29 mei 2022 13:34
Ewald63
Gefeliciteerd met het Handboek, goed bezig met de rubriek Bieretiketten!
Rene
TOP
  • LastDodo Team
  • 6.271 berichten
  • 30 mei 2022 12:55
250
added
500
prices
100K
reviews
5K
posts
30 mei 2022 12:55
Hartstikke goed Ewald63 !
  • Catalogus beheerder
  • 4.005 berichten
  • 30 mei 2022 13:48
10K
added
25K
prices
100
info pages
250K
reviews
2.5K
posts
30 mei 2022 13:48
Dat is idd prima werk Ewald63
Soms, als ik eens een 'goeie' drink, en ik krijg het etiket er af, voeg ik die toe.  En het was niet altijd evident om te weten hoe je het nu best invult.  Het handboek zal ik eens rustig doornemen.  En hopen dat ik daarna, met een volgende toevoeging, bewijs lever dat ik het goed gelezen heb.
  • Catalogus beheerder
  • 71 berichten
  • 30 mei 2022 20:44
1K
added
100
prices
50
info pages
50K
reviews
50
posts
30 mei 2022 20:44
Dank voor de complimenten  :-) 

  • 18 berichten
  • 6 juni 2022 06:34
50K
added
6 juni 2022 06:34
Zeker een verbetering naar uniformiteit toe. Maar ik vind het spijtig dat de mede-verzamelaar niet betrokken is geweest. Waarom niet eerst op het forum geplaatst als draftversie om de mede-verzamelaar de kans te geven hun inbreng te laten geven. Zodat beheerder misschien met hun bekommernissen/ideeën  rekening had kunnen houden. 
  • Catalogus manager
  • 5.318 berichten
  • 6 juni 2022 08:44
1K
added
100K
prices
25
info pages
500K
reviews
5K
posts
6 juni 2022 08:44
KANES 
Net als bij alle andere handboeken, kunnen er altijd op- en aanmerkingen over worden gemaakt. Maar je moet eerst wel met iets beginnen en dat is met deze publicatie gebeurd.
Je opmerkingen kun je publiekelijk doen op het forum in dit topic of via een pb naar Ewald63 
  • 18 berichten
  • 6 juni 2022 09:42
50K
added
6 juni 2022 09:42
Bedankt voor uw reactie. Leek mij  efficiënter om eerst een draftversie op het forum te plaatsen en de mede-verzamelaars  tegelijkertijd/tesamen de gelegenheid te geven om hun eventuele bezorgdheden/ideeën/opmerkingen te kennen. Ipv steeds weer het handboek te moeten aanpassen na bericht forum of PB van iedere verzamelaar/betrokkene naar beheerder. En dan moet deze eventuele  aanpassing weer gecommuniceerd worden of loopt persoon die etiketten invoert deze nieuwe informatie mis. Want dit nieuw handboek is toch het gevolg van deze reden dacht ik. Nogmaals bedankt voor uw reactie.
  • Catalogus manager
  • 5.318 berichten
  • 6 juni 2022 11:01
1K
added
100K
prices
25
info pages
500K
reviews
5K
posts
6 juni 2022 11:01
KANES 
Zolang er nog geen handboek is voor een specifieke rubriek geldt het Basishandboek. Dus er was altijd al een handboek voor Bieretiketten. Met dit handboek is er meer specifieke aandacht voor Bieretiketten, dat is beter dan helemaal geen (basis) handboek.
Blijkbaar ben je het ergens niet mee eens wat er in het handboek staat, maar zolang je dit niet meldt, kan er niet over worden gediscussieerd.
  • 18 berichten
  • 6 juni 2022 13:42
50K
added
6 juni 2022 13:42
Met volgende tekst in het handboek heb ik het als verzamelaar moeilijk.

Jaar 
● Het jaar waarin het bierflesje verkregen is door de invoerder. Normaal gesproken is dit 
binnen 1 tot 2 jaar na afvullen van het bierflesje zodat het etiket redelijk in de uitgifte-
periode geplaatst kan worden. 


Als verzamelaar zijn de gegevens op het etiket essentieel. Dergelijke regel lijkt mij niet OK want dit is gis-en gokwerk.

Datum ingeven zoals aangegeven op het etiket , anders blanco laten is mijn voorstel

  • Catalogus manager
  • 5.318 berichten
  • 6 juni 2022 15:24
1K
added
100K
prices
25
info pages
500K
reviews
5K
posts
6 juni 2022 15:24
 Datum ingeven zoals aangegeven op het etiket , anders blanco laten is mijn voorstel 

Is moeilijk te controleren wanneer iemand een flesje heeft aangeschaft/gekregen. Lijkt me een goed voorstel, vooral als er straks ook geselecteerd kan worden op "Niet ingevuld".
  • Catalogus beheerder
  • 71 berichten
  • 6 juni 2022 17:09
1K
added
100
prices
50
info pages
50K
reviews
50
posts
6 juni 2022 17:09
Datum ingeven zoals aangegeven op het etiket , anders blanco laten is mijn voorstel 

De datum op het etiket is meestal alleen de houdbaarheidsdatum. Bij lang houdbare bieren zegt deze datum dus niets over de datum van uitgifte. De datum op het etiket kan  3 tot 5 of wel 10 jaar verder liggen dan de periode waarin het etiket is ontworpen.
Giswerk is in deze ook niet zo rampzalig omdat het gaat om een benadering van de periode waarin het etiket werd uitgegeven.  Met het jaar van aanschaf zit je redelijk in de buurt van die periode. 

En zoals ook in het handboek staat:  Indien het jaar niet te bepalen is, bijvoorbeeld omdat de etiketten van derden gekregen zijn, dan wordt het jaar NIET ingevuld.
  • 18 berichten
  • 6 juni 2022 18:15
50K
added
6 juni 2022 18:15
Als er mogelijk 3,5 of 10 jaar kan/mag verschillen met de werkelijke uitgave van het etiket en er dan zomaar gegokt wordt, lijkt mij geen goed idee. Ofwel vult men bijna altijd niets in. Dan zou ik liever zien dat er rekening wordt gehouden met de houdbaarheidsdatum zoals het voor de echte verzamelaar ook van belang is voor de verschillen in zijn verzameling.
Trouwens zal het bier gebrouwen zijn in hetzelfde of 1 jaar vroeger dan het eerste jaar van de houdbaarheidsdatum. Kan men Max. maar 1 jaar marge hebben. Voor elk brouwsel zal een ander etiket (met een andere houdbaarheidsdatum en ev. ander vol%) gemaakt worden. 
  • Catalogus beheerder
  • 1.330 berichten
  • 6 juni 2022 19:08
500
prices
10
info pages
5K
reviews
1K
posts
6 juni 2022 19:08
Voor elk brouwsel zal een ander etiket (met een andere houdbaarheidsdatum en ev. ander vol%) gemaakt worden.
Ik ken niets over deze materie en de manier waarop jullie verzamelen, maar ik wil jullie wel even aan het denken zetten:
De manier waarop je het hier schijft doet mij denken aan een kleine hobbybrouwer die eens toevallig een brouwseltje maakt.
Maar wat met grote brouwerijen die er miljoenen flesjes doorjagen en die etiketten maanden of jaren gebruiken? Je kan toch niet ieder etiket met iedere datum opnemen? Volgen jullie de verkoopmarkt niet om te kijken wanneer ongeveer iets nieuws opduikt?
Wat we zoeken is immers de kleinst mogelijke (lees vroegste) verschijning van een etiket. Dit is niet noodzakelijk jouw etiket, of ...?
14van 14