Forum (103423 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Suggesties voor de site > Eigen catalogus: Jammer!

43 berichten

GertBeckers 9 berichten

Er werd steeds op gedrukt dat Catawiki gratis is en steeds gratis zal blijven; jammer dat dit ook niet zo is voor de eigen katalogus. De eigenaars van de site zijn eigenaar noch van de afbeeldingen, noch intellectuele eigenaar van de inhoud, noch van de lay-out van mijn eigen verzameling die ik zelf heb ingevoerd. Hoe kan je het feit uitleggen dat ik mijn eigen catalogus niet kan afdrukken naar pdf? Deze optie is bewust geblokkeerd om de verzamelaars te verplichten hiervoor te betalen. Jammer maar helaas, hopelijk zien meerdere verzamelaars in wat hier gaande is en kunnen we, door samen te reageren, hier iets aan veranderen.
Gert Beckers
België

 
Rene LastDodo Team 3,763 berichten

Beste Gert,
Jammer inderdaad dat je onze nieuwe functionaliteit waarmee je een mooi boek kunt bestellen van je verzameling niet waardeert.
Alle basis functies zijn en blijven gratis. Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Omdat het uiteraard geld kost om de site in de lucht te houden, zoeken we naar aanvullende diensten waarmee we de kosten wat kunnen dekken en die ook interessant zijn voor de gebruiker. Het kunnen bestellen van een boek is er daar een van. Dat kunnen we uiteraard ook niet gratis aanbieden.
Het is op geen enkele manier verplicht om hier gebruik van te maken. Dus je gaat er geenszins op achteruit.
Je kunt overigens alleen zelf een boek van jouw verzameling bestellen, iemand anders kan dat niet.
vriendelijke groet,
René Schoenmakers

 
Jilles Catalogus beheerder 2,095 berichten

Ik steun de mogelijkheid om een eigen catalogus af te laten drukken en ben best bereid daar voor te betalen. Wil je dat niet dan is een eigen catalogus maken in “word” wellicht een optie.

 
puurveensboeken 1,183 berichten

meende dat catawiki fees kreeg van bol?
en andere reclame dingen
een echt boek moet voor betaald worden
immers drukken kost geld
maar een pdf bestand voor je zelf van je eigen catalogus moet gratis wezen vind ik

 
Rene LastDodo Team 3,763 berichten

Hoi Puurveensboekshop,
We proberen ook met advertenties inkomsten te genereren, o.a. van bol.com, maar dat gaat nog niet erg hard.
Een boek in een oplage van 1 (“on demand”) professioneel full colour laten drukken is niet zo eenvoudig. Het was nog een hele klus om dat mogelijk te maken vanaf 19,95…

 
eric-t Catalogus beheerder 516 berichten

Mensen, ik vind het raar dat jullie niet wat verder doordenken. Catawiki is gewoon een bedrijf. Er werken twee man fulltime en die moeten ook gewoon een gezin onderhouden. De server en internetverbinding kosten ook geld. Het is toch logisch dat er dan opties komen waar geld mee verdiend moet worden? Ik gebruik Catawiki al vrij lang en helemaal gratis. Ik ben supertevreden met Catawiki en er zijn best zaken waar ik geld voor zou willen betalen.
Als je een PDF export gratis maakt zijn er weinig mensen die nog een mooi gedrukt boek bestellen denk ik, ondanks de meerwaarde die het boek heeft in kwaliteit van de afdruk, dus ik kan de beslissing om PDF export niet (gratis) beschikbaar te maken wel volgen.
Voor een iPhone-app om Catawiki optimaal te bekijken zou ik bijvoorbeeld ook geld betalen.

 
AvdP 481 berichten

Hmmm, vindt het alleen jammer dat ik niet op nr in boekenreeks kan soorteren. Hij doet nu auto op datum denk ik, maar dat staat alles door elkaar (voor mij dan).
@ Rene
Kijk ook even naar Google AdSense, misschien niet het beste, maar is een idee.

 
ErikBoere 676 berichten

Er werken twee man fulltime en die moeten ook gewoon een gezin onderhouden.
2 1/2 eigenlijk.

