Snel naar pagina
25van 29
 • Catalogus beheerder
 • 582 berichten
 • 21 december 2021 10:53
250
added
500
prices
100
info pages
10K
reviews
500
posts
21 december 2021 10:53
De eenduidige regel bij het aanmelden van een DOUBLURE is dat de nieuwste zegel wordt bestempeld als DOUBLURE.

In sommige gevallen staat er bij de nieuwere zegel veel meer informatie ingevuld dan bij de oude zegel. Wordt deze informatie automatisch naar de oude zegel gekopieerd als de doublure verwijderd wordt door de superbeheerder? 

Of vervalt de informatie en is het wenselijk dat degene die de doublure aanmeldt ook even de velden van de oude zegel update?
 • Catalogus manager
 • 3.169 berichten
 • 21 december 2021 11:34
1K
added
50K
prices
10
info pages
250K
reviews
2.5K
posts
21 december 2021 11:34
Helv 
Als item A (de doublure) wordt samengevoegd met item B, vervalt de info van de velden van item A.
Wel gaan mee naar item B: De verzamelaars, shops en zoeklijsten.

In principe wordt het nieuwste item als Doublure aangeduid. Echter indien er beduidend meer en/of betere informatie/foto's bij dat nieuwste item staan, mag het ook worden omgedraaid. Bij Postzegels was (misschien nog is) dat items ingevoerd door Collect-A-Rom altijd moesten blijven staan. Daar moet postmaster even naar kijken.
 • Catalogus beheerder
 • 582 berichten
 • 21 december 2021 11:40
250
added
500
prices
100
info pages
10K
reviews
500
posts
21 december 2021 11:40
De regel binnen postzegel is duidelijk. De oudste blijft staan. In voorkomende gevallen vul ik de velden van de blijvende zegel wel aan.
 • Catalogus beheerder
 • 758 berichten
 • 21 december 2021 14:35
5K
added
100
prices
50
info pages
5K
reviews
500
posts
21 december 2021 14:35
Voor zover mij bekend, is Postmaster de enige die doublures bij postzegels samenvoegt. Dat betreft in eerste instantie gegevens zoals: verkopers, bezitters, zoekers. Daarnaast zal hij de aanwezige eigenschappen van beide samenvoegen op basis van "gezond verstand", d.w.z. beste afbeelding behouden, gegevens zoals watermerk en tanding vergelijken enz. Daarom kost het zo veel tijd. Je kan dus nooit met zekerheid zeggen welke van de twee (of meer) blijft; de stilzwijgende afspraak is om zomogelijk de oudste te behouden.
 • Catalogus beheerder
 • 2.173 berichten
 • 21 december 2021 16:25
5K
added
5K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
21 december 2021 16:25
Helv 
Verwijderen (bij o.a. samenvoegen) kan enkel door de hoofdbeheerder als er verzamelaars of zoekers aan hangen.  Hangen die er niet aan, en is er max. één verkoper van het item, én het item is nog niet 'gereviewd', dan kun je het als beheerder ook.  2 verkopers is dan weer eentje te veel.  Maar met een lief bericht bereik je soms wel iets :)  En al wat je als beheerder kunt oplossen maakt tijd vrij bij de hoofdbeheerder.
Maw: een item dat door een verkoper wordt toegevoegd om het in zijn shop te plaatsen, en het blijkt een doublure te zijn: alle beheerders kunnen het item naar het verticaal klassement verwijzen als je er rap genoeg bij bent.  Hoe eerder hoe liever.

Als ik een doublure zie dan probeer ik de goede gegevens uit het nieuwe die het oude niet heeft over te zetten.  Dat kan iedereen op LD. Ben je beheerder, dan best eerst de aanwezige niet 'gereviewde' gegevens van het item dat blijft reviewen vooraleer je er zelf aan wijzigt.  De kans bestaat immers dat er nog wijzigers aan hangen die ook beheerder zijn.  Een item waar je zelf aan hebt gewijzigd zie je als beheerder niet meer in de beheermodule als die wijziging nog niet is goedgekeurd door een andere beheerder.   Zo zijn er veel items die bijna geen enkele beheerder meer ziet in de beheermodule, waardoor ze ten eeuwigen dage blijven openstaan.
Gaat het om een se-tenant en een serie die moeten samengevoegd worden (moet in één item, weet je wel), dan kun je als beheerder de afbeelding van de doublure zonder L-merk binnendraaien en als 2de afbeelding bij het te behouden item plaatsen.  Diegene die daarna moet samenvoegen (hoofdbeheerder) heeft dan alvast wat kopzorgen minder.
Het maakt niet uit welke afbeelding de 1sete of de 2de is.  Dat kan elke beheerder daarna met de beheermodule rap omwisselen indien nodig.

