2van 2
  • Catalogus beheerder
  • 4.048 berichten
  • 26 februari 2021 14:45
10K
added
25K
prices
100
info pages
250K
reviews
2.5K
posts
26 februari 2021 14:45
Ik merk op dat in de rubriek Ansichtkaarten Nederland dubbel is vermeld.  Op de 2de klikken levert maar één item op: #8306109
Misschien is er een blanco voor of na de naam van het land in dit item?  Ik kan dat niet achterhalen.

Ik ben er van overtuigd dat dit vlug zal rechtgezet worden.

Maar misschien is het nodig (nuttig) iets verder te gaan?
Blanco's (spaties) achteraan een 'gegeven' zijn bv. een last bij postzegels vwb bv. de nominale waarde.  Het maakt dat een waarde meerdere keren vermeld is als groep ('2' , '2 ', '2  ', ' 2', ' 2 ', ...), waardoor het  zoeken op nominale waarde wat ingewikkelder wordt.  Meestal verbeter ik er wel enkele, maar er zijn er echt veel te veel.  En met bv. een spatie er voor staan die meestal niet bij elkaar.
Nice to know:  na het verbeteren van een waarde kun je in de historiek niet achterhalen of er een blanco achter of voor stond voorheen.  Is precies of het is een wijziging van 'iets' in 'hetzelfde'.  Denk dat een beheerder die dat zal zien (bij validatie) later zal denken dat het bezigheidstherapie was.  Echter, niets is minder waar.

(1) Kan een goede ziel bij de programmeurs iets loslaten op bepaalde velden om voorloop- en achterloop-staties te verwijderen?  Dat zou nogal heel sterk geapprecieerd worden.
Komt ook voor bij de serienaam.  Als je bv de serienaam van een ander item op LD kopieert, dan komt er meestal zo'n blanco voor te staan.  Je ziet het niet direct, maar het maakt wel een verschil (2 verschillende series die eigenlijk maar één zijn).
(2) Idealiter worden Voorloopspaties en achterloopspaties standaard uitgefilterd bij het bewaren van gegevens op LD.  Dat is nu niet zo.
Is niet noodzakelijk overal, maar wel aangewezen (data quality)
Bij de titel bv. komen achterloopspaties veel voor, maar het hindert niet.  Oorzaak is daar de toevoeging ' (kopie)' die soms slechts tot de '(' wordt weggeveegd met de backspace.




  • Catalogus manager
  • 5.351 berichten
  • 26 februari 2021 15:56
1K
added
100K
prices
25
info pages
500K
reviews
5K
posts
26 februari 2021 15:56
 Ik ben er van overtuigd dat dit vlug zal rechtgezet worden. 

We hebben nog maar één Nederland:-)
Het vraagstuk over de spaties zal ik doorgeven.
2van 2