Forum (104434 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Overige series > Asterix Gouden Snoeimes 1e druk

2 berichten

Spartaco 1 bericht

Klopt de cover wel van dit item? https://www.catawiki.nl/catalogus/strips/series-helden/asterix/38525-het-gouden-snoeimes

Ik heb een exemplaar identiek aan de beschrijving (incl colofon) maar Asterix in de titel op de voorpagina is in mijn exemplaar zwart ipv rood.

Zijn er twee versies uit 1967?

 

 
Boekenmagazijn 3,316 berichten

Het is goed denkbaar dat de Geïllustreerde Pers uitgave met copyrightdatum 1967 meermaals herdrukt is, voordat de "tweede druk" met copyright 1970 verscheen.

Het is ook niet ondenkbaar dat afbeelding 3 niet bij deze cover hoort, maar bij een cover met zwarte naam Asterix*, net zoals de Lombard-editie uit 1967 van drukkkerij De Rycker in Antwerpen.

Er staat namelijk een exemplaar te koop (met foto's) van de editie met rode naam Asterix, maar met een ander colofon, van drukkerij N.O.I. te Amsterdam.

Vergissingen komen wel vaker voor als verschillende mensen afbeelding 1, 2 en 3 uploaden. Het is daarom altijd raadzaam om ALLE afbeeldingen te vervangen door scans van één exemplaar.

Het lijkt me dat je jouw exemplaar zonder problemen nieuw kunt toevoegen, omdat het (op dit moment) niet overeenkomt met een ander item in de catalogus.

* Eenzelfde exemplaar is wel al eens op de veiling langsgekomen.

Reageer op onderwerp