 • Catalogus beheerder
 • 464 berichten
 • 21 december 2021 22:21
10K
added
100K
prices
10
info pages
500K
reviews
500
posts
21 december 2021 22:21
Inderdaad houden we de oudste invoer. Collect-a-rom items hebben geen voorrang meer, dus dat maakt niet meer uit.
Je hoeft dus ook niet te twijfelen naar welk item je info overdraagt, altijd naar de oudste invoer.
 • 9 berichten
 • 5 augustus 2022 21:57
5 augustus 2022 21:57
Het viel me op dat in 2 series in mijn verzameling heb zitten die feitelijk 1 serie is.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze serie als 1 serie gezien/behandeld wordt, zonder dat dit gevolgen heeft voor andere verzamelaars/verkopers.
In mijn geval gaat het om nummer #7751475  en #7751485
 • Catalogus beheerder
 • 2.173 berichten
 • 5 augustus 2022 22:50
5K
added
5K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
5 augustus 2022 22:50
MirkoE
Dit is een moeilijke (en lastige).  De zegels zijn idd allemaal van dezelfde stal (uitgifte).
Er zijn 4 zegels los uitgegeven, die elk op zich in een velletje van 4 ook zijn verschenen.  Telkens getand en  ongetand.
Daarnaast is er een blok uitgegeven met 4 (andere) verschillende zegels.  Ook getand en ongetand.  De postzegels uit dat blok zijn niet nog eens als velletje uitgegeven.
Dat hoop ik toch.  Maar met landen als Burundi weet je nooit.
Zoals veel andere Afrikaanse landen waar het overzicht (beleid) wat zoek was heeft een commerciële firma zich ingekocht en officiëel de titel van 'Postale overheid' gekregen.  Vandaar de ongeoorloofde aantallen uitgiften, en varianten op de uitgiften, in dat land.  Het is mogelijk dat binnen enkele jaren al die uitgiftes (die nu wel in officiële catalogen prijken) het stempel 'illegaal' of 'ongeoorloofd' gaan krijgen.

Het meest effectieve (praktisch, functioneel en nuttig) is alles in één uitgifte, met die eerste vier als een (sub)serie op LD te voorzien, en de 4 zegels van het blok ook.  Zo staat het er nu.
Veel verzamelaars hebben de ene (sub) serie volledig, veel verzamelaars de andere (omdat ze bv het blok dubbel hebben in verzameling).
De groep die beide subseries (alle 8 verschillende losse zegels) in verzameling heeft zal beduidend kleiner zijn.
Het zoeken naar volledigheid zal zich dan meestal ook toespitsen op de ene, of de andere (sub)serie.   Het aanbod kan op die manier daarop worden afgestemd.
Het alternatief is 2 uitgiftes, aangevuld met romeinse cijfers tussen haakjes: (I) en (II).  Dan boet je in aan overzicht en functionaliteit (verminderde effectiviteit).
Met alles in één uitgifte, en één serie-item (met 8 losse zegels daarin) kun je
- enkel verzamelaars bekoren die ze alle 8 in verzameling hebben en ze niet los willen aanduiden (komt voor);
- enkel zoekers bekoren die er nog helemaal niks van hebben;
- enkel verkopers bekoren die ze allemaal in de aanbieding hebben.
Dan zet je verzamelaars/zoekers/aanbieders die één van de 2 subseries van doen hebben buitenspel.  Vandaar: praktisch, functioneel én nuttig.

Dit is een keuze van de beheerder van Burundi (héhé :)).  Een keuze met grond (het effectieve).  Het zijn 2 verschillende series binnen dezelfde uitgifte.