 
Ruh Catalogus beheerder 208 berichten

Wat dacht je hoeveel het kost om zelf af te kunnen drukken?
Een gemiddelde grootverbruik kleuren ink cartridge kan ongeveer 100 afdrukken mee, met een dekking van 4-5% op een A4 papier. In de praktijk zit je al gauw tussen de 10-20% dekking op A4 met dit soort van afdrukken.
Grootverbruik cartridge kost al gauw rond de 35-40 €.
Hoogwaardig papier….
En geen printerje van 40 € kun je zulke kwaliteits afdrukken laten maken.
En als je dat wel doet kun je denk ik, als je collectie 2000 items of meer hebt, weer een nieuwe kopen….
Ik heb trouwens vandaag op de stripboekenbeurs in Houten gekeken naar de voorbeeld-albums die daar liggen.
En ze zien er heel goed uit.
Mooie en zeer goede afdrukkwaliteit op mooi en duurzaam papier.
En je kunt nog kiezen hoe je ze afgedrukt wilt hebben ook.
19,95 € is echt niet teveel gevraagd!

 
ErikB 5 berichten

Ik kom eigenlijk tot de zelfde conclusie, printen op een eigen printer is waarschijnlijk duurder en zeker niet zo mooi. In de praktijk gaat printen ook nog wel eens mis en het theoretisch aantal pagina’s per inktpatroon haal je vrijwel nooit. (en je moet inderdaad met een veel hoger dekkingspercentage rekening houden).
Bovendien heb je dan een stapeltje losse vellen, en geen boek met een kaft.

 
Willem-Naber 434 berichten

verwijderd

 
GertBeckers 9 berichten

Hallo allemaal!
Ik ben heel erg blij met de reacties, echter gaan deze voorbij aan wat ik in gedachten had. Wanneer ik mijn verzameling strips wil laten afdrukken, krijg ik volgende melding: “Let op: dit voorbeeld bestaat uit meer dan 196 pagina’s. Helaas is het technisch niet mogelijk om hier een boek met omslag van te maken.
Deze catalogus kan wel losbladig worden afgedrukt. Deze instelling is alvast geselecteerd.” Daarbij zou dit zo’n €264 kosten.
Waarom geen “premium membership” van de site, waarbij je een bijdrage betaalt (logisch) en dan ook meer mogelijkheden krijgt, vb. het zélf afdrukken op opslagen onder pdf-formaat van je verzameling?
Laat het duidelijk zijn, dit is uit louter praktische overwegingen. Wie wil er in hemelsnaam een boek van €250 laten drukken dat de dag in de bus valt al achterhaald is?
Groeten,
Gert Beckers
België

 
GertBeckers 9 berichten

ok,
Ik heb de lay-out van mijn boek aangepast en ik kom ondertussen op een handelbaarder aantal.
Ik vind het trouwens raar dat jullie niet verder nadenken: iemand die voor een iPhone applicatie will betalen, gaat toch ook niet voor elke updat op zijn phone opnieuw betalen? Die smeer je toch gewoon een abonnement aan?

 
Morits 2,986 berichten

Ik zou ook graag willen dat het een keuze is van de gebruiker om een eigen print te maken of al dan niet in boekvorm door Catawiki. Ik ben absoluut tegenstander van het voor de gebruiker bepalen wat goed voor hem is. Als de keuze voor de gebruiker voordeliger is om dat via Catawiki te doen dan om het zelf te doen, zullen genoeg mensen dat snel inzien en krijg je toch de mogelijkheid om wat bij te verdienen. Maar geef hem dan wel de mogelijkheid om het ook zelf te doen. Ik vind dit een beetje ‘eng’ (wij weten wat goed voor je is). Laat ons onze eigen fouten maken, maar bied ons wel de mogelijkheid.

 
KaeL 87 berichten

Zelf kunnen afdrukken lijkt me toch wel een must al was het maar om van 1 serie zoals Nero, die een heel moeilijke nummering heeft, een overzicht te kunnen meenemen terwijl je gaat shoppen.
Zo’n afdruk is dan eerder als tijdelijk instrument bedoeld, wat je dan allicht ook op gewoon papier zou afdrukken.
Eens je collectie niet om de haverklap meer evolueert is de online album adruk dan een heel mooi alternatief. Maar laat de gebruikers die hier de zelf de inhoud aanbrengen ook er zelf over beslissen.

