Forum (104581 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Recente berichten door Schatgraver

Toon berichten in de volgende talen

24-11-2017 05:15:09
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Video games - Video games algemeen / Gezocht Fire Emblem game

Gauw je schoen zetten!!

 
14-08-2017 02:49:35
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Video games - Video games algemeen / Puinzooi bij videogames

Hoewel ik door jou niet ben gewaarschuwd Arco, acht ik de kans niet geheel ondenkbeeldig dat de weleledelzeergeleerde fazerco - een gewaardeerd collectioneur en connaisseur van suikerzakjes -  het hier over mij heeft. Of vergis ik me? En wat was eigenlijk item 6711327? Misschien kan ik uitkomst bieden. Hoewel de meeste invoerders het niet zo nauw nemen met de afbeeldingskwaliteit, vind ik de kwalificatie "puinzooi" zonder meer overdreven.

 
14-08-2017 02:39:38
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Video games - Video games algemeen / Rip

Naar verluidt voelde Masaya zich in zijn laatste levensdagen de reïncarnatie van Pac-Man zelf en meende achter enkele verpleegsters aan te moeten gaan, door de gangen van de instelling. Uiteindelijk betekende dat voor hem game over...

 
26-01-2017 06:24:34
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: DVD / Video / Blu-ray - DVD / Video / Blu-ray algemeen / historisch drama wijzigen in historish

Wat ook nog een goede toevoeging zou zijn, is "Legal drama" of wel de tsunami aan advocaten en rechtersseries zoals 'Pleidooi', 'Damages' en 'Judge John Deed'.

 
24-12-2016 18:19:54
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: DVD / Video / Blu-ray - DVD / Video / Blu-ray algemeen / historisch drama wijzigen in historish

Goed punt!

 
04-10-2016 20:25:02
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Video games - Afspraken over toevoegen gegevens / Afspraken over vermelding cataloguswaarde

Zwendel heeft beslist een punt. Als richtlijn en ook ter informatie is de uitgifteprijs belangrijk. Net als van aandelenprijzen. Catalogusprijzen zijn per definitie richtprijzen, maar hebben wel degelijk een correllatie met de uitgifteprijs. Verzamelaars willen nu eenmaal altijd weten wat hun objecten waard zijn. Catalogusprijzen fluctueren en de hoogte hangt af van vele factoren. Bijvoorbeeld bij de strips zijn er zeldzame exemplaren van vele honderden euro's. Bij een herdruk kan de waarde plotseling decimeren. Zelf voer ik voor diverse rubrieken prijzen in. Houd ook als het even kan de prijzen nauwlettend in de gaten. Bezoek veel snuffel- en rommelmarkten, kringloopwinkels, Used Product- en CEX-winkels en internetveilingen. De kwaliteit van het object en de gewildheid speelt ook een grote rol. Er zijn echt wel mensen bij Catawiki die verstand van prijzen hebben. Er zijn er ook die vreemde prijsbepalingmethoden hanteren. Zo stelt Fazerco de prijs van videogames in redelijke staat, standaard op 0,50 euro, of ze nu net uit, geweldig gewild of inderdaad bagger zijn. Een game in redelijke staat vertoont geen krassen op je beeldscherm en dat geldt eigenlijk voor alle digitale media behalve cd's. Hij doet het perfect of hij doet het niet, in welk laatste geval de game niet als redelijk kan worden gekwalificeerd. Daarom is een prijs van 0,50 euro voor een game die in nieuwstaat 20 euro doet, onzin. En zo is er nog veel meer over prijzen te zeggen.

 
23-08-2016 19:09:32
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: DVD / Video / Blu-ray - DVD / Video / Blu-ray algemeen / samenvoegen

Josef Goebbels en Joseph Goebbels ken beide

 

 
18-08-2016 06:09:26
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: DVD / Video / Blu-ray - DVD / Video / Blu-ray algemeen / Ontbrekende genres

De rubriek die ik echt nog mis en die ook internationaal breed is geaccepteerd op verzamelsites en ranglijsten, is "Special Interest". Zelf heb ik er nog een kleine honderd van op de plank liggen om te worden ingevoerd. Het gaat om bijvoorbeeld tuinieren, klussen, reizen, astronomie, repareren, fotograferen, allerlei cursussen, you name it.

 
14-10-2014 15:55:56
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / Type boek: Ringband

Een spiraalrug is zeker geen ringband. Een ringband heeft gesloten ringen, zoals bijvoorbeeld een multomap of een ordner. Een spiraalrug is een lang stuk geplastificeerd ijzerdraad dat door de pagina's heen is gestoken.

