6van 6
  • 3 berichten
  • 25 maart 2022 03:50
25 maart 2022 03:50
Hallo, mn naam is Tientje en ik kom hier nieuw met veel nieuwe verzamelzaken waar k jullie hopelijk blij mee kan maken! Tot "contactens"? Voor nu een paar unieke Dikke groetjes...
  • Catalogus manager
  • 5.327 berichten
  • 25 maart 2022 08:11
1K
added
100K
prices
25
info pages
500K
reviews
5K
posts
25 maart 2022 08:11
HartienVerkoop
Van harte welkom op LastDodo.
Een betere ingang om je even voor te stellen is in het topic: Stel je even voor!
Zeker ook even je profiel wat aanvullen met o.a. het Land, dan praat het wat makkelijker op het forum.
Succes met het invoeren van je verzameling!
  • 3 berichten
  • 25 maart 2022 09:06
25 maart 2022 09:06
Hey hoii .. bedankt voor dw tip.. ben inderdaad nog aant kijken hoe t allemaal werkt.. dus tips zijn welkom! Danl je voor de hulp.. xx
  • Catalogus beheerder
  • 4.019 berichten
  • 25 maart 2022 09:33
10K
added
25K
prices
100
info pages
250K
reviews
2.5K
posts
25 maart 2022 09:33
nog aant kijken hoe t allemaal werkt

Dat is de correcte manier om te starten Tientje :)
Ik heb enkele tips.  Niets wereldschokkends, maar misschien heb je er iets aan.

Onderaan elke pagina op LD vind je Veelgestelde vragen.  Dat is een eerste grote bron van kennis bij de start op LD.

Tweede grote bron is het forum (de Community), maar dat heb je al gevonden.
Eenmaal op de Community zie je bovenaan een zoekvakje waarin staat 'Doorzoek het forum'.  Als je iets zoekt, en daar een goede zoekterm intypt, dan vind je (meestal) berichten over het onderwerp.  Soms staat daar wel eens een oplossing voor een probleem dat je hebt.  Immers, je bent niet de eerste nieuwe gebruiker op LD.

Als je overweegt om bestaande items (zo noemen die dingen op LD) aan te passen, of nieuwe toe te voegen: kijk eerst of er een handboek is voor die rubriek.
Bv. voor de rubriek Postzegels is er een 'Handboek Postzegels'.
Je kunt het handboek van een rubriek (als er een is) vinden door:
1. Ga raar de rubriek
 - bv. bovenaan klikken op 'Postzegels';
- eerst klikken op 'Alle rubrieken' (bijna bovenaan, rechts) en dan de passende rubriek kiezen;
- eerst klikken op 'Catalogus' (bovenaan in het midden).
2. Klik op de knop 'Voeg een item toe aan de catalogus'.
3. In een geel 'tipvenster'-kader staat een link ('Bekijk het Handboek nnnnnn ...  ...').  Daarop klikken = het handboek van die rubriek.

Heeft de rubriek (nog) geen handboek, dan moet je het doen met de afspraken die voor die rubriek her en der op het forum verspreid zijn.
Als iets echt niet duidelijk is, dan heb je nog altijd de mogelijkheid een vraag te stellen op het forum, of een Beheerder van de passende rubriek een berichtje te sturen.
Kijken naar wat er al aanwezig is in een rubriek, dat kan je ook iets leren.  Maar niet alles is 'kloosjer'.  Het is een Wiki.  De ene gebruiker is al effectiever, en correcter, dan de ander.
Maar: als je je goed voorbereidt, dan zie je ook wat hier en daar fout zit, en dan mag je dat verbeteren.
Normaliter wordt elke toevoeging of wijziging daarna bekeken door een beheerder.  Echter, in sommige rubrieken is de achterstand schrijnend, dus het kan soms een tijdje duren.
  • 3 berichten
  • 25 maart 2022 09:47
25 maart 2022 09:47
Thank you!!! How very kind you are helping me! I really get a smile on my face and will take your tips and advicement with me when im browsing here.. lolll... now i kind a know where to browse.. loll so thanks... and wow.. what a beautyfull collections i came accross... love it!♡♡♡
  • Catalogus beheerder
  • 4.019 berichten
  • 25 maart 2022 10:29
10K
added
25K
prices
100
info pages
250K
reviews
2.5K
posts
25 maart 2022 10:29
Mag ook in de lage landen taal hoor.

Nog enkele weetjes op Lastdodo (LD):  elk item op LD heeft een uniek nummer.  Het LastDodo nummer.  In het hoofdscherm van LD, of in het hoofdscherm van een rubriek, kun je dat nummer bovenaan in het zoekvakje plaatsen.  Enter en je komt direct op dat item.  Bv met 9094517 kon je direct bij een mooie postzegel.
Let op: geen spaties voor of achter het nummer in het zoekvakje zetten (gebeurt soms bij cut/paste).

In een bericht op het forum kun je het nummer laten voorafgaan door een # teken.  Dan wordt dit automatisch een rechtstreekse link (je kan er op klikken).  Bv: #9094477, nog zo'n mooie postzegel.
Heel handig als je over een bepaald item een vraag wil plaatsen op het forum.

Als je in een bericht wil reageren, en zeker wil zijn dat een andere gebruiker dat bericht krijgt, dan typ je een @ met daarna de eerste letters van de gebruikersnaam die je wil wakker schudden.  Na een deel typen krijg je een keuzelijst.  Van zodra je de gebruikersnaam in die lijst ziet staan klik je er op.  bv HartienVerkoop .  Die gebruiker krijgt dan zeker een bericht (email) van LD met een link naar je bericht op het forum.
Gebruikers die in een draadje een bericht of antwoord plaatsten, die krijgen meestal automatisch een seintje via email.

Op de hoofdpagina van elke rubriek vind je enkele beheerders, en een link  "Bekijk alle beheerders".  Grote actieve rubrieken hebben meerdere beheerders.  Bv. bij Postzegels.  Er is een superbeheerder (het opperhoofd van een rubriek, superbeheerder), er zijn algemeen beheerders, en er zijn beheerders van deelgebieden.  Bij de beheerders van deelgebieden kun je meestal wel vlot een antwoord krijgen op een vraag ivm met dat specifiek gebied.  Is er geen deelbeheerder gekend, dan kun je terecht bij de algemene beheerders of de superbeheerder.  Anders bekeken is zoiets ook een openstaande vacature :)

6van 6