 
Archie1954 1 bericht

Misschien wel leuk om een vrijwillige donatie te starten, heb je wel vaker bij dit soort side’s.

 
biebkomieks 2 berichten

Ik meng me toch maar eens in de discussie. Over een paar weken reis ik weer eens af naar Houten met een aardig zoeklijstje in de hand. Het zou inderdaad mooi zijn wanneer er de mogelijkheid bestond even snel een zoeklijstje aan te maken met covers. Ik ben, net als de meesten neem ik aan, erg visueel ingesteld en zou het daarom prettiger vinden te zoeken naar een bepaalde cover ipv een bepaalde titel. Waarom dan niet de mogelijkheid bieden om een PDF te genereren voorzien van diverse watermerken oid. Zo is de afdruk minder geschikt om een eigen catalogus af te drukken, maar wel erg handig om tijdelijke lijsten mee te maken.

 
artdecorations 414 berichten

Ik snap deze discussie niet zo.

je hebt al een gratis service, een gratis Shop en een gratis podium om in contact te komen met andere gebruikers. Voor niets gaat de zon op.

Verwacht nu niet van Catawiki dat ze voor alles een oplossing bedenken. Er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid.

Als je zonodig een eigen lijstje wilt maken zijn er voor PC en de Apple legio mogelijkheden.

Als Apple gebruiker, gebruik ik Bento 3. je kunt er zelf velden aanmaken en zelfs je inkoop verkoop en onkosten kwijt. Helemaal aangepast aan je eigen wensen. Dus wat wil je nog meer.

Filemaker is ook een goede optie.

Ik ben niet meer thuis in Windows en PC (godzijdank), dus wellicht kunnen Windows gebruikers hier nog wat ideeen geven voor Databaseprogramma’s.

 
artdecorations 414 berichten

Er schiet me nog een Windows programma te binnen wat ik vroeger gebruikte:
Microsoft Acces. Ook een database programma, wat je helemaal naar je eigen wensen kunt aanpassen.

 
Golf-GTI 38 berichten

Ik ben niet meer thuis in Windows en PC (godzijdank), dus wellicht kunnen Windows gebruikers hier nog wat ideeen geven voor Databaseprogramma’s.

Zelf gebruik ik Adress 2000 een freeware programma van windows.
Het lijkt een soort excel van office.

Het is kinderlijk eenvoudig en je kunt er zelfs nog foto’s bij de items plaatsen. waarna je alles op een volgorde kunt zetten die je zelf wenst en daarvan weer een gedeelte kunt selecteren als bv. wish of verkoop lijst.

Een nadeel is dat er geen rekenfunctie in zit, maar voor een gratis programma kun je niet alles verwachten.

 
Cairo555 45 berichten

Ik kan mij wel vinden in het feit dat het “vreemd” is, of hoe je het ook wilt noemen, dat wanneer je items in hebt gevoerd. (lees: je hele collectie), dat je deze dan b.v. niet kan exporteren naar een Excel format, met alle informatie welke ook te vinden is in de database.

Het aantal kolommen wat nu geexporteerd kan worden is gewoon veelste beperkt.

Wat betreft de ontwikkeling, tja 2,5 man is denk ik echt veelste weinig voor de vraag die hier voortkomt uit de community.

Wat mij betreft, zou er een “opensource/lite” versie komen waarin beperkte functionaliteit beschikbaar is, welke door middel van een aantal mooie api’s of dergelijke uitgebreid kan worden, laat de community mee bouwen aan Catawiki.
Eventueel betalende bezoekers (waar ik mij zelf ook toe zou rekenen) krijgen dan een “CataWikinerd” account, waarin alle functionaliteit + extra’s worden geboden.
iets van 20,- per jaar ofzo, mooi bedrag :)

Zoiezo, zou ik graag willen weten of ik mee zou kunnen helpen aan het ontwikkelen/programeren van deze website.

Keep up the good work!

 
LangeJan01 Catalogus beheerder 309 berichten

Vele honderden (als het al niet in de duizenden loopt) uren heb ik inmiddels in catawiki gestopt en ik ben daar zeker niet de enige in. Er zouden toch elegantere oplossingen moeten zijn dan me laten betalen om bij mijn eigen ‘vrijwilligerswerk’ te kunnen komen. Ik ben dan ook absoluut tegen het voorstel van Cairo om een soort betalende superklant mogelijk te maken die net iets meer kan en mag omdat hij/zij een bijdrage aan het software deel heeft geleverd, dan wij sloven die catawiki voor een zeer groot deel gevuld hebben.
Je kunt als catawikinerd nog zo’n mooie database bouwen met de mooiste aapie’s maar als deze niet gevuld wordt met data heb je volgens mij een lege huls.