Hetzelfde probleem doet zich voor in Japan, in een iets andere optiek.  In een uitgifte worden daar soms 10 postzegels (in een blok) uitgegeven met bv. waarde 62, en daarnaast 10 postzegels (in een blok) met waarde 82.
2 uitgiftes van maken ... dan wordt het een tergende ellenlange lijst van uitgiftes, kun je ze nooit bij elkaar krijgen in een overzicht, en moet je voortduren romeinse cijfers gaan toevoegen aan uitgiftenamen (die soms op zich binnen een jaar in Japan al een volgnummer hebben).
Ook daar ben ik voorstander van één uitgifte, met daarbinnen 2 (sub)series.
De zegels uit de uitgifte met nominale waarden 82 zijn couranter, en minder duur, dan deze met nominale waarde 62.  Daarenboven geeft Sakura elk blok een ander catalogusnummer, waardoor de postzegels (die meestal het nummer + een kleine letter krijgen) dat ander nummer overerven.

PS: de losse zegels van beide (sub)series zijn nog niet aanwezig op LD in de postzegelrubriek.  Dit is een kleine hint :)

PS2: indien het principe van die sub-series niet geaccepteerd wordt, dan splitsen we al deze uitgiftes verder op.  En gaan er heel wat actuele series binnen bepaalde uitgiftes verdwijnen (normale post vs luchtpost).  Zou jammer zijn voor het praktische, functionele én nuttige.
 • Catalogus beheerder
 • 2.173 berichten
 • 6 augustus 2022 08:37
5K
added
5K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 08:37
MirkoE 
Met bovenstaande wetenschap (de achtergrond), concreet op je vraag

Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze serie als 1 serie gezien/behandeld wordt

Er stond niet bij in welke omstandigheden je ze als 1 serie wilt behandeld zien worden ... dan maar een beschrijving voor alle mogelijkheden:

In verzameling
Hier stelt zich geen probleem.  Elk van de 2 series aanklikken en toevoegen (in de gewenste conditie).  Hoewel ik persoonlijk prefereer om de losse zegels in verzameling aan te duiden.  Dan heb je een duidelijker zicht op de aantallen in je verzameling (het ouderwetse lijstje: aantallen per land (/jaar).

In zoeklijst
Imho ook geen probleem.  Je zoekt beiden?  Dan duid je beide aan in je zoeklijst.  Veel kans dat de ene serie bij verkoper A, de andere bij verkoper B, in de aanbieding komt.  Soms op verschillende tijdstippen.  Zo kun je toch volledigheid nastreven.  De kans dat één verkoper beide (sub)series aanbiedt is immers klein.

In Shop
Mag ook geen beletsel vormen.  Heb je alles van de uitgifte in losse zegels te koop: beiden aanbieden (meer kans op afname, als er zoekers zijn voor de ene, of de andere, (sub)serie).
Wil je toch beide (sub)series enkel en alleen volledig aanbieden: combinatieaanbieding.


In welke omstandigheden ook: doordat ze in één uitgifte zitten behoud je altijd het volledige overzicht.  Gewoon op de uitgiftenaam klikken in het detail van één van de items uit die uitgifte = het overzicht.
Doe je dat in de catalogus: zie je alle items uit de uitgifte die op LD aanwezig zijn.
Doe je dat in je verzameling: zie je alle items uit je verzameling van die uitgifte.
...
Dat onderstreept meteen weeral het belang van de Uitgifte.  Een veld dat nieuwe gebruikers bij hun eerste inbreng (toevoegingen) nog wel eens durven leeg laten.  Jammer (zonde van de gemiste kansen daardoor).
 • 9 berichten
 • 6 augustus 2022 09:25
6 augustus 2022 09:25
Raoul62 ,
Dank je voor je zeer uitvoerige reactie. Ik ga het nog ff een keer of 2 helemaal nalezen.

Ik had hier in de community al gezien dat eea betreffende series soms nogal ingewikkeld ligt en dat mensen met verschillende belangen verschillende ideeën hierover hebben.

