Producent van koffie en thee sinds 1817 Lees verder
Familiebedrijf in koffie en thee sinds 1817.
In 1817 opent Simon Lévelt (1775-1850) aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam een winkeltje in “koloniale grutterswaren”. De firma ontwikkelt zich tot specialist in koffie en thee, en wanneer zoon Jacob de leiding overneemt wordt besloten te leveren aan winkels en de horeca. Er wordt geïnvesteerd in professionele koffiebrand-installaties en kleinzoon Henry bouwt het bedrijf verder uit.
In 1926 brengt het bedrijf als eerste cafeïnevrije koffie op de Nederlandse markt. Achterkleinzonen Jacob en Willem introduceren tal van nieuwe koffie- en theesoorten, alsmede het eerste eigen merk: ‘De Ster’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de productie op peil gehouden met surrogaatproducten. Eind jaren zestig wordt ‘bakkers- en slagerskoffie’ geïntroduceerd als winkelmerk voor middenstanders die hun assortiment willen uitbreiden. Bovendien richt het bedrijf zich direct op de consument door middel van een postordersysteem. In 1971 wordt de kleine Amsterdamse koffiebrander Alex Meijer overgenomen.
In 1984 introduceert Levelt biologische koffie en thee en in 1988 wordt samen met Solidaridad de Stichting Max Havelaar opgericht. In 1994 opent de eerste eigen koffie- en thee-speciaalzaak.
Sinds 2004 staat het bedrijf onder leiding van de zesde generatie: Mikkel Levent, de eerste vrouwelijke directeur.
www.simonlevelt.nl
Afbeelding: advertentie uit de Haagsche Courant van 24 november 1941