Aan een ringband is aan de rug niets te zien, bij een spiraal rug (what's in a name?) is dat even anders.

Dus pertinent niet hetzelfde!

 
13-10-2014 22:44:04
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / Type boek: Ringband

Graag zou ik zien dat "Ringband" als type boek wordt toegevoegd. Hoewel het niet vaak voorkomt dat een boek als ringband wordt uitgebracht, heb ik er toch een dertigtal van in m'n verzameling. Die zou ik graag toevoegen.

 
13-10-2011 12:59:52
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Wijzigen feedback

Heb het ongeval ternauwernood overleefd. Schedelbasis, zware interne bloedingen, 1 oor en 1 evenwichtsorgaan voorgoed uitgeschakeld. Heb een tijd op de IC doorgebracht, Eigenlijk had ik er allang niet meer moeten zijn. Heb bijvoorbeeld drieenhalf uur op tweeenhalve liter blood overleefd, in shocktoestand. Dat kan normaal gesproken niet.

Zeg maar dat de Voorzienigheid heeft ingegrepen, anders kan ik het niet verklaren.

Maar goed, ik ben er nog en ik functioneer alweer redelijk. Kan nog niet werken en heb als zelfstandige ook geen dure arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dus ik wil mijn shopactiviteiten graag uitbreiden, ook uit pure noodzaak. Heb nog duizenden items die ik in mijn shop moet plaatsen. 

Heb alles met mijn ontevreden klanten doorgesproken en zij hebben veel begrip voor de situatie. Willen dus de negatieve feedback omzetten in positieve.

Daarmee ben ik al weer een stuk verder, als dat lukt tenminste.

 
13-10-2011 05:02:09
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Wijzigen feedback

Nu is het zo dat er blijkbaar een week tijd is voor degene die feedback geeft, om zijn feedback te veranderen. Ik heb meer dan twee maanden in het ziekenhuis moeten doorbrengen na een zeer zwaar ongeval. Logisch: ik kon niets verzenden en ook niet antwoorden. Er werd door klanten uiteraard ook niet betaald. Desondanks was de negatieve feedback niet van de lucht. En onmogelijk uit de lucht te krijgen 

Alle feedbackgevers hadden begrip voor mijn situatie en het iedereen heb ik tot volle tevredenheid kunnen leveren. Echter de negatieve feedback blijft bestaan.

Dit is niet in het belang van Catawiki en ook niet in mijn belang. De goede wil is er echt wel, zowel van de klanten als van mij. Het scheelt zowel voor Catawiki als voor mij omzet en prestige. Dat kan toch niet de bedoeling zijn als alle klanten hun negatieve feedback alsnog willen omzetten in een positieve?

Graag zie ik een mogelijkheid om te allen tijde de feedback te wijzigen. Dat is wel zo eerlijk. Er kunnen 1001 redenen zijn voor een shop om niet te kunnen leveren door bijvoorbeeld overmacht. 

 
14-04-2011 12:04:55
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Platen en CD's - Platen en CD's algemeen / Land, Producer, opnamekwaliteit

"Waar de drager is gemaakt" is wel wat vaag. Het maken van een cd bestaat uit een flink aantal stappen. Waarvan het persen van een cd zo'n beetje de minst belangrijke is. Dit is nu juist een gegeven wat in zo'n vuistdik boekwerk thuishoort en niet op onze site.

Uiteindelijk kan je de informatie overal vandaan halen!

Waarvoor dan nog Catawiki? Het gaat er natuurlijk om, om in 1 oogopslag de meest relevante gegevens bij de hand te hebben. Dat is precies de kracht van Catawiki. Vooral om data die moeilijk van de hoes zijn af te lezen en vaak van elders moeten worden gehaald en heel veel zeggen over een item. Dat is het geval bij de kwaliteitsaanduidingen AAD, ADD (remastered) en DDD (de hoogste kwaliteitsnorm).

Het kost uiteindelijk ook maar 3 lettertjes, als dat nou niet meer kan...

 
14-04-2011 05:15:53
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Platen en CD's - Platen en CD's algemeen / Land, Producer, opnamekwaliteit

Het bevreemdt mij nogal, dat bij het veld "Land" het land moet worden ingevuld waar de drager is gefabriceerd (of het hoesje bedrukt). Dit staat niet vermeld bij de toelichting en dat is verwarrend. 