Volgens mij snap ik de hint van je, ik ga kijken of ik dit serieus op kan pakken ;)
 • 2.195 berichten
 • 6 augustus 2022 14:22
10K
added
10K
prices
5K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 14:22
MirkoE Raoul62 kijk nog eens goed, het zijn 2 series en niet 1
#7751475 heeft andere zegels dan #7751485

 • Catalogus beheerder
 • 2.173 berichten
 • 6 augustus 2022 14:40
5K
added
5K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 14:40
aartinge 
Dat was wel duidelijk Aart.
De verwarring is enkel dat in de meeste gevallen alle losse zegels van een uitgifte in één serie-item zitten.  In dit geval zijn ze opgesplitst in 2 sub-series.

Ik heb proberen uit te leggen waarom dit hier (en in Japan) enkel maar voordelen biedt.  Voor zowel de zoeker-verzamelaar als de verkoper.  Terwijl het voor een verzamelaar wordt zal wezen: in de verzameling worden liefst de losse zegels geplaatst.

Met de bemerking dat het uitsplitsen van uitgiftes (per serie, met die Romeinse cijfers (I), (II), (III), ...) eerder een last dan een oplossing is.  Alles in één 'Uitgifte', maar met functionele (sub-)series indien dit voordelen biedt.

De postzegelrubriek is de enige rubriek waar op de regel 'Geen gecombineerde items' een uitzondering in voege is: Series.  Maar dan enkel voor losse zegels (in zo'n serie-item).  En we willen graag die uitzondering zo houden (biedt voordelen, niet alleen voor de shops).  Doch functioneel waar mogelijk.
 • 2.195 berichten
 • 6 augustus 2022 14:57
10K
added
10K
prices
5K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 14:57
De verwarring is enkel dat in de meeste gevallen alle losse zegels van een uitgifte in één serie-item zitten.  In dit geval zijn ze opgesplitst in 2 sub-series.
dit zijn volgens mij gewoon de zegels uit een blok, per blok 4 zegels en dus een serie per blok.
volgens mij omdat er nog geen 8 zegels of serie staat, wat volgens jou dan echt de serie is, kun je dan alleen maar spreken over dat gemis.
Verder zou MirkoE deze 2 bestaande series als combinatie in zijn verzameling kunnen plaatsen als zijnde 1 serie, of zelf toevoegen in LD.

 • Catalogus beheerder
 • 758 berichten
 • 6 augustus 2022 17:45
5K
added
100
prices
50
info pages
5K
reviews
500
posts
6 augustus 2022 17:45
In tien jaar tijd heb ik nog nooit een antwoord gekregen op mijn vraag wat een serie postzegels inhoudt!
Iedereen hanteert zijn eigen regeltjes die zelden met elkaar overeenkomen. De beheerder van een gebied bepaalt dan wat hij/zij een serie vindt. 
De conclusie zal dan ook zijn, dat het begrip serie bij postzegels netzogoed kan worden afgeschaft.
Een verzamelaar kan met behulp van de functie "bulk toevoegen" zijn administratie bijhouden, een verkoper desgewenst via een "combinatieaanbieding" alle zegels tesamen te koop zetten.

 • Catalogus beheerder
 • 2.173 berichten
 • 6 augustus 2022 17:50
5K
added
5K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 17:50
7451Dick 
Ondertussen ben ik fervent aanhanger geworden van het serie-item;
Soms, in de heel recente jaren, wordt een serie-item toegevoegd.  Dan zie je meteen welke items van losse zegels er  bij horen.  Kun je als gebruiker (ook beheerders zijn gebruikers) op zoek gaan naar die items, en voor zover ze nog niet in dezelfde uitgifte zitten dat corrigeren.  Of toevoegen in de passende uitgifte.
Bij zoeken in een jaar van een land met honderden zegels: selecteer op 'serie' en je vindt veel gemakkelijker waar de zegel die je zoekt zich bevindt (of zou moeten bevinden).
Het is maw niet enkel voor een shopeigenaar een voordeel.  Maar voor iedereen.
 • 690 berichten
 • 6 augustus 2022 17:59
50
added
100
prices
500
posts
6 augustus 2022 17:59
Is het misschien een optie, om geen series meer in te voeren, maar bij een item te kunnen aangeven, dat het hier om een serie handelt ?. Als ik bijvoorbeeld op uitgifte druk (aanklik), dan krijg ik de gehele serie te zien ?. In mijn ogen is, zoals 7451Dick al heel lang heeft aangegeven, een apart vermelde serie, totaal overbodig.
 • Catalogus beheerder
 • 2.173 berichten
 • 6 augustus 2022 18:32
5K
added
5K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 18:32
om geen series meer in te voeren
Het antwoord is: neen, dat is geen optie.
Zie mijn vorige bemerking, en de vele discussies door de jaren heen die ik al heb opgemerkt op het forum.

