Forum (103423 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Suggesties voor de site > Verzendkoste bepalen vanuit Belgie

8 berichten

BIZARDISK 18 berichten

hallo catawiki

ik worstel nagal met het aanmaken van de verzendprijzen vanuit Belgie .

in nederland worden namelijk andere kriteria gehandhaafd dan in belgie .

zo valt bvb Zweden in nederland gewoon  onder europa en dat kost dan voor een paket van bvb 10 kg 25 euro , maar in belgie valt dit onder de noemer

" europ 2 " en dat kost dan vlug 48.60 euro ?

bij ons is het bvb onderverdeeld in

1) de buurlanden

2) rest van de europese unie 2

3) rest van europa 3 + middelands zeegebied en de VS

4) rest van de werel 4

omdat er zoveel verschillen zijn is het moeilijk om de korekte verzendprijs aan te merken in een cavel .

hebben jullie daar een oplassing voor , zodat we bij een eventuele verkoop van een objekt in het buitenland geen probleem hebben met de koper aangaande de verzendprijs .

mvg , bizardisk

 
Dick52 Catalogus beheerder 2,826 berichten Je geeft zelf de oplossing in de opsomming gewoon weergeven dat zal verder voor elke verzending vanuit Begie gelijk zijn het enige wat een probleem kan zijn meerdere kavels samen in 1 verzending gewicht is anders en mischien formaat maar uiteindelijk zijn de tarieven standaard
 
comiscverzamela 24 berichten

Gewoon via DPD classic versturen waardoor een pakje vanuit belgie naar Nederland of Luxemburg van maximum 10 kilo maar 9.95 euro kost en rest van europ en dit is Bulgarije , denemarken , Duitsland , Estandan , Finland , Frankrijk , Groot Brittannie , Hongarije , Italie , ierland , Letland , Litouwen , Oostenrijk , Polen , Portugal, Romenie , Spanje , Slovenie , Slowakije , Tsjechie & Zwenden maar 19,95 euro kost . dit met een max. lengte van 120 cm ( korste plus langste zijde tesamen ).

Ken nu niet de tarivieven van TNT koerierdienst in Belgie van buiten enkel deze naar Nederland daar deze bijna juist de zelfde hebben maar het wel voor dat pakje naar Nederland 9,99 euro kost met zelfde voorwaarden . maar via hun site wel voor niet bedrijven moet je deze ok wel terug vinden .

 

Dus veel goedkoper dan Bpost of taxie post deze twee dat ik weet .

 

Beiden geven ook een trace code waardoor voor zowel de koper als verkoper er een zekere veiligheid is dat het verstuurd is geweest of voor de verkoper dat het geleverd is geweest .

 

Heb reeds veel via beiden pakjes verstuurd aan die prijs en nooit problemen gehad .

 

Wat ik wel nog steeds eigenaardig vind is als wij vanuit Belgie een pakje van bijna 10 kilo naar Nederland versturen met TNT het maar 9,99 euro ons kost maar in omgekeerde richting rond de 25 euro kost . terwijl het zelfde route is plus zelfde bedrijf daar het beiden via TNT is juist omgekeerde richting .

 

Mogelijk heeft iemand uit nederland daar een oplossing voor hoe dat mogelijk is .

 
Collectioneur Community Manager 1,174 berichten

Mogelijk heeft iemand uit nederland daar een oplossing voor hoe dat mogelijk is .

Dat komt door de ontbrekende concurrentie. TNT is zeker buiten de grote steden in Nederland vaak de enige pakketdienst die bereikbaar is. Gelukkig komen er langzamerhand steeds meer alternatieven op de markt, maar verzenden naar het buitenland blijft voorlopig nog schrikbarend duur.

 
BIZARDISK 18 berichten

maar hoe werk DPD dan , ok veronderstel dat ik dan naar een ophaal of afzetpunt van DPD moet om het pakje in te leveren , of worden ze opgehaald ?

 
comiscverzamela 24 berichten

DPD werkt via krantenwinkels of benzine stations waar meestal ook een afgifte punt is voor TNT pakjes dienst ofwel Kialia afgifte punt .

Voor DPD kan je alle gegevens terug vinden ook afgifte punten via hun site en deze is www.dpd.be/parcelshop . voor nederland bestaat er een gelijkaardige site van DPD dat ik weet maar de prijzen zijn wel duurder dan in Belgie .

De afgifte punten in jou buurt vind je via hun site plus alle gegevens die ik reeds heb opgesomd plus ben er niet zeker van maar mogelijk is een zending via hun verzekerd ook gratis tot 500 euro maar dat vind je op de site wel van hun daar het ook van een andere koerierdienst kan zijn dat het verzekerd is gratis .

je hoeft enkel het afleveringsadres plus afzender adres op het pakje te schrijven en ter plaatste betalen dat ik weet daar zij dan wel een label erop plaatsen en jou 1/3 ongeveer van dat label met trace code op geven .

 

Heb ooit eens per ongeluk op de nederlandse site beland waardoor ik weet dat deze ook in Nederland bestaan maar het iets meer dan 14 euro was met zelfde voorwaarden .

 
BIZARDISK 18 berichten

allemaal héél intressant , ik ga daar eens achteraan , een betere verzendprijs is uiteraart een beter verkoopargument .

 

bedankt voor alle info

 
Mr-Wiki 84 berichten

 

Heb helaas ervaring met het kwijt raken van pakjes bij de DPD en de TNTen moet zeggen dat je pakket heel moeilijk word vergoed door de DPD, ze bieden je een paar euro per kilo aan bij vermissing en willen een inkoop factuur zien, iets wat moeilijk gaat bij 2e hands strips.

De TNT betaald gewoon het standaard bedrag uit als je track en trace gebruikt  (max € 500),je moet wel aantonen wat de waarde is maar een verkoop factuur van catawiki is goed genoeg.

Reageer op onderwerp