Ik snap eigenlijk niet dat wij belangrijk moeten vinden waar een hoesje is gedrukt. Dat is zoiets als willen weten waar je wc-papier is bedrukt.

Interessanter is bijvoorbeeld te weten of de drager in de befaamde Abbey Road studios in Londen is opgenomen, of waar de plaat is gemixt. Dit is doorgaans in het land waar de artiest vandaan komt. Net allemaal even pikanter informatie.

Nog steeds is er geen veld  met de namen van de producer(s). In muziekkringen een zeer belangrijk gegeven, bijna net zo belangrijk als de naam van de artiest of uitvoerende zelf. Vergelijkbaar met de dirigent van een orkest.

Dan is er ook geen ruimte voor een vakje voor de kwaliteit van de opname bij de CD's: AAD, ADD of DDD. Dit is soms in miniscule lettertjes vermeld en zegt veel over de kwaliteit (o.a.S/R-verhouding, kanaalscheiding, wow & flutter, vervorming). Deze informatie kan ook van elders worden gehaald, dan vanaf het item zelf.

Hier is kennelijk allemaal geen plaats voor, maar we vinden het ozo belangrijk waar het hoesje of cd-tje is bedrukt!! Heel curieus...

 

 
08-03-2011 15:46:01
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Platen en CD's - Platen en CD's algemeen / juiste naam voor "k.d. lang"

Persoonlijk zou ik opteren voor "k.d. lang", omdat dat eigenlijk meer een merknaam is. De voornamen kennen maar weinigen van haar denk ik. Heb vier cd's van haar en overal staat dus "k.d. lang".

Er moeten denk ik ook wel eens uitzonderingen op de regels zijn. Maar dat moet dan wel duidelijk worden gemaakt aan de gebruikers.

Als je het over "Clapton" hebt weet iedereen dat het om Eric gaat. Met "lang" ligt dat heel anders. Het gaat eigenlijk om nuanceverschillen.

Verder nog iets anders ik heb ontdekt dat iemand een aantal cd's onder het niet bestaande "Oreada Music"-label heeft ingevoerd. Het moet zijn "Oreade Music".

Inmiddels heb ik dit verbeterd, maar het nu lege "Oreada"-label kan nu worden weggepoetst. Ik kan dat zelf niet, dus vraag ik het hierbij maar aan jou Frans.

Min of meer hetzelfde ben ik tegengekomen bij "Robert Cray" en de "Robert Cray Band".

Een aantal lieden heeft cd's uitgevoerd dooe "The Robert Cray Band" zoals de artiestennaam officieel luidt, geplaatst onder "Robert Cray". Daar was ik niet op bedacht, zodat er nu een aantal dubbele invoeringen zijn gedaan.

Misschien kun je daar ook even naar kijken.

Alvast bedankt voor de moeite!

 
07-03-2011 16:07:05
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Platen en CD's - Platen en CD's algemeen / juiste naam voor "k.d. lang"

Het valt mij op dat er nog heel wat werk ligt om tot een eenduidige naam voor diverse artiesten te komen. 

Het kan toch niet de bedoeling zijn dat er van 1 artiest 4 verschillende rubrieken zijn met items die allemaal in 1 rubriek thuishoren. Een enkelemaal verandert de samenstelling van een band of gaat iemand solo of andersom.. Slechts dan is het bestaan van meerdere rubrieken te rechtvaardigen.

Als voorbeeld haal ik even aan "K.D. Lang". Er zijn momenteel 3 rubrieken met respectievelijk [K.d. Lang] [KD Lang] en [Lang, K.D.].

Alledrie foutief dus. Op de hoezen en het artwork wordt officieel "k.d. lang" gebruikt. Nota bene: alles met kleiene letters!

Er staan dan allerlei benamingen met hoofdletters voor en achter, dus er kan geen misverstand over bestaan dat de uitgevers voorkeur geven aan deze schrijfwijze.

Wellicht is het het beste dit dan ook consequent aan te houden. Het staat wellicht een beetje vreemd maar het went snel. Iedereen kan dan bovendien zien dat bij Catawiki authenticiteit hoog in het vaandel staat. In tegenstelling tot zoveel amateuristische sites.

We zouden eventueel ook "K.D. Lang" kunnen gebruiken, maar dit is dus niet authentiek.  Het gebruik in van 3 verschillende benamingen voor een en dezelfde artiest lijkt mij uit den boze.

