5van 5
  • 2 berichten
  • 18 januari 2020 18:09
18 januari 2020 18:09

ik wil via deze site toch eens aanhalen wat ik weer onlangs heb meegemaakt bij Catawiki, dit reeds een tweede maal!!!!

Ik koop een aantal jaar geleden een tafel en stoelen bij Catawiki van de ontwerper A.Hendrickx. 

na een tijdje wil ik het terug verkopen bij Catawiki, beweert Catawiki dat ik het niet te koop kan zetten bij hun met de naam A. Hendrickx omdat dit niet het geval is.?????

Uiteindelijk heel deze affaire proberen te vergeten en koop in 2018 een leuk schilderij van een Italiaanse schilder Michele Fiore. Mijn man ziet het schilderij niet graag dus heb ik het deze vorige week terug willen verkopen via Catawik. Reactie van Catawik: het schilderij kan niet verkocht worden via Catawiki, ze vinden het niet waard genoeg?????

Ik vroeg zelfs minder dan ik het had betaald!

Dit is pure afzetterij, en met de jaren heen vind ik dat Catawiki serieus naast zijn schoenen begint te lopen.

 

in mijn geval vind ik dit schandaleus en ben er zeker van dat ik niet de enige ben met deze ervaring, graag jullie mening aub?

  • 1.907 berichten
  • 18 januari 2020 18:57
5K
added
10K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
18 januari 2020 18:57

Marbonneke, stel dat je via dit verzamelaarsforum 100 reacties krijgt van mensen die het volledig met je eens zijn, koop je daar dan wat voor ? Je doet er verstandig aan je bezwaren te uiten aan Catawiki veilingen , dat kan mijns inziens via een bericht of  schriftelijk. Wie weet komt een andere expert van de veilingen tot een ander inzicht. Waar gewerkt wordt worden soms fouten gemaakt. Niemand is perfect ( behoudens personen die dat wel van zichzelf vinden .........)  

  • 2 berichten
  • 18 januari 2020 19:32
18 januari 2020 19:32

Beste Harry

ik heb reeds bezwaar ingediend via bericht naar Catawiki, meer dan 1 week geleden zonder een antwoord hierover te krijgen. 

Ik ben de eerste om  zeker toe te geven dat er overal al eens een fout wordt gemaakt en perfectie is ook niet mijn standpunt maar wel eerlijkheid, zoals iedereen weet duurt dit het langst.

Het is niet de bedoeling om in de clinch te geraken met Catawiki maar vooral de mensen duidelijk te willen maken dat ze niet altijd krijgen wat ze denken gekocht te hebben. Mag daarbij ook gezegd worden dat Catawiki met de jaren bijna onbereikbaar is geworden indien je een vraag of dergelijke hebt.

Een vriend van mij kocht een paar jaar geleden een bronzen dromedaris, voorgesteld als uniek en enig stuk. Een tijd later was hetzelfde beeld terug te koop en een maand later nog eens, vraag ik mij af hoe uniek deze stukken wel zijn? Daarom vind ik het zo belangrijk dat er goede experten met ervaring bij Catawiki werken. Als wij het bedrog zien, dan moeten zij dat ook zien en mag het niet alleen platte commerce worden. 

Normaal gezien laat ik dit allemaal aan mij voorbij gaan, maar vorige week was die ene druppel frustratie die de emmer heeft doen overlopen, that's it. 

Toch wil ik ook eindigen met een possitieve noot, Catawiki heeft mij ook ooit terug vergoed bij de aankoop van een lamp die bij aankomst helemaal niet overeenkwam met de beschrijving van de lamp. 

 

 

 

  • 1.907 berichten
  • 18 januari 2020 21:14
5K
added
10K
prices
25
info pages
25K
reviews
1K
posts
18 januari 2020 21:14

Beste Marbonneke, 

Zoals jij je heel correct verwoord is het vermoed ik voor de lezer best wel herkenbaar, zeker de frustratie tov wat jij ziet als oneerlijkheid en/of inconseqentie. Maar linksom of rechtsom blijft verzamelen en kopen toch ook goed nadenken en uitzoeken voor je tot aanschaf overgaat.  Geloof niet alles ook niet als de meest bekende expert van tussen Kunst en Kitsch gouden bergen beloofd. En de 1 verzamelt om er beter van te worden , de ander omdat ie het mooi vindt met de ( verstandige) gedachte "als ik het weer van de hand moet doen kan het wel eens tegenvallen". Daar kan menig verzamelaar een boekje over schrijven. Als ik me druk zou maken over 90% van mijn collectie  wat lastig tot slecht te verkopen  is  ( via welke inspanning dan ook)  zou ik er niet meer van kunnen genieten en dagelijks migraine hebben. Verzamelen is ( voor mij ) hobby en wie het ( ook ) ziet als beleggen moet zich weren tegen tegenvallers.  Kopen is easy verkopen een kunst en inspannen.  Ik hoop dat je tochh nog een goede reactie van Cata mag ontvangen. 

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 18 januari 2020 22:09
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
18 januari 2020 22:09

Het is wel weer leuk geweest. Slotje erop.

5van 5
Dit onderwerp is gesloten