In de ideale (fictieve) wereld, waar met een hocus pocus alle nieuwe zegels per uitgifte allemaal (volledig) in één keer op LD getoverd zouden worden zou je dat kunnen overwegen.  Maar dan nog: ook het zoeken wordt gefaciliteerd dmv de serie-items.

In de reële wereld komt er af en toe een zegel uit een uitgifte (serie) binnen waaien.  Van zodra iemand het serie-item op LD plaatst heeft iedereen direct een goed overzicht én houvast.  Ook al staan al die losse zegels er nog niet op (wat meestal zo is in de recentere kalenderjaren).

Voor wie een zegel wil toevoegen wel zo gemakkelijk om visueel bevestigd te zien tot welke uitgifte de zegel behoort.
Wie een andere catalogus heeft (Michel bv.) kan dan daar ook de catalogusnummers toevoegen: een  2de houvast / checkpoint.
Daarna kan elke verzamelaar, zonder behulp van een andere catalogus, volledig zelfstandig LD als volwaardige catalogus gebruiken.  Ook al staan niet alle losse zegels van een serie er al op.  En dat is uiteindelijk wat we willen: een volwaardig bruikbare postzegelcatalogus.

Dat het een zegen is voor verkopers is gewoon een (extra) bonus.

Aanvankelijk zag ik het ook omgekeerd.  Focus op die bonus.  Gaandeweg begin je toch in te zien dat de series meer dan alleen maar een commerciële verpakking zijn.  Het is een krachtig en wezenlijk onderdeel in het zoeken, gebruiken en navigeren in de catalogus.
Die andere voordelen (naast de bonus) zijn op zich alleen al meer dan genoeg om te kunnen antwoorden: neen, dat is geen optie.
 • Catalogus beheerder
 • 1.486 berichten
 • 6 augustus 2022 18:48
100
added
100
prices
100
info pages
50K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 18:48
Van zodra iemand het serie-item op LD plaatst heeft iedereen direct een goed overzicht én houvast.  Ook al staan al die losse zegels er nog niet op (wat meestal zo is in de recentere kalenderjaren).
Dit toont meteen de tragiek van de situatie. Geen mens neemt de moeite om alle zegels van een serie los in te voeren, ook al heeft-ie ze, gescand en al.
Makkelijk, ja, maar is het precies wat je voor de database NIET wilt.
 • Catalogus beheerder
 • 2.173 berichten
 • 6 augustus 2022 19:01
5K
added
5K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 19:01
En dan een heel concreet voorbeeld, uit het leven gegrepen.

Stel: je hebt een zegel die je op LD in verzameling wil plaatsen.  Je hebt geen catalogus (hoeft ook niet, want er is LD).

Het eerste wat je doet is kijken.  Waarnemen.  Lees wat er op de zegel staat.
Je ziet: Afghanistan Post 1998 1500 AFS, (voorhistorisch) paard

Je opent de postzegelrubriek, Land/Gebied Afghanistan, en filtert op 1998-1998.
De zegel wordt niet gevonden (als los item), maar je ziet in een serie-item die zegel wel staan:


Conclusie: de zegel is niet aanwezig op LD en mag toegevoegd worden.  Op basis van de gegevens van het serie-item is het een fluitje van een cent om het item correct toe te voegen, met minimaal typwerk:
1. een nette scan nemen
2. serie-item aanklikken (detail) en kiezen voor Opties / Kopiëren item
3. de nodige velden aanpassen (Volgnummer in uitgifte: 6, Nominale waarde = 1500, Soort = Zegel, Afgebeeld op de zegel = Paard, Michel-nummer aanpassen, of wegdoen als je niet zeker bent, afbeelding 1 = je eigen nette scan)
4. klaar: losse zegel netjes toegevoegd.
En elke andere gebruiker die jouw toevoeging ziet staan zal denken: 'woow, die zegel is met kennis van zaken toegevoegd!'.

