Domaine de Guillaman is een wijndomein dat in de Gascogne... Lees verder
Domaine de Guillaman is een wijndomein dat in de Gascogne op heuvels ligt en is in de familie al zes generaties. De passie voor de druif zit dus al lang in de familie. Albert Ferret, de vierde generatie eigenaar, heet zijn toewijding doorgegeven aan zijn aan zijn kleinzoon Dominique, op een landgoed, dat tot nu toe geheel is gewijd aan het maken van Armagnac. Dominique besloot om van richting te veranderen en te kiezen om een hoge kwaliteit witte wijnen te maken. Deze markt worden gebracht als Côtes de Gascogne, die nu genieten van een beschermde geografische status.
De druivensoorten zijn overwegend wit: Colombard, Ugni Blanc, Sauvignon Blanc, Gros Manseng en Petit Manseng make-up 85% van de wijnstokken. De resterende 15%, Merlot en Cabernet Sauvignon, worden gebruikt om rose en rode wijnen te maken. Als onafhankelijke wijnmakers, hebben Dominique en zijn vrouw Stephanie besloten om de commerciële kant van het bedrijf zelf te regelen. Ze kregen een vroege onderscheiding met hun Colombard Ugni Blanc 2000 blend, die een gouden medaille won op het Concours General Agricole in Parijs, en welke hielp om dingen in beweging te zetten en die aan de groei van het landgoed ten grondslag ligt. (in 2010 zijn zo'n 500.000 flessen verkocht in Frankrijk, in het noorden van Europa en in de VS). De wijnen van Domaine de Guillaman worden regelmatig geselecteerd in toonaangevende gidsen over wijn en gastronomie en elk jaar wint men medailles op nationaal wijncompetities. Deze awards zijn een terechte beloning voor de gepassioneerde doch rigoureuze aanpak van Dominique en Stephanie om de kwaliteit en innovatie te verhogen.