4van 4
  • 55 berichten
  • 26 juni 2013 09:44
250
added
1K
prices
50
posts
26 juni 2013 09:44

Beste mensen,

ik vind dat de stripboekcatalogus een beetje doorslaat in zijn drang naar volledigheid. Als ik in mijn shop kijk, zie ik daar in de linkermarge staan van welke serie / helden ik boeken heb aangeboden. Er is ruimte voor 8 opties, en daar staat dan: Kuifje / Asterix / Donald Duck / Katrien Duck / Kwik Kwek en Kwak / Loekie, Joost en Victor (klaarblijkelijk een andere naam voor KK en K - mij onbekend) / Dagobert Duck - en die laatste 5 allemaal omdat ik een paar Lekturama-delen van Donald Duck in mijn shop heb. 

Ik durf de stelling wel aan dat niemand alhier gaat zoeken naar boeken van Katrien Duck, en niemand naar Loekie, Joost en Victor. Waarom dan niet een beetje spaarzaam gelabeld en die onzinnige labels verwijderd bij boeken uit de reeks Donald Duck? Opdat een geinteresseerde koper een top 8 ziet met relevante series / helden?

Iets dergelijks is ook met auteurs aan de hand. Mijn topauteurs zijn Hergé en Remi, Georges (dezelfde persoon), dan Uderzo, dan Bob, Wil, Mik (= Willy Vandersteen), die daaronder ook weer als Willy Vandersteen te boek staat - terwijl ik overigens geen boeken te koop heb die onder de naam Bob, Wil of Mik zijn geschreven, louter Suske en Wiskes.

Het dieptepunt is wel André Franquin, waar tussen haakjes Ley Kip achter staat, omdat hij één keer een scenario heeft geschreven voor een verhaaltje uit 1959 bij een samenwerking met een paar andere auteurs, (vandaar l'equipe). 

Kan dit niet een beetje worden opgeschoond of genormaliseerd?

Vriendelijke groet en met overigens veel waardering,

 

sucazel

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 26 juni 2013 11:23
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
26 juni 2013 11:23

Het is al genormaliseerd en opgeschoond, op de manier die jij min of meer beschrijft.
Wel is een paar jaar geleden aan Catawiki gevraagd om de gebruiker meer keuze te geven bij wat hij wil zien in zijn collectie of shop.
Maar de info die jij noemt is voor de catalogus juist prima en zal hoe langer we eraan werken zelfs meer worden uitgebreid.

Dat je je er voor je shop druk om maakt, snap ik eigenlijk niet zo. Hoe meer je items worden getoond, hoe groter de kans dat iets wordt verkocht. Count your blessings.

  • Catalogus beheerder
  • 1.756 berichten
  • 26 juni 2013 15:10
2.5K
added
5K
prices
10
info pages
25K
reviews
1K
posts
26 juni 2013 15:10

Wat Sucazel denk ik bedoelt is dat in zijn shop auteurs (en helden) zowel onder hun ''eerste naam'' als onder hun alias gepresenteerd worden. Dubbel dus.
 

Zijn auteurs kolom ziet er letterlijk zo uit:

Hergé (Remi, Ge.. (88)
Remi, Georges (He... (88)
Bobs, Will, Mik, P... (26)
Vandersteen, Wil... (26)

En dat staat inderdaad een beetje debiel, al was het alleen maar omdat Bobs, Will, Mik, P.. helemaal geen auteur is maar alleen een opsomming van aliassen van.

Het is bovendien verwarrend, omdat er bijvoorbeeld staat dat Sucazel 6 items in zijn shop heeft van meneer Ley Kip (Franquin, André), wat suggereert dat de goede man al die 6 items onder het pseudoniem Ley Kip heeft gemaakt. En dat is niet zo.

Dus ik heb wel begrip voor de wens om al die dubbelingen niet zo te laten zien. Het gaat er niet om dat die informatie niet beschikbaar zou moeten zijn. Natuurlijk wel, maar deze presentatie van die informatie is inderdaad nogal subtimaal.

 


 

  • Catalogus manager
  • 8.580 berichten
  • 27 juni 2013 02:09
10K
added
1K
prices
50
info pages
250K
reviews
5K
posts
27 juni 2013 02:09

Verrek! Dat ziet er gek uit! Was ik me in het geheel niet van bewust. We hebben namelijk jaren geleden gevraagd of de pseudoniemen ook in de verzamling zichtbaar konden worden en dat ze dan gesplitst zouden worden op de plaats van de komma. Daar lijkt me nog steeds niets mis mee, maar dat was bij mijn weten nog niet doorgevoerd. Blijkbaar hebben ze het in de shops deels wél doorgevoerd toen de Marktplaats werd geprogremmeerd. Curieus, op z'n zachtst gezegd, om een idee dat compleet wordt aangeleverd slechts half uit te voeren waardoor het er inderdaad belachelijk uitziet.

4van 4