1van 1
  • Catalogus beheerder
  • 71 berichten
  • 20 december 2020 16:49
1K
added
100
prices
50
info pages
50K
reviews
50
posts
20 december 2020 16:49

 

Terugkijkend op 2020 hebben wij als bieretikettenverzamelaars een prima jaar gehad.

Ondanks dat is er helaas ook slecht nieuws te melden.

Op 16 november 2020 werd namelijk bekend dat onze catalogusmanager Arco plotseling was overleden. Als beheerder kon ik van begin af aan altijd bij hem terecht voor advies of overleg. Ondanks dat hij het heel druk had met zijn werk nam hij steeds de tijd om me te helpen en bij te praten. Kort voor zijn overlijden had ik hem zelfs nog aan de telefoon om te praten over aanpassing van de biertype-indeling. Hoe onwerkelijk is het dan dat hij er nu niet meer is. Het is een groot gemis voor LastDodo en voor allen die hem gekend hebben.  

           * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

In onze eigen bieretikettenrubriek is afgelopen jaar weer actief verzameld.

In 2018 hadden we een toename van 975 etiketten. In 2019 waren het er 717 en in 2020 zijn het er tot nu toe 1015. Een nieuw record!

Het eerste etiket van 2020 werd op 1 januari om 12:38 uur ingevoerd door mij zelf:  https://www.lastdodo.nl/items/7872857-kerst-snol Kerst Snol van Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch.

Dit jaar zijn er weer veel nieuwe kleine brouwerijen bijgekomen, deels in eigen beheer en deels via huurbrouwerijen.

In 2020 was er bij mijzelf veel aandacht voor de vatgerijpte bieren, ook “barrel aged” genoemd. Deze interesse valt ook op te merken bij bierliefhebbersgroepen op internet. Alleen in onze bieretikettenrubriek komt dat nog niet zo duidelijk naar voren (maar daar gaat verandering in komen).

In de catalogus springen de Blond bieren, de IPA’s, de Tripels, de Bockbieren en de Stouts het meest in het oog.

Voor komend jaar hoop ik op een subrubriek voor de biertypes zodat deze nauwkeuriger ingedeeld kunnen worden. Zo zijn de trappisten- en abdijbieren nader in te delen in blond, dubbel, tripel en dergelijke. Hetzelfde geldt voor de alcoholvrije bieren en de session bieren. Daarnaast is het dan ook mogelijk om in die subrubriek de Barrel Aged-bieren (vatgerijpte bieren) op te nemen. Er wordt met de ontwikkelaars van Catawiki gekeken hoe dit geregeld kan worden.

Verder ben ik Bliekie heel dankbaar voor de vele uren die hij gestoken heeft in het controleren en aanpassen van al de bierbrouwerijen, de alcohol- en inhoudsnotaties en overige dingen die hij tegen kwam. Dit brengt weer wat meer structuur en eenheid in de invoer van de data.

Ook alle andere medeverzamelaars die hun aanpassingen en opmerkingen doorgaven worden hartelijk bedankt voor hun input. Zo krijgen we een mooie en betrouwbare verzameling bieretiketten.

Rest mij nog om iedereen fijne feestdagen en een goed 2021 te wensen.

Ewald63

1van 1