9van 9
  • Catalogus beheerder
  • 44 berichten
  • 9 juli 2020 13:35
1K
added
2.5K
prices
1K
reviews
25
posts
9 juli 2020 13:35

Ik wil graag het volgende aankaarten:


Bij het toevoegen van een nieuw puzzel item moet ook het fabrikant / merk van de puzzel vermeld worden. Dit leidt soms tot dicussie bij het invoeren van een nieuw item.  

Moet daar de fabrikant én het merk vermeld worden? Betreft het een of/of? en maakt de volgorde nog iets uit? Is het een indivuduele voorkeur?

Wat het ook wat verwarrend maakt is dat op de puzzel startpagina gezocht kan worden op Merken / Fabrikanten. Hierbij is de volgorde dus omgekeerd t.o.v. het invulscherm.

Het meest ingevuld wordt (enkel) het merk van de puzzel vermeld. Bij het ontbreken van een merk soms de fabrikant. Dit lijkt mij ook het meest voor de handliggend en praktisch. Iemand zegt eerder ik wil een puzzel van Jumbo opzoeken dan ik zoek een puzzel van Hausemann en Hötte.

Ik zou dan ook het voorstel willen doen om:
- de tekst bij het invulscherm te wijzigen in Merk / Fabrikant (gelijk aan de startpagina)
- te bepalen dat het Merk als vermeld op de puzzeldoos leidend en voldoende is
- alleen bij het ontbreken van een Merk(naam), de naam van de fabrikant te kiezen
- het iemand altijd vrij staat om de naam van de fabrikant op te nemen in het invulveld 'bijzonderheden'

Is dit een optie ?

Ted
VIP
  • Moderator
  • 1.139 berichten
  • 9 juli 2020 15:42
25K
added
10K
prices
50
info pages
100K
reviews
1K
posts
9 juli 2020 15:42

Een andere mogelijkheid is het veld te splitsen. Dit hebben we in de rubriek speelgoed ook gedaan.

  • Catalogus beheerder
  • 44 berichten
  • 26 juli 2020 20:08
1K
added
2.5K
prices
1K
reviews
25
posts
26 juli 2020 20:08

Beste Ted,

sorry voor mijn late reactie. Dat splitsen naar 2 velden zou inderdaad een goede optie zijn. Dan zijn er 2 zoekargumenten waarlangs de catalogus benaderd kan worden. Maar of dat technisch eenvoudig is uit te voeren en of dat enige prioriteit heeft?

De startpagina van puzzels heeft nog steeds doublures bij 'soorten puzzels'. Arco heeft het doorgegeven maar er is nog niets in de lay-out zichtbaar. Of druk of geen prioriteit. Maar storend is het wel als visiteplaatje van een startpagina.

met groet

Wim

  • Catalogus beheerder
  • 44 berichten
  • 16 augustus 2020 09:41
1K
added
2.5K
prices
1K
reviews
25
posts
16 augustus 2020 09:41

Beste Ted , Arco,

in aanvulling op mijn eerdere inbreng zou het erg fijn zijn als er dubbele velden komen (zie mijn bericht hiervoor). Is daarvoor een verzoek/call te plaatsen bij LastDodo?

Als voorbeeld Ravensburger puzzels. Ik ben zelf mede 'schuldig' ben aan de ontstane wirwar bij de Ravensburger puzzels. Omdat bij het opnemen van nieuwe items bij merk/fabrikant er diverse varianten zijn, is het simpel zoeken naar een puzzel van het merk Ravensburger een opgave op zich geworden.

Kunnen jullie je erin vinden dat ik al die puzzels uniformeer en handmatig ga aanpassen naar het merk Ravensburger? Of bestaat daar een digitaal script voor?

Als het aanmaken van een dubbel veld groen licht en uitvoering krijgt bij de LastDodo techneuten, kan ik te zijner tijd het fabrikantveld handmatig vullen.

Is dit een optie?

 

 

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 16 augustus 2020 09:58
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
16 augustus 2020 09:58

Hoi,

Ik zie bij Fabrikant allemaal varianten van Ravensburger, vaak met de naam Otto Maier erbij. Is het de bedoeling dat dat allemaal gewoon Ravensburger wordt? Of begrijp ik je verkeerd? We kunnen er daarnaast voor zorgen dat als iemand op Otto Maier zoekt, automatisch Ravensburger wordt getoond...