 
07-03-2011 15:37:12
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Platen en CD's - Afspraken over toevoegen gegevens / Ontbreken belangrijke velden

Hierbij zou ik graag een lans willen breken voor het vermelden van de producer bij muziekitems. De producer heeft altijd een zeer belangrijke invloed op het eindresultaat gehad.

Je kunt vaak duidelijk aan de muziek horen wlke producer aan een bepaald muziekstuk heeft gewerkt.

En dan bij de CD's een zeer belangrijk gegeven van slechts 3 (!!!) letters namelijk keuzevakjes voor [AAD] [ ADD] [DDD]  [onbekend].

Ik vind het echt van de gekke en onbegrijpelijk dat deze velden ontbreken!

Het laaste zegt heel veel over de geluidskwaliteit op de CD.

Misschien kan hier snel wat aan gedaan worden. 

 

 

 

 
16-02-2011 17:37:46
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Trading cards - Trading cards algemeen / De volgorde van de sets bij de Magic kaarten

Wat mij betreft lijkt me de eerste optie - dus de kaarten chronologisch op volgorde te zetten de beste. Dat geld voor verreweg de meeste verzamelgebieden.

Ten eerste is het zoals Arwin terecht zegt, makkelijker zoeken voor mensen die niet alle iconen uit hun hoofd kennen.

Ten tweede is veel artwork ook tijdgebonden qua stijl. En daar past de chronologische volgorde prima bij. Ik zou dus zeggen: chronologisch logisch!

 
17-01-2011 12:58:51
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / Veld: aantal pagina's

Laten we nu na al deze maanden, eens spijkers met koppen slaan.

De conclusie luidt: iedereen is tevreden als er een paar vakjes worden toegevoegd.

Aangezien wij allen samen het werk van het invoeren verrichten, kunnen hier dan ook geen scheve gezichten getrokken worden.

 

Dus: - een veld toevoegen voor het aantal pagina's zoals vermeld staat in het boek.

        - een veld per verhaal met het aantal platen per verhaal.

        - een veld voor het gewicht van het boek

        - een veld voor de maten van het boek in de volgorde hoogte x diepte x     

          dikte.        

Wat dit laatste veld betreft: de dikte is naast het gewicht van belang voor de shophouders i.v.m. verzenden van items en het vlot berekenen van de portokosten.

Voor de boekenkast is de hoogte de belangrijkste (en meestal ook grootste) maat. In het algemeen wordt de grootste maat het eerst genoemd, als meest bepalende .

Bovendien kan dan het volume van een serie boeken worden berekend. Als de excelconversie klaar is (ook al een belofte van de programmeurs), kan dat dan met een druk op de knop. Dit is ook handig bij verhuizingen of het kopen van een nieuwe boekenkast.

Dus met het toevoegen van slechts vier velden is iedereen tevreden. 

Zo snel mogelijk doen dus!

 
31-10-2010 18:58:22
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / 1370099

Item 1370099 (Spanje) staat dubbel in de catalogus. Dit item is gelukkig leeg.

Het kan dus vervallen.

 
30-08-2010 08:49:49
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Zoeken in het forum

Ik hoop echt dat al deze suggesties snel kunnen worden geimplementeerd. Want ik zou graag mijn eigen berichten opslaan. De knop “opslaan reactie” kan beter worden genoemd “plaats reactie”.

 
30-08-2010 06:47:47
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Algemeen - Nieuws / probleem

De directie van het toenmalige Netscape omschreef Windows als
“a poorly dedugged set of instructions”. Met andere woorden Windows was het niet waard een programma genoemd te worden, laat staan een OS en dan nog vol met fouten. Nou, dat heeft Netscape geweten.
Bill the Cowboy bood 1 miljoen $ voor het complete bedrijf Netscape, waarvan de beurswaarde op dat moment duizenden malen hoger lag.
Deze fooi ging gepaard met een “poorly debugged set of instructions” in de vorm van een aantal criminele bedreigingen.
Toen Netscape weigerde werden leveranciers en klanten van Netscape door Microsoft gechanteerd om geen zaken meer te doen met Netscape “or else…”. De PC is een prachtige uitvinding, waar Cowboy Bill niets aan heeft bijgedragen. Wel handig misbruik van heeft gemaakt.
Nog steeds is Windows “een poorly debugged set of instructions”, slecht gestructureerd en zeer gebruiksonvriendelijk. Daarbij ziet het er ook nog eens onooglijk uit.