 • 120 berichten
 • 6 augustus 2022 19:12
2.5K
added
100
posts
6 augustus 2022 19:12
Raoul62 Dank :)
 • Catalogus beheerder
 • 2.173 berichten
 • 6 augustus 2022 19:30
5K
added
5K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 19:30
koenkuijpers 
De voorzet was ook zo mooi, die moest ik wel binnenkoppen.  Terwijl ondertussen KVK dit nalaat tegen STVV :)
stripspeldjes 
Mijn concreet voorbeeldje bewijst anders wel het tegendeel ...
7451Dick 
nooit een antwoord gekregen
serie staat goed omschreven in het handboek.  Alleen, in dergelijke gevallen zoals in het voorbeeld van dit draadje, is er een ruimte (lacune, grijze zone).

Misschien kunnen we stellen:
In geval van twijfel of om praktische/functionele redenen kan de beheerder van een Land/Gebied oordelen dat in een uitgifte wordt gewerkt met sub-series.  Is er geen beheerder, dan beslist de super-beheerder.

Een volledig echt sluitende omschrijving is bijna onmogelijk.  Er moet een menselijke handeling (beslissing) gesteld worden.
Zoals in meer situaties het sluitend omschrijven ondoenbaar is.
Tenslotte: daar hebben we toch de beheerders voor?
Die kunnen ook (achter de schermen) overleggen met andere gebruikers en beheerders vooraleer een beslissing te nemen.
Het overlaten aan willekeur (iedereen vrij laten te doen wat hij of zij wil) op de wiki is geen alternatief.
 • 2.195 berichten
 • 6 augustus 2022 19:35
10K
added
10K
prices
5K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 19:35
7451Dick je gaat te kort door de bocht
Een verzamelaar kan met behulp van de functie "bulk toevoegen" zijn administratie bijhouden, een verkoper desgewenst via een "combinatieaanbieding" alle zegels tesamen te koop zetten.
een verzamelaar kan alleen een combinatie van alle zegels als serie te koop of in zijn verzameling zetten, maar dan moeten wel alle zegels in de catalogus staan. en als deze er niet staan dan is dus een serie als een apart item een uitkomst.
In tien jaar tijd heb ik nog nooit een antwoord gekregen op mijn vraag wat een serie postzegels inhoudt!
een serie is een samenhang van zegels die bij elkaar horen en die ook als serie zijn uitgeven.
Dus waarom jij dat niet weet is mij een raadsel, en omdat sommige zegels niet los te koop zijn bij de postinstelling.
Wees blij dat dit wel op LD kan, echter kan het ook zijn dat je niet elke zegel of serie kan kopen, omdat niet elke zegel van een serie op LD staat, wat een uitkomst is het dan om dan wel eventueel de serie kopen.
Echter Dick wil feitelijk geen serie toelaten op LD, feitelijk wil hij hiermee zorgen dat niet iedereen zijn verzameling kan bijhouden of niet kan kopen wat iemand wil kopen. zoals een serie. • Catalogus beheerder
 • 758 berichten
 • 6 augustus 2022 19:53
5K
added
100
prices
50
info pages
5K
reviews
500
posts
6 augustus 2022 19:53
aartinge Ik neem aan dat je als verkoper spreekt (nul items in je verzameling). AL je conclusies zijn, zoals gewoonlijk, door die bril bekeken.
Mensen die een serie verkopen, kunnen dit alleen doen als ze die ook daadwerkelijk bezitten. Dan kunnen zij er óók voor zorgen dat die zegels elk apart in de catalogus staan. Het kan dus nooit voorkomen dat iemand de serie verkoopt, tenzij die eerst in zijn geheel op LD staat.
Mensen die een serie op LD willen kopen, kunnen dat alleen maar doen als een verkoper alle zegels uit die serie in de catalogus heeft ingebracht.
stripspeldjes legt precies de vinger op de zere plek.
 • Catalogus beheerder
 • 1.486 berichten
 • 6 augustus 2022 21:21
100
added
100
prices
100
info pages
50K
reviews
1K
posts
6 augustus 2022 21:21
Mijn concreet voorbeeldje bewijst anders wel het tegendeel ...
Raoul62 Je concrete voorbeeld gaat over een situatie die precies mijn punt onderstreept.