  • 630 berichten
  • 17 augustus 2020 14:20
500
added
25
prices
500
posts
17 augustus 2020 14:20

Als ik mag? lijkt mij het beste even af te splitsen hoe en wat..
Otto Maier is een concern.
Ravensburger een onderdeel (die heeft zelf ook weer interne (landen) groepen).
De vraag wordt dan: wil ik iets van Otto Maier 'groep' achterhalen of vinden, of van de divisie Ravensburger.

Alhoewel OM wordt gerelateerd aan uiteraard Ravensburger zijn er nog meer 'oneerbiedig speelgoed noemend' gerelateerde onderdelen..
(ps beetje bekend in die branche via via)

  • Catalogus beheerder
  • 44 berichten
  • 14 december 2020 18:15
1K
added
2.5K
prices
1K
reviews
25
posts
14 december 2020 18:15

Beste, ik zie nu pas dat op er mijn vragen/suggesties is gereageerd. Ik had verwacht een pop-up te zien in mijn e-mailbox, maar wellicht staat die optie bij mij niet aan. Vandaar dus deze heel late reactie.

Mijn vraag is wel nog steeds actueel.

Leike-w heeft gelijk als hij/zij stelt dat het in de gehele catalogus zoeken op bijvoorbeeld 'Otto Maier' ook andere produkten/spellen op zal leveren dan alleen puzzels. Wanneer iemand echter exclusief in de rubriek puzzels zoekt krijgt die persoon alleen de puzzels. Dat is óók het geval wanneer de term Otto Maier alléén in het bijzonderhedenvak voorkomt (en dus niet als merk of fabrikant). Zie bijvoorbeeld LastDodo nummer 5499385.

Waar het mij om te doen is dat alle puzzels van het merk Ravensburger bij elkaar in 1 overzicht komen te staan. Dat wil ik doen door alle Ravensburger puzzels in de catalogus te uniformeren onder het merk Ravensburger. Voor het vermelden van de soms wisselende/afwijkende fabrikant is het wenselijk als hiervoor een apart invulveld komt. Tot dat moment zal ik de fabrikant (mits van toepassing) zolang in het bijzonderhedenvak vermelden.

@Arco maar wellicht dat jouw suggestie veel praktischer uit te voeren is. Nu staan de Ravensburger puzzels uit de World Wide Serie verdeeld over diverse merk of fabrikant namen.

  • Catalogus manager
  • 5.329 berichten
  • 14 december 2020 18:52
1K
added
100K
prices
25
info pages
500K
reviews
5K
posts
14 december 2020 18:52

@Boenie

Via je Avatar / Instelleingen / Catalogus profiel
Scrol je naar benden en kun een vinkje zetten bij: Nieuw forum bericht notificaties.

Blijkbaar heb je gemist dat Arco is overleden.

Wat er momenteel als Merk / Fabrikant als Ravensburg is ingevuld, is in de meeste gevallen onjuist. In sommige gevallen is er achter Ravensburger tussen haakjes achtergezet: (Otto Maier, etc). Dit is niet de manier die Arco heeft bedoeld.

Wij kunnen aan Ravensburger meerdere zogenaamde Aliassen hangen. Daar kan dan op worden gezocht, ook via de A/Z lijsten.
Het lijkt me in eerste instantie voldoende indien het alleen Ravensburger wordt met één alias: Otto Maier. Indien akkoord, kan ik de huidige 5 fabrikanten met de naam Ravensburger samenvoegen.

  • Catalogus beheerder
  • 44 berichten
  • 16 december 2020 17:48
1K
added
2.5K
prices
1K
reviews
25
posts
16 december 2020 17:48

Beste Collectioneur,

dat bericht heb ik inderdaad gemist, maar de schok is er niet minder om. De forumcontacten die ik met hem had waren altijd prettig en oplossingsgericht. Fijne correspondentie was dat.

Wat u schrijft over Ravensburger met tussen ( ) de fabrikantnaam was een ultieme poging van mij om die verschillende zoekargumenten met elkaar te 'linken'. Dat faalde helaas. Als de aliassen wel die koppeling maken lijkt mij dat een goede oplossing. Graag dus.

Ik zal dat vinkje aan gaan zetten. Bedankt voor de tip !

9van 9