Forum (104485 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Problemen met de site > Liggende staande boeken

11 berichten

Rodolfo123 1 bericht

Kort geleden heeft iemand een vijfentwintigtal boeken zo afgebeeld, dat je je hoofd negentig graden moet draaien om te lezen wat er staat. Dat is erg vermoeiend en vooral onnodig. Het moet de mensen die boeken invoeren duidelijk worden gemaakt, dat dit niet de bedoeling is.

 
Boekenmagazijn 3,320 berichten

Dat is meestal geen bewuste keuze van de invoerder, maar een technisch probleem met de automatische rotatie van foto's in Windows. Beheerders kunnen die afbeeldingen (met wat moeite) recht zetten, dus uiteindelijk komt het wel goed.

Ik stoor me meer aan mensen die alleen de voorkant van een boek invoeren. Een afbeelding van de achterkant zou dringend verplicht moeten worden gemaakt.

 
Harry56 Catalogus beheerder 766 berichten

1613099

Ik ben recent overgegaan op Windows10 . Heb bovenstaand item qua scans gewijzigd. Echter ondanks dat ik de scans eerder in mijn PC heb geroteerd , worden ze in Catawiki  toch verticaal gedownload. Ik heb als test even  gedownload via marktplaats, maar daat komen ze wel goed ? Ik doe iets niet goed maar wat ? 

 

 
BigBadWolf Catalogus beheerder 497 berichten

Waarschijnlijk wordt door het programma wat je gebruikt het beeld niet geroteerd, maar wordt er metadata geplaatst die aangeeft dat het beeld geroteerd weergegeven moet worden.

Zou simpel op te lossen moeten zijn door een programmeur, maar naar ik begrijp is de catalogus verre van belangrijk voor veilingbedrijf Catawiki en zal er wel niets gebeuren. Dus of je moet een programma gebruiken die het echt roteerd, of iemand anders zal het voor je moeten roteren (met een programma als Photoshop).

 
Harry56 Catalogus beheerder 766 berichten

BigBadWolf, dank voor je reactie. Na het scannen heb ik zelf de rotatie toegepast en dat lijkt dus opgeslagen. Dat mijn scans wel als aangegeven in marktplaats goed komen ( hun programma slaat simpelweg op wat een aanbieder download) vind ik dan tov Catawiki wel vreemd. Ik ga zelf nog wat testen doen. 

De catalogus is in ieder geval best belangrijk voor de verzamelaars ,  denk toch ook voor het bedrijf Catawiki. Het is (mijn mening ) een van de mooiste catalogus systemen ook qua lay out die er bestaan en dus best waardevol. Dat zal men niet laten verwateren?    

 
Jilles Catalogus beheerder 2,114 berichten

Ik heb ze ondertussen rechtgezet

 
Harry56 Catalogus beheerder 766 berichten

Jilles bedankt ! .  Denk er inmiddels achter te zijn , als ik roteer blijft de afbeelding zichtbaar goed staan. Echter blijkbaar moet ik dan toch nog voor de optie opslaan kiezen. Snappen doe ik het niet  ,maar ja het werkt inmiddels weer.

 
Klaas Catalogus beheerder 32 berichten

Jilles, kunnen we ze zelf ook recht zetten. Bij het invoeren lijken de foto’s recht te staan. Als ik bevestigd heb komen ze gedraaid in de catalogus. Ik maak de foto’s met mijn telefoon. Het maakt niet uit of de foto vanuit de site gemaakt wordt of eerder gemaakt en later toegevoegd.

 
Klaas Catalogus beheerder 32 berichten

Ik snap dus nog niet hoe ik zelf kan roteren.

 
fazerco Catalogus beheerder 2,057 berichten

Je kan als beheerder de afbeeldingen downloaden zonder watermerk. Dan pak je paint erbij, draai de afbeelding, en upload het weer bij het item.

 
stripspeldjes Catalogus beheerder 1,422 berichten

Je eigen foto's hoef je natuurlijk niet eerst te downloaden.

Open ze eerst in je browser om te zien of ze rechtop staan.

Als dat niet zo is moet je ze inderdaad eerst in een fotobewerkingsprogramma roteren. Dat kan ook op diverse sites online.

Reageer op onderwerp