Ik kan me zo gauw geen voorbeeld voor de geest halen van iemand die een serie én alle afzonderlijke zegels invoerde.

Op basis van de gegevens van het serie-item is het een fluitje van een cent om het item correct toe te voegen, met minimaal typwerk
Zoals Dick ook al aangeeft, verkopers vinden het toch te veel moeite. Ik vind dat mensen die alleen de serie invoeren geen aanmoediging verdienen.

Ik zie wel regelmatig dat mensen die blokken plaatsen ook de losse zegels daarvan invoeren. Digitaal losgeknipt, omdat ze ze natuurlijk niet werkelijk los in hun verzameling hebben. Dat lijkt positief, omdat zo’n losse zegel kán bestaan, maar toch zie ík het als vervuiling van de catalogus.

(Datzelfde bezwaar heb ik bijvoorbeeld ook bij verzamelaars die losse verhalen uit striptijdschriften invoeren als “knipsel”, terwijl je vaak aan de afbeelding kunt zien dat ze het complete blad hebben.)
 • Catalogus beheerder
 • 758 berichten
 • 6 augustus 2022 21:45
5K
added
100
prices
50
info pages
5K
reviews
500
posts
6 augustus 2022 21:45
stripspeldjes 
Wil je een goed voorbeeld? Kijk hoe postmaster een serie invoert, mét ook elke zegel apart.
Snel naar pagina
25van 29

