Forum (104688 berichten)

Forums

Nieuws > een oude Belg met een wens

7 berichten

cederman 24 berichten

Al enige tijd geleden begonnen met catawiki, verslavend, lucratief (soms) en ontspannend voor mij.. Ik ben verzamelaar van vele zaken, maar ook handelaar in geest... Ik heb veel zin gehad om in mijn eigen hoofd-verzamel-item een nieuwe rubriek aan te maken.Met Rene heb ik er enige mails over geschreven, maar tot nu toe heb ik me weerhouden omdat  de tijd me parten speelt alsook een andere big issue, namelijk mijn mentaliteit om te handelen...

Mijn hobby/beroep bestaat uit allemaal, zonder uitzondering, items die boven, soms heel hoog, in prijs liggen. Er is veel animo voor ,en op andere fora, veilingen en verkoopplaatsen is de belangstelling groot. het gaat over flipperkasten, arcade toestellen, jukeboxen, jackpots en ander coin-operated stuff. Van heel oud tot nieuw in box. Het zou een enorme boom kunnen geven want er zijn veel verzamelaars van deze items.

Het onderwerp leunt ook zeer dikwijls aan op andere verzamelitems, posters, film, stripfiguren..enz..

Ik en ook anderen in mijn entourage zouden heel graag een basis opzetten om deze rubriek te starten.. Het enige wat bijna iedereen weerhoud om zich in te zetten (belangeloos) is het niet mogen verkopen van eigen toestellen. (de beruchte +75 euro regel).

Ik merk ook op andere verzamelgebieden (treintjes bijvoorbeeld) dat er weinig nieuw materiaal op komt omdat weinigen zich de moeite getroosten de catalogus uit te breiden met duurder spul omdat ze toch niet mogen verkopen naar eigen wens..enkel via veilingen..

Ik heb me er eens enorm kwaad om gemaakt (in den beginne), en heb nu enige tijd afgewacht hoe het zou evolueren. Ik begrijp als geen ander, dat een bedrijf winst moet maken en personeel moet betalen. De veilingen zijn daar een prachtige oplossing voor en menig koper en verkoper zijn er beter van geworden. Maar het aanbod van dure dingen in de catalogus is zoek. het blijft een , versta me niet verkeerd, tot 75 euro zeeman shop. Ik mis de uitschieters in de catalogus, het wow-gehalte, de uitzondering op de regel, het exclusieve...

Het blijft me achtervolgen dit 75 euro verhaal..het is een stille dood gestorven na de invoering ervan en niet meer opgerakeld. Ik vraag me af of het catawiki team hier nog altijd geen serieuze oplossing aan kan geven.

of ben ik een alleenstaand gefrustreerd geval :)

een oude Belg.

 

 

 

 
Morits Catalogus beheerder 3,041 berichten

je bent echt niet de enige, op deze manier wordt er in CW helaas niets bijzonders meer te koop aangeboden. En voor flipperkasten e.d. is dat per definitie niet mogelijk, juist vanwege de prijs...

Ik heb me ook groen en geel geërgerd en doe dat eigenlijk nog...

 
puurveensboeken 1,183 berichten

het is ook een drama systeem

 
Tsjip 87 berichten

Als jullie bedoelen dat je alleen al voor het plaatsen van een 75+ in je shop geld moet gaan betalen, dan ben ik het helemaal met jullie eens. Ik vond dat ook een rare regel.

 
paulcoret 571 berichten

Helemaal mee eens. Goed betoog. Als verkoper heb ik geen bezwaar tegen een schappelijke  commissie achteraf. Maar nu zet ik geen kunst of duurdere strips in mijn shop. Als koper is het een groot gemis dat veel items boven de 75 weg zijn. Via een omweg kom je er wel, zo langzamerhand ken ik aardig wat verkopers met mooie albums die de duurdere dus buiten de shop hebben. Er worden dan mooie transacties buiten catawiki gedaan, dus wie is hier nu verliezer? 

Even snel geteld zijn er ca. 450 strips boven de 75, van de ruim 900.000. 

 

 
DisneyMeentwijc Catalogus beheerder 2,542 berichten Maar CataWiki is toch ook een website voor verzamelaars??Er zijn toch ook wel verzamelaars die hun dure of waardevolle objecten in hun Verzameling op CataWiki willen zien? Als die er niet in staat, dan voert hij hem gewoon in.Hij wil die objecten toch niet meteen/altijd verkopen?
 
cederman 24 berichten

@disneymeentwijc

daar heb je 100% gelijk in..maar van de nobele catalogus is de core naar veilingen gegaan en is de invoer van nieuwe dure dingen zoek... In de geest van iedereen die verzameld zit het spel van zoeken, vinden en toevoegen aan de verzameling, Het element vinden kan alleen maar als er aanbieders zijn, als er aanbieders zijn willen die verkopen/ruilen.. Dus het aanbieden en dus ook het invoeren is van groot belang. Dit gebeurt op catawiki..maar enkel in de veilingen en dat is spijtig,maar begrijpelijk als de core de veilingen zijn..

Maar daar gaat mijn betoog maar half over... ik (en menig ander) ,als handelaar, kan me niet overtuigen om zoveel werk te steken in een nieuwe rubriek (of bestaande),om niet te kunnen verkopen of ik moet op mijn eigen invoer al een commissie betalen wil ik het aanbieden. Als ik die moeite dan doe van fotootjes, beschrijving etc..dan kan ik het evengoed op ebay of andere verkoopsites zetten. Ik spreek dan niet over nederlandstalige strips want daar zal je in de rest van de wereld niet veel animo voor hebben..(op een paar uitzonderingen na dan zoals kuifje en comics...)

In heel de opzet moet je kiezen tussen kwaad en kwader, een oplossing echter moet wel te vinden zijn maar de activiteiten van catawiki, hun personeel en ambitie moeten blijven! Het opzet kost geld en moet gegenereerd worden, alle begrip!

 

 

Reageer op onderwerp