Forum (102414 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Postzegels algemeen > Zijn er dan nog postzegels?

3 berichten

Leophil 56 berichten

Onder nummer 6681721 staat een zegel bij Japan voor het jaar 20102010. Die wordt dan ook onderaan de pagina in de catalogus (duurste, oudste, nieuwste zegel) braaf vermeld als nieuwste zegel.

Verder kan ik de zegel niet traceren in de Sakura-catalogus en vond ik geen Paralympics-zegels van Japan voor 2009 of 2010, de jaartallen die bij de zegel nog worden genoemd. 

Ook niet te vinden op http://yushu.or.jp/english/e_sdate/

Is dit wel een postzegel?

 
aartinge 1,685 berichten

@Leophil, Je hebt slecht gezocht hoor, hij is van de serie 2010 Volksfeesten rond de Suwa-mausoleums. en het is een postzegel.

zonodig kun je misschien een catalognummer en volgnummer er aan toevoegen, en misschien een tanding en of watermerk. hartelijk dank voor de bijdrage.

 
Leophil 56 berichten

@aartinge

Dank voor deze reactie!

In eerste instantie trok het onbestaanbare jaartal de aandacht en de vermelding Paralympics door degene die de zegel invoerde sloeg dus ook nergens op.

Ik heb slechts de Sakura-catalogus (2017) met mini-afbeeldingen en de genoemde website als hulpmiddelen, en heb intussen de laatste paar jaren voor Japan al veel "rommel" recht kunnen zetten, ondanks dat ik de Japanse taal niet machtig ben.

Met de referentie aan de feesten ben ik erachter; ik ga dit aanpassen - mijn dank!

Reageer op onderwerp