Uitgelichte veilingkavels

Frankrijk 1862 - Superb & Rare n° 3f - 20 Centimes Black - Signed Calves
Frankrijk 1862 - Superb & Rare n° 3f - 20 Centimes Black - Signed Calves
Sluit over
€ 180,00
Frankrijk 1850 - Classic, No. 5, huge margins, signed Calves.
Frankrijk 1850 - Classic, No. 5, huge margins, signed Calves.
Sluit over
€ 80,00
Duitse Rijk 1934 - Kolonialforscher - Michel 540/543 in veldeel van 10
Duitse Rijk 1934 - Kolonialforscher - Michel 540/543 in veldeel van 10
Sluit over
€ 210,00
Frankrijk 1882 - Duval tax stamp, 5 francs black, cancelled. - Yvert Taxe n° 24
Frankrijk 1882 - Duval tax stamp, 5 francs black, cancelled. - Yvert Taxe n° 24
Sluit over
€ 221,00
Duitse Rijk 1902 - “Germania” 2 marks with rare b-perforation - Michel 82 B
Duitse Rijk 1902 - “Germania” 2 marks with rare b-perforation - Michel 82 B
Sluit over
€ 206,00
Monaco 1885 - Charles III - Yvert 10
Monaco 1885 - Charles III - Yvert 10
Sluit over
€ 271,00
Åland-eilanden 2005/2011 - Complete reeks van 7 officiële jaarcollecties.
Åland-eilanden 2005/2011 - Complete reeks van 7 officiële jaarcollecties.
Sluit over
€ 67,00
Zweden 1916 - Landstormen overdrukken - Michel 97/106
Zweden 1916 - Landstormen overdrukken - Michel 97/106
Sluit over
€ 25,00
België 1933 - Kruis van Lotharingen - OBP/COB 377/83
België 1933 - Kruis van Lotharingen - OBP/COB 377/83
Sluit over
€ 50,00
San Marino 1918/1924 - Pro combatants set and later ones with overprint
San Marino 1918/1924 - Pro combatants set and later ones with overprint
Sluit over
€ 40,00
Italiaanse oude staten - Modena 1852/1852 - Sassone - Sassone
Italiaanse oude staten - Modena 1852/1852 - Sassone - Sassone
Sluit over
€ 100,00
Spanje 2022 - Gouden Postzegel 'Johan Cruijff'
Spanje 2022 - Gouden Postzegel 'Johan Cruijff'
Sluit over
€ 70,00
Oostenrijk-Hongarije - militaire post 1917/1917 - Field “Feldpost” (Field Post) Emperor Franz Joseph 1917 - Michelkatalog 22-48
Oostenrijk-Hongarije - militaire post 1917/1917 - Field “Feldpost” (Field Post) Emperor Franz Joseph 1917 - Michelkatalog 22-48
Sluit over
€ 22,00
Oostenrijk 1933/1933 - “FIS I” - Michelkatalog 551-554
Oostenrijk 1933/1933 - “FIS I” - Michelkatalog 551-554
Sluit over
€ 45,00
Oostenrijk-Hongarije - Bosnië en Herzegovina 1873/1918 - Bosnia and Herzegovina collection - Michelkatalog 1-103
Oostenrijk-Hongarije - Bosnië en Herzegovina 1873/1918 - Bosnia and Herzegovina collection - Michelkatalog 1-103
Sluit over
€ 43,00
Spanje 1964/1981 - Stamp collection.
Spanje 1964/1981 - Stamp collection.
Sluit over
€ 30,00
Turkije - Turkey - selection
Turkije - Turkey - selection
Sluit over
€ 9,00
Egypte (U.A.R.) 1866/1898 - Klassieke verzameling op albumbladen
Egypte (U.A.R.) 1866/1898 - Klassieke verzameling op albumbladen
Sluit over
€ 99,00
Oostenrijk 1946 - Renner souvenir sheets - Cat. Unificato N.BF 2/5
Oostenrijk 1946 - Renner souvenir sheets - Cat. Unificato N.BF 2/5
Sluit over
€ 363,00
Spaans-Guinea 1917 - Alfonso XIII. Enabled (overprinted) stamps. Complete set. - Edifil 111/123
Spaans-Guinea 1917 - Alfonso XIII. Enabled (overprinted) stamps. Complete set. - Edifil 111/123
Sluit over
€ 53,00
Andorra 2016/2020 - 5 complete years from Spanish Andorra
Andorra 2016/2020 - 5 complete years from Spanish Andorra
Sluit over
€ 25,00
San Marino - 2015 “Techno science park” unobtainable - Sassone nr.2494-2495
San Marino - 2015 “Techno science park” unobtainable - Sassone nr.2494-2495
Sluit over
€ 310,00
Luxemburg - collectie en voorraad Luxemburg ,blokjes, 5er streifen ,veldelen et cetera
Luxemburg - collectie en voorraad Luxemburg ,blokjes, 5er streifen ,veldelen et cetera
Sluit over
€ 12,00
Frankrijk 1936 - Burelage - 50 f. blue - Yvert N. 15
Frankrijk 1936 - Burelage - 50 f. blue - Yvert N. 15
Sluit over
€ 180,00
Frankrijk 1872 - No. 52, 4 centimes grey, mint*, signed. Very fine. - Yvert
Frankrijk 1872 - No. 52, 4 centimes grey, mint*, signed. Very fine. - Yvert
Sluit over
€ 5,00
Zwitserland 1934 - NABA blok op gelopen aangetekende charge zending - Michel blok 1
Zwitserland 1934 - NABA blok op gelopen aangetekende charge zending - Michel blok 1
Sluit over
€ 61,00
Zwitserland 1922/1925 - Societe des Nations
Zwitserland 1922/1925 - Societe des Nations
Sluit over
€ 280,00
Geallieerde bezetting - Duitsland (Sovjet-zone) 1945/1959 - Collection of zone issues, “SBZ” (Soviet occupation zone), including block 5, American and British
Geallieerde bezetting - Duitsland (Sovjet-zone) 1945/1959 - Collection of zone issues, “SBZ” (Soviet occupation zone), including block 5, American and British
Sluit over
€ 15,00
Zwitserland 2000/2014 - Extensive Collection Modern with Special Blocks "Sitckerei Block”
Zwitserland 2000/2014 - Extensive Collection Modern with Special Blocks "Sitckerei Block”
Sluit over
€ 59,00
Vietnam 1951/1975 - Zuid-Vietnam " Waaronder blok 1 t/m 5 in speciaal boekje"
Vietnam 1951/1975 - Zuid-Vietnam " Waaronder blok 1 t/m 5 in speciaal boekje"
Sluit over
€ 5,00