Forum (100555 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Suske & Wiske en Willy Vandersteen > Vakentie stripboeken ECI

3 berichten

AJFM 15 berichten

Bij enkele vakantie stripboeken staat in de catalogus als uitgeven voor ECI Boek en Plaat. Dit staat niet in mijn exemplaren van de boeken. Wat wel opvalt is dat de verhalen van Sam in mjn exemplatren niet overeen komen met de catalogus.

Dus

-Of er zijn twee edities, één van 'gewoon' Vandersteen en een met vermelding ECI. Waarbij in beide edities andere verhalen van Sam.

-Of er is één editie en de aanduiding ECI staat in elk geval níet in de boeken; de verhalen van Sam in de catalogus kloppen dan niet.

Het betreft

Het dikke vakantie stripboek 30119

en

Het grote vakantie stripboek 30118 (nb bij dit exemplaat heb ik de titel van het Sam verhaal aangepast, maar dat zou dus niet kloppen als er 2 versies bestaan)

Weet iemand hoe het zit?

 
BigBadWolf Catalogus beheerder 482 berichten

In het verleden kwam het regelmatig voor dat voor de boekenclubs speciale uitgaven werden gemaakt, of aparte oplages werden gedrukt van zowel boeken als strips. In veel gevallen waren het dus dezelfde uitgaven als in de reguliere markt verschenen, maar doordat het een speciale druk was voor de boekenclub kon die daarmee stunten.

Niet in alle gevallen is de vermelding van de boekenclub waarvoor het gedrukt werdt opgenomen in de uitgave. Zeker niet als het een eigen oplage voor de club was.

Hierdoor moeten we dus terugvallen op de kennis van de invoerder/verzamelaar hoe hij/zij aan het exemplaar gekomen is.

Ditzelfde fenomeen doet zich nu ook voor bij herdrukken van Disney uitgaven van Sanoma (sorry, DPG Media tegenwoordig). Veel van deze herdrukken van Donald Duck als… en Oom Dagobert zijn specifiek gedrukt voor Watson (Kruitvat en Trekpleister). Maar in de uitgaven zelf ga je dit niet terugvinden.

Terug naar je vraag… het is niet uit te sluiten dat je een ander exemplaar hebt. Waarbij een ‘misdruk’ ook niet uit te sluiten is, maar wel onwaarschijnlijk.

 
Morits 2,872 berichten

Wat maakt het uit wie de verspreider is, als het album identiek is dan wordt deze niet apart opgenomen. Anders kunnen alle albums met een (reclame)sticker ook apart opgenomen worden. Zie de discussie over de Illustrated Classics met prijssticker destijds.

je kan ook bij Bijzonderheden het een en ander vermelden...

Reageer op onderwerp