 
Cairo555 45 berichten

LangeJan01, ooh excuus ik was niet heel erg duidelijk ben ik bang :)
Was ook nog een “idee” vergeten te vermelden.

De mensen die items invoeren zouden daar punten voor moeten krijgen.
Met deze punten verdien je niet alleen eer en respect :)
Maar ook bij genoeg aantal punten toegang tot de database.
Je zou dan natuurlijk nog wel na moeten denken over hoe dat op de lang duur werkt.
Stel LangeJan heeft 10.000 items ingevoerd, vele maanden werk.
Na hoeveel maanden verlies je dan het “Gratis” recht op zo’n CataNerd account.

Met de mogelijkheid om zelf catawiki uit te bouwen met nieuwe functies denk ik dat de site alleen maar verder kan groeien.
eenvoudige dingen als b.v. in een overzicht van comics met 1 klik iets verwijderen.
Het is natuurlijk maar een idee.

 
Carl Catalogus beheerder 42 berichten

Zodra ik als verzamelaar moet betalen voor Catawiki, mag mijn account verwijderd worden.

 
Jilles Catalogus beheerder 2,095 berichten

ik ben al 2,5 jaar bezig met mijn bijna dagelijkse bijdrage aan Catawiki. Hoeveel punten krijg ik daarvoor?

 
rikMooren Moderator 1,582 berichten

Toegang tot de database moet voor iedereen gelijkwaardig blijven en kosteloos.
Het lijkt mij daarom geen goed idee als we betalende supergebruikers gaan creeeren die meer rechten krijgen dan anderen of de invoer van items gaan belonen. Al dan niet met punten(:-).

 
Zwendel 1,582 berichten

Ik heb (een deel) van mijn stripcollectie op Access staan. Dat is inderdaad zeer versatiel (…) maar niet echt eenvoudig/gebruiksvriendelijk voor de leek.
Als ik ze allemaal ingescand krijg en een hardcopy wil ga ik dat zeker en vast niet zelf doen. Zojuist een setje inktcartridges gekocht : 45 Euro en dat vliegt er doorheen als je een beetje aan het printen bent. Bovendien kan je zelf nooit in de buurt van de kwaliteit komen van zo een Catawiki catalogus.

 
Cairo555 45 berichten

Precies, boek laten drukken is gewoon goedkoper en mooier.
Lijkt mij dan een eenvoudige keuze.

Aan de andere kant, als je even snel een lijstje wil afdrukken met covers al dan niet in zwart/wit dan zou het fijn zijn als dat wel kan.

Wat betreft betalen/punten systeem, nog 1 ding aanvullend :)
Maar ik lees al bepaalde gevoelend wat betreft betalen voor het gebruik :) hihi..altijd een gevoelig punt.
Van die inkomsten kan er dan wellicht een ontwikkel team worden aangenomen wat als kern taak heeft het verbeteren van het verzamelaars gedeelte van deze website.

Ik verwacht nu dat de ontwikkelaars zich meer zullen focussen op de shops, wat opzich heel logisch is, gezien het feit dat daar geld mee verdiend kan worden, hoe veel daar nog aan verbouwd moet worden, geen idee, hoeveel tijd dat in beslag neemt, geen idee.

Wie weet kunnen de mensen op Catawiki daar iets meer inzicht in geven. (soort van long term beknopte road map). Geen details dus, alleen hoofd lijnen.

 
Jilles Catalogus beheerder 2,095 berichten

Van die inkomsten kan er dan wellicht een ontwikkel team worden aangenomen wat als kern taak heeft het verbeteren van het verzamelaars gedeelte van deze website.

Ik verwacht nu dat de ontwikkelaars zich meer zullen focussen op de shops, wat opzich heel logisch is, gezien het feit dat daar geld mee verdiend kan worden, hoe veel daar nog aan verbouwd moet worden, geen idee, hoeveel tijd dat in beslag neemt, geen idee.

Het blijft tenslotte altijd lastig om voor anderen te denken

 
Cairo555 45 berichten

Ja, daarom moeten mensen dat ook lekker zelf doen.

Reageer op onderwerp