Inderdaad Unix is het verleden, niet het nu, maar wel de toekomst.
Cowboy Bill heeft wel gauw aandelen aangeschaft van Linux, want hij ziet de bui al hangen.
85% van de inkomsten van Microsoft is afkomstig van Windows. Is Windows eenmaal achterhaald, dan blijft er van Microsoft niets over. Microsoft is een van de minst vernieuwende bedrijven ter wereld. Hoe je met zo’n waardeloos product een monopolie kunt handhaven? Met vuil spel alleen. Maar Bill is binnen, dat wel.

Dan Apple. Dit jaar Microsoft voorbijgestreefd in beurswaarde.
Aan alle kanten vernieuwend met prachtige en zeer gelikte producten met de ipod als grote katalysator. Echter is het spul al weer verouderd nog voor het op de plank staat, kun je er niet lekker aan knutselen, is het aantal gebruikers een fractie van het aantal pc-gebruikers. Voor gamers totaal waardeloos. Tel daarbij op de schaamteloze geldzucht van Apple door alle software – met name itunes en de muziek – via hun format en stores te willen laten verlopen.

Zowel Apple als Microsoft zijn dus verkeerd bezig.

De toekomst ligt echt bij de Wiki’s. Ik hoop dat de Europese Unie een project met Linux gaat beginnen, of een prijsvraag uitzet voor een nieuw OS en dat ook zelf gebruikt en promoot in Europa.
Linux is een prachtig OS, maar totaal niet gebruikersvriendelijk.
Met zijn aandelen in Linux doet Bill verrassend weinig om Linux op de kaart te zetten. Cowboy Bill zit op zijn set van instructies alsof het het achste wereldwonder is. Nog steeds “poorly debugged”, dat natuurlijk wel. Het is zijn handelsmerk. Of moet ik zeggen “brandmerk”. Als de rook om zijn hoofd van al dit branden is verdwenen, is Microsoft in diezelfde rook opgegaan. Wat mij betreft “straight to hell”. Bij de andere bugs.

 
29-08-2010 19:29:01
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Boeken - Boeken algemeen / Uitgever en umlaut

Bij de uitgevers staat “Konemann”. Dit moet "K"onemann" zijn met dus een umlaut op de “o”.

Meer in het algemeen mis ik de mogelijkheid om bij het posten van een forumbericht of bij het invoeren van een item, een umlaut of trema te zetten.

 
28-08-2010 02:45:43
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / Veld: aantal pagina's

Bij bijvoorbeeld een Christoffel Columbus van Jijé uit 1947 zou je moeten kunnen vermelden dat er eerst een recto- verso blanco schutblad is, dan twee keer een recto titelblad met blanco verso kant. Album begint met pagina 7 en heeft achteraan 1 recto blanco schutblad.
Dan is het album pas compleet.

Ja Jozef, je kunt het inderdaad net zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Als we het rectaal schutten van bladen even buiten beschouwing laten (is volgens mij ook niet bevorderlijk voor de levensduur van het boek), dan geldt voor 99% van de strips dat het aantal bladzijden gelijk is aan het aantal pagina’s.
Soms zijn er ongenummerde of met Romeinse cijfers genummerde bijlagen. Net zoals Rene stelt kan dat apart vermeld worden.
Bladzijden die geen nuttige informatie bevatten, zoals schutbladen, notitiebladen e.d. gewoon niet meetellen. Als ze tenminste al niet in de paginanummering zijn verwerkt.

Al deze argumenten zijn echter geen reden om geen veld voor de paginanummering in te ruimen.

 
27-08-2010 16:22:18
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Invoer gaat vaak verloren

Het gaat nu veel beter. Bij een scanresolutie van 150 i.p.v. 300 dpi wordt het plaatje 950 × 1500, zodat er bij het terugbrengen naar 1000×1000 nauwelijks iets verloren gaat. Ik hou het dan maar op 150 dpi, ook al omdat het scannen dan 2x zo snel gaat en ik standaard altijd 3 scans invoer.

Heb ik nog wel even een opmerking over dat “locken”. Wat Marco zegt is wel waar, dus dat er “gelockt” wordt na een foutieve invoer.
Maar nu gaat het over het “locken” na een correcte invoer. Dan kan dus blijkbaar bij een data-overflow (of een ander streamgerelateerd probleem) de informatie wel degelijk verdwijnen.

Graag zou ik de complete invoerdata van een item opslaan alvorens het te verzenden, maar dat gaat niet. Dat bedoel ik dus eigenlijk met “locken”.

 
27-08-2010 14:44:11
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / Veld: aantal pagina's

Het bizarre feit doet zich voor dat er nog steeds geen veld voor het aantal pagina’s bij de strips aanwezig is.
Dit is toch een van de meest basale gegevens en mag in geen geval in een zichzelf respecterende stripdatabase ontbreken! Tenminste ik ken geen database waarbij dit gegeven ontbreekt.

Is het nu echt zo moeilijk zo’n veldje toe te voegen?

 
27-08-2010 14:36:54
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Strips - Strips algemeen / Waardebepaling albums

“Wat is waarheid?” zei Pontius Pilatus. Met een kleine parafrase hierop kun je vragen “wat is waarde?”. In de economie is dat heel simpel de prijs die een koper voor een artikel bereid is te betalen.
De beste indicatie hiervoor zijn gerealiseerde verkoopprijzen.

Het lijkt me dus helemaal geen slecht idee om naast de vraagprijzen de gerealiseerde verkoopprijzen te zetten. Zelf ben ik taxateur onroerende zaken en in de huizenmarkt wordt door kopers en taxateurs direct gekeken naar de meest recente verkoopprijzen in een straat. Deze zijn tegen een kleine vergoeding ook online op te vragen bij het kadaster, zelfs keurig gerangschikt per postcode. Er zijn een hoop beunhazen onder de taxateurs die klakkeloos deze prijzen in hun “rapporten” vermelden.

Er zijn ook heel veel soorten waardes; executiewaarde, restwaarde, waarde in het economisch verkeer, marktwaarde, intrinsieke waarde, reele waarde, om er een paar te noemen.
Als specialist op diverse verzamelgebieden heb ik op Catawiki al heel wat krankzinnige prijzen gezien. De beheerders hebben nog heel wat werk te doen. Catalogus prijzen zijn in feite fantasieprijzen, zijn een indicatie. Gerealiseerde verkoopprijzen geven veel meer houvast.

We zouden een algoritme moeten vinden om de gerelaliseerde verkkoopprijzen de catalogusprijzen bij te laten stellen.
Dat wordt dus een dynamische prijsvorming, maar wel realistisch!
Vermeld in ieder geval de verkoopprijzen!

 
27-08-2010 13:43:53
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Algemeen - Suggesties voor de site / Zoeken in shops

Tot nu toe heb ik geen button kunnen ontdekken, die per shop aangeeft welke items er van de shop in je zoeklijst voorkomen.
Een dergelijke knop zou echt een gigantische tijd aan zoekwerk besparen.

Helemaal mooi zou zijn een totaal overzicht van alle items in alle shops uit je zoeklijst. Ik denk dat dat zowel voor kopers als verkopers van belang is. Het aantal transacties zal zeker stijgen.

 
23-08-2010 22:41:34
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Invoer gaat vaak verloren

De suggestie van Zwendel lijkt me uitstekend. Kunnen we de invoer niet “bevriezen” of “locken”? Dan blijft in ieder geval het moeizame typwerk behouden na het invoeren, ook al gaat er dan daarna het een en ander mis.

 
23-08-2010 21:04:02
Schatgraver 61 berichten

Onderwerp: Algemeen - Problemen met de site / Invoer gaat vaak verloren

Ik heb al een hele tijd last van het verdwijnen van mijn invoer. Dan bedoel ik nadat de laastste button van de invoer is aangeklikt, wordt het item niet meteen in de catalogus geplaatst. Ik krijg nu vaak een tab te zien met als tekest: “http://www.c…log/new_item”, gekoppeld aan een blanco pagina, die dus nooit meer verdwijnt. Mijn complete invoer is dan inmiddels verdwenen/verloren. Zelfs na tien maal opnieuw invoeren lukt het niet altijd een item in de catalogus te krijgen, waarbij dan steeds die melding verschijnt. Nu is het invoeren van ’e’en enkel item al een tijdrovend klusje, maar ik heb nog tienduizenden items in te voeren. Als ik dit voor ieder item met tien pogingen moet vermenigvuldigen, is de lol er bij mij wel af. Dan is mijn leven trouwens ook niet meer toereikend om alles in te voeren.

Is het een time-out fout? Kan de site misschien niet veel verwerken? Mijn internetverbinding werkt in iedergeval wel prima.

Hebben meer mensen hier last van?

Ben benieuwd naar jullie reacties. Hioer moet toch iets